Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Nolpaza 40mg 30compr

Cod: W54685002
Producator: KRKA D.D. Novo Mesto Slovenia
Status:
Nolpaza apartine grupului de inhibitori de pompa de protoni.

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

 • nu se poate comanda online
 • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
22,06 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Nolpaza 40mg 30compr

Nolpaza apartine grupului de inhibitori de pompa de protoni si este indicat in urmatoarele cazuri:

Tratamentul simptomatic al refluxului gastro-esofagian usor si al simptomelor asociate (de exemplu, senzatie de arsura in capul pieptului, regurgitatie, durere la inghitire).

Tratamentul pe termen lung si prevenirea recurentei esofagitei de reflux. Prevenirea ulcerelor gastro-duodenale induse de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene non-selective (AINS) la pacientii cu risc care necesita tratament continuu cu AINS.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni digestive
Mod de administrareLuati intotdeauna Nolpaza exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca nu se elibereaza o alta prescriptie medicala, se recomanda administrarea urmatoarelor doze. Pentru ca Nolpaza sa fie eficient, este important sa se urmeze aceste indicatii.

Adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste

Tratamentul refluxului gastro-esofagian usor si al simptomelor asociate (de exemplu, senzatie de arsura in capul pieptului, regurgitatie, durere la inghitire)

Doza orala recomandata este de un comprimat gastrorezistent Nolpaza 20 mg pe zi. in general, simptomele se amelioreaza in 2-4 saptamani, fiind necesara o perioada de tratament de 4 saptamani pentru vindecarea esofagitei asociate. Daca acest tratament nu este suficient, vindecarea va surveni peste alte 4 saptamani. Dupa ce simptomele s-au atenuat, recurenta simptomelor poate fi controlata utilizand la cerere o schema de administrare cu 20 mg o data pe zi, la nevoie. Trecerea la tratamentul continuu poate fi luata in considerare, cand nu se poate mentine un control satisfacator al simptomelor in cazul tratamentului la cerere.

Tratamentul pe termen lung si prevenirea recurentei esofagitei de reflux

Pentru tratamentul de lunga durata, se recomanda o doza de intretinere de un comprimat gastrorezistent Nolpaza 20 mg pe zi, cu cresterea dozei la 40 mg pantoprazol pe zi, in caz de recurenta. Nolpaza 40 mg este disponibil pentru aceasta situatie. Dupa vindecarea recurentei, dozajul poate fi din nou redus la 20 mg pantoprazol.

Adulti

Prevenirea ulcerelor gastro-duodenale induse de medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene non-selective (AINS) la pacientii cu risc care necesita tratament continuu cu AINS

Doza orala recomandata este de un comprimat gastrorezistent Nolpaza 20 mg pe zi.

Copii cu varsta sub 12 ani

Nolpaza nu este recomandat pentru utilizarea la copii cu varsta sub 12 ani, datorita datelor limitate la acest grup de varsta.

Nota

Nu trebuie depasita doza zilnica de 20 mg pantoprazol, la pacientii cu insuficienta hepatica severa.
Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii varstnici sau la cei cu functie renala afectata.

Daca luati mai mult decat trebuie din Nolpaza

Nu sunt cunoscute simptomele supradozajului la om.

S-au administrat doze de pana la 240 mg intravenos in decurs de 2 minute si au fost bine tolerate. Deoarece pantoprazol se leaga in proportie mare de proteinele plasmatice, nu este usor dializabil.

in caz de supradozaj cu semne clinice de intoxicare, se aplica regulile generale ale terapiei intoxicatiei.

Daca apar alte reactii adverse decat cele descrise in acest prospect, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa luati Nolpaza

Luati acest medicament asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat. Continuati tratamentul conform dozelor stabilite anterior. Daca uitati sa luati mai multe doze, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra.
Substanta activaPANTOPRAZOLUM
SimptomeArsuri la stomac, Durere epigastrica
Sarcina si alaptareAdresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Experienta clinica la femeile gravide este limitata. Nu exista informatii privind excretia de pantoprazol in laptele matern.

Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida sau daca alaptati, trebuie sa utilizati acest medicament numai daca medicul dumneavoastra considera ca beneficiul pentru mama este mai mare decat riscul potential pentru fat sau sugar.
Reactii adverseCa toate medicamentele, Nolpaza poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Frecventele sunt definite astfel:

Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100
Mai putin frecvente: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 1000
Rare: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 10000
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
Cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile

Tulburari hematologice si limfatice
Foarte rare: leucopenie, trombocitopenie

Tulburari gastro-intestinale
Frecvente: durere in etajul abdominal superior, diaree, constipatie, flatulenta
Mai putin frecvente: greata, varsaturi
Rare: uscarea gurii

Tulburari generale si la nivelul locului de administrare
Foarte rare: edem periferic

Tulburari hepatobiliare
Foarte rare: afectare hepatocelulara severa, ducand la icter cu sau fara insuficienta hepatica.

Tulburari ale sistemului imunitar
Foarte rare: reactii anafilactice, incluzand socul anafilactic

Investigatii diagnostice
Foarte rare: crestere a valorilor serice ale enzimelor hepatice (transaminaze, i³-GT), cresteri ale trigliceridelor, crestere a temperaturii corpului

Tulburari musculo-scheletice si ale tesutului conjunctiv
Rare: durere articulara
Foarte rare: durere musculara

Tulburari ale sistemului nervos
Frecvente: durere de cap
Mai putin frecvente: ameteli, tulburari de vedere (vedere incetosata)

Tulburari psihice
Foarte rare: depresie

Tulburari renale si ale cailor urinare
Foarte rare: nefrita interstitiala

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Mai putin frecvente: reactii alergice, cum sunt mancarimea si eruptia trecatoare pe piele Foarte rare: urticarie, edem angioneurotic, reactii severe la nivelul pielii, cum sunt sindromul Stevens-Johnson, eritemul polimorf, sindromul Lyell, fotosensibilitatea

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
PrecautiiAdresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Experienta clinica la femeile gravide este limitata. Nu exista informatii privind excretia de pantoprazol in laptele matern.
Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida sau daca alaptati, trebuie sa utilizati acest medicament numai daca medicul dumneavoastra considera ca beneficiul pentru mama este mai mare decat riscul potential pentru fat sau sugar.
InteractiuniFolosirea altor medicamente
Nolpaza 20 mg poate sa reduca sau sa creasca absorbtia medicamentelor, a caror biodisponibilitate este dependenta de pH (de exemplu, ketoconazol, itraconazol, atazanavir).

Pantoprazol este metabolizat la nivelul ficatului prin intermediul sistemului enzimatic al citocromului P450. Nu poate fi exclusa interactiunea pantoprazolului cu alte medicamente sau alti compusi care sunt metabolizati prin intermediul aceluiasi sistem enzimatic. Cu toate acestea, nu s-au observat interactiuni semnificative clinic in testele specifice pentru astfel de medicamente sau compusi, respectiv carbamazepina, cafeina, diazepam, diclofenac, digoxina, alcool etilic, glibenclamida, metoprolol, naproxen, nifedipina, fenitoina, piroxicam, teofilina si contraceptive orale.

Desi nu s-au observat interactiuni in timpul administrarii concomitente de fenprocumona sau warfarina, in studiile clinice de farmacocinetica dupa punerea pe piata, s-au raportat cateva cazuri izolate de modificari ale valorilor INR (raport normalizat international) in timpul tratamentului concomitent. Ca urmare, la pacientii tratati cu anticoagulante cumarinice, se recomanda monitorizarea timpului de protrombina/INR dupa inceperea, finalizarea sau in timpul administrarii neregulate de pantoprazol.

De asemenea, nu au existat interactiuni la administrarea concomitenta de antiacide.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Folosirea Nolpaza cu alimente si bauturi
Nolpaza 20 mg comprimate gastrorezistente nu trebuie mestecate sau sfaramate si trebuie inghitite intregi cu lichid, inainte de masa.
Indicatii terapeuticeNolpaza apartine grupului de inhibitori de pompa de protoni si este indicat in urmatoarele cazuri:

Tratamentul simptomatic al refluxului gastro-esofagian usor si al simptomelor asociate (de exemplu, senzatie de arsura in capul pieptului, regurgitatie, durere la inghitire).

Tratamentul pe termen lung si prevenirea recurentei esofagitei de reflux. Prevenirea ulcerelor gastro-duodenale induse de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene non-selective (AINS) la pacientii cu risc care necesita tratament continuu cu AINS.
Grupa farmacoterapeuticainhibitori de pompa de protoni
Forma farmaceuticaComprimate efervescente
Forma ambalare medicamentCutie cu 2 blistere a cate 15 comprimate gastrorezistente.
Concentratie40mg
BrandKRKA
ContraindicatiiDaca sunteti alergic (hipersensibil) la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Nolpaza. Daca luati atazanavir (care este utilizat in tratamentul infectiei cu HIV).
Produs RXDA
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Nolpaza 40mg 30compr


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Poate ai vrea sa incerci

 1. Septolete® omni eucalipt pastile x 16 pastile

  Septolete® omni eucalipt pastile x 16 pastile

  10,13 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Bilobil® Forte 80 mg 60 capsule

  Bilobil® Forte 80 mg 60 capsule

  48,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Herbion® lichen de piatra sirop antitusiv x 150 ml

  Herbion® lichen de piatra sirop antitusiv x 150 m...

  11,99 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Bilobil® 40 mg 60 capsule

  Bilobil® 40 mg 60 capsule

  27,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Herbion® iedera sirop expectorant x 150 ml

  Herbion® iedera sirop expectorant x 150 ml

  11,99 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos