Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Rawel SR 1,5mg 30compr.film.

Cod: W43065002
Producator: Arena Group SA Romania
Status:
Rawel SR 1.5mg cp.film.elib.prel

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

 • nu se poate comanda online
 • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
8,43 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Rawel SR 1,5mg 30compr.film.

Hipertensiune arteriala esentiala
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni cardiovasculare
Mod de administrareSe administreaza oral.
Doza zilnica recomandata este de 1.5 mg indapamida. de preferat dimineata. Comprimatele se inghit intregi. cu o cantitate suficienta de lichid (de exemplu. un pahar de apa).
Dozele mai mari nu cresc eficacitatea antihipertensiva a indapamidei. dar pot creste efectul saluretic.
Insuficienta renala
- In insuficienta renala severa (clearance-ul creatininei < 30 ml/min). tratamentul este contraindicat.
- Tiazidele si diureticele inrudite sunt pe deplin eficace numai cand functia renala este normala sau doar usor alterata.
Pacienti cu insuficienta hepatica
- In insuficienta hepatica severa. tratamentul este contraindicat.
Varstnici
- Nu exista modificari semnificative in farmacocinetica indapamidei la varstnici. La varstnici. valorile creatininemiei trebuie corectate in funtie de varsta. greutate si sex. Pacientii varstnici pot fi tratati cand functia renala este normala sau doar usor alterata.
Copii si adolescenti
- nu este recomandat la copii si adolescenti. datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea medicamentului.
Substanta activaINDAPAMIDUM
SimptomeHipertensiune arteriala
Sarcina si alaptare-
Reactii adverseTulburari hematologice si limfatice
- Foarte rare: trombocitopenie. leucopenie. agranulocitoza. anemie aplastica. anemie hemolitica.
Tulburari ale sistemului nervos
- Rare: vertij. fatigabilitate. cefalee. parestezii.
Tulburari cardiace
- Foarte rare: aritmie. hipotensiune arteriala.
Tulburari gastro-intestinale
- Mai putin frecvente: varsaturi.
- Rare: greata. constipatie. xerostomie.
- Foarte rare: pancreatita.
Tulburari renale si ale cailor urinare
- Foarte rare: insuficienta renala.
Tulburari hepatobiliare
- Foarte rare: afectarea functiei hepatice.
- Cu frecventa necunoscuta: posibilitatea instalarii encefalopatiei hepatice in caz de insuficienta hepatica
PrecautiiLa pacientii cu insuficienta hepatica. diureticele tiazidice si substantele inrudite cu acestea. pot determina aparitia encefalopatiei hepatice. in special in caz de dezechilibru electrolitic. In acest caz. administrarea diureticului trebuie intrerupta imediat.
Fotosensibilizare
- Au fost raportate cazuri de reactii de fotosensibilizare la tiazide si diuretice inrudite. Daca reactiile de fotosensibilizare apar in timpul tratamentului. se recomanda intreruperea tratamentului.
- Daca este necesara readministrarea de indapamida. se recomanda sa se protejeze zonele expuse la soare sau la radiatii ultraviolete artificiale.
* Precautii speciale
Echilibrul hidro-electrolitic Natremia
- Natremia trebuie masurata inaintea inceperii tratamentului. apoi la intervale de timp regulate. Orice tratament diuretic poate determina hiponatremie. uneori cu consecinte grave. Scaderea concentratiei plasmatice de natriu poate fi initial asimptomatica. de aceea monitorizarea periodica. chiar mai frecventa in cazul pacientilor varstnici sau cu ciroza hepatica este esentiala. Kaliemia
- Depletia de potasiu cu hipokaliemie este unul din riscurile majore ale tratamentului cu diuretice tiazidice si inrudite cu acestea. Riscul de instalare a hipokaliemiei (< 3.4 mmol/1) trebuie prevenit la anumite grupuri cu risc crescut. cum sunt varstnicii si/sau malnutritii si/sau tratati polimedicamentos. pacientii cu ciroza hepatica cu edeme si ascita. pacientii coronarieni si cei cu insuficienta cardiaca. In aceasta situatie. hipokaliemia creste toxicitatea cardiaca a digitalicelor si riscul de aparitie a aritmiilor.
- Pacientii care prezinta pe electrocardiograma (ECG) un interval QT prelungit congenital sau iatrogen. prezinta. de asemenea. risc de aparitie a aritmiilor. Hipokaliemia. ca si bradicardia. sunt factori predispozanti pentru aritmii severe. in special de tipul torsadei varfurilor potential letala.
- In toate cazurile de mai sus este necesara o monitorizare mai frecventa a kaliemiei. Primul control al concentratiei plasmatice a potasiului trebuie efectuat in prima saptamana dupa inceperea tratamentului. In caz de hipokaliemie. se recomanda corectarea acesteia.
Calcemia
- Diureticele tiazidice si inrudite pot scadea excretia urinara de calciu si pot determina o crestere usoara si tranzitorie a calcemiei. Hipercalcemia persistenta si marcata se poate datora unui hiperparatiroidism anterior nediagnosticat. Tratamentul trebuie intrerupt inainte de investigarea functiei paratiroidiene.
Glicemia
- La diabetici. este importanta monitorizarea glicemiei. in special in prezenta hipokaliemiei.
Acidul uric
- La pacientii cu hiperuricemie. poate creste frecventa crizelor de guta.
Functia renala si diureticele
- Diureticele tiazidice si inrudite au eficacitate maxima doar cand functia renala este normala sau usor alterata (valoarea creatininemiei 25 mg/l. respectiv 220 mol/l pentru un adult). La varstnici. valorile creatininemiei trebuie corectate in functie de varsta. greutate si sex.
- Hipovolemia. secundara pierderii de apa si sodiu indusa de initierea tratamentului cu un diuretic. determina scaderea filtrarii glomerulare. Aceasta poate conduce la cresteri ale concentratiilor plasmatice de uree si creatinina. Aceasta insuficienta renala functionala tranzitorie nu are nicio consecinta la pacientii cu functie renala normala. dar poate agrava o insuficienta renala preexistenta.
Sportivi
- Este necesara prudenta la sportivi. deoarece acest medicament contine o substanta activa care poate pozitiva testele anti-doping.
Excipient
- contine lactoza monohidrat. Pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza. deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament
Interactiuni
Litiu
- Asocierea indapamidei cu litiu determina cresterea concentratiei plasmatice de litiu cu semne de supradozaj. similar unui regim desodat (scade excretia urinara de litiu). Daca totusi trebuie administrat un tratament diuretic. se recomanda monitorizarea atenta a litemiei si ajustarea dozelor.
* Asocieri care necesita precautie
Medicamente care pot determina torsada varfurilor:
- antiaritmice din clasa Ia (chinidina. hidrochinidina. disopiramida);
- antiaritmice din clasa III (amiodarona. sotalol. dofetilida. ibutilida);
- unele antipsihotice: fenotiazine (clorpromazina. ciamemazina. levomepromazina. tioridazina, trifluoperazina);
- benzamide (amisulprida. sulpirida. sultoprida. tiaprida);
- butirofenone (droperidol. haloperidol);
- altele: bepridil. cisaprida. difemanil. eritromicina i.v. halofantrina. mizolastina. pentamidina.sparfloxacina. moxifloxacina. vincamina i.v.
- Hipokalemia este un factor de risc pentru aritmiile ventriculare. in special torsada varfurilor.
- Se monitorizeaza hipokalemia si se corecteaza daca este necesar. inainte de a indroduce aceste asocieri. Se recomanda monitorizarea clinica. plasmatica a electrolitilor si ECG. In caz de hipokaliemie. se recomanda administrarea de medicamente care nu prezinta risc de aparitie a torsadei varfurilor.
Antiinflamatoare nesteroidiene AINS (sistemice). inclusiv inhibitori selectivi COX-2. doze mari de acid salicilic(>3 g pe zi): pot scadea eficacitatea antihipertensiva a indapamidei.
- La pacientii deshidratati. asocierea de indapamida si AINS poate determina insuficienta renala acuta (scade filtrarea glomerulara). Se recomanda hidratarea pacientului si monitorizarea functiei renale inaintea initierii tratamentului. Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ECA): risc de hipotensiune arteriala brusc instalata si/sau insuficienta renala acuta. daca tratamentul cu un inhibitor al ECA este initiat in prezenta hiponatremiei (in special la pacientii cu stenoza de artera renala).
In hipertensiunea arteriala. daca tratamentul diuretic anterior este posibil sa fi determinat hiponatremie. este necesara:
- fie oprirea diureticului cu 3 zile inaintea initierii tratamentului cu inhibitor al ECA si apoi. reintroducerea unui diuretic hipokaliemiant daca este necesar;
- fie administrarea initiala de doze mici de inhibitor al ECA si apoi. cresterea treptata a dozei.
Indicatii terapeuticeHipertensiune arteriala esentiala
Grupa farmacoterapeuticaDiuretice de intensitate redusa (excl. tiazide) sulfonamide
Forma farmaceuticaComprimate filmate
Forma ambalare medicamentForma: CUTIE X 3 BLIST. PVC-PVDC/AL X 10 COMPR. FILM. ELI
Concentratie1,5mg
BrandKRKA
ContraindicatiiHipersensibilitate la indapamida. la alte sulfonamide sau la oricare dintre excipienti.
Insuficienta renala severa.
Encefalopatie hepatica sau insuficienta hepatica severa.
Hipokaliemie.
Produs RXDA
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Rawel SR 1,5mg 30compr.film.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Poate ai vrea sa incerci

 1. Bilobil® Intens 120 mg 60 capsule

  Bilobil® Intens 120 mg 60 capsule

  54,38 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Septolete® omni eucalipt pastile x 16 pastile

  Septolete® omni eucalipt pastile x 16 pastile

  13,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Bilobil® Forte 80 mg 60 capsule

  Bilobil® Forte 80 mg 60 capsule

  38,70 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Herbion® iedera sirop expectorant x 150 ml

  Herbion® iedera sirop expectorant x 150 ml

  15,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Bilobil® 40 mg 60 capsule

  Bilobil® 40 mg 60 capsule

  25,26 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos