Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Sildenafil Actavis 50mg 4compr.film.

Cod: W59341003
Producator: Actavis Group HF Islanda
Status:
Sildenafil Actavis 50 mg comprimate filmate

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

 • nu se poate comanda online
 • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
18,84 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Sildenafil Actavis 50mg 4compr.film.

Sildenafil Actavis este indicat barbatilor adulti cu disfunctie erectila, care prezinta incapacitatea de a obtine sau de a mentine o erectie peniana suficienta pentru un act sexual satisfacator.
Pentru ca Sildenafil Actavis sa fie eficace este necesara stimularea sexuala.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni genitale si urinare
Mod de administrareDoze
Administrare la adulti
Doza recomandata este de 50 mg sildenafil administrata cu aproximativ o ora inainte de activitatea sexuala. In functie de eficacitate si tolerabilitate, doza poate fi crescuta la 100 mg sildenafil sau poate fi scazuta la 25 mg sildenafil. Doza maxima recomandata este de 100 mg sildenafil. Frecventa maxima de administrare recomandata este o data pe zi. Daca Sildenafil Actavis se administreaza cu alimente, debutul actiunii poate fi mai lent comparativ cu administrarea in conditii de repaus alimentar (vezi punctul 5.2).

Grupe speciale de pacienti
Pacienti varstnici
Nu este necesara ajustarea dozei la pacienti varstnici (cu varsta ≥ 65 de ani).
Pacienti cu insuficienta renala
La pacientii cu insuficienta renala usoara pana la moderata (clearance-ul creatininei=30–80 mL/min) se recomanda aceleasi doze ca cele prezentate in paragraful “ Administrare la adulti”. Deoarece la pacientii cu insuficienta renala severa (clearance–ul creatininei <30 mL/min) clearance-ul sildenafilului este scazut, trebuie luata in considerare o doza de 25 mg. In functie de eficacitate si tolerabilitate, doza poate fi crescuta treptat la 50 mg pana la 100 mg sildenafil, dupa necesitati.
Pacienti cu insuficienta hepatica
Deoarece la pacientii cu insuficienta hepatica (de exemplu ciroza) clearance–ul sildenafilului este scazut, trebuie luata in considerare o doza de 25 mg. In functie de eficacitate si tolerabilitate, doza poate fi crescuta treptat la 50 mg pana la 100 mg sildenafil, dupa necesitati.
Copii si adolescenti
Sildenafil Actavis nu este indicat la persoane cu varsta sub 18 ani.
Administrare la pacienti aflati in tratament cu alte medicamente
Cu exceptia ritonavirului, situatie in care administrarea concomitenta cu sildenafil nu este recomandata (vezi punctul 4.4), la pacientii care utilizeaza concomitent inhibitori ai CYP3A4 (vezi punctul 4.5) trebuie luata in considerare administrarea unei doze initiale de 25 mg.
Pentru a reduce la minimum posibilitatea aparitiei hipotensiunii arteriale posturale la pacientii tratati cu alfa-blocante, pacientii trebuie sa fie stabilizati hemodinamic sub tratamentul cu alfa-blocante inainte de a incepe tratamentul cu sildenafil. In plus, trebuie avuta in vedere initierea tratamentului cu sildenafil cu o doza de 25 mg (vezi pct. 4.4 si 4.5).
Substanta activaSILDENAFILUM
SimptomeDisfunctii erectile, Impotenta
Sarcina si alaptareSildenafil Actavis nu este indicat pentru utilizare la femei.
Nu au fost efectuate studii adecvate si bine controlate la femeile gravide sau care alapteaza.
In studiile de toxicitate asupra functiei de reproducere efectuate la sobolani si iepuri, dupa administrarea orala de sildenafil nu au fost evidentiate reactii adverse semnificative.
Administrarea unei doze orale unice de 100 mg sildenafil la voluntarii sanatosi nu a avut niciun efect asupra motilitatii sau morfologiei spermatozoizilor (vezi pct. 5.1).
Reactii adverseProfilul de siguranta al sildenafil este stabilit in functie de datele obtinute de la 9570 de pacienti in cadrul a 74 de studii dublu-orb controlate cu placebo. Cel mai frecvent raportate reactii adverse in studiile clinice la pacientii tratati cu sildenafil au fost cefaleea, hiperemia faciala, dispepsia, congestia nazala, ameteala, greata, bufeurile, tulburarile vizuale, cianopsia si vederea in ceata.
Reactiile adverse din experienta de dupa punerea pe piata au fost obtinute pe o perioada estimata >10 ani. Deoarece nu toate reactiile adverse sunt raportate, frecventele de aparitie a acestor reactii nu pot fi determinate cu precizie.
PrecautiiInainte de a recomanda un tratament trebuie evaluate antecedentele personale si efectuat un examen fizic pentru a diagnostica disfunctia erectila si a determina potentialii factori cauzali.
Factori de risc cardiovascular
Anterior initierii oricarui tratament pentru disfunctia erectila, medicul trebuie sa evalueze statusul cardiovascular al pacientilor, deoarece exista un grad de risc cardiac asociat cu activitatea sexuala.
Sildenafilul are proprietati vasodilatatoare, determinand scaderea usoara si tranzitorie a tensiunii arteriale (vezi punctul 5.1). Inainte de a prescrie sildenafil, medicul trebuie sa investigheze cu atentie daca pacientii cu anumite afectiuni de fond pot prezenta reactii adverse datorate efectelor vasodilatatoare, in special in asociere cu activitatea sexuala. Pacientii cu sensibilitate crescuta la vasodilatatoare sunt cei cu obstacol in calea de ejectie a ventriculului stang (de exemplu stenoza aortica, cardiomiopatie hipertrofica obstructiva) sau cei cu sindrom rar de atrofie sistemica multipla, manifestat prin afectare severa a controlului autonom al tensiunii arteriale.
Sildenafil Actavis potenteaza efectul hipotensor al nitratilor (vezi punctul 4.3).
Dupa punerea pe piata, in asociere temporala cu administrarea sildenafil, au fost raportate evenimente cardiovasculare severe, incluzand infarct miocardic, angina pectorala instabila, moarte subita de cauza cardiaca, aritmie ventriculara, hemoragie cerebro–vasculara, accident ischemic tranzitor, hipertensiune si hipotensiune arteriala. Majoritatea, dar nu toti dintre acesti pacienti prezentau factori preexistenti de risc cardiovascular. Multe evenimente au fost raportate ca avand loc in timpul sau la scurt timp dupa actul sexual, cateva fiind raportate ca instalandu-se la scurt timp dupa administrarea sildenafil si fara desfasurarea actului sexual. Este imposibil de stabilit daca aceste evenimente sunt in relatie directa cu acesti factori sau daca se datoreaza altora.
InteractiuniStudii in vitro
Sildenafilul este un inhibitor slab al izoenzimelor 1A2, 2C9, 2C19, 2D6, 2E1 si 3A4 (CI50> 150 μM) ale citocromului P450. Luand in considerare concentratiile plasmatice maxime ale sildenafil de aproximativ 1 μM realizate dupa administrarea dozelor recomandate, este putin probabil ca Sildenafil Actavis sa modifice clearance–ul substraturilor acestor izoenzime.
Nu sunt disponibile date privind interactiunile medicamentoase dintre sildenafil si inhibitorii nespecifici de fosfodiesteraze cum sunt teofilina sau dipiridamolul.
Studii in vivo
In concordanta cu efectele cunoscute ale sildenafilului asupra caii oxid nitric/guanozin monofosfat ciclic (GMPc) (vezi punctul 5.1), s-a demonstrat ca acesta potenteaza efectele hipotensoare ale nitratilor si, de aceea, este contraindicata administrarea concomitenta a sildenafilului cu donori de oxid nitric sau cu orice forme de nitrati (vezi punctul 4.3).
Administrarea concomitenta de sildenafil la pacientii tratati cu blocante alfa-adrenergice poate determina la unii pacienti susceptibili hipotensiune arteriala simptomatica. Aceasta este mai probabil sa apara in primele 4 ore dupa administrarea dozei de sildenafil (vezi pct. 4.2 si 4.4). In 3 studii de interactiune medicamentoasa specifica, alfa-blocantul doxazosin (4 mg si 8 mg) si sildenafilul (25 mg, 50 mg sau 100 mg) au fost administrate simultan pacientilor cu hipertrofie benigna de prostata (HBP) stabilizati sub tratamentul cu doxazosin. La aceste categorii de pacienti au fost observate scaderi suplimentare medii ale tensiunii arteriale in clinostatism de 7/7 mmHg, 9/5 mmHg si, respectiv, 8/4 mmHg si scaderi suplimentare medii ale tensiunii arteriale in ortostatism de 6/6 mmHg, 11/4 mmHg si, respectiv, 4/5 mmHg. La administrarea simultana de sildenafil si doxazosin pacientilor stabilizati sub tratamentul cu doxazosin, au fost raportate ocazional cazuri de hipotensiune arteriala simptomatica. Aceste raportari au inclus ameteli si stare de confuzie, dar nu si sincopa.
Indicatii terapeuticeSildenafil Actavis este indicat barbatilor adulti cu disfunctie erectila, care prezinta incapacitatea de a obtine sau de a mentine o erectie peniana suficienta pentru un act sexual satisfacator.
Pentru ca Sildenafil Actavis sa fie eficace este necesara stimularea sexuala.
Grupa farmacoterapeuticaAlte preparate urologice (incl. antispastice) medicamente pt. trat. disfunctiei erectile
Forma farmaceuticaComprimate filmate
Forma ambalare medicamentCutie cu blist. PVC/PVDC/Al x 4 comprimate filmate
Concentratie50mg
BrandActavis
ContraindicatiiHipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipientii enumerati la punctul 6.1.
In concordanta cu efectele cunoscute ale sildenafilului asupra caii oxid nitric/guanozin monofosfat ciclic (GMPc) (vezi punctul 5.1), s-a demonstrat ca acesta potenteaza efectele hipotensoare ale nitratilor si, de aceea, este contraindicata administrarea concomitenta a sildenafilului cu donori de oxid nitric (cum este nitritul de amil) sau cu orice forma de nitrati.
Medicamentele pentru tratamentul disfunctiei erectile, inclusiv sildenafilul, nu trebuie administrate la barbatii la care activitatea sexuala nu este indicata (de exemplu pacienti cu tulburari severe cardiovasculare cum sunt angina instabila sau insuficienta cardiaca severa).
Sildenafil Actavis este contraindicat la pacientii la care s-a instalat pierderea vederii la un ochi din cauza neuropatiei optice anterioare ischemice, non-arteritice, (NOAIN) indiferent daca acest episod a fost sau nu corelat cu expunerea anterioara la inhibitori ai PDE5 (vezi punctul 4.4).
Siguranta tratamentului cu sildenafil nu a fost studiata la urmatoarele subgrupe de pacienti si, de aceea, utilizarea sa este contraindicata in aceste cazuri: insuficienta hepatica severa, hipotensiune arteriala (tensiunea arteriala < 90/50 mmHg), antecedente personale recente de accident vascular cerebral sau de infarct miocardic, boli ereditare degenerative cunoscute ale retinei cum este retinita pigmentara (un procent mic dintre acesti pacienti prezinta tulburari genetice ale fosfodiesterazelor retiniene).
Produs RXDA

Prospect Sildenafil Actavis 50mg 4compr.film.

Sildenafil Actavis 25 mg comprimate filmate

Sildenafil Actavis 50 mg comprimate filmate

Sildenafil Actavis 100 mg comprimate filmate

sildenafil

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct 4.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Sildenafil Actavis şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Sildenafil Actavis
 3. Cum să luaţi Sildenafil Actavis
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Sildenafil Actavis
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1. Ce este Sildenafil Actavis şi pentru ce se utilizează

 Sildenafil Actavis conţine substanţa activă sildenafil, care aparţine unui grup de medicamente denumit inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5). Acesta acţionează prin relaxarea vaselor de sânge de la nivelul penisului, favorizând circulaţia sângelui în penis atunci când există un stimul sexual. Sildenafil Actavis vă ajută să obţineţi o erecţie, numai în prezenţa stimulării sexuale.

Sildenafil Actavis este un tratament destinat bărbaţilor adulţi cu disfuncţie erectilă, cunoscută uneori şi sub denumirea de impotenţă. Această afecţiune constă în lipsa sau în imposibilitatea menţinerii erecţiei penisului în vederea desfăşurării actului sexual.

 1. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Sildenafil Actavis

Nu luaţi Sildenafil Actavis

 • Dacă sunteţi alergic la sildenafil sau oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la pct. 6).
 • Dacă luaţi medicamente numite nitraţi, deoarece această asociere poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care sunt de obicei recomandate pentru tratamentul anginei pectorale (“dureri în piept”). Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil, deoarece această asociere poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale.
 • Dacă luați riociguat. Acest medicament este utilizat pentru tratarea hipertensiunii arteriale pulmonare (de exemplu, tensiune mare a sângelui la nivelul plămânilor) și a hipertensiunii pulmonare tromboembolice cronice (de exemplu, tensiune mare a sângelui la nivelul plămânilor secundar cheagurilor de sânge). Inhibitorii de PDE5, cum este Sildenafil Actavis, s-au dovedit a mări efectul hipotensor al acestui medicament. Dacă luați riociguat sau nu sunteți sigur de acest lucru, spuneți medicului dumneavoastră.
 • Dacă aveţi o afecţiune severă a inimii sau ficatului.
 • Dacă aţi avut recent un accident vascular cerebral sau infarct miocardic, sau aveţi tensiunea arterială scăzută.
 • Dacă aveţi anumite boli ereditare rare de ochi (cum este retinita pigmentară).
 • Dacă aţi avut vreodată pierderea vederii din cauza neuropatiei optice anterioare ischemice, nonarteritice (NOAIN).

Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale înainte de a lua Sildenafil

Actavis:

 • Dacă aveţi siclemie (o boală a globulelor roşii din sânge), leucemie (cancer al celulelor din sânge), mielom multiplu (cancer al măduvei osoase)
 • Dacă aveţi o deformare a penisului sau Boala Peyronie.
 • Dacă aveţi boli de inimă. Medicul dumneavoastră trebuie să examineze cu atenţie dacă starea inimii dumneavoastră permite susţinerea efortului suplimentar al actului sexual.
 • Dacă aveţi ulcer gastric activ sau tulburări de sângerare (cum este hemofilia).
 • Dacă aveţi un episod brusc de scădere sau pierdere a vederii, nu mai luaţi Sildenafil Actavis şi contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

Nu trebuie să utilizaţi Sildenafil Actavis împreună cu orice alte tratamente administrate pe cale orală sau local pentru disfuncţia erectilă.

Nu luați Sildenafil Actavis împreună cu tratamente pentru hipertensiune arterială pulmonară (PAH) care includ sildenafil sau cu alți inhibitori de PDE5.

Nu luaţi Sildenafil Actavis dacă nu aveţi nicio disfuncţie erectilă. Nu luaţi Sildenafil Actavis dacă sunteţi femeie.

Informaţii speciale pentru pacienţii cu afecţiuni ale rinichilor sau ficatului

Trebuie să vă informaţi medicul dacă suferiţi de afecţiuni ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastră vă poate stabili o doză mai mică.

Copii şi adolescenţi

Sildenafil Actavis nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

Alte medicamente împreună cu Sildenafil Actavis 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Sildenafil Actavis comprimate poate interacţiona cu unele medicamente, în special cu cele utilizate pentru a trata durerile în piept. În cazul unei urgenţe medicale, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală că aţi luat şi când aţi luat Sildenafil Actavis. Nu luaţi alte medicamente în acelaşi timp cu Sildenafil Actavis decât cu permisiunea medicului dumneavoastră.

Nu trebuie să luaţi Sildenafil Actavis dacă luaţi medicamente denumite nitraţi deoarece această asociere poate duce la o scădere periculoasă a tensiunii arteriale. Informaţi medicul, farmacistul sau asistenta medicală dacă luaţi oricare dintre aceste medicamente care se administrează frecvent pentru tratamentul anginei pectorale (“dureri în piept”).

Nu trebuie să luaţi Sildenafil Actavis dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil deoarece această asociere poate determina o scădere periculoasă a tensiunii arteriale.

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați deja riociguat.

Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente cunoscute sub numele de inhibitori de protează, medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei cu HIV, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să începeţi cu cea mai mică doză de Sildenafil Actavis (25 mg).

Unii pacienţi care utilizează medicamente blocante alfa-adrenergice pentru tratarea tensiunii arteriale crescute sau pentru prostată mărită pot prezenta ameţeli sau stare de confuzie care pot fi determinate de o scădere a tensiunii arteriale care apare atunci când vă aşezaţi sau când vă ridicaţi în picioare prea brusc. Unii pacienţi au avut aceste manifestări când au luat Sildenafil Actavis în acelaşi timp cu medicamente alfa-blocante. Manifestările apar cel mai frecvent în primele 4 ore de la administrarea de Sildenafil Actavis. Pentru a reduce posibilitatea de apariţie a acestor simptome, tratamentul cu medicamentul alfa-blocant trebuie urmat cu o doză zilnică constantă înainte de a începe tratamentul cu Sildenafil Actavis. Medicul vă va recomanda să începeţi tratamentul cu Sildenafil Actavis cu o doză mai mică (25 mg).

Sildenafil Actavis cu alimente, băuturi şi alcool

Sildenafil Actavis poate fi administrat cu sau fără alimente. Cu toate acestea, este posibil ca instalarea efectului să fie mai lentă dacă luaţi Sildenafil Actavis în timpul unei mese bogate.

Consumul de băuturi alcoolice vă poate afecta temporar capacitatea de a obţine o erecţie. Pentru a beneficia la maxim de efectele medicamentului, vă sfătuim să nu consumaţi cantităţi excesive de băuturi alcoolice înainte de folosirea Sildenafil Actavis.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Sildenafil Actavis nu este indicat pentru utilizare la femei.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Sildenafil Actavis poate produce ameţeli sau tulburări de vedere. Trebuie să fiţi conştienţi de modul în care reacţionaţi la administrarea Sildenafil Actavis înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sildenafil Actavis conţine lactoză şi sodiu

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Acest medicament conține sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg) per comprimat filmat, adică practic „nu conține sodiu”.

 1. Cum să luaţi Sildenafil Actavis

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza iniţială recomandată este de 50 mg.

Nu trebuie să luaţi Sildenafil Actavis mai mult de o dată pe zi.

Trebuie să luaţi Sildenafil Actavis cu aproximativ o oră înainte de momentul în care intenţionaţi să aveţi o relaţie sexuală. Înghiţiţi comprimatul în întregime, cu un pahar de apă.

Dacă simţiţi că efectul Sildenafil Actavis este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sildenafil Actavis vă ajută să obţineţi o erecţie doar dacă sunteţi stimulat sexual. Timpul necesar pentru ca Sildenafil Actavis să acţioneze diferă de la persoană la persoană, dar în mod obişnuit este între o jumătate de oră şi o oră. Dacă utilizaţi Sildenafil Actavis în timpul unei mese bogate, veţi constata că Sildenafil Actavis acţionează mai lent.

Dacă Sildenafil Actavis nu vă ajută să obţineţi o erecţie sau dacă erecţia obţinută nu persistă suficient de mult timp pentru a permite finalizarea actului sexual, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Sildenafil Actavis decât trebuie

Puteţi prezenta o creştere a severităţii şi frecvenţei reacţiilor adverse. Dozele mai mari de 100 mg nu cresc eficacitatea.

Nu trebuie să luaţi mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Dacă aţi luat mai multe comprimate decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

 1. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse raportate, asociate utilizării sildenafilului, sunt în general de intensitate uşoară până la moderată şi au o durată scurtă.

Dacă manifestaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave, nu mai luaţi Sildenafil Actavis şi solicitaţi imediat asistenţă medicală: 

 • O reacţie alergică -acestea se manifestă mai puțin frecvent (pot afecta până la 1 din 100 persoane).

Simptomele includ: respiraţie şuierătoare bruscă, dificultăţi în respiraţie sau ameţeli, umflarea pleoapelor, feţei, buzelor sau gâtului.

 • Dureri în piept -se manifestă mai puţin frecvent

Dacă se manifestă în timpul sau după contactul sexual

 • Staţi în poziţie semi-şezând şi încercaţi să vă relaxaţi.
 • Nu utilizaţi nitraţi pentru tratamentul durerii în piept.
 • Erecţii prelungite şi uneori dureroase - se manifestă rar (pot afecta până la 1 din 1000 persoane).

Dacă aveţi o erecţie care durează mai mult de 4 ore, trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră.

 • Scădere bruscă sau pierdere a vederii - se manifestă rar
 • Reacţii severe la nivelul pielii - se manifestă rar.

Simptomele pot include exfoliere severă şi umflare la nivelul pielii, apariţia de vezicule în gură, la nivelul organelor genitale şi în jurul ochilor, febră.

 • Crize sau convulsii - se manifestă rar.

Alte reacţii adverse:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): durere de cap.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane): greață, îmbujorarea feţei, bufeuri (simptomele includ senzație bruscă de căldură în partea superioară a corpului), indigestie, senzaţia de accentuare a culorilor, înceţoşarea vederii, tulburări vizuale, , înfundarea nasului şi ameţeli.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): vărsături, erupţii trecătoare pe piele, iritaţia ochilor, înroşirea ochilor/ochi roşii, dureri de ochi, vederea unor puncte luminoase, luminozitate a vederii, sensibilitate la lumină, lăcrimare a ochilor, bătăi puternice ale inimii, bătăi rapide ale inimii, tensiune arterială mare, tensiune arterială mică, dureri musculare, senzaţie de somnolenţă, reducerea sensibilităţii tactile, vertij, zgomote în urechi, senzaţie de gură uscată, nas înfundat sau sinusuri înfundate, inflamație a mucoasei nazale (simptomele includ secreții nazale, strănut și înfundarea nasului), dureri la nivelul abdomenului superior, boală de reflux gastro-esofagian (simptomele includ arsuri), sânge în urină, durere la nivelul brațelor și picioarelor, sângerări nazale, senzație de căldură şi senzaţie de oboseală.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane): leşin, accident vascular cerebral, infarct miocardic, bătăi neregulate ale inimii, reducerea temporară a circulației sângelui la nivelul unor zone din creier, senzație de strangulare, amorțeli la nivelul gurii, sângerări în partea din spate a ochiului, vedere dublă, acuitate vizuală redusă, senzații anormale în ochi, umflare a ochilor sau a pleoapelor, vederea unor particule sau puncte mici, vederea unor halouri în jurul obiectelor luminoase, dilatarea pupilei, modificări ale culorii albului ochilor, sângerări ale penisului, sânge în spermă, uscăciune la nivelul nasului, umflare a interiorului nasului, stare de iritabilitate, scăderea sau pierderea bruscă a auzului.

În cadrul experienței de după punerea pe piață, au fost raportate rar cazuri de angină instabilă (o afecţiune a inimii) și moarte subită. S-a observant că majoritatea, dar nu toţi bărbaţii la care au apărut aceste reacţii, sufereau de probleme cardiace înaintea folosirii acestui medicament. Nu este posibilă precizarea exactă a faptului că aceste evenimente au fost legate direct de utilizarea sildenafil.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, descris în Anexa V. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare cu privire la siguranţa acestui medicament.

 1. Cum se păstrează Sildenafil Actavis 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se

referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 30°C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Sildenafil Actavis

 • Substanţa activă este sildenafil. Fiecare comprimat conţine 25 mg, 50 mg sau 100 mg sildenafil (sub formă de citrat).
 • Substanţa activă este sildenafil. Fiecare comprimat conţine 25 mg sildenafil (sub formă de citrat).
 • Substanţa activă este sildenafil. Fiecare comprimat conţine 50 mg sildenafil (sub formă de citrat).
 • Substanţa activă este sildenafil. Fiecare comprimat conţine 100 mg sildenafil (sub formă de citrat).
 • Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, povidonă K29-32, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu, hipromeloză, dioxid de titan (E171), macrogol 6000, lac de aluminiu indigo carmin (E132).

Cum arată Sildenafil Actavis şi conţinutul ambalajului

Comprimat filmat

Sildenafil Actavis 25 mg: comprimatele filmate sunt ovale, biconvexe, de culoare albastră,

de 10,0 x 5,0 mm şi marcate cu “SL25” pe o faţă.

Sildenafil Actavis 50 mg: comprimatele filmate sunt ovale, biconvexe, de culoare albastră,

de 13,0 x 6,5 mm şi marcate cu “SL50” pe o faţă.

Sildenafil Actavis 100 mg: comprimatele filmate sunt ovale, biconvexe, de culoare albastră,

de 17,0 x 8,5 mm şi marcate cu “SL100” pe o faţă.

Cutii cu blistere care conţin 1, 2, 4, 8, 12 sau 24 comprimate.

Este posibil ca unele mărimi de ambalaj să nu fie comercializate în ţara dumneavoastră.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorii

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Actavis Group PTC ehf. Reykjavíkurvegi 76-78 IS-220 Hafnarfjörður Islanda

Producători

Actavis Ltd.

BLB 015-016 Bulebel Industrial Estate Zejtun ZTN 3000

Malta

Pentru orice informaţii referitoare la medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

România

Teva Pharmaceuticals S.R.L. Tel: +40 212306524

Acest prospect a fost revizuit în {LL/AAAA}.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe website-ul Agenţiei Europene a Medicamentului http://www.ema.europa.eu/.

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Sildenafil Actavis 50mg 4compr.film.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos