Facebook Pixel

Reactin® 10 mg capsule moi x 7 capsule moi

Cod: W65490001
Brand: McNeil
Status:
Reactin® 10 mg capsule moi x 7 capsule moi este un medicament antialergic, utilizat pentru ameliorarea urticariei cronice si a simptomelor nazale si oculare ale rinitei alergice.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

20,17 Lei TVA inclus

Descriere Reactin® 10 mg capsule moi x 7 capsule moi

Reactin® 10 mg capsule moi x 7 capsule moi este un medicament antialergic, utilizat pentru ameliorarea urticariei cronice si a simptomelor nazale si oculare ale rinitei alergice.

Indicatii:

Substanta activa din Reactin este diclorhidrat de cetirizina.
Reactin este un medicament antialergic.
La adulti, adolescenti si copii cu varsta de 12 ani si peste, Reactin 10 mg capsule moi este indicat:

 • pentru ameliorarea simptomelor nazale si oculare ale rinitei alergice sezoniera si perena. 
 • pentru ameliorarea urticariei cronice (urticaria cronica idiopatica).

Mod de administrare:

Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: o capsula a 10 mg o data pe zi.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Reactin

 • daca aveti o boala a rinichilor (insuficienta renala moderata pana la severa, cu clearance al creatininei sub 50 ml/min);
 • daca sunteti alergic la diclorhidrat de cetirizina, hidroxizina sau la derivati de piperazina (substante active inrudite din compozitia altor medicamente) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Reactin contine ulei de soia. Daca sunteti alergic la arahide sau soia nu utilizati acest medicament.

Acest medicament contine maximum 19,3 mg de sorbitol per capsula.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la anumite glucide, va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe utilizarea acestui medicament.

Reactii adverse posibile:

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): oboseala, uscaciune a gurii, greata, diaree, ameteli, dureri de cap, somnolenta, faringita, rinita.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): dureri abdominale, astenie (oboseala extrema), stare generala de rau, parestezii (senzatii anormale la nivelul pielii), agitatie, mancarimi, eruptie pe piele.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): tahicardie (inima bate prea repede), edem (umflare), reactii alergice, unele functii ale ficatului sever afectate (foarte rare), creștere in greutate, convulsii, agresivitate, confuzie, depresie, halucinatii, insomnie, urticarie.

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): tuse, trombocitopenie, tulburari de acomodare, vedere incetoșata, modificari ale mișcarilor oculare, umflare a ochiului, sincopa, tremor, modificari ale gustului, distonie / diskinezie, eliminare anormala de urina, ticuri, edem, eruptie indusa de medicament.

Sarcina si alaptarea:

Similar altor medicamente, utilizarea Reactin trebuie evitata la gravide. Utilizarea accidentala a medicamentului de catre o gravida nu ar trebui sa produca efecte nocive asupra fatului. Cu toate acestea. Ca urmare, administrarea medicamentului trebuie intrerupta.

Nu trebuie sa luati Reactin in timpul alaptarii, deoarece cetirizina se excreta in laptele matern.

Compozitie:

 • Substanta activa este diclorhidrat de cetirizina. O capsula contine diclorhidrat de cetirizina 10 mg.
 • Celelalte componente sunt: macrogol, hidroxid de potasiu 43% m/m, povidona, apa purificata, gelatina, sorbitol (E420), glicerol, lecitina, trigliceride cu lant mediu, cerneala de inscriptionare (propilenglicol, oxid negru de fer (E172), acetat de polivinil ftalat, macrogol si hidroxid de amoniu).

Mod de prezentare: cutie cu 7 capsule moi.

 

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Reactin® 10 mg capsule moi x 7 capsule moi

Mai multe informatii
Indicat pentruRinita alergica
Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

Reactin 10 mg capsule moi

Diclorhidrat de cetirizină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a indicat medicul dumneavoastră sau farmacistul.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi

 • Dacă aveţi orice reacţie adversă, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul. Aceasta include orice reacţie adversă posibilă chiar dacă aceasta nu este menţionată în acest prospect. Vezi 4.

 • Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău după 3 zile.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Reactin şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Reactin

 3. Cum să luaţi Reactin

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Reactin

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.          Ce este Reactin şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă din Reactin este diclorhidrat de cetirizină. Reactin este un medicament antialergic.

La adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta de 12 ani şi peste, Reactin 10 mg capsule moi este indicat:

 • pentru ameliorarea simptomelor nazale şi oculare ale rinitei alergice sezonieră şi perenă.

 • pentru ameliorarea urticariei cronice (urticaria cronică idiopatică).

2.            Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Reactin

Nu luaţi Reactin

 • dacă aveţi o boală a rinichilor (insuficienţă renală moderată până la severă, cu clearance al creatininei sub 50 ml/min);

 • dacă sunteţi alergic la diclorhidrat de cetirizină, hidroxizină sau la derivaţi de piperazină (substanţe active înrudite din compoziţia altor medicamente) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la 6).

Reactin conţine ulei de soia. Dacă sunteţi alergic la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament.

Atenţionări şi precauţii

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Reactin. Dacă sunteţi un pacient cu afecţiune a ficatului şi rinichiului, vă rugăm să cereţi sfatul medicului; la nevoie veţi lua o doză mai mică. Noua doză va fi stabilită de către medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi dificultăţi la urinare, trebuie să cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi epilepsie sau prezentaţi un risc de apariţie a convulsiilor, trebuie să cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Trebuie să opriţi utilizarea acestui medicament cu cel puţin 3 zile înainte de a face teste pe piele pentru alergie, deoarece medicamentele antihistaminice pot afecta rezultatul acestor teste. Nu au fost observate interacţiuni semnificative clinic între alcool (la alcoolemie de 0,5‰, corespunzătoare ingerării unui pahar cu vin) şi cetirizina administrată în dozele recomandate. Cu toate acestea, similar tuturor medicamentelor antihistaminice, se recomandă evitarea consumului de alcool concomitent cu administrarea medicamentului.

Dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc, opriţi administrarea şi adresați-vă medicului dumneavoastră.

Alte medicamente şi Reactin

Vă rugăm să spuneţi medicului sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Având în vedere modul de acţiune al cetirizinei, nu se aşteaptă interacţiuni cu alte medicamente.

Utilizarea Reactin cu alimente şi băuturi

Alimentele nu influenţează semnificativ absorbţia cetirizinei.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că sunteţi gravidă sau intenționaţi să rămâneţi gravidă, cereţi sfatul medicului dumneavoastă sau al farmacistului înainte de a lua acest medicament.

Similar altor medicamente, utilizarea Reactin trebuie evitată la gravide. Utilizarea accidentală a medicamentului de către o gravidă nu ar trebui să producă efecte nocive asupra fătului. Cu toate acestea. Ca urmare, administrarea medicamentului trebuie întreruptă.

Nu trebuie să luaţi Reactin în timpul alăptării, deoarece cetirizina se excretă în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Studiile clinice nu au evidenţiat dovezi de afectare a atenţiei, vigilenţei şi capacităţii de a conduce vehicule după administrarea de Reactin în doza recomandată, cu toate acestea se recomandă precauţie atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

Dacă prezentați somnolență ar trebui să vă abțineți să conduceți vehicule, să efectuaţi activităţi potenţial periculoase sau să folosiţi utilaje.

Nu trebuie să depăşiţi doza recomandată dacă intenţionaţi să conduceţi, să efectuaţi activităţi potenţial periculoase sau să folosiţi utilaje. După administrare trebuie să vă urmăriţi cu atenţie răspunsul la medicament.

Dacă sunteţi un pacient cu sensibilitate, puteţi observa că utilizarea concomitentă de alcool etilic sau a altor substanţe cu efect deprimant asupra sistemului nervos vă poate afecta suplimentar atenţia şi capacitatea de reacţie.

Reactin conţine sorbitol

Acest medicament conține maximum 19,3 mg de sorbitol per capsulă.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la anumite glucide, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a începe utilizarea acestui medicament.

3.          Cum să luaţi Reactin

 Cum şi când trebuie să luaţi Reactin?

Luaţi întotdeauna acest medicament aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră sau farmacistul. Verificaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Vă rugăm să respectaţi aceste instrucţiuni, în caz contrar Reactin poate să nu fie eficace în totalitate. Capsulele trebuie înghiţite cu o cantitate suficientă de lichid.

Doza recomandată este:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:

O capsulă a 10 mg o dată pe zi.

Durata tratamentului:

Durata tratamentului depinde de tipul, durata şi evoluţia simptomelor dumneavoastră şi este stabilită de către medicul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Reactin

În caz de supradozaj, contactați imediat medicul dumneavoastră sau solicitați ajutor medical specializat și luați cu dumneavoastră acest prospect și ambalaj.

După un supradozaj, reacţiile adverse descrise mai jos pot să apară cu intensitate crescută. Au fost raportate reacţii adverse cum sunt confuzie, diaree, ameţeli, oboseală, durere de cap, stare generală de rău, mărire a pupilelor, mâncărimi, agitaţie, sedare, somnolenţă, stupoare, bătăi anormal de rapide ale inimii, tremurături şi retenţie urinară.

Dacă uitaţi să luaţi Reactin

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Reactin

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

oboseală, uscăciune a gurii, greaţă, diaree, ameţeli, dureri de cap, somnolenţă, faringită, rinită

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

dureri abdominale, astenie (oboseală extremă), stare generală de rău, parestezii (senzaţii anormale la nivelul pielii), agitaţie, mâncărimi, erupţie pe piele

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

tahicardie (inima bate prea repede), edem (umflare), reacții alergice, unele funcții ale ficatului sever afectate (foarte rare), creștere în greutate, convulsii, agresivitate, confuzie, depresie, halucinații, insomnie, urticarie

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):

tuse, trombocitopenie (scădere a numărului de trombocite din sânge), tulburări de acomodare, vedere încețoșată, modificări ale mișcărilor oculare (mișcări circulare necontrolate ale ochilor), umflare a ochiului, sincopă, tremor, disgeuzie (modificări ale gustului), distonie / diskinezie (tulburări ale mișcărilor), eliminare anormală de urină, ticuri, edem, erupție indusă de medicament

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

Durere de ochi, vertij (amețeli), poftă de mâncare crescută, amnezie (pierdere a memoriei), tulburări de memorie, retenție urinară (dificultate la urinare)

Au fost raportate de asemenea cazuri de impotență la adulți.

În cazuri foarte rare, pacienţii s-au gândit la sinucidere și, dacă vă simțiți în acest fel, atunci întrerupeți administrarea capsulelor și adresați-vă medicului dumneavoastră.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. La primele semne ale unei reacții de hipersensibilitate, încetați să luați REACTIN. Medicul dumneavoastră va evalua gravitatea și va decide cu privire la orice alte măsuri care ar putea fi necesare.

De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează Reactin

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30˚C.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister.

Nu aruncaţi acest medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Reactin

 • Substanţa activă este diclorhidrat de cetirizină. O capsulă conţine diclorhidrat de cetirizină 10 mg.

 • Celelalte componente sunt: macrogol, hidroxid de potasiu 43% m/m, povidonă, apă purificată, gelatină, sorbitol (E420), glicerol, lecitină, trigliceride cu lanţ mediu, cerneală de inscripţionare (propilenglicol, oxid negru de fer (E172), acetat de polivinil ftalat, macrogol şi hidroxid de amoniu).

Cum arată Reactin şi conţinutul ambalajului

Capsule incolore până la galben pal cu conţinut limpede, incolor şi vâscos. Pe fiecare capsulă moale este inscripţionat cu cerneală neagră logo-ul “C10”.

Cutie cu 7 capsule moi.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

McNeil Healthcare (Ireland) Limited

Airton Road, Tallaght, Dublin 24,

Irlanda

Fabricantul

Catalent Germany Schorndorf GmbH

Steinbeisstr.1 and 2, D-73614 Schorndorf

Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Bulgaria: REACTIN, 10mg Капсула, мека

Estonia: REACTIN 10mg pehmekapslid

Germania: REACTINE direkt 10mg Weichkapseln

Grecia: Reactine Allergy Total, 10mg, soft capsules

Italia: CETIRIDIE 10mg capsule molli

Letonia: REACTIN 10mg mīkstās kapsulas

Lituania: REACTIN 10mg minkštos kapsulės

România: REACTIN 10 mg capsule moi

Slovenia: REACTIN 10mg mehke kapsule

Marea Britanie: Benadryl Allergy Liquid Release 10mg Capsules

Acest prospect a fost revizuit în August 2019

AfectiuneAlergii
SimptomeStranut
Indicat pentruRinita alergica
Functie produsAntialergic
adresabilitateUz general
Forma prezentareCapsule moi
BrandMcNeil
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Reactin® 10 mg capsule moi x 7 capsule moi


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu