Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Nasic® 1 mg/ml + 50 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

Cod: W43742002
Status:
Nasic® 1 mg/ml + 50 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml se administreaza in cazul rinitelor, pentru decongestionare nazala si pentru vindecarea pielii si leziunilor mucoaselor.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

17,39 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Nasic® 1 mg/ml + 50 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

Nasic® 1 mg/ml + 50 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml se administreaza in cazul rinitelor, pentru decongestionare nazala si pentru vindecarea pielii si leziunilor mucoaselor.

Indicatii:

Nasic este un spray nazal.
Substanta activa xilometazolina are activitate vasoconstrictoare, decongestionand astfel mucoasele nazale.
Cea de-a doua substanta activa continuta de Nasic, dexpantenol este un derivat al acidului pantotenic, o vitamina ce permite vindecarea ranilor si protejeaza membranele mucoasei.

Nasic este folosit pentru decongestionarea nazala in cazul rinitelor si pentru vindecarea pielii si a leziunilor mucoaselor, pentru ameliorarea rinitelor vasomotorii si pentru tratamentul respiratiei nazale dupa chirurgia nazala.
Nasic poate fi utilizat la adulti si copii cu varstele peste 6 ani.

Mod de administrare:

Daca nu este altfel prescris de catre medic, doza de Nasic pentru adulti si copii cu varste peste 6 ani este de 1 puf in fiecare nara, de maxim 3 ori pe zi, (dupa necesitati) tinand flaconul vertical si inhaland pe nas in timp ce actionati spray-ul.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Nasic spray nazal, solutie

 • daca sunteti hipersensitiv (alergic) la xilometazolina sau dexpantenol sau la oricare dintre excipienti,
 • daca suferiti de o inflamatie uscata, cu cruste, a mucoasei nazale (rhinitis sicca),
 • dupa extirparea chirurgicala a glandei pineale prin nas (hipofizectomie transsfenoidala) sau alte proceduri operatorii la care este expusa membrana cerebrala.

Utilizarea Nasic in rinita cronica se poate face numai sub supraveghere medicala datorita pericolului de afectare a mucoasei nazale.

Reactii adverse posibile:

Tulburari ale sistemului nervos foarte rare: agitatie, insomnie sau oboseala (somnolenta, sedare), dureri de cap, halucinatii (in special la copii), convulsii (in special la copii, manifestate prin contractii involuntare ale musculaturii intregului corp).

Tulburari cardiace rare: palpitatii, ritm cardiac accelerat (tahicardie), cresterea tensiunii arteriale (hipertensiune); foarte rare: aritmii cardiace.

Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale: foarte rare: cresterea congestiei mucoasei dupa ce efectul medicamentului a incetat (hiperemie reactiva), sangerari nazale (epistaxis); cu frecventa necunoscuta: arsuri sau uscarea mucoasei nazale, stranut.

Tulburari ale sistemului imunitar mai putin frecvente: reactii de intoleranta (umflarea pielii si a mucoasei, mancarime si vezicule la nivelul pielii).

Sarcina si alaptarea:

Nasic nu trebuie utilizat in timpul sarcinii deoarece nu exista date suficiente privind administrarea de clorhidrat de xilometazolina la gravide.

Nasic nu trebuie utilizat de mamele care alapteaza deoarece nu se cunoaste daca clorhidratul de xilometazolina este excretat in laptele matern.

Compozitie:

 • Substantele active sunt: clorhidratul de xilometazolina 0,1% si dexpantenolul 5%. 100 ml solutie contine clorhidrat de xilometazolina 0,10 g si dexpantenol 5 g.
 • Un puf de 0,1 ml solutie (echivalentul a 0,10 g) contine 0,1 mg clorhidrat de xilometazolina si 5 mg dexpantenol.
 • Celelalte componente sunt: clorura de benzalconiu (sub forma de solutie 50%), dihidrogenofosfat de potasiu, hidrogenofosfat de disodiu dodecahidrat, apa purificata.

Mod de prezentare: flacon continand 10 ml spray nazal, solutie.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDecongestionant nazal
AfectiuneORL
Tip produsFara alcool
SimptomeNas infundat (obstructie nazala)
Indicat pentruDecongestionant nazal
Functie produsDecongestionant
adresabilitateUz general
Forma prezentareSpray
BrandCassella Med
Zona corpNas
GamaNasic

Prospect Nasic® 1 mg/ml + 50 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

Nasic 1 mg/ml + 50 mg/ml spray nazal, soluţie 
Clorhidrat de xilometazolină, dexpantenol 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Nasic şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nasic 
 3. Cum să utilizaţi Nasic 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Nasic 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Nasic şi pentru ce se utilizează 

Nasic este un spray nazal.
Substanţa activă, xilometazolina, are activitate vasoconstrictoare, decongestionând astfel mucoasele nazale. Cea de-a doua substanţă activă conţinută de Nasic, dexpantenolul, este un derivat al acidului pantotenic, o vitamină ce permite vindecarea rănilor şi care protejează membranele mucoasei. 

Nasic este folosit pentru reducerea congestiei mucoasei nazale asociată rinitelor şi pentru a favoriza vindecarea pielii şi a leziunilor mucoaselor, pentru tratamentul rinitelor vasomotorii şi pentru tratamentul afectării respiraţiei nazale după intervenţii chirurgicale la nivel nazal.
Nasic poate fi utilizat la adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nasic 

Nu utilizaţi Nasic: 
- dacă sunteţi alergic la xilometazolină, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),
- dacă suferiţi de o inflamaţie uscată, cu cruste, a mucoasei nazale (rhinitis sicca),
- după extirparea chirurgicală a glandei pineale prin nas (hipofizectomie transsfenoidală) sau alte proceduri operatorii la care este expusă membrana cerebrală, 
- la copii mici şi copii sub 6 ani. 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte să utilizaţi Nasic, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă: 
- luaţi inhibitori de monoaminoxidază (inhibitori MAO) sau alte medicamente cu potenţial mare de ridicare a tensiunii arteriale,
- aveţi presiune intraoculară ridicată, în special glaucom cu unghi închis,
- suferiţi de boli cardiovasculare severe ( de exemplu boală coronariană, tensiune arterială ridicată (hiper- tensiune), 
- aveţi o tumoră suprarenaliană (feocromocitom),
- suferiţi de boli metabolice (de exemplu glandă tiroidă hiperactivă (hipertiroidism), diabet), - suferiţi de boala metabolică denumită porfirie,
- suferiţi de hiperplazie de prostată. 

Utilizarea Nasic în rinita cronică se poate face numai sub supraveghere medicală datorită pericolului de afectare a mucoasei nazale. 

Copii cu vârsta peste 6 ani 
În cazul copiilor trebuie evitată utilizarea de lungă durată şi supradozajul. Utilizarea de doze mai mari trebuie să se facă sub supraveghere medicală. 

Nasic are o concentraţie destinată adulţilor şi copiilor cu vârsta peste 6 ani şi, ca urmare, nu este recomandat copiilor mici şi copiilor cu vârsta sub 6 ani. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani sunt disponibile spray-uri nazale de concentraţii mai mici. 

Nasic împreună cu alte medicamente 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Utilizarea concomitentă a Nasic cu anumite medicamente timeretice (tranilcipromină-de tip inhibitori MAO sau antidepresive triciclice) poate duce la creşterea tensiunii arteriale ca rezultat al efectelor asupra funcţiilor cardiovasculare. 

Sarcina şi alăptarea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nasic nu trebuie utilizat în timpul sarcinii deoarece nu există date suficiente privind administrarea de clorhidrat de xilometazolină la gravide. 

Nasic nu trebuie utilizat de mamele care alăptează deoarece nu se cunoaşte dacă clorhidratul de xilometazolină este excretat în laptele matern. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Dacă este utilizat conform prescripţiei medicale, Nasic nu are influenţă asupra conducerii vehiculelor şi folosirii de utilaje. 

Nasic conţine clorură de benzalconiu 
Clorura de benzalconiu poate provoca iritarea mucoasei nazale. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu vă simţiţi bine în timp ce utilizaţi Nasic. 

3. Cum să utilizaţi Nasic 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Doze 
Dacă nu este altfel prescris de către medic, doza recomandată pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani este de 1 puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi (după necesităţi), ţinând flaconul vertical şi inhalând pe nas în timp ce acţionaţi spray-ul. Dozarea depinde de sensibilitatea individuală şi de răspunsul clinic. 

Durata administrării
Nu utilizaţi Nasic mai mult de 7 zile
, cu excepţia cazului când medicul vă recomandă acest lucru. Este necesară o pauză de cîteva zile înainte de a-l reutiliza.
Trebuie consultat întotdeauna medicul în ceea ce priveşte durata tratamentului la copii.
Utilizarea prelungită sau frecventă a Nasic poate duce la inflamarea cronică şi, eventual, la atrofia mucoasei nazale.
Pacienţii cu presiune intraoculară crescută (glaucom, glaucom cu unghi închis în special), trebuie să consulte medicul înainte de a utiliza Nasic.

Mod de administrare 
Administrare nazală. 

Flacon din sticlă prevăzut cu un dispozitiv fix pentru pulverizare 
Îndepărtaţi capacul protector de pe pompiţă. Înainte de prima utilizare trebuie să apăsaţi pompiţa până la apariţia unui spray uniform. La următoarele aplicări produsul este imediat gata de utilizare. 
În măsura posibilităţilor, introduceţi vertical capătul pompiţei în fiecare nară şi apăsaţi o dată pompiţa. Din motive igienice trebuie să ştergeţi după utilizare capătul pompiţei şi să aşezaţi din nou peste ea capacul protector. 

sau 

Flacon din sticlă prevăzut cu un dispozitiv cu filet pentru pulverizare 
Înlăturaţi capacul protector lung. Deşurubaţi capacul flaconului şi ataşaţi dispozitivul spray. Apoi înlăturaţi capacul protector de la dispozitivul spray. Înainte de utilizarea pentru prima oară a spray-ului nazal, pompaţi de câteva ori până la apariţia unei ceţi fine. 
Introduceţi capul dispozitivului spray cât de adânc posibil în fiecare nară şi pompaţi o dată. După utilizare ştergeţi capul dispozitivului din motive igienice şi puneţi capacul protector. Odată ce dispozitivul spray de dozare a început a fi utilizat, spray-urile ulterioare vor fi eliberate imediat. 

Dacă vi se pare că efectul Nasic este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul. 

Dacă utilizaţi mai mult Nasic decât trebuie 
În cazul supradozajului sau a ingestiei accidentale de Nasic vă puteţi confrunta cu: contracţia pupilelor (miosis), dilatarea pupilelor (midriasis), febră, transpiraţii, paloare, colorare albăstruie a buzelor (cianoză), greaţă, convulsii, probleme cardiovasculare (tahicardie, bradicardie, aritmie cardiacă, colaps circulator, stop cardiac, hipertensiune), disfuncţii pulmonare (edem pulmonar, disfuncţii respiratorii), disfuncţii psihice. 

De asemenea, vă puteţi confrunta cu somnolenţă, scădere a temperaturii corpului, reducere a ritmului cardiac, şocuri ca scăderea bruscă a tensiunii arteriale, încetarea respiraţiei şi comă. 

În cazul în care suspectaţi un supradozaj, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră, care poate iniţia masurile necesare dacă este cazul. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Nasic 
Nu utilizați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul conform recomandărilor de dozaj. 

Dacă încetaţi să utilizaţi Nasic 
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţiile adverse au fost împărţite funcţie de frecvenţă, astfel: 

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): reacţii de intoleranţă (umflare a pielii şi a mucoaselor, mâncărime şi vezicule la nivelul pielii). 

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane): palpitaţii, ritm cardiac accelerat (tahicardie), creştere a tensiunii arteriale (hipertensiune). 

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane) : agitaţie, insomnie sau oboseală (somnolenţă, sedare), dureri de cap, halucinaţii (în special la copii), convulsii (în special la copii, manifestate prin contracţii involuntare ale musculaturii întregului corp), aritmii cardiace, creştere a congestiei mucoasei nazale după ce efectul medicamentului a încetat (hiperemie reactivă), sângerări nazale (epistaxis). 

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): arsuri sau uscare a mucoasei nazale, strănut. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Nasic 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu utilizaţi Nasic după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

Termen de valabilitate după deschiderea flaconului: 12 săptămâni 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Nasic 
- Substanţele active sunt: clorhidrat de xilometazolină şi dexpantenol.
100 ml soluţie conţin clorhidrat de xilometazolină 0,1 g şi dexpantenol 5 g.
Un puf de 0,1 ml soluţie (echivalentul a 0,1 g) conţine clorhidrat de xilometazolină 0,1 mg şi dexpantenol 5 mg. 
- Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu (sub formă de soluţie 50%), dihidrogenofosfat de potasiu, hidrogenofosfat de disodiu dodecahidrat, apă purificată. 

Cum arată Nasic şi conţinutul ambalajului 

Spray nazal, soluţie.
Soluţie limpede, incoloră, fără particule străine vizibile. 

Cutie cu: - un flacon din sticlă brună conţinând 10 ml spray nazal, soluţie, cu capac cu filet din PP
               - o pompă de pulverizare (cu filet), cu capac de protecţie 
Cutie cu un flacon din sticlă brună conţinând 10 ml spray nazal, soluţie, prevăzut cu o pompă de pulverizare (fixă), cu capac de protecţie 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Cassella-med GmbH & Co. KG
Gereonsmuehlengasse 1, D-50670 Köln, 
Germania 

Fabricantul 
Klosterfrau Berlin GmbH
Motzener Straβe 41
D-12277, Berlin
Germania 

Acest prospect a fost revizuit în iulie 2016. 

Alte surse de informaţii 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/ 

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Nasic® 1 mg/ml + 50 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Orocalmin cu aroma de lamaie 3 mg x 20 pastile

  Orocalmin cu aroma de lamaie 3 mg x 20 pastile

  19,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Narivent - Spray nazal 20ml

  Narivent - Spray nazal 20ml

  32,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Loroblis Baby 30plic

  Loroblis Baby 30plic

  70,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Faguria, 16 comprimate de supt, Antibiotice SA

  Faguria, 16 comprimate de supt, Antibiotice SA

  24,93 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Lab Gilbert Marimer - Izotonic spray nazal 100ml

  Lab Gilbert Marimer - Izotonic spray nazal 100ml

  39,14 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Nasic® pentru copii 0,5 mg/ml + 50 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

  Nasic® pentru copii 0,5 mg/ml + 50 mg/ml spray na...

  17,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos