Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Sulfasalazin EN 500mg 50compr.film.

Cod: W07440001
Producator: KRKA D.D. Novo Mesto Slovenia
Status:
Sulfasalazin EN contine sulfasalazina, un antiinflamator intestinal si antireumatic.

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

 • nu se poate comanda online
 • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
36,10 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Sulfasalazin EN 500mg 50compr.film.

Descriere produs


Sulfasalazin EN contine sulfasalazina, un antiinflamator intestinal si antireumatic. Bacteriile din colon transforma sulfasalazina in sulfapiridina si acid 5-aminosalicilic. Sulfapiridina scade inflamatia sistemica. Acidul 5-aminosalicilic scade inflamatia colonului. Sulfasalazin EN nu are efect analgezic.

Medicamentul este utilizat in:
- episoadele acute ale bolilor cronice inflamatorii intestinale (colita ulcerativa si boala Crohn);
- prevenirea agravarii colitei ulcerative;
- artrita reumatoida la adulti si artrita reumatoida la copii (poliartrita reumatoida juvenila), care nu raspund suficient de bine la tratamentul cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni digestive
Mod de administrare
Intotdeauna luati Sulfasalazin EN asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Daca aveti nelamuriri, cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Comprimatele se inghit intregi, cu un pahar cu apa, de preferat in timpul mesei. Nu se zdrobesc si nu se mesteca, deoarece filmul comprimatului scade riscul reactiilor adverse gastro-intestinale.

Episodul acut al colitei ulcerative si bolii Crohn
Adulti si adolescenti: doza recomandata este de 2 - 4 comprimate filmate gastrorezistente Sulfasalazin EN de 4 ori pe zi.
Sulfasalazin EN poate fi asociat cu corticosteroizi si metronidazol.
Copii peste 2 ani: doza recomandata este de 40 - 60 mg sulfasalazina/kg si zi.

Dupa obtinerea remisiunii, doza trebuie scazuta progresiv.
Deoarece siguranta si eficacitatea tratamentului la copii cu varsta sub 2 ani, cu afectiuni inflamatorii intestinale cronice nu a fost stabilita, administrarea de sulfasalazina este contraindicata.

Mentinerea remisiunii colitei ulcerative
Durata tratamentului este nelimitata.
Adulti si adolescenti: doza recomandata este de un comprimat filmat gastrorezistent Sulfasalazin EN de 4 ori pe zi.
Copii peste 2 ani: doza recomandata este de 20 - 30 mg sulfasalazina/kg si zi.

Artrita reumatoida la adulti si poliartrita reumatoida juvenila
Adulti si adolescenti: doza recomandata este de 4 - 6 comprimate filmate gastrorezistente Sulfasalazin EN pe zi. Doza initiala recomandata este de un comprimat gastrorezistent Sulfasalazin EN pe zi. Doza trebuie crescuta treptat, saptamanal, astfel incat dupa 4 saptamani de tratament, doza va fi de 2 comprimate filmate gastrorezistente Sulfasalazin EN de 2 ori pe zi. Efectul clinic devine evident dupa 6 - 10 saptamani de tratament. Durata tratamentului va fi de cel putin 6 luni.

Copii peste 6 ani: doza recomandata este de 30 - 50 mg sulfasalazina/kg si zi, divizata in 2 – 3 prize. Doza initiala recomandata este de 1/3 - 1/4 din doza de mentinere recomandata, de exemplu un comprimat filmat gastrorezistent Sulfasalazin EN, seara. Doza de sulfasalazina se creste treptat, la interval de o saptamana, pana la atingerea dozei de intretinere. Doza zilnica maxima recomandata este de 4 comprimate filmate gastrorezistente Sulfasalazin EN.

Deoarece siguranta si eficacitatea tratamentului la copii cu varsta sub 6 ani, cu poliartrita reumatoida juvenila nu a fost stabilita, administrarea de sulfasalazina nu este recomandata la aceasta grupa de varsta.

Daca aveti impresia ca medicamentul este prea puternic sau prea slab, informati medicul sau farmacistul.
Substanta activaSULFASALAZINUM
SimptomeDiaree cronica, Durere abdominala acuta
Sarcina si alaptare
Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza orice alt medicament in timpul sarcinii.

Daca este necesar, puteti utiliza Sulfasalazin EN, dar numai sub supraveghere medicala si in doza minima eficace. Acest medicament nu este recomandat in ultimul trimestru al sarcinii, deoarece poate determina sau agrava icterul neonatal. Deoarece sulfasalazina se excreta in laptele matern, se recomanda intreruperea alaptarii in timpul tratamentului.
Reactii adverse
Ca si in cazul altor medicamente, Sulfasalazin EN poate determina efecte nedorite (reactii adverse).
Foarte rar apar reactii adverse care sa necesite scaderea dozelor sau intreruperea tratamentului. Daca aveti una dintre urmatoarele reactii adverse, adresati-va imediat medicului dumneavoastra: mancarimi, eruptii, dificultati de respiratie sau de inghitire, tumefierea pleoapelor, a fetei sau a oricarei parti a corpului, febra sau frisoane neexplicate, inflamare faringiana, tuse, oboseala neexplicata, paloare, dureri abdominale intense, icter, sangerari cutanate, vanatai neobisnuite sau tulburari ale functiilor sistemului nervos central (vertij, sunete in urechi, dificultati in coordonarea miscarilor, convulsii, insomnie si halucinatii).
Majoritatea reactiilor adverse produse de Sulfasalazin EN sunt usoare. Reactiile adverse relativ frecvente sunt tulburarile gastro-intestinale (in special greata, varsaturi si pierderea apetitului) si durerile de cap. In timpul tratamentului mai pot sa apara coloratia galben-portocalie a urinii si a lentilelor de contact moi, afectari ale nervilor si scaderea fertilitatii. In general, aceste reactii dispar spontan dupa scaderea dozelor sau intreruperea tratamentului.

Daca observati aparitia reactiilor adverse, chiar nementionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul sau farmacistul.
Precautii
Aveti grija deosebita cu Sulfasalazin EN:
Informati medicul dumneavoastra daca aveti alte afectiuni cronice, tulburari metabolice, daca sunteti hipersensibil sau daca faceti tratament cu ale medicamente.

In timpul tratamentului cu Sulfasalazin EN, trebuie sa consumati cantitati suficiente de lichide, pentru a evita formarea de calculi renali.
Inainte de inceperea tratamentului si, periodic, in timpul tratamentului, medicul dumneavoastra va va recomanda sa efectuati analize de laborator (teste sanguine si de urina).
Daca suferiti de boli renale sau hepatice, boli de sange, astm bronsic, alergie sau deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza, medicul dumneavoastra poate decide ca medicamentul nu este potrivit pentru dumneavoastra sau va poate da instructiuni suplimentare. Medicamentul nu este recomandat in forma sistemica a artritei reumatoide juvenile, deoarece determina deseori reactii adverse, de tipul bolii serului (febra, greata, varsaturi, dureri de cap, eruptii cutanate si alterarea functiei hepatice). Aceasta reactie este deseori severa.
Interactiuni-
Indicatii terapeutice
Medicamentul este utilizat in:
- episoadele acute ale bolilor cronice inflamatorii intestinale (colita ulcerativa si boala Crohn);
- prevenirea agravarii colitei ulcerative;
- artrita reumatoida la adulti si artrita reumatoida la copii (poliartrita reumatoida juvenila), care nu raspund suficient de bine la tratamentul cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.
Grupa farmacoterapeuticaAntiinflamatoare intestinale
Forma farmaceuticaComprimate filmate
Forma ambalare medicamentCutie cu 5 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate gastrorezistente.
Concentratie500mg
BrandKRKA
Contraindicatii
Nu utilizati Sulfasalazin EN:
- daca sunteti hipersensibil (alergic) la sulfasalazina, sulfonamide, salicilati sau la oricare dintre excipientii medicamentului;
- daca aveti porfirie acuta intermitenta;
- la copii cu varsta sub 2 ani;
Produs RXDA

Prospect Sulfasalazin EN 500mg 50compr.film.

Sulfasalazină EN 500 mg comprimate gastrorezistente

sulfasalazină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce găsiţi în acest prospect

 1. Ce este Sulfasalazină EN şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luați Sulfasalazină EN
 3. Cum să luați Sulfasalazină EN
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Sulfasalazină EN
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1. Ce este Sulfasalazină EN şi pentru ce se utilizează

Sulfasalazina este un antiinflamator intestinal şi antireumatic. Bacteriile din colon transformă sulfasalazina în sulfapiridină şi acid 5-aminosalicilic. Sulfapiridina scade inflamaţia sistemică. Acidul 5-aminosalicilic scade inflamaţia colonului. Sulfasalazina nu elimină durerea.

Medicul dumneavoastră v-a prescris Sulfasalazină EN pentru:

 • tratamentul episoadelor acute şi agravării inflamaţiei intestinale cronice (colită ulcerativă şi proctită, boala Crohn),
 • prevenţia agravării colitei ulcerative şi proctitei,
 • tratamentul artritei reumatoide la adulţi şi a poliartritei reumatoide juvenile, care nu răspund la tratamentul cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

În asociere cu Sulfasalazină EN, medicul dumneavoastră poate de asemenea să prescrie şi corticosteroizi şi metronidazol.

 1. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Sulfasalazină EN

Nu luați Sulfasalazină EN

 • dacă sunteţi alergic la sulfonamide (de exemplu, un anumit antibiotic), salicilaţi (de exemplu, acidul acetilsalicilic) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, enumerate la pct. 6,
 • dacă aveţi o boală cunoscută sub nnumele de porfirie (o afecțiune rară a pigmentului din sânge),
 • dacă aveți icter (îngălbenirea pielii sau ochilor) Medicamentul nu este recomandat la copii cu vârsta sub 2 ani..

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Sulfasalazină EN, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

 • dacă aveți probleme la ficat sau rinichi;
 • dacă aveți tulburări ale sângelui, cum este numărul scăzut de globule roșii sau albe din sânge.
 • dacă aveți deficiență de G6PD (o afecțiune dobândită, în care organismul nu posedă suficientă enzimă glucozo-6-fosfat-dehidrogenază, care ajută la funcționarea normală a globulelor roșii ale sângelui).
 • dacă ați avut vreodată astm bronșic
 • dacă sunteți copil și aveți artrită
 • dacă în trecut ați avut o infecție cronică recurentă sau o altă boală care vă poate predispune la infecții.
 • dacă luați sau ați luat recent Sulfasalazină EN sau orice alte medicamente care conțin sulfasalazină, deoarece acestea pot afecta rezultatele testelor de sânge și urină.

La utilizarea Sulfasalazină EN au fost raportate erupţii severe ale pielii, cu potenţial letal (sindrom Stevens-Johnson, necroliză toxică epidermică), care apar iniţial sub formă de pete rotunde, roşii sau deseori ca pete cu vezicule centrale, care apar pe trunchi.

Semnele adiţionale care trebuie căutate sunt ulceraţii ale gurii, gâtului, nasului, organelor genitale şi conjunctivită (ochi roşii şi umflaţi).

Aceste erupţii severe, cu potenţial letal, sunt deseori acompaniate de simptome gripale. Erupţia poate evolua spre generalizarea veziculelor şi decojirea pielii.

Riscul cel mai mare de apariţie a reacţiilor alergice severe ale pielii este în primele săptămâni de tratament.

Dacă aţi avut în trecut sindrom Stevens-Johnson sau necroliză toxică epidermică la utilizarea sulfasalazinei, nu trebuie să reluaţi niciodată tratamentul cu Sulfasalazină EN.

Dacă în timpul tratamentului apare o erupţie sau alte manifestări pe piele, adresaţi-vă imediat medicului şi spuneţi că utilizaţi acest medicament.

Dacă aveți erupții trecătoare pe piele sau febră sau glande umflate în timpul tratamentului cu Sulfasalazină EN, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră, deoarece aceste manifestări pot fi semne ale unei afecțiuni numite DRESS (erupție a pielii după administrarea unor medicamente, cu eozinofilie și simptome sistemice). Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să întrerupeți administrarea Sulfasalazină EN.

Copii şi adolescenţi

Acest medicament nu este recomandat la copiii cu vârsta sub 2 ani.

Sulfasalazină EN împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sa farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

În special, următoarele medicamente pot interacționa cu Sulfasalazină EN:

 • digoxină, utilizată în tratamentul insuficienței inimii,
 • acid folic sau folat, administrate uneori în primele săptămâni ale sarcinii, pentru reducerea riscului de defecte ale tubului neural, de exemplu, spina bifida,
 • azatioprină și mercaptopurină, medicamente care ajută la suprimarea răspunsului imunitar al organismului dumneavoastră în cazul transplantului de organe și în anumite inflamații cronice (de exemplu, artrita reumatoidă),
 • metotrexat, utilizat în tratamentul artritei reumatoide.

Dacă trebuie să efectuați un test de laborator, este important să spuneți medicului dumneavoastră că luați Sulfasalazină EN, deoarece acest medicament poate modifica rezultatele unor teste de laborator.

Sulfasalazină EN împreună cu alimente şi băuturi

Luaţi Sulfasalazină EN în timpul meselor. Consumaţi multe lichide în timpul tratamentului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Au fost raportate cazuri de diaree sau scaune cu sânge la copiii mamelor care alăptează și fac tratament cu Sulfasalazină EN. În acest caz, întrerupeți tratamentul cu Sulfasalazină EN și adresați-vă medicului dumneavoastră cât de curând posibil.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puțin probabil ca Sulfasalazină EN să afecteze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule şi a folosi utilaje.

Sulfasalazină EN conține sodiu

Acest medicament conține sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg) per doză, adică poate fi considerat „fără sodiu”.

 1. Cum să luaţi Sulfasalazină EN 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Înghiţiţi comprimatele întregi, nu le zdrobiţi şi nu le mestecaţi, deoarece astfel scade riscul reacţiilor adverse gastro-intestinale. Luaţi comprimatele în timpul mesei, cu un pahar cu apă.

Pentru colita ulcerativă și Boala Crohn 

Adulți și vârstnici

 • Episoade acute severe

2-4 comprimate de 4 ori pe zi, împreună cu alte medicamente, cum sunt steroizii. Nu lăsați un interval mai mare de 8 ore între doza de seară și cea de dimineață.

 • Episoade ușoare/moderate

2-4 comprimate de 4 ori pe zi, nu întotdeauna asociate cu alte medicamente.

 • Doze de întreținere pentru controlul episoadelor acute

După ce s-a instalat controlul episodului acut, doza este redusă treptat la 4 comprimate pe zi. Medicul dumneavoastră vă va spune cum să reduceți doza. Puteți continua un timp administrarea acestei doze scăzute, pentru prevenirea debutului altor episoade acute.

Copii cu vîrsta de 2 ani și mai mari

Medicul dumneavoastră vă va spune ce doză trebuie să administrați copilului dumneavoastră. Doza depinde de greutatea corporală a copilului.

 • Efectul comprimatelor începe în câteva zile. Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să administrați aceste comprimate.
 • Dacă au efect, s-ar putea să le folosiți un timp mai îndelungat, deoarece boala inflamatorie intestinală poate dura toată viața.

Pentru artrita reumatoidă

 • Adulți și vârstnici – începeți cu 1 comprimat pe zi, în prima săptămână a tratamentului. Apoi creșteți doza cu câte 1 comprimat pe zi în fiecare săptămână, până la doza maximă de 6 comprimate pe zi, după tabelul următor:

 

Săptămâna 1

Săptămâna 2

Săptămâna 3

Săptămâna 4

Dimineața

 

1

1

2

Seara

1

1

2

2 *

* etc până la maxim 6 comprimate pe zi. NU luați mai mult de 6 comprimate pe zi.

 • Copii – Nu se recomandă.

Cât timp trebuie să luați aceste comprimate?

Pentru efectul maxim, s-ar putea să fie necesar să luați Sulfasalazină EN câteva luni așa încât conținuați administrarea.

 • Se poate să observați efectul după câteva săptămâni de tratament.
 • La apariția efectului, veți simți scăderea rigidității articulațiilor, în special dimineața.
 • Dacă efectul este bun, s-ar putea să luați medicamentul un timp mai îndelungat.

Pentru evitarea apariției problemelor la rinichi, asigurați-vă că beți cantități suficiente de lichide în timpul tratamentului.

Dacă luaţi mai mult Sulfasalazină EN decât trebuie

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați luat prea multe comprimate (o supradoză), adresați-vă imediat celui mai apropiat spital de urgență sau spuneți medicului dumneavoastră. Vă rugăm luați cu dumneavoastră acest prospect și comprimatele rămase atunci când mergeți la spitalul de urgență sau la amedicul dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi Sulfasalazină EN

Nu luaţi o doză dublă, pentru recuperarea unei doze uitate.

Luați doza omisă cât mai curând posibil, cu excepția cazului în care se apropie momentul administrării următoarei doze. În acest caz, luați doar o singură doză, la ora obișnuită.

Dacă încetaţi să luați Sulfasalazină EN

Înainte să întrerupeţi tratamentul cu Sulfasalazină EN, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare privind utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Majoritatea reacţiilor adverse sunt uşoare şi de obicei dispar spontan după scăderea dozei sau la întreruperea tratamentului.

Întrerupeți administrarea Sulfasalazină EN și adresați-vă medicului dumneavoastră imediat

dacă aveți oricare dintre următoarele simptome după ce luați acest medicament. Cu toate că apar foarte rar, aceste simptome pot fi grave.

 • O reacție alergică, cum este scurtarea bruscă a respirației, dificultate în respirație, umflarea pleaoapelor, feței sau buzelor, erupție trecătoare pe piele sau mâncărimi (în special dacă afectează tot corpul).
 • Icter (îngălbenirea pielii sau a ochilor).
 • Dacă apare o erupție trecătoare severă pe piele, care determină apariția de vezicule (aceasta poate afecta gura și limba).

Erupțiile trecătoare severă pe piele cu risc de deces (sindrom Stevens-Johnson, necroliza toxică epidermică) au fost raportate foarte rar (vezi pct. 2). În aceste cazuri, medicul dumneavoastră vă va întrerupe tratamentul.

 • Dacă aveți o afecțiune severă pe piele cu erupție trecătoare (uneori localizată la nivelul obrajilor și nasului) cu cojirea pielii sau apariția de vezicule. Afecțiunea poate fi inițiată sau agravată de expunerea la razele soarelui. În acest caz, , întrerupeți administrarea acestui medicament, evitați expunerea la soare și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.
 • Dacă aveți o stare generală de rău, aveți febră, dureri în articulații, blânde, glande umflate, erupție trecătoare pe piele și mâncărimi. Acestea pot fi semne ale unei afecțiuni numite boala serului. În acest caz, medicul dumneavoastră va întrerupe tratamentul dumneavoastră.

Dacă alăptați și observați că scaunul copilului dumneavoastră are sânge sau este diareic, întrerupeți administrarea acestui medicament.

Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți oricare dintre simptomele următoare în timpul tratamentului cu acest medicament, deoarece , în aceste cazuri, tratamentul va fi întrerupt:

 • Dacă observați sângerări inexplicabile.
 • Dacă observați apariția de vânătăi, febră, paloare, dureri severe de gât sau oboseală. Acestea pot fi primele semne ale unor tulburări ale sângelui, inclusiv scăderea numărului globulelor roșii, globulelor albe sau plachetelor sanguine. Pentru clarificarea acestor efecte, medicul dumneavoastră poate cere teste de laborator regulate pentru sânge.

Teste de laborator pentru sânge, rinichi, ficat și urină

La începutul și în timpul tratamentului, medicul dumneavoastră va recomanda teste de sânge pentru determinarea numărului celulelor din sânge, precum și a funcției rinichilor și ficatului. Medicul dumneavoastră poate, de asemenea, să recomande examene de laborator pentru testarea conținutului în proteine și sânge al urinei.

Alte reacții adverse care pot apărea:

Reacţiile adverse foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10 pacienți

 • indigestie, arsuri în piept
 • senzație de rău (greață).

Reacţii adverse frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

 • amețeli
 • durere de cap
 • tulburări ale gustului
 • sunete în urechi
 • tuse
 • mîncărimi ale pielii
 • învinețirea pielii
 • durere la nivelul articulațiilor
 • proteine în urină
 • febră.

Reacţii adverse mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi depresie,

 • scurtarea respirației
 • dureri abdominale
 • diaree
 • stare de rău
 • căderea părului
 • blânde
 • umflături ale feței și în jurul ochilor
 • îngălbenirea pielii și a albului ochilor (icter).

Reacţii adverse cu frecvență necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile

 • reacții alergice (erupție trecătoare pe piele, mâncărimi, șoc),
 • inflamarea membranei creierului,
 • diaree severă,
 • alte tulburări ale sângelui, inclusiv anemie, mărirea nodulilor limfatici, febră, durere persistentă a gâtului,
 • inflamarea vaselor de sânge,
 • pierderea poftei de mâncare,
 • halucinații,
 • dificultăți ale somnului,
 • convulsii, mișcări sacadate, necontrolate,
 • modificări ale dispoziției, pierderea memoriei,
 • tulburări ale mirosului,
 • ochi injectați și infecții ale ochilor,
 • inflamarea sacului ce invelește inima (pericardită),
 • inflamarea mușchiului inimii (miocardită),
 • tentă albăstruie sau paloarea pielii, cauzată de circulația sanguină deficitară,
 • complicații ale plămânilor, cu tulburări ale respirației,
 • inflamarea glandelor salivare pe ambele părți ale feței,
 • inflamarea gurii (stomatită),
 • inflamarea rinichilor și dureri de rinichi, pietre la rinichi,
 • inflamarea ficatului (hepatită),
 • inflamarea pancreasului (pancreatită),
 • erupție trecătoare pe iele, înroșirea sau apariția de vezicule pe piele, eczemă,
 • amorțeli, înțepături, dureri în mâini și picioare,
 • sânge în urină,
 • culoarea urinei poate fi galbenă/portocalie, o situație normală și nedăunătoare (vezi pct. 6),
 • infertilitate temporară la bărbați. La întreruperea tratamentului, fertilitatea revine. Trebuie, totuși, utilizate măsurile normale de contracepție.
 • deficiență a acidului folic (poate cauza oboseală)

Foarte rar, sulfasalazina a determinat pătarea permanentă a lentilelor de contact. (vezi pct. 6).

Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478-RO Tel: +4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 1. Cum se păstrează Sulfasalazină EN

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Sulfasalazină EN

 • Substanţa activă este sulfasalazina (sub formă de amestec sulfasalazină-povidonă K30, 535 mg).

Fiecare comprimat gastrorezistent conţine sulfasalazină 500 mg.

 • Celelalte componente sunt: povidonă, amidon pregelatinizat, stearat de magneziu (E572) şi dioxid de siliciu coloidal anhidru, în nucleul comprimatului, şi copolimer acid metacrilic- acrilat de etil (1:1), talc, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), citrat de trietil (E1505), carmeloză sodică (E466) şi macrogol 6000 în film. Vezi pct. 2 „Sulfasalazină EN conține sodiu”.

Cum arată Sulfasalazină EN şi conţinutul ambalajului 

Comprimate gastrorezistente routnde, uşor biconvexe, de culoare brun deschis. Sulfasalazină EN este disponibil în cutii cu 50 comprimate gastrorezistente în blistere. Cutiile conţin 5 blistere a câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul KRKA, d. d., Novo mesto,

Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Acest prospect a fost revizuit în Februarie 2021. 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro .

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Sulfasalazin EN 500mg 50compr.film.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos