Reteta electronica online – ce pasi sunt de urmat pentru eliberarea retetei online

Nu este nevoie sa mergi la medic in aceasta perioada. Farmaciile Salofarm iti elibereaza reteta online in judetul Bacau.

Prin platforma online a Farmaciilor Salofarm – www.salofarm.ro, reteta electronica online este disponibila acum pentru tine. Potrivit recomandarilor CNAS, medicul tau/medicul specialist iti poate trimite reteta pe telefon sau pe email, in urma unei consultatii la distanta.
Medicamentele prescrise in reteta ta pot fi ridicate din farmaciile noastre pe baza cardului de sanatate sau de catre o persoana imputernicita de tine in acest sens, pe baza actului de identitate.
In conformitate cu ultima mentiune facuta de CNAS prin intermediul unui comunicat de presa prin intermediul caruia este anuntat faptul ca, incepand cu data de 1.07.2020 redevine obligatorie prezentarea cardului de sanatate. Eliberarea in farmacie se va face pe baza cardului de sanatate atunci cand asiguratul este cel care ridica medicamentele.

Unde pot incarca reteta pentru rezervare in farmacie?

Procedura este simpla si are doar cativa pasi. Poti rezerva reteta aici, prin completarea formularului de aici.

Ce este o reteta electronica online?

O reteta electronica este reteta eliberata prin telefon sau email. Potrivit recomandarilor CNAS, medicul de familie sau medicul specialist poate trimite reteta pe telefon sau pe email.

Care sunt tipurile de retete electronice ce se pot elibera?

Exista 3 tipuri de retete electronice care se pot elibera. Acestea sunt:

 • Reteta Electronica Online. Medicul va transmite imediat informatia catre CNAS urmand ca reteta sa se regaseasca in sistemul farmaciilor.
 • Reteta Electronica Offline sau reteta fizica. Informatia in acest caz e tiparita, dar nu e transmisa direct serverului CNAS urmand ca farmacistul sa introduca in sistem reteta dupa eliberarea medicamentelor si medicul prescriptor sa trimita informatia catre CNAS pana la ultima zi a lunii (luna in care s-a prescris reteta).
 • Reteta Electronica la Domiciliu. Informatia retetata va fi scrisa de mana de catre medicul prescriptor urmand ca reteta sa fie ulterior transmisa catre serverul CNAS de acelasi medic pana in ultima zi a lunii in care a fost scrisa si farmacistul trebuie sa introduca in sistem reteta dupa eliberarea medicamentelor.

Care sunt medicamentele care nu se pot elibera prin reteta electronica online?

Prescriptiile medicale cu regim special (preparate stupefiante si psihotrope) au nevoie în continuare de prescriptiile medicale in original. Acestea nu pot fi transmise de medicul dumneavoastra prin mijloace de comunicare electronica sau prin telefon, ca in cazul celorlalte medicamente.

Care sunt pasii pentru ridicarea retetei electronice?

 1. Daca te confrunti cu probleme cronice, cu tratament recurent, contacteaza telefonic medicul de familie sau cu medicul specialist. El va putea elibera prescriptia medicala fie prin telefon, fie prin mijloace de comunicare electronica (e-mail, Whatsapp).
 2. Daca nu detii un mijloc de comunicare electronic sau un telefon inteligent prin care medicul sa iti trimita reteta electronica, scrie de mana urmatoarele informatii pe care medicul tau ti le poate dicta telefonic in vederea eliberarii medicamentelor prescrise:
  • Codul de parafa al medicului prescriptor;
  • Codul unic de inregistrare (CUI) al cabinetului medical prescriptor;
  • Seria, numarul si data prescriptiei medicale – retetei electronice.
  • Poti sa ii ceri sa trimita aceasta reteta electronica direct in farmacie la adresa noastra retete@salofarm.ro si noi te vom contacta pentru a decide impreuna pasii urmatori.
 3. Daca ai primit reteta electronica pe Whatsapp sau prin e-mail, poti intra in posesia medicamentelor, optand pentru una dintre variantele de mai jos:
  • Arata farmacistului Salofarm reteta primita pe telefon.
  • Arata farmacistului Salofarm reteta printata acasa, primita online de la medic.
  • Trimite prin WhatsApp la numarul 0771 707 659 sau e-mail la adresa retete@salofarm.ro reteta ta. In cel mai scurt timp, un farmacist va lua legatura cu tine pentru a-ti confirma disponibilitatea produselor, costul retetei electronice, unde si cand poti merge sa le ridici. Medicamentele vor fi rezervate pana atunci (24 de ore de a confirmarea rezervarii).
   Asigura-te ca ai toate informatiile necesare si ca le-ai notat corect inainte de a pleca de acasa, pentru a evita intarzierile sau imposibilitatea eliberarii medicamentelor.

Pot trimite pe altcineva sa ridice reteta electronica?

Poti ridica personal medicamentele din reteta electronica sau poti trimite o alta persoana. Indiferent de cine ridica reteta, acesta trebuie sa prezinte un act de identitate propriu.

Retine!

 • Reteta electronica transmisa pacientului prin mijloace electronice poate fi utilizata o singura data cu scopul de a ridica de la farmacie medicamentele prescrise.
 • Medicamentele sunt rezervate 24 de ore de la confirmarea retetei de catre un farmacist Salofarm.
 • Daca nu ai un telefon inteligent, medicul tau de familie sau medicul specialist poate trimite reteta ta online catre noi, la adresa retete@salfarm.ro si noi te vom contacta pentru urmatorii pasi.
 • Prescriptiile medicale cu regim special (preparate stupefiante si psihotrope) au nevoie în continuare de prescriptiile medicale in original. Acestea nu pot fi transmise de medicul dumneavoastra prin mijloace de comunicare electronica sau prin telefon, ca in cazul celorlalte medicamente.
 • Medicamentele fara prescriptie medicala, incluse in categoria OTC-uri, nu au nevoie de reteta si pot fi comandate de aici https://salofarm.ro/otc oriunde in Romania.
Este important sa stii ca utilizarea unei prescriptii medicale in mod repetat, pentru obtinerea unei cantitati mai mari de medicamente constituie frauda si este sanctionata conform prevederilor legale in vigoare.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos