Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema

Cod: W61426001
Status:
Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema se recomanda in tratamentul local al tuturor tipurilor de inflamatii si dureri.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

16,90 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema

Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema se recomanda in tratamentul local al tuturor tipurilor de inflamatii si dureri.

Mod de actiune si indicatii:

Aflamil contine ca substanta activa aceclofenac. aceclofenacul are actiune antiinflamatoare, analgezica si antipiretica.

Aflamil este utilizat in tratamentul local al tuturor tipurilor de dureri si inflamatii cu diferite cauze musculo-scheletice, incluzand leziuni traumatice. Medicamentul poate fi utilizat pentru ameliorarea inflamatiilor tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor, in cazul luxatiilor, intinderilor sau vanatailor, precum si in tratamentul lumbago, gatului intepenit (torticolis) si al inflamatiilor tesuturilor din jurul articulatiilor (periartrite).
 
Mod de administrare:

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este de 1,5-2 g de crema, in functie de dimensiunea zonei afectate (aproximativ 5-7 cm), aplicata de trei ori pe zi, prin masare usoara in zona de piele afectata. aflamil crema trebuie utilizat doar pe piele intacta.

Acest medicament este destinat exclusiv uzului extern si nu trebuie utilizat in bandaje ocluzive. spalati-va mainile dupa aplicare, cu exceptia cazului cand zona tratata este la nivelul mainilor.

Cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va recomanda altceva, nu utilizati aflamil crema mai mult de 2 saptamani in cazul leziunilor musculare si articulare (luxatii, intinderi, vanatai) si in cazul inflamatiei tendoanelor sau mai mult de 3 saptamani in cazul inflamatiilor articulatiilor.

Adresati-va medicul dumneavoastra daca durerea sau inflamatia se agraveaza sau nu se amelioreaza dupa 7 zile.

 
Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati aflamil daca:

 • sunteti alergic la aceclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
 • ati prezentat reactii alergice dupa ce ati luat acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. simptomele acestor reactii alergice pot fi: astm bronsic, respiratie suieratoare, dificultati la respiratie, eruptie trecatoare pe piele sau urticarie, umflare a fetei sau limbii, inflamatie a mucoasei care captuseste interiorul nasului (rinita). Daca ati prezentat hipersensibilitate la diclofenac nu se recomanda utilizarea aflamil.
Inainte sa utilizati aflamil, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. 
 • Daca utilizarea aflamil produce iritatie pe piele, adresati-va medicului dumneavoastra.
 • Nu aplicati la nivelul mucoaselor, pe piele iritata (cu eczeme), care prezinta leziuni sau plagi deschise sau daca zona de aplicare cuprinde orice alta afectiune a pielii.
 • Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea utilizarii aceclofenac la copii cu varsta sub 18 ani. Nu sunt disponibile date. 
 • Evitati expunerea fara protectie a zonei tratate la soare, pentru a preveni reactiile de fotosensibilitate.

Sarcina, si alaptarea: 

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Utilizarea aflamil nu este recomandata in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Mai putin frecvent pot aparea: reactii de fotosensibilitate, inrosire a pielii si mancarimi (acestea disparand la intreruperea tratamentului).

Reactii adverse rare: iritatii usoare pana la moderate la nivelul zonei de aplicare a cremei, acestea disparand la intreruperea tratamentului.

Reactii adverse foarte rare: pot aparea dermatita exfoliativa, sindrom stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica.
in mod exceptional, in cazul varicelei a fost raportata aparitia de complicatii infectioase grave la nivelul pielii si tesuturilor moi in legatura cu utilizarea aiNs.

Compozitie:

 • Substanta activa este aceclofenacul. Un gram de crema contine aceclofenac 15 mg.
 • Celelalte componente sunt: ceara emulgatoare (alcool cetostearilic, polisorbat), parafina lichida, p-Hidroxibenzoat de metil (E 218), p-Hidroxibenzoat de propil (E 216), apa purificata.
Mod de prezentare: tub cu 60g crema.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruTraumatisme articulare (entorse, luxatii)
AfectiuneInflamatii si dureri
Tip produsFara coloranti artificiali
SimptomeDurere musculara
Indicat pentruTraumatisme articulare (entorse, luxatii)
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator, Antireumatic
adresabilitateUz general
Forma prezentareCrema
BrandGedeon Richter
Zona corpArticulatii

Prospect Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema

Prospect: Informaţii pentru utilizator

AFLAMIL 15 mg/g cremă 
aceclofenac

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Luați întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Aflamil şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Aflamil 
 3. Cum să utilizaţi Aflamil 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Aflamil 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Aflamil şi pentru ce se utilizează 

Aflamil conţine ca substanţă activă aceclofenac. Aceclofenacul are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică. 

Aflamil este utilizat în tratamentul local al tuturor tipurilor de dureri și inflamații cu diferite cauze musculo-scheletice, incluzând leziuni traumatice. Medicamentul poate fi utilizat pentru ameliorarea inflamațiilor tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor, în cazul luxaţiilor, întinderilor sau vânătăilor, precum și în tratamentul lumbago, gâtului înţepenit (torticolis) şi al inflamaţiilor ţesuturilor din jurul articulaţiilor (periartrite). 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Aflamil 

Nu utilizaţi Aflamil 
-  dacă sunteţi alergic la aceclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). 
-  dacă aţi prezentat reacţii alergice după ce aţi luat acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Simptomele acestor reacţii alergice pot fi: astm bronşic, respiraţie şuierătoare, dificultăţi la respirație, erupţie trecătoare pe piele sau urticarie, umflare a feţei sau limbii, inflamație a mucoasei care căptușește interiorul nasului (rinită). Dacă ați prezentat hipersensibilitate la diclofenac nu se recomandă utilizarea Aflamil. 

Dacă aţi manifestat vreodată oricare dintre simptomele alergice prezentate mai sus, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului şi nu utilizaţi Aflamil. 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte să utilizaţi Aflamil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Dacă utilizarea Aflamil produce iritaţie pe piele, adresați-vă medicului dumneavoastră.
-  Nu aplicaţi la nivelul mucoaselor, pe piele iritată (cu eczeme), care prezintă leziuni sau plăgi deschise sau dacă zona de aplicare cuprinde orice altă afecțiune a pielii. 
-  Nu au fost stabilite siguranța și eficacitatea utilizării aceclofenac la copii cu vârsta sub 18 ani. 
Nu sunt disponibile date. 
-  Evitați expunerea fără protecție a zonei tratate la soare, pentru a preveni reacțiile de fotosensibilitate.
-  Ca în cazul altor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), la începutul tratamentului pot apare reacții alergice, inclusiv reacții anafilactice/anafilactoide. Foarte rar pot apare reacții severe la nivelul pielii (în majoritatea cazurilor în prima lună de tratament), dintre care unele letale, inclusiv dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson și necroliză epidermică toxică în legătură cu utilizarea AINS. Întrerupeți tratamentul cu aceclofenac și adresați-vă medicului dumneavoastră imediat ce apar erupție trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau orice alt semn de hipersensibilitate. 
-  În mod excepțional, varicela poate declanșa complicații infecțioase grave la nivelul pielii și țesuturilor moi. Până în prezent, nu poate fi exclus rolul AINS în agravarea acestor infecții. Ca urmare, se recomandă evitarea utilizării aceclofenacului în cazul varicelei. 

Aflamil împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Utilizarea Aflamil nu este recomandată în timpul sarcinii şi alăptării. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Aflamil cremă nu are nicio influenţă asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Aflamil conţine p-Hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-Hidroxibenzoat de propil (E 216). 
Pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate). 

Aflamil conţine alcool cetostearilic. 
Poate provoca reacții adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact). 

3. Cum să utilizaţi Aflamil 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Doza recomandată este de 1,5-2 g de cremă, în funcţie de dimensiunea zonei afectate (aproximativ 5-7 cm), aplicată de trei ori pe zi, prin masare uşoară în zona de piele afectată. 

Acest medicament este destinat exclusiv uzului extern şi nu trebuie utilizat în bandaje ocluzive. Spălați-vă mâinile după aplicare, cu excepţia cazului când zona tratată este la nivelul mâinilor.
Aveţi grijă să nu vă intre cremă în ochi sau în gură. Dacă în mod accidental vă intră cremă în ochi, spălaţi imediat cu apă. Dacă senzaţia neplăcută persistă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de primiri urgenţe al celui mai apropiat spital. Dacă înghiţiţi accidental Aflamil cremă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de primiri urgenţe al celui mai apropiat spital. 
Aflamil cremă trebuie utilizat doar pe piele intactă. 

Cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă altceva, nu utilizaţi Aflamil cremă mai mult de 2 săptămâni în cazul leziunilor musculare şi articulare (luxaţii, întinderi, vânătăi) și în cazul inflamației tendoanelor sau mai mult de 3 săptămâni în cazul inflamaţiilor articulaţiilor. 

Adresaţi-vă medicul dumneavoastră dacă durerea sau inflamaţia se agravează sau nu se ameliorează după 7 zile. 

Utilizarea la copii şi adolescenţi 
Nu sunt disponibile date. 

Utilizarea la vârstnici 
Nu este necesară modificarea dozelor la vârstnici. 

Dacă utilizaţi mai mult Aflamil decât trebuie 
Supradozajul cu aceclofenac este foarte puțin probabil. Dacă aţi utilizat mai mult Aflamil decât ar fi trebuit, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi la departamentul de primiri urgenţe al celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră acest prospect. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Aflamil 
Dacă uitaţi să utilizaţi Aflamil la ora obişnuită, aplicaţi crema imediat ce vă aduceţi aminte. Aplicaţi doza următoare la ora obişnuită. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţii adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
Pot apărea reacţii de fotosensibilitate.
De asemenea, pot apărea înroşire a pielii şi mâncărimi, acestea dispărând la întreruperea tratamentului. 

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1.000 persoane)
Pot apărea iritaţii uşoare până la moderate la nivelul zonei de aplicare a cremei, acestea dispărând la întreruperea tratamentului. 

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10.000 persoane)
Pot apărea dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson și necroliză epidermică toxică.
În mod excepțional, în cazul varicelei a fost raportată apariția de complicații infecțioase grave la nivelul pielii și țesuturilor moi în legătură cu utilizarea AINS. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web- site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Aflamil 

Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

A se păstra la temperaturi sub 25 °C. 

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

După deschidere, medicamentul poate fi utilizat până la 30 de zile. 

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Aflamil 
-  Substanţa activă este aceclofenacul. Un gram de cremă conţine aceclofenac 15 mg. 
-  Celelalte componente sunt: ceară emulgatoare (alcool cetostearilic, polisorbat), parafină lichidă, p-Hidroxibenzoat de metil (E 218), p-Hidroxibenzoat de propil (E 216), apă purificată. 

Cum arată Aflamil şi conţinutul ambalajului 
Cremă albă.
Cutie cu un tub din aluminiu (dublu lăcuit pe interior cu lac de tip epoxi fenolic) cu capac din polietilenă prevăzut cu un vârf perforant. Un tub conţine 60 g cremă. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
Gedeon Richter România S.A.
Str. Cuza Vodă Nr. 99-105
540306 Târgu-Mureş, România

Fabricantul 
Gedeon Richter Plc.
Gyömrői út 19-21, 1103 Budapesta,
Ungaria 

Pentru orice informații referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactați reprezentanța locală a deținătorului autorizației de punere pe piață. 

Acest prospect a fost revizuit în septembrie 2019. 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Urigood 30compr.

  Urigood 30compr.

  25,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Oximed® spray cutanat, suspensie x 59,5 g

  Oximed® spray cutanat, suspensie x 59,5 g

  38,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Fares - Fitodolor Acut 20caps

  Fares - Fitodolor Acut 20caps

  44,38 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Optimart crema 100ml

  Optimart crema 100ml

  32,02 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Voltaren® 11.6mg/g gel x 50 g gel

  Voltaren® 11.6mg/g gel x 50 g gel

  15,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos