Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Symphoral® 10 mg comprimate x 10 comprimate

Cod: W08668001
Status:
Symphoral® 10 mg comprimate x 10 comprimate este un medicament cu efect antialergic, indicat pentru reducerea simptomelor asociate rinitelor alergice si urticariei.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

11,39 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Symphoral® 10 mg comprimate x 10 comprimate

Symphoral® 10 mg comprimate x 10 comprimate este un medicament cu efect antialergic, indicat pentru reducerea simptomelor asociate rinitelor alergice si urticariei.

Indicatii:

Symphoral apartine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice. Antihistaminicele ajuta la reducerea simptomelor alergiei, impiedicand efectele unei substante numita histamina, care este produsa in corpul nostru.

Symphoral amelioreaza simptomatologia asociata rinitelor alergice (de exemplu: febra fanului), cum ar fi: stranut, secretie nazala abundenta sau mancarime la nivelul nasului, usturimi sau mancarime la nivelul ochilor.

Symphoral poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mancarime, roseata, precum si numarul si dimensiunile eruptiilor aparute pe piele).
Ameliorarea acestor manifestari se mentine pentru intreaga perioada a zilei si va ajuta sa va reluati activitatile zilnice obisnuite si sa dormiti.

Mod de administrare:

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: luati 1 comprimat Symphoral o data pe zi.

La copiii cu varsta cuprinsa intre 2-12 ani: dozarea se face in functie de greutatea corporala:

 • greutate corporala peste 30 kg: 1 comprimat Symphoral o data pe zi.
 • greutate corporala mai mica de 30 kg: comprimatele Symphoral 10 mg nu sunt recomandate.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Symphoral daca sunteti alergic la loratadina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Symphoral contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile:

Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la copii cu varste intre 2-12 ani sunt: dureri de cap, nervozitate si oboseala. Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la adulti si adolescenti constau in: somnolenta, dureri de cap, crestere a poftei de mancare si tulburari ale somnului (insomnie).

In perioada dupa punerea pe piata a loratadinei au fost raportate foarte rare cazuri de reactii alergice severe, ameteli, batai ale inimii neregulate sau rapide, greata, uscaciune a gurii, indigestie, probleme ale ficatului, cadere a parului, eruptii trecatoare pe piele si oboseala.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, nu este recomandata administrarea de Symphoral. Loratadina este excretata in laptele matern.

Compozitie:

 • Substanta activa este loratadina. Fiecare comprimat contine loratadina 10 mg.
 • Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Mod de prezentare: cutie cu 10 comprimate.

 

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruRinita alergica
AfectiuneAlergii
Tip produsFara zahar
SimptomeUrticarie
Indicat pentruRinita alergica
Functie produsAntialergic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandGedeon Richter
Zona corpSistemic

Prospect Symphoral® 10 mg comprimate x 10 comprimate

Prospect: Informaţii pentru utilizator

SYMPHORAL 10 mg comprimate 
Loratadină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Symphoral şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Symphoral 
 3. Cum să luaţi Symphoral 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Symphoral 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Symphoral şi pentru ce se utilizează 

Symphoral aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice. Antihistaminicele ajută la reducerea simptomelor alergiei, împiedicând efectele unei substanţe numită histamină, care este produsă în corpul nostru. 

Symphoral ameliorează simptomatologia asociată rinitelor alergice (de exemplu: febra fânului), cum ar fi: strănut, secreţie nazală abundentă sau mâncărime la nivelul nasului, usturimi sau mâncărime la nivelul ochilor. 

Symphoral poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mâncărime, roşeaţă, precum şi numărul şi dimensiunile erupţiilor apărute pe piele). 

Ameliorarea acestor manifestări se menţine pentru întreaga perioadă a zilei şi vă ajută să vă reluaţi activităţile zilnice obişnuite şi să dormiţi. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Symphoral 

Nu luaţi Symphoral 
- dacă sunteţi alergic la loratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte să luaţi Symphoral adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului, în special dacă: 
• suferiţi de o afecţiune hepatică. 

Teste de laborator 
Dacă sunteţi programat să efectuaţi orice test cutanat (de piele) pentru alergii, nu trebuie să mai luaţi Symphoral cu două zile înainte de aceste teste, deoarece medicamentul ar putea influenţa rezultatele testelor. 

Symphoral împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. 

Symphoral împreună cu alimente, băuturi şi alcool 
Dacă este administrat împreună cu alcoolul, Symphoral nu creşte efectele acestuia. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată administrarea de Symphoral. Loratadina este excretată în laptele matern. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
La doza recomandată Symphoral nu va determina, probabil, somnolenţă sau scăderea vitezei de reacţie. Totuşi, foarte rar, la unele persoane poate apare somnolenţă, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Symphoral conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. 

3. Cum să luaţi Symphoral 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Comprimatele se iau cu un pahar de apă, indiferent de momentul meselor. 

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani: luaţi 1 comprimat Symphoral o dată pe zi. 

La copiii cu vârsta cuprinsă între 2-12 ani: dozarea se face în funcţie de greutatea corporală: 
-  greutate corporală peste 30 kg: 1 comprimat Symphoral o dată pe zi. 
-  greutate corporală mai mică de 30 kg: comprimatele Symphoral 10 mg nu sunt recomandate. 

Forma farmaceutică de comprimat nu este recomandată la copii cu vârsta între 2 şi 6 ani datorită riscului de sufocare. Pentru această vârstă există forme farmaceutice adecvate. 

Copii cu vârsta sub 2 ani: 
Loratadina, substanţa activă din acest medicament, nu este recomandată copiilor sub 2 ani. 

Pacienţi cu afecţiuni hepatice severe: 
Pentru adulţi şi copii cu greutate mai mare de 30 kg: 1 comprimat o dată la două zile. 

Pacienţii vârstnici sau cei cu afectarea funcţiei renale nu necesită reducerea dozei. 

Dacă luaţi mai mult Symphoral decât trebuie 
Luaţi Symphoral respectând întocmai indicaţiile din acest prospect sau prescripţia medicală. Totuşi, dacă aţi luat o doză de Symphoral mai mare decât cea indicată, luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau farmacistul. În caz de supradozaj accidental pot apărea dureri de cap, somnolenţă şi bătăi rapide ale inimii. 

Dacă uitaţi să luaţi Symphoral 
Dacă aţi uitat să luaţi medicamentul la timp, puteţi să o faceţi cât mai curând posibil şi apoi să reveniţi la schema de administrare obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Cele mai frecvente reacţii adverse menţionate la copii cu vârste între 2-12 ani sunt: dureri de cap, nervozitate şi oboseală. Cele mai frecvente reacţii adverse menţionate la adulţi şi adolescenţi constau în: somnolenţă, dureri de cap, creştere a poftei de mâncare şi tulburări ale somnului (insomnie). 

În perioada după punerea pe piaţă a loratadinei au fost raportate foarte rare cazuri de reacţii alergice severe, ameţeli, bătăi ale inimii neregulate sau rapide, greaţă, uscăciune a gurii, indigestie, probleme ale ficatului, cădere a părului, erupţii trecătoare pe piele şi oboseală. 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Symphoral 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Symphoral 
-  Substanţa activă este loratadină. Fiecare comprimat conţine loratadină 10 mg. 
-  Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat (vezi punctul 2 „Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Symphoral”, paragraful „Symphoral conţine lactoză monohidrat”), celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru. 

Cum arată Symphoral şi conţinutul ambalajului 
Symphoral se prezintă sub formă de comprimate albe, neacoperite, de formă rotundă, cu aspect uniform, margini intacte, plate, având gravată pe una din feţe litera „L” deasupra unui şanţ median. Comprimatele au diametrul de 8 mm.
Comprimatul poate fi divizat în doze egale. 

Symphoral este disponibil în cutii cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 
Gedeon Richter România S.A.
Str. Cuza Vodă nr. 99-105, 540306 Târgu-Mureş, România 

Acest prospect a fost revizuit în Ianuarie 2014. 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Symphoral® 10 mg comprimate x 10 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Zdrovit - Vizik Allergy picaturi oftalmice 10ml

  Zdrovit - Vizik Allergy picaturi oftalmice 10ml

  39,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Sterimar - Spray Nazal Mn 100ml

  Sterimar - Spray Nazal Mn 100ml

  35,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. DVR Pharm - Telom-R Alergo 120caps

  DVR Pharm - Telom-R Alergo 120caps

  73,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Secom - Quercetin 500mg 90caps.veg

  Secom - Quercetin 500mg 90caps.veg

  110,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Crema FeniNatural, 30 ml, Glaxosmithkline

  Crema FeniNatural, 30 ml, Glaxosmithkline

  41,00 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos