Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Nolpaza 40mg 30compr

Cod: W54685002
Producator: KRKA D.D. Novo Mesto Slovenia
Status:
Nolpaza apartine grupului de inhibitori de pompa de protoni.

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
22,06 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Nolpaza 40mg 30compr

Nolpaza apartine grupului de inhibitori de pompa de protoni si este indicat in urmatoarele cazuri:

Tratamentul simptomatic al refluxului gastro-esofagian usor si al simptomelor asociate (de exemplu, senzatie de arsura in capul pieptului, regurgitatie, durere la inghitire).

Tratamentul pe termen lung si prevenirea recurentei esofagitei de reflux. Prevenirea ulcerelor gastro-duodenale induse de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene non-selective (AINS) la pacientii cu risc care necesita tratament continuu cu AINS.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni digestive
Mod de administrareLuati intotdeauna Nolpaza exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca nu se elibereaza o alta prescriptie medicala, se recomanda administrarea urmatoarelor doze. Pentru ca Nolpaza sa fie eficient, este important sa se urmeze aceste indicatii.

Adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste

Tratamentul refluxului gastro-esofagian usor si al simptomelor asociate (de exemplu, senzatie de arsura in capul pieptului, regurgitatie, durere la inghitire)

Doza orala recomandata este de un comprimat gastrorezistent Nolpaza 20 mg pe zi. in general, simptomele se amelioreaza in 2-4 saptamani, fiind necesara o perioada de tratament de 4 saptamani pentru vindecarea esofagitei asociate. Daca acest tratament nu este suficient, vindecarea va surveni peste alte 4 saptamani. Dupa ce simptomele s-au atenuat, recurenta simptomelor poate fi controlata utilizand la cerere o schema de administrare cu 20 mg o data pe zi, la nevoie. Trecerea la tratamentul continuu poate fi luata in considerare, cand nu se poate mentine un control satisfacator al simptomelor in cazul tratamentului la cerere.

Tratamentul pe termen lung si prevenirea recurentei esofagitei de reflux

Pentru tratamentul de lunga durata, se recomanda o doza de intretinere de un comprimat gastrorezistent Nolpaza 20 mg pe zi, cu cresterea dozei la 40 mg pantoprazol pe zi, in caz de recurenta. Nolpaza 40 mg este disponibil pentru aceasta situatie. Dupa vindecarea recurentei, dozajul poate fi din nou redus la 20 mg pantoprazol.

Adulti

Prevenirea ulcerelor gastro-duodenale induse de medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene non-selective (AINS) la pacientii cu risc care necesita tratament continuu cu AINS

Doza orala recomandata este de un comprimat gastrorezistent Nolpaza 20 mg pe zi.

Copii cu varsta sub 12 ani

Nolpaza nu este recomandat pentru utilizarea la copii cu varsta sub 12 ani, datorita datelor limitate la acest grup de varsta.

Nota

Nu trebuie depasita doza zilnica de 20 mg pantoprazol, la pacientii cu insuficienta hepatica severa.
Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii varstnici sau la cei cu functie renala afectata.

Daca luati mai mult decat trebuie din Nolpaza

Nu sunt cunoscute simptomele supradozajului la om.

S-au administrat doze de pana la 240 mg intravenos in decurs de 2 minute si au fost bine tolerate. Deoarece pantoprazol se leaga in proportie mare de proteinele plasmatice, nu este usor dializabil.

in caz de supradozaj cu semne clinice de intoxicare, se aplica regulile generale ale terapiei intoxicatiei.

Daca apar alte reactii adverse decat cele descrise in acest prospect, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa luati Nolpaza

Luati acest medicament asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat. Continuati tratamentul conform dozelor stabilite anterior. Daca uitati sa luati mai multe doze, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra.
Substanta activaPANTOPRAZOLUM
SimptomeArsuri la stomac, Durere epigastrica
Sarcina si alaptareAdresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Experienta clinica la femeile gravide este limitata. Nu exista informatii privind excretia de pantoprazol in laptele matern.

Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida sau daca alaptati, trebuie sa utilizati acest medicament numai daca medicul dumneavoastra considera ca beneficiul pentru mama este mai mare decat riscul potential pentru fat sau sugar.
Reactii adverseCa toate medicamentele, Nolpaza poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Frecventele sunt definite astfel:

Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100
Mai putin frecvente: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 1000
Rare: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 10000
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
Cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile

Tulburari hematologice si limfatice
Foarte rare: leucopenie, trombocitopenie

Tulburari gastro-intestinale
Frecvente: durere in etajul abdominal superior, diaree, constipatie, flatulenta
Mai putin frecvente: greata, varsaturi
Rare: uscarea gurii

Tulburari generale si la nivelul locului de administrare
Foarte rare: edem periferic

Tulburari hepatobiliare
Foarte rare: afectare hepatocelulara severa, ducand la icter cu sau fara insuficienta hepatica.

Tulburari ale sistemului imunitar
Foarte rare: reactii anafilactice, incluzand socul anafilactic

Investigatii diagnostice
Foarte rare: crestere a valorilor serice ale enzimelor hepatice (transaminaze, i³-GT), cresteri ale trigliceridelor, crestere a temperaturii corpului

Tulburari musculo-scheletice si ale tesutului conjunctiv
Rare: durere articulara
Foarte rare: durere musculara

Tulburari ale sistemului nervos
Frecvente: durere de cap
Mai putin frecvente: ameteli, tulburari de vedere (vedere incetosata)

Tulburari psihice
Foarte rare: depresie

Tulburari renale si ale cailor urinare
Foarte rare: nefrita interstitiala

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Mai putin frecvente: reactii alergice, cum sunt mancarimea si eruptia trecatoare pe piele Foarte rare: urticarie, edem angioneurotic, reactii severe la nivelul pielii, cum sunt sindromul Stevens-Johnson, eritemul polimorf, sindromul Lyell, fotosensibilitatea

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
PrecautiiAdresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Experienta clinica la femeile gravide este limitata. Nu exista informatii privind excretia de pantoprazol in laptele matern.
Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida sau daca alaptati, trebuie sa utilizati acest medicament numai daca medicul dumneavoastra considera ca beneficiul pentru mama este mai mare decat riscul potential pentru fat sau sugar.
InteractiuniFolosirea altor medicamente
Nolpaza 20 mg poate sa reduca sau sa creasca absorbtia medicamentelor, a caror biodisponibilitate este dependenta de pH (de exemplu, ketoconazol, itraconazol, atazanavir).

Pantoprazol este metabolizat la nivelul ficatului prin intermediul sistemului enzimatic al citocromului P450. Nu poate fi exclusa interactiunea pantoprazolului cu alte medicamente sau alti compusi care sunt metabolizati prin intermediul aceluiasi sistem enzimatic. Cu toate acestea, nu s-au observat interactiuni semnificative clinic in testele specifice pentru astfel de medicamente sau compusi, respectiv carbamazepina, cafeina, diazepam, diclofenac, digoxina, alcool etilic, glibenclamida, metoprolol, naproxen, nifedipina, fenitoina, piroxicam, teofilina si contraceptive orale.

Desi nu s-au observat interactiuni in timpul administrarii concomitente de fenprocumona sau warfarina, in studiile clinice de farmacocinetica dupa punerea pe piata, s-au raportat cateva cazuri izolate de modificari ale valorilor INR (raport normalizat international) in timpul tratamentului concomitent. Ca urmare, la pacientii tratati cu anticoagulante cumarinice, se recomanda monitorizarea timpului de protrombina/INR dupa inceperea, finalizarea sau in timpul administrarii neregulate de pantoprazol.

De asemenea, nu au existat interactiuni la administrarea concomitenta de antiacide.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Folosirea Nolpaza cu alimente si bauturi
Nolpaza 20 mg comprimate gastrorezistente nu trebuie mestecate sau sfaramate si trebuie inghitite intregi cu lichid, inainte de masa.
Indicatii terapeuticeNolpaza apartine grupului de inhibitori de pompa de protoni si este indicat in urmatoarele cazuri:

Tratamentul simptomatic al refluxului gastro-esofagian usor si al simptomelor asociate (de exemplu, senzatie de arsura in capul pieptului, regurgitatie, durere la inghitire).

Tratamentul pe termen lung si prevenirea recurentei esofagitei de reflux. Prevenirea ulcerelor gastro-duodenale induse de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene non-selective (AINS) la pacientii cu risc care necesita tratament continuu cu AINS.
Grupa farmacoterapeuticainhibitori de pompa de protoni
Forma farmaceuticaComprimate efervescente
Forma ambalare medicamentCutie cu 2 blistere a cate 15 comprimate gastrorezistente.
Concentratie40mg
BrandKRKA
ContraindicatiiDaca sunteti alergic (hipersensibil) la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Nolpaza. Daca luati atazanavir (care este utilizat in tratamentul infectiei cu HIV).
Produs RXDA

Prospect Nolpaza 40mg 30compr

 

Nolpaza 40 mg comprimate gastrorezistente

Pantoprazol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

-             Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-             Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-             Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

-             Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce găsiţi în acest prospect:

1.          Ce este Nolpaza şi pentru ce se utilizează

2.          Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Nolpaza

3.          Cum să luaţi Nolpaza

4.          Reacţii adverse posibile

5          Cum se păstrează Nolpaza

6.         Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1.          Ce este Nolpaza şi pentru ce se utilizează

Nolpaza este un “inhibitor de pompă de protoni” selectiv, un medicament care scade cantitatea de acid produs de stomacul dumneavoastră. Este utilizat în tratamentul bolilor stomacului şi intestinului, legate de aciditate.

Nolpaza este utilizat pentru:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste

-             Tratamentul esofagitei de reflux, o inflamaţie a esofagului (tubul care leagă gâtul de stomac) însoţită de regurgitaţia sucului gastric acid.

Adulţi:

-             Tratamentul infecţiei cu bacteria Helicobacter pylori la pacienţii cu ulcere duodenale sau gastrice, în asociere cu două antibiotice (terapie de eradicare). Obiectivul tratamentului este eliminarea bacteriei şi scăderea reapariţiei acestor ulcere.

-             Ulcere gastrice şi duodenale.

-             Sindromul Zollinger-Ellison şi alte afecţiuni care determină creşterea cantităţii de acid gastric.

2.          Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Nolpaza

Nu luaţi Nolpaza

-             Dacă sunteţi alergic la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament enumerate la pct. 6.

-             dacă sunteţi alergic la alte medicamente care conţin alţi inhibitori ai pompei de protoni.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Nolpaza, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-             dacă aveţi probleme severe la nivelul ficatului. Vă rugăm să informaţi medicul dacă aţi avut vreodată probleme cu ficatul. Medicul vă va verifica mai des enzimele produse de ficat din sângele dumneavoastră, mai ales dacă utilizaţi Nolpaza pentru o perioadă îndelungată. În caz de creştere a valorilor enzimelor hepatice din sânge, tratamentul trebuie întrerupt.

-             dacă aveţi depozite reduse în organism sau prezentaţi factori de risc pentru absorbţia redusă de vitamina B12 şi vi se prescrie pantoprazol în terapie de lungă durată. Pantoprazolul, similar tuturor medicamentelor care inhibă secreţia acidă, poate reduce absorbţia vitaminei B12.

-             dacă luaţi inhibitori de protează HIV cum ar fi atazanavirul (folosit în tratamentul infecţiei HIV) concomitent cu pantoprazolul, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

-             dacă luați doze zilnice multiple de medicamente din categoria inhibitori de pompă de protoni pentru o perioadă mai lungă de timp (un an sau mai mult), puteți avea un risc crescut de fractură la nivelul şoldului, încheieturii mâinii sau coloanei vertebrale.

-             adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aveți osteoporoză sau dacă luaţi corticosteroizi (care pot crește riscul de osteoporoză).

-             dacă luați Nolpaza timp de mai mult de trei luni, este posibil ca nivelul de magneziu din sânge să scadă. Nivelul scăzut de magneziu se poate manifesta ca oboseală, contracții musculare involuntare, dezorientare, convulsii, amețeli sau creșterea frecvenței bătăilor inimii. Dacă prezentați oricare dintre aceste simptome, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră cu promptitudine. Nivelul scăzut de magneziu poate duce, de asemenea, la o reducere a nivelurilor de potasiu sau de calciu în sânge. Medicul dumneavoastră poate decide să efectueze periodic teste de sânge pentru a monitoriza nivelurile de magneziu.

-             dacă ați avut vreodată o reacție alergică pe piele în timpul tratamentului cu un medicament similar cu Nolpaza, care reduce cantitatea de acid din stomac.

-             dacă apare o reacție alergică pe piele, în special la nivelul zonelor expuse la razele solare, adresați-vă cât de repede posibil medicului dumneavoastră, deoarece s-ar putea să fie nevoie să întrerupeți tratamentul cu Nolpaza. Amintiți-vă să menționați orice alte efecte adverse, cum ar fi dureri la nivelul articulațiilor.

-             dacă urmează să faceți un test specific de sânge (cromogranină A).

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre următoarele simptome:

-             pierderea neintenţionată a greutăţii corporale

-             vărsături, mai ales repetate

-             vărsături cu sânge; acestea pot să apară ca un zaț negru în vomă

-             prezenţa sângelui în scaun care poate fi negru sau cu aspect de păcură

-             dificultate sau durere la la înghiţire

-             aveţi un aspect palid şi vă simţiţi slăbit (anemie)

-             durere în piept

-             durere de stomac

-             diaree severă şi/sau persistentă, deoarece acest medicament a fost asociat cu o creştere uşoară a diareei de cauză infecţioasă.

Medicul dumneavoastră poate recomanda teste de diagnostic, pentru a exclude o afecţiune malignă, deoarece tratamentul cu pantoprazol poate masca simptomele afecţiunilor maligne şi astfel să întârzie diagnosticul. Dacă în ciuda tratamentului, simptomele dumneavoastră persistă, sunt necesare investigaţii suplimentare.

Dacă luaţi Nolpaza în tratament de lungă durată (de peste 1 an) probabil că medicul dumneavoastră vă va ţine sub supraveghere regulată. Atunci când consultaţi medicul, trebuie să-i spuneţi despre orice simptome noi şi neobişnuite care apar.

Copii și adolescenți

Aceste comprimate nu sunt recomandate pentru utilizare la copiii sub 12 ani.

Nolpaza împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente

Nolpaza poate influenţa eficacitatea altor medicamente, de aceea spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

-             Medicamente cum sunt ketoconazolul, itraconazolul şi posaconazolul (utilizate în tratamentul infecţiilor cu fungi) sau erlotinib (utilizat în tratamentul anumitor tipuri de cancer), deoarece Nolpaza poate afecta acţiunea acestor medicamente şi a altora.

-             Warfarină şi fenprocumonă, care afectează îngroşarea sau subţierea sângelui. Aveţi nevoie de controale suplimentare.

-             Medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei HIV), cum este atazanavirul.

-             Metotrexat (utilizat pentru tratarea artritei reumatoide, psoriazisului și cancerului) - dacă luați metotrexat medicul dumneavoastră poate opri temporar tratamentul cu pantoprazol, deoarece pantoprazolul poate crește nivelul de metotrexat în sânge.

-             Fluvoxamină (utilizată pentru tratamentul depresiei și a altor boli psihice - dacă luați fluvoxamină medicul dumneavoastră vă poate reduce doza.

-             Rifampicină (utilizată pentru tratarea infecțiilor).

-             Sunătoare (Hypericum perforatum) (utilizată pentru tratamentul depresiei ușoare).

Nolpaza împreună cu alimente şi băuturi

Luați comprimatele cu o oră înainte de masă fără a mesteca sau a le sparge și înghițiți-le întregi cu puțină apă.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu există date suficiente pentru utilizarea pantoprazolului la femeile gravide. A fost raportată excreţia medicamentului în laptele uman.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi, trebuie să utilizaţi acest medicament numai dacă medicul dumneavoastră consideră că beneficiul pentru mamă este mai mare decât riscul potenţial pentru făt sau sugar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pantoprazol nu influențează sau are o influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Dacă apar reacţii adverse, cum sunt ameţeli sau tulburări de vedere, nu trebuie să conduceţi sau să folosiţi utilaje.

Nolpaza conţine sorbitol.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

3.          Cum să luaţi Nolpaza

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Când şi cum trebuie să luaţi Nolpaza?

Luaţi comprimatul cu 1 oră înainte de masă, fără să îl mestecaţi sau să îl sfărâmaţi şi înghiţiţi-l întreg, cu puţină apă.

Dacă medicul dumneavoastră nu recomandă altfel, doza recomandată este:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste

Pentru tratamentul esofagitei de reflux

Doza recomandată este de 1 comprimat pe zi. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să creşteţi doza la 2 comprimate pe zi. Durata tratamentului pentru esofagita de reflux este, de obicei, de 4 până la 8 săptămâni. Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să continuaţi tratamentul.

Adulţi:

Tratamentul infecţiei cu bacteria Helicobacter pylori la pacienţii cu ulcere duodenale sau gastrice, în asociere cu două antibiotice (terapie de eradicare)

Un comprimat de două ori pe zi, împreună cu două comprimate de antibiotice, amoxicilină sau claritromicină şi metronidazol (sau tinidazol), fiecare administrate de două ori pe zi, împreună cu comprimatul de pantoprazol. Luaţi primul comprimat de pantoprazol cu 1 oră înainte de micul dejun şi al doilea comprimat de pantoprazol cu o oră înainte de masa de seară. Urmaţi instrucţiunile medicului dumneavoastră şi asiguraţi-vă că aţi citit cu atenţie prospectele acestor antibiotice. Durata recomandată a tratamentului este de 1 până la 2 săptămâni.

Tratamentul ulcerelor gastrice şi duodenale

Doza recomandată este de 1 comprimat pe zi. La indicaţia medicului dumneavoastră, doza poate fi dublată.

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să luaţi medicamentul. Durata tratamentului pentru ulcere gastrice este, de obicei, de 4 până la 8 săptămâni. Durata tratamentului pentru ulcere duodenale este, de obicei, de 2 până la 4 săptămâni.

Tratamentul de lungă durată a sindromului Zollinger-Ellison şi al altor afecţiuni care determină creşterea cantităţii de acid gastric.

Doza de iniţiere recomandată este, de obicei, de 2 comprimate pe zi.

Luaţi cele două comprimate cu 1 oră înainte de masă. Ulterior, medicul dumneavoastră poate ajusta doza, în funcţie de cantitatea de acid secretată de stomacul dumneavoastră. Dacă vă sunt recomandate mai mult de două comprimate pe zi, acestea trebuie administrate de două ori pe zi.

Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie mai mult de patru comprimate pe zi, veţi primi instrucţiuni despre durata exactă a tratamentului.

Grupe speciale de pacienţi

-             dacă aveţi afecţiuni la rinichi, afecţiuni moderate sau severe la ficat, nu trebuie să luaţi Nolpaza pentru eradicarea Helicobacter pylori.

-             dacă aveţi afecţiuni severe la ficat, nu trebuie să luaţi mai mult de 1 comprimat de pantoprazol 20 mg pe zi (în acest scop, sunt disponibile comprimate pantoprazol de 20 mg).

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Aceste comprimate nu sunt recomandate la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Dacă luaţi mai mult Nolpaza decât trebuie

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu sunt cunoscute simptomele supradozajului.

Dacă uitaţi să luaţi Nolpaza

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză conform programului stabilit.

Dacă încetaţi să luaţi Nolpaza

Nu opriţi administrarea comprimatelor fără să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă aveţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, întrerupeţi administrarea acestor comprimate şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat spital de urgenţă:

-             Reacţii alergice grave (frecvenţă rară - pot afecta până la 1 din 1000 persoane): umflarea limbii şi/sau gâtului, dificultate la înghiţire, blânde (urticarie), dificultăţi în respiraţie, umflarea de cauză alergică a feţei (edem Quincke/edem angioneurotic), ameţeli severe cu bătăi foarte rapide ale inimii şi transpiraţii abundente.

-             Afecţiuni grave ale pielii (cu frecvenţă necunoscută - frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): apariţia de vezicule pe piele şi deteriorarea rapidă a stării generale, eroziuni (inclusiv sângerare uşoară) la nivelul ochilor, nasului, gurii/buzelor sau organelor genitale (sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell, eritem polimorf) şi sensibilitate crescută la lumină.

-             Alte afecţiuni severe (cu frecvenţă necunoscută - frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): îngălbenirea pielii şi albului ochilor (afectare severă a celulelor ficatului, icter) sau febră, erupţie trecătoare pe piele şi rinichi măriţi, uneori cu urinare dureroasă şi durere de spate (inflamaţie gravă a rinichilor, cu posibilă evoluție spre insuficiență renală).

-             Dacă luaţi pantoprazol mai mult de 3 luni este posibil ca nivelul magneziului în sânge să scadă. Concentraţiile scăzute ale magneziului pot determina oboseală, contracţii involuntare ale muşchilor, dezorientare, convulsii, ameţeală, creşterea frecvenţei bătăilor inimii. Dacă aveţi oricare dintre simptomele acestea, vă rugăm să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. Concentraţiile scăzute ale magneziului pot de asemenea să ducă la scăderea concentraţiilor potasiului şi calciului din sânge. Medicul dumneavoastră poate prescrie efectuarea regulată de teste de laborator, pentru monitorizarea nivelelor de magneziu din sânge.

Alte reacţii adverse sunt:

-           Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane) Polipi necanceroşi la nivelul stomacului.

-             Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane) Durere de cap, ameţeli, diaree, senzaţie de rău, vărsături, balonare şi flatulenţă (gaze), constipaţie, uscăciunea gurii, durere şi disconfort abdominal, erupţie trecătoare pe piele, exantem, erupţie; mâncărimi; fractură de şold, încheietura mâinii sau coloană vertebrală; slăbiciune, epuizare sau stare generală de rău, tulburări ale somnului.

-             Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane) Tulburări ale gustului sau lipsa gustului, tulburări ale vederii, cum este vederea înceţoşată, urticarie, durere a articulaţiilor, dureri musculare, modificări ale greutăţii corporale, creşterea temperaturii corpului, febră mare, umflături ale extremităţilor (edeme periferice), reacţii alergice, depresie, mărire a sânilor la bărbaţi.

-             Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane) Dezorientare.

-             Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile) Halucinaţii, confuzie (în special la pacienţii cu antecedente ale acestor simptome); scăderea concentraţiilor de sodiu din sânge, scăderea concentrațiilor de calciu din sânge, scăderea concentrațiilor de potasiu din sânge; spasme musculare, urticarie, posibile dureri ale încheieturilor.

Reacţii adverse identificate prin teste de sânge:

-            Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane) Creştere a concentraţiilor enzimelor ficatului.

-            Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane) Creşterea concentraţiilor de bilirubină; creşterea concentraţiilor de grăsimi din sânge; scăderea severă a numărului de globule albe, asociată cu febră mare.

-            Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)

Reducerea numărului de plachete sanguine, care poate determina sângerări sau apariţia mai frecventă de vânătăi; scăderea numărului de globule albe, ceea ce poate duce la infecţii mai frecvente; reducere anormală, concomitentă a numărului globulelor albe și roșii, precum și a plachetelor din sânge

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează Nolpaza

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Nolpaza

-            Substanţa activă este pantoprazol. Fiecare comprimat conţine pantoprazol 40 mg ca substanță activă (echivalent cu pantoprazol sodic sesquihidrat 45,10 mg).

-            Celelalte componente sunt: manitol, crospovidonă, carbonat de sodiu anhidru, sorbitol, stearat de calciu, hipromeloză, povidonă, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172), propilenglicol, copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil (1:1) dispersie 30%, talc, macrogol 6000.

Cum arată Nolpaza şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate ovale, uşor biconvexe, de culoare maro-gălbui.

Nolpaza este disponibil în:

-            cutie cu un blister din OPA-Al-PVC/Al a 15 comprimate gastrorezistente;

-            cutie cu 2 blistere din OPA-Al-PVC/Al a câte 15 comprimate gastrorezistente;

-            cutie cu 4 blistere din OPA-Al-PVC/Al a câte 15 comprimate gastrorezistente. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

KRKA, d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto Slovenia

Fabricantul

KRKA, d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto Slovenia

Acest prospect a fost revizuit în august 2019.

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Nolpaza 40mg 30compr


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos