Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Vitamina E 100 mg capsule moi x 30 capsule moi

Cod: W05937005
Brand: Biofarm
Status:
Vitamina E 100 mg capsule moi x 30 capsule moi se administreaza in tratamentul deficitului de vitamina E si ca tratament profilactic in afectiunile ce necesita un aport suplimentar.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

20,90 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Vitamina E 100 mg capsule moi x 30 capsule moi

Vitamina E 100 mg capsule moi x 30 capsule moi se administreaza in tratamentul deficitului de vitamina E si ca tratament profilactic in afectiunile ce necesita un aport suplimentar.

Indicatii:

Tratamentul carentei de vitamina E.
Ca tratament profilactic in afectiunile care necesita un aport suplimentar de vitam
ina E:

 • abetalipoproteinemie
 • tulburari digestive (boala celiaca, sprue tropical, enterite regionale)
 • afectiuni ale tractului hepato-biliar (colestaza cronica, ciroza hepatica, atrezie biliara, icter de cauza obstructiva)
 • gastrectomie
 • sindrom de malabsorbtie asociat cu insuficienta pancreatica, fibroza chistica sau cu alte afectiuni 
 • acantoza

Mod de administrare:

Adulti: doza uzuala recomandata este de 100-300 mg acetat de α-tocoferil pe zi, administrata oral. La nevoie doza poate fi crescuta la 400 –500 mg pe zi. Doza trebuie individualizata, in functie de particularitatile fiecarui caz.
In cazul carentei de vitamina E asociata cu abetalipoproteinemie, doza zilnica recomandata este de 50-100 mg acetat de α-tocoferil/kg.
In cazul carentei de vitamina E asociata cu fibroza chistica, doza zilnica recomandata este de 100- 200 mg acetat de α-tocoferil.
Necesarul de vitamina E creste odata cu cresterea cantitatii de acizi grasi polinesaturati din dieta.

Precautii si contraindicatii:

Contraindicatii: hipersensibilitate la acetat de α-tocoferil sau la oricare dintre excipienti.

Reactii adverse posibile:

Vitamina E, in mod obisnuit, este bine tolerata.

Dozele mari de vitamina E (400 – 800 U) administrate timp indelungat, pot provoca tulburari gastro-intestinale (dureri abdominale, greata, diaree), cefalee, tulburari de vedere, ameteli, hipertensiune arteriala.
De asemenea, au fost raportate fatigabilitate si slabiciune musculara.

Tratamentul de lunga durata cu doze mari de vitamina E (>800 U pe zi) favorizeaza hemoragiile in special la pacientii cu hipoprotrombinemie prin deficit de vitamina K.
De asemenea, in cazul tratamentului de lunga durata cu doze mari de vitamina E au mai fost semnalate tulburari ale metabolismului hormonilor tiroidieni, cresterea concentratiei plasmatice a creatin kinazei, colesterolului, trigliceridelor, estrogenilor si androgenilor, tulburari de dinamica sexuala si ale functiei de reproducere, precum si cresterea riscului tromboflebitelor sau trombembolismului la categoriile de pacienti cu risc.

Sarcina si alaptarea:

Vitamina E nu este adecvata administrarii in timpul sarcinii sau alaptarii.

Compozitie:

O capsula moale contine acetat de α-tocoferil 100 mg si excipienti: continutul capsulei butilhidroxianisol, ulei de floarea soarelui rafinat ; invelisul capsulei gelatina, glicerol, tartrazina (E 102), apa purificata.

Mod de prezentare: cutie cu 2 blistere a cate 15 capsule moi.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruAnti-radicali liberi (antioxidanti)
AfectiuneStres oxidativ
vitamine_si_mineraleVitamina E
SimptomeImunitate scazuta
Indicat pentruAnti-radicali liberi (antioxidanti)
Functie produsAntioxidant
adresabilitateUz general
Forma prezentareCapsule moi
BrandBiofarm
Zona corpSistemic

Prospect Vitamina E 100 mg capsule moi x 30 capsule moi

Prospect 

VITAMINA E 100 mg capsule moi 
acetat de α-tocoferil
Compoziţie:
O capsulă moale conţine acetat de α-tocoferil 100 mg şi excipienţi: conţinutul capsulei - butilhidroxianisol, ulei de floarea soarelui rafinat ; învelişul capsulei - gelatină, glicerol, tartrazină (E 102), apă purificată. 

Grupa farmacoterapeutică: vitamine, alte preparate cu vitamine, alte vitamine. 

Indicatii terapeutice 
Tratamentul carenţei de vitamină E.
Ca tratament profilactic în afecţiunile care necesită un aport suplimentar de vitamina E:
-abetalipoproteinemie
-tulburări digestive (boala celiacă, sprue tropical, enterite regionale)
-afecţiuni ale tractului hepato-biliar (colestază cronică, ciroză hepatică, atrezie biliară, icter de cauză obstructivă)
-gastrectomie 
-sindrom de malabsorbţie asociat cu insuficienţă pancreatică, fibroză chistică sau cu alte afecţiuni
-acantoză 

Contraindicaţii 
Hipersensibilitate la acetat de α-tocoferil sau la oricare dintre excipienţi. 

Precauţii 
Dozele mari de vitamina E (400 – 800 U) administrate timp îndelungat, pot provoca reacţii adverse (vezi pct. Reacţii adverse). 
Conţine tartrazină (E 102). Poate provoca reacţii alergice. 

Interactiuni 
Asocierea cu colestiramină, colestipol, orlistat sau uleiuri minerale poate să scadă absorbţia vitaminei E. 

Suplimentele minerale care conţin concentraţii mari de fier pot determina creşterea necesarului de vitamina E. 

În cazul tratamentului în asociere cu anticoagulante cumarinice trebuie evitate dozele de peste 400 U vitamină E datorită riscului de accidentelor hemoragice. 

Vitamina E poate facilita absorbţia, depozitarea hepatică şi utilizarea vitaminei A. Administrarea unor doze mari de vitamina E poate determina diminuarea depozitelor de vitamina A. 

Vitamina E poate creşte riscul apariţiei trombozei la pacienţii cărora li se administrează estrogeni. 

Atentionări speciale 
Hipoprotrombinemia datorată deficitului de vitamină K spontan sau consecutiv tratamentului cu derivaţi de indandionă sau cumarină poate fi agravată de administrarea unor doze mari de vitamină E (> 400 U pe zi). 

La pacienţii predispuşi la tromboză [(inclusiv pacienţii cărora li se administrează estrogeni (de exemplu femei care primesc tratament cu contraceptive orale)] a fost raportată creşterea riscului apariţiei acesteia, în cazul administrării vitaminei E. 

Această formă farmaceutică nu este destinată copiilor. Pentru această categorie de pacienţi trebuie utilizate forme farmaceutice şi concentraţii adecvate vârstei. 

Sarcina si alăptarea: 
Datele din literatură obţinute din studii preclinice nu au evidenţiat efecte teratogene, dar au evidenţiat un efect fetotoxic de tip retard de creştere intra-uterină în cazul administrării vitaminei E la animale. 

Vitamina E traversează bariera placentară în proporţie de 20-30% din concentraţia plasmatică maternă. 

Deoarece nu există studii care să evidenţieze siguranţa administrării vitaminei E la femeile gravide, nu este recomandată administrarea vitaminei E în doze mai mari decat necesarul zilnic, în timpul sarcinii. 

Vitamina E se excretă în laptele matern. Deoarece nu sunt cunoscute efectele asupra sugarului nu este recomandată administrarea vitaminei E în doze mai mari decat necesarul zilnic, în timpul alăptării. 

Din aceste motive Vitamina E nu este adecvată administrării în timpul sarcinii sau alăptării. 

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 
Vitamina E nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

Doze si mod de administrare 

Adulţidoza uzuală recomandată este de 100-300 mg acetat de α-tocoferil pe zi, administrată oral. 

La nevoie doza poate fi crescută la 400 –500 mg pe zi.
Doza trebuie individualizată, în funcţie de particularităţile fiecarui caz. 

În cazul carenţei de vitamină E asociată cu abetalipoproteinemie, doza zilnică recomandată este de 50-100 mg acetat de α-tocoferil/kg. 

În cazul carenţei de vitamină E asociată cu fibroză chistică, doza zilnică recomandată este de 100- 200 mg acetat de α-tocoferil. 

Necesarul de vitamina E creşte odată cu creşterea cantităţii de acizi graşi polinesaturaţi din dietă. 

Reactii adverse 
Vitamina E, în mod obişnuit, este bine tolerată. 
Dozele mari de vitamina E (400 – 800 U) administrate timp îndelungat, pot provoca tulburări gastro-intestinale (dureri abdominale, greaţă, diaree), cefalee, tulburări de vedere, ameţeli, hipertensiune arterială. 
De asemenea, au fost raportate fatigabilitate şi slăbiciune musculară. 
Tratamentul de lungă durată cu doze mari de vitamina E (>800 U pe zi) favorizează hemoragiile în special la pacienţii cu hipoprotrombinemie prin deficit de vitamină K. 
De asemenea, în cazul tratamentului de lungă durată cu doze mari de vitamina E au mai fost semnalate tulburări ale metabolismului hormonilor tiroidieni, creşterea concentraţiei plasmatice a creatin kinazei, colesterolului, trigliceridelor, estrogenilor şi androgenilor, tulburări de dinamică sexuală şi ale funcţiei de reproducere (la bărbaţi-azoospermie sau oligospermie; la femei involuţia ovarelor, perturbări ale ciclului menstrual), precum şi creşterea riscului tromboflebitelor sau trombembolismului la categoriile de pacienţi cu risc. 
La apariţia reacţiilor adverse consecutiv dozelor mari de vitamină E se impune întreruperea tratamentului.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate
Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. 

Supradozaj 
La doze mai mari de 1 g pe zi au fost raportate tulburări gastro-intestinale reversibile după întreruperea tratamentului. Dacă este necesar, se pot institui măsurile generale de susţinere a funcţiilor vitale. 

Păstrare 
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. 

Ambalaj 
Cutie cu 1 blister din PVC/Al cu 15 capsule moi 
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 15 capsule moi 

Fabricant 
S.C. BIOFARM S.A.
Str. Logofătul Tăutu, nr. 99, sector 3, Bucureşti România 

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată 
S.C. BIOFARM S.A.
Str. Logofătul Tăutu, nr. 99, sector 3, Bucureşti România 

Data ultimei verificări a prospectului 

Mai 2019

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Vitamina E 100 mg capsule moi x 30 capsule moi


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. GNC - Earth Genius Women's Multivitamin 60tb

  GNC - Earth Genius Women's Multivitamin 60tb

  229,00 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc furnizor
 2. Pachet Cetebe Imuno-Active, 500 mg, 3 x 30 capsule, Stada

  Pachet Cetebe Imuno-Active, 500 mg, 3 x 30 capsule...

  39,59 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. GNC - Coenzima Q10 100mg 60cps

  GNC - Coenzima Q10 100mg 60cps

  258,99 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc furnizor
 4. GNC - Women's Prenatal Formula with Iron 120tb

  GNC - Women's Prenatal Formula with Iron 120t...

  169,00 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc furnizor
 5. GNC - Milestones Teen Multivitamine pentru baieti 12-17 ani 120tb

  GNC - Milestones Teen Multivitamine pentru baieti ...

  229,00 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc furnizor

Poate ai vrea sa incerci

 1. Bixtonim XYLO® Aroma 1 mg/ml spray nazal, solutie 10 ml

  Bixtonim XYLO® Aroma 1 mg/ml spray nazal, solutie...

  19,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Bioland - Lavaj nazal spray 10ml

  Bioland - Lavaj nazal spray 10ml

  11,98 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Bixtonim® picaturi nazale solutie 10 ml

  Bixtonim® picaturi nazale solutie 10 ml

  15,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Anghirol comprimate 3,25 mg x 30 comprimate

  Anghirol comprimate 3,25 mg x 30 comprimate

  23,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Bioland - Junior Vitamina D3 solutie 10ml

  Bioland - Junior Vitamina D3 solutie 10ml

  9,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos