Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Tropicamida Rompharm 1% 1flacon

Cod: W55655001
Producator: Rompharm Company SRL Romania
Status:
Tropicamida RPH 1% picaturi oftalmice, solutie

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
21,17 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Tropicamida Rompharm 1% 1flacon

Tropicamida RPH este un medicament care face parte din clasa anticolinergicelor midriatice si cicloplegice, utilizat in scop diagnostic pentru inducerea midriazei si cicloplegiei sau terapeutic pentru tratamentul curativ al sinechiilor deja constituite.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni oftalmologice
Mod de administrareUtilizati intotdeauna Tropicamida RPH exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Midriatic:
Doza uzuala este de 1-2 picaturi Tropicamida RPH 1%, administrate in sacul conjunctival, cu 15-20 minute inaintea examinarii.
Cicloplegic:
Doza uzuala este de 1-2 picaturi Tropicamida RPH 1%, administrarea putandu-se repeta dupa 5 minute.
Pentru prelungirea efectului se recomanda administrarea a inca o picatura dupa 20-30 minute.
Mod de administrare:
Pentru limitarea absorbtiei sistemice si a reactiilor adverse, se recomanda evitarea administrarilor repetate, iar dupa administrare, inchiderea usoara a pleoapelor si ocluzia canalului nazo-lacrimar.
Pentru a preveni contaminarea aplicatorului si a solutiei, trebuie evitata atingerea acestuia de pleoape, suprafete invecinate sau alte suprafete. Flaconul trebuie pastrat inchis intre administrari.
Substanta activaTROPICAMIDUM
SimptomeDurere oculara, Vedere neclara (in ceata)
Sarcina si alaptareAdresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua orice medicament.
Daca alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua orice medicament.
Reactii adverseCa toate medicamentele, Tropicamida RPH poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse raportate sunt urmari ale blocarii receptorilor muscarinici si, in cazul utilizarii unor doze mari, a receptorilor nicotinici:
• vedere neclara
• fotofobie
• xerostomie cu tulburari ale deglutitiei si sete
• xerodermie si hiperemie faciala tranzitorie, asociata rar cu senzatie de arsura sau intepatura
• bradicardie tranzitorie urmata de tahicardie cu palpitatii si aritmie
• diminuarea tonusului si motilitatii intestinale asociate cu meteorism abdominal si constipatie
• mictiune dificila

• stimularea functiei respiratorii
• hiperemie palpebrala
• reactii de hipersensibilitate manifestate cu hiperemie si tumefiere a fetei, limbii si buzelor, respiratie dificila si eruptie cutanata maculo-papulara si care pot sa evolueze catre soc anafilactic.
• halucinatii, confuzie, agitatie (mai ales la copii si varstnici).
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
PrecautiiAveti grija deosebita cand utilizati Tropicamida RPH
- daca dumneavoastra aveti o boala care se manifesta cu cresterea frecventei cardiace (tireotoxicoza, insuficienta cardiaca etc.)
- daca aveti ischemie cardiaca sau hipertensiune arteriala
- cand trebuie sa-l administrati unui copil sau unui varstnic (varsta peste 65 ani)
InteractiuniVa rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
In urma posibilei absorbtii sistemice a tropicamidei in urma administrarii oftalmice, poate sa apara intensificarea efectelor parasimpatolitice ale altor medicamente administrate concomitent sistemic:
amantadina, memantina, unele antihistaminice, neuroleptice (butirofenone, fenotiazine), antidepresive triciclice, clozapina, disopiramida.
Administrarea IMAO poate favoriza efectele parasimpatolitice.Reducerea motilitatii tubului digestiv poate afecta absorbtia altor medicamente. Parasimpatoliticele pot determina scaderea eficacitatii nitratilor administrati sublingual, deoarece determina uscaciunea gurii.
Indicatii terapeuticeTropicamida RPH este un medicament care face parte din clasa anticolinergicelor midriatice si cicloplegice, utilizat in scop diagnostic pentru inducerea midriazei si cicloplegiei sau terapeutic pentru tratamentul curativ al sinechiilor deja constituite.
Grupa farmacoterapeuticaMidriatice si cicloplegice anticolinergice
Forma farmaceuticaSolutie oftalmica
Forma ambalare medicamentCutie x 1 flac. din PEJD x 10 ml pic. oftalmice, sol.
Concentratie1%
BrandRompharm
ContraindicatiiNu utilizati Tropicamida RPH
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale Tropicamida RPH.
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la acid tropic sau alte substante inrudite
- daca aveti hipertrofie de prostata, ileus paralitic sau stenoza pilorica - daca aveti glaucom cu unghi inchis sau sunteti predispus sa faceti aceasta boala
- daca trebuie sa-l administrati unui copil cu varsta sub 7 ani pentru obtinerea cicloplegiei
- in primul trimestru de sarcina
Produs RXDA

Prospect Tropicamida Rompharm 1% 1flacon

 

TROPICAMIDĂ ROMPHARM 10 mg/ml picături oftalmice, soluţie

Tropicamidă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

-            Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-            Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-            Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

-            Dacă manifestaţi orice reacţii adverse adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

1.          Ce este TROPICAMIDĂ ROMPHARM şi pentru ce se utilizează

2.          Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi TROPICAMIDĂ ROMPHARM

3.          Cum să utilizaţi TROPICAMIDĂ ROMPHARM

4.          Reacţii adverse posibile

5.          Cum se păstrează TROPICAMIDĂ ROMPHARM

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1.         Ce este TROPICAMIDĂ ROMPHARM şi pentru ce se utilizează

TROPICAMIDĂ ROMPHARM picături oftalmice, soluţie este un medicament care dilată pupila (midriază) și blochează (cicloplegie) musculatura pentru acomodare (mușchiul din jurul cristalinului). TROPICAMIDĂ ROMPHARM conține tropicamidă.

TROPICAMIDĂ ROMPHARM se utilizează pentru examinare oftalmologică.

2.         Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi TROPICAMIDĂ ROMPHARM

Nu utilizaţi TROPICAMIDĂ ROMPHARM

-            dacă sunteţi alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

-            dacă aveţi sau sunteţi predispus să faceţi glaucom cu unghi închis (o boală oculară cauzată de o presiune crescută în interiorul ochiului).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați TROPICAMIDĂ ROMPHARM adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

•  Doar medicul dumneavoastră vă poate instila în ochi TROPICAMIDĂ ROMPHARM.

•  Dacă sunteți în vârstă sau dacă aveți o creștere a presiunii intraoculare, medicul dumneavoastră trebuie să verifice unghiul camerei oculare anterioare înainte de a utiliza TROPICAMIDĂ ROMPHARM.

•  Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți alergic la anticolinergice (medicamente care afectează sistemul nervos). Pot apărea reacții psihotice și tulburări comportamentale.

•  Este posibil să fiți deosebit de sensibili la lumină și trebuie să vă protejați ochii de prea multă lumină atunci când pupilele vă sunt dilatate.

•  Utilizarea la copii și persoane sensibile:

-            Nu permiteţi ca TROPICAMIDĂ ROMPHARM să pătrundă în cavitatea bucală a copilului dumneavoastră; spălaţi-vă mâinile şi pe cele ale copilului după fiecare administrare.

-            TROPICAMIDĂ ROMPHARM poate determina tulburări ale sistemului nervos central, care pot fi nocive mai ales la copiii mici.

-            Este posibil ca acest medicament să nu aibă un efect suficient asupra copiilor. Poate fi necesar un medicament mai puternic (cum ar fi atropina).

-            Trebuie să se acorde atenție copiilor și persoanelor sensibile la alcaloizi din belladonna (produse similare medicamentului). Acești pacienți au un risc mai mare de a se confrunta cu reacții adverse în alte părți ale corpului.

•  Spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți oricare dintre următoarele afecțiuni:

-            creșterea tensiunii arteriale;

-            glanda tiroidă hiperactivă;

-            diabet (diabet zaharat);

-            boli de inimă.

•  Dacă purtați lentile de contact:

-            Medicul dumneavoastră nu vă poate administra TROPICAMIDĂ ROMPHARM când purtați lentilele.

-            Așteptați cel puțin 15 minute după instilare înainte de a vă repune la loc lentilele.

TROPICAMIDĂ ROMPHARM împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă utilizați oricare dintre următoarele medicamente:

•  picături oftalmice care aparțin aceluiași grup cu TROPICAMIDĂ ROMPHARM (inclusiv medicamente antimuscarinice);

•  medicamente pentru alergii (cum ar fi unele antihistaminice);

•  medicamente utilizate împotriva afecțiunilor psihiatrice (cum ar fi butirofenonele și fenotiazinele);

•  medicamente pentru depresie (inclusiv grupul antidepresiv triciclic).

TROPICAMIDĂ ROMPHARM împreună cu alimente, băuturi

Alimentele și băuturile nu afectează tratamentul.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

TROPICAMIDĂ ROMPHARM nu trebuie utilizat în timpul sarcinii sau alăptării, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră consideră absolut necesar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă vederea dumneavoastră este temporar înceţoşată sau sunteți sensibil la lumină după

administrarea TROPICAMIDĂ ROMPHARM, nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje până când vederea dumneavoastră nu este clară din nou. Acest efect poate dura până la 6 ore după utilizarea TROPICAMIDĂ ROMPHARM.

TROPICAMIDĂ ROMPHARM conţine clorură de benzalconiu.

Clorura de benzalconiu poate fi absorbită de lentilele de contact și poate modifica culoarea acestora.

Trebuie să îndepărtați lentilele de contact înainte de utilizarea acestui medicament și să le puneți la loc după 15 minute.

Clorura de benzalconiu poate determina iritație la nivelul ochilor, în special dacă aveți senzație de uscăciune la nivelul ochilor sau afecțiuni ale corneei (învelișul transparent din zona din față a ochiului). Dacă după utilizarea acestui medicament aveți manifestări anormale, înțepături sau durere la nivelul ochiului, adresați-vă medicului dumneavoastră.

3.         Cum să utilizaţi TROPICAMIDĂ ROMPHARM

Utilizaţi întotdeauna TROPICAMIDĂ ROMPHARM exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul dumneavoastră vă va administra acest produs.

Pentru examinarea refracţiei oculare (o examinare pentru determinarea defectelor optice ale ochilor) se administrează 1 până la 2 picături de TROPICAMIDĂ ROMPHARM 10 mg/ml. Aceasta se va repeta în 5 minute.

După administrarea TROPICAMIDĂ ROMPHARM 10 mg/ml trebuie să vă închideți ochii și să apăsați pentru 2 minute cu un deget pe colțul ochiului, aproape de nas. Acest lucru limitează cantitatea de medicament ce intră în fluxul sanguin.

Dacă vi s-a administrat mai mult TROPICAMIDĂ ROMPHARM decât trebuie

•  Dacă vi s-a administrat mai mult TROPICAMIDĂ ROMPHARM decât trebuie, contactați imediat medicul, farmacistul sau un centru toxicologic.

•  Reacții adverse generale: roșeața pielii cu senzație de căldură (congestie sanguină), piele uscată (copiii pot avea o erupție cutanată tranzitorie), vedere încețoșată, puls rapid și neregulat, febră, distensie abdominală la sugari, halucinații, convulsii și coordonare anormală.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.         Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, TROPICAMIDĂ ROMPHARM poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse au fost grupate în funcție de frecvența de apariție:

·     foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane,

·     frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane,

·     mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane,

·     rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane,

·     foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane,

·     cu frecvență necunoscută: frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile.

Tulburări oculare:

-            Frecvente: durere oculară, fotofobie, vedere încețoșată, dificultate la focalizare, disconfort la nivelul ochiului.

-            Mai puțin frecvente: creșterea presiunii intraoculare.

-            Rare: umflarea ochiului, inflamarea ochiului.

-            Cu frecvență necunoscută: iritație a ochiului, roșeață a ochiului.

Reacții adverse generale:

-            Mai puțin frecvente: dureri de cap.

-            Rare: puls neregulat, rapid sau extrem de lent, coordonare anormală, uscăciune nazală, vărsături, greață, constipație, gură uscată, durere în timpul urinării - reținerea urinii, comportament anormal,

 

tulburare psihotică, confuzie, halucinații, erupție cutanată, xerodermie, roșeața pielii cu senzație de căldură (congestie).

-            Cu frecvență necunoscută: amețeli, palpitații.

Copii:

-            Erupție cutanată.

-            Distensie abdominală la sugari.

-            Reacții psihotice, tulburări comportamentale și colaps cardiorespirator (funcționarea inimii scăzută însoțită de o respirație dificilă).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct la

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478 - RO

e-mail: adr@anm.ro

Website: www.anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.         Cum se păstrează TROPICAMIDĂ ROMPHARM

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe eticheta flaconului şi pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi TROPICAMIDĂ ROMPHARM mai mult de 28 zile după prima deschidere a flaconului. Nu utilizaţi TROPICAMIDĂ ROMPHARM dacă observaţi modificări de culoare sau particule.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.         Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine TROPICAMIDĂ ROMPHARM

-            Substanţa activă este tropicamida. Fiecare mililitru de picături oftalmice, soluţie, conţine tropicamidă 10 mg.

-            Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, edetat disodic, clorură de benzalconiu, acid clorhidric soluţie 10% pentru ajustarea pH-ului, apă purificată.

Cum arată TROPICAMIDĂ ROMPHARM şi conţinutul ambalajului

TROPICAMIDĂ ROMPHARM este o soluţie limpede, incoloră, lipsită de particule vizibile. Medicamentul este ambalat în cutii cu câte un flacon din PEJD, de culoare albă, prevăzut cu picurător din PEJD, de culoare albă, închis cu capac cu filet din PEÎD, de culoare albă, care conţine 10 ml picături oftalmice, soluţie.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

S.C. Rompharm Company S.R.L.

Str. Eroilor, nr. 1A, Otopeni 075100, Jud. Ilfov România

Acest prospect a fost revizuit în iunie 2023.

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Tropicamida Rompharm 1% 1flacon


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos