Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Mestinon 60mg 20draj.

Cod: W57190001
Producator: Meda AB Suedia
Status:
Mestinon 60 mg drajeuri

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

 • nu se poate comanda online
 • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
18,17 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Mestinon 60mg 20draj.

Mestinon contine ca substanta activa bromura de piridostigmina ce apartine unui grup de medicamente cunoscut ca inhibitori de colinesteraza. Inhibitorii de colinesteraza stopeaza activitatea excesiva a colinesterazei si in acest fel ajuta la functionarea corecta a muschilor.
Mestinon este folosit in tratamentul miasteniei gravis. La pacientii care sufera de miastenia gravis muschii devin rapid obositi si slabiti si, in cazurile grave, ei pot fi paralizati. Miastenia gravis este cauzata de activitatea excesiva a unei proteine din corp numita colinesteraza.
Mestinon este deasemenea utilizat in tratamentul unor forme rare de constipatie (ileus paralitic) si in cazul retentiei de urina dupa o interventie chirurgicala.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni ale sistemului nervos
Mod de administrareLuati intotdeauna Mestinon exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza va depinde de boala, nevoile si varsta dumneavoastra dupa cum urmeaza:
Pentru miastenia gravis:
• Doza uzuala zilnica pentru adulti este de 1-3 drajeuri de Mestinon (60 - 180 mg Mestinon) care trebuie luata de 2-4 ori pe zi, sau o doza marita daca este necesar, dar numai daca a fost recomandata de medicul dumneavoastra. Doza totala zilnica este de obicei intre 120-1200 mg, dar pot fi necesare si doze mai mari daca medicul dumneavostra hotaraste astfel.
• Doza uzuala zilnica pentru copii sub 6 ani este de 30 mg Mestinon. Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 – 12 ani, doza uzuala de pornire este de 1 drajeu de Mestinon (60 mg).
Doctorul va mari apoi progresiv doza pana se observa ameliorarea maxima. La copii doza uzuala zilnica este cuprinsa intre 30 – 360 mg.
• Nou-nascuti: in general, se recomanda sa se administreze 5 mg per os sub forma de comprimate la fiecare 4-6 ore, de fiecare data cu 30-60 minute inainte de masa. Medicul va hotari doza exacta pentru fiecare copil in parte.
Comprimatele au nevoie de 15 – 30 de minute de la administrare pentru a-si face efectul.
Efectul fiecarei doze ar trebuie sa dureze cam patru ore in timpul zilei si cam sase ore noaptea.
Ar trebui sa incercati sa luati medicamentul astfel incat el sa lucreze atunci cand muschii dumneavoastra au cea mai mare nevoie, de exemplu cand va sculati si cu aproximativ 30 – 40 de minute inainte de masa.
Pentru ileus paralitic (constipatie) si retentia de urina post-operatorie:
• Doza uzuala zilnica pentru adulti este de 1 – 4 drajeuri (60 – 240 mg de Mestinon) si pentru copii de 15 - 60 mg, in functie de nevoile pacientului.
Substanta activaPYRIDOSTIGMINI BROMIDUM
SimptomeDificultate la inghitit (disfagie)
Sarcina si alaptareAdresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament daca:
• Sunteti insarcinata, credeti ca sunteti insarcinata sau ati planificat sarcina.
• Alaptati, deoarece Mestinon se excreteaza in cantitati mici in laptele mamar.
Medicul dumneavoastra va decide daca puteti sa luati acest medicament.
Reactii adverseCa toate medicamentele, Mestinon poate provoca reactii adverse, cu toate ca ele nu apar la toate persoanele. Reactii adverse raportate au fost: Reactii adverse rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti): - urticarie (dispare de regula dupa incetarea tratamentului). Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (care un poate fi estimata din dátele disponibile):
- tulburari de vedere (mioza, tulburari de acomodare), lacrimare excesiva
- frecventa batailor inimii prea mica sau prea mare (bradicardie/tahicardie), blocaj al sistemului de conducere al inimii (bloc atrio-ventricular)
- stare de lesin cu pierdere de cunostiinta (sincopa)
- tensiune arteriala scazuta
- secretie de mucus crescuta la nivelul cailor aeriene combinata cu spasm al cailor aeriene (bronhoconstrictie) - greata, voma, diaree, crampe stomacale, salivatie excesiva
- transpiratii in exces
- slabiciune musculara accentuata, tremuraturi, crampe musculare
- tonus muscular crescut
- nevoia urgenta de a urina.
PrecautiiAveti grija deosebita cand utilizati Mestinon
Inaintea tratamentului cu Mestinon, spuneti medicului dumneavoastra daca:
• Suferiti de astm bronsic sau alte boli de plamani precum boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC).
• Ati suferit recent un infarct miocardic (obstructie a unei artere coronare), aveti pulsul scazut sau orice alta afectiune cardiaca.
• Aveti un ritm al batailor inimii prea scazut sau afectiuni ale sistemului de conducere al inimii (blocuri AV).
• Aveti tensiune arteriala scazuta.
• Aveti ulcer stomacal.
• Aveti epilepsie.
• Aveti boala Parkinson.
• Aveti o activitate crescuta a glandei tiroide (hipertiroidism)
• Aveti probleme cu rinichii.
Suferiti de o afectiune denumita vagotonie (aceasta este o afectiune in care hiperactivitatea nervului vag cauzeaza simptome cum ar fi ritm cardiac scazut, hipotensiune, constipatie, transpiratie si spasme musculare dureroase).
• Ati avut o operatie de extirpare a glandei timus.
InteractiuniVa rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Acest lucru este extrem de important, deoarece utilizarea concomitenta a mai multor medicamente poate sa accentueze sau sa diminueze efectul medicamentelor. In mod special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare din urmatoarele medicamente:
• Medicamente cunoscute ca steroizi sau alte medicamente imunosupresoare.
• Medicamente cunoscute ca antimuscarinice (de ex. atropina, hioscina).
• Medicamente care contin metilceluloza.
• Medicamente impotriva infectiilor (antibiotice aminoglicozidice).
• Medicaemente utilizate pentru batai neregulate ale inimii (medicamente antiartmice).
• Medicaemente anestezice locale sau generale.
Indicatii terapeuticeMestinon contine ca substanta activa bromura de piridostigmina ce apartine unui grup de medicamente cunoscut ca inhibitori de colinesteraza. Inhibitorii de colinesteraza stopeaza activitatea excesiva a colinesterazei si in acest fel ajuta la functionarea corecta a muschilor.
Mestinon este folosit in tratamentul miasteniei gravis. La pacientii care sufera de miastenia gravis muschii devin rapid obositi si slabiti si, in cazurile grave, ei pot fi paralizati. Miastenia gravis este cauzata de activitatea excesiva a unei proteine din corp numita colinesteraza.
Mestinon este deasemenea utilizat in tratamentul unor forme rare de constipatie (ileus paralitic) si in cazul retentiei de urina dupa o interventie chirurgicala.
Grupa farmacoterapeuticaParasimpatomimetice anticolinesterazice
Forma farmaceuticaComprimate
Forma ambalare medicamentCutie x 1 flac. x 20 draj.
Concentratie60mg
BrandMeda Pharma
ContraindicatiiNu utilizati Mestinon daca
- Sunteti alergic (hipersensibil) la piridostigmina, la bromuri sau la oricare dintre celelalte componente ale Mestinon (acestea sunt listate la pct. 6, “ Informatii suplimentare “).
- Sunteti constipat sau nu puteti urina, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra v-a spus sa luati acest medicament. Aceasta datorita faptului ca Mestinon este indicat numai pentru anumite tipuri de constipatie si retentie de urina (vezi pct. 1).
Produs RXDA

Prospect Mestinon 60mg 20draj.

Mestinon 60 mg drajeuri

bromură de piridostigmină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.
 • Dacă manifestați orice reacţii adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Mestinon şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Mestinon
 3. Cum să luaţi Mestinon
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Mestinon
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1. Ce este Mestinon şi pentru ce se utilizează

Mestinon conține ca substanță activă bromura de piridostigmină care aparţine unui grup de medicamente cunoscut ca inhibitori de colinesterază. Inhibitorii de colinesterază blochează activitatea excesivă a colinesterazei şi în acest fel ajută la funcţionarea corectă a muşchilor.

Mestinon este utilizat în tratamentul miasteniei gravis. La pacienţii cu miastenia gravis apare rapid slăbiciune musculară şi, în cazurile grave, muşchii pot fi paralizaţi. Miastenia gravis este cauzată de activitatea excesivă a unei proteine din corp numită colinesterază.

Mestinon este de asemenea utilizat în tratamentul unor forme rare de constipaţie (ileus paralitic) şi în cazul retenţiei de urină după o intervenție chirurgicală.

 1. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Mestinon

Nu luaţi Mestinon

  • dacă sunteţi alergic la bromură de piridostigmină, la bromuri sau la oricare dintre celelalte componente ale ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
  • dacă sunteţi constipat sau nu puteţi urina, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră v- a spus să luaţi acest medicament. Aceasta datorită faptului ca Mestinon este indicat numai pentru anumite tipuri de constipaţie şi retenţie de urină (vezi pct. 1).

Atenţionări şi precauţii

Înaintea tratamentului cu Mestinon, spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

 • Suferiţi de astm bronşic sau alte boli la nivelul plămânilor precum boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC);
 • Aţi suferit recent un infarct miocardic (obstrucție a unei artere coronare), aveţi pulsul mic sau orice altă boală a inimii;
 • Aveți un ritm al bătăilor inimii prea scăzut sau afecțiuni ale sistemului de conducere al inimii (blocuri AV);
 • Aveţi tensiune arterială mică;
 • Aveţi ulcer la nivelul stomacului;
 • Aveţi epilepsie;
 • Aveţi boală Parkinson;
 • Aveți o activitate crescută a glandei tiroide (hipertiroidie);
 • Aveţi probleme cu rinichii;
 • Suferiţi de o afecţiune denumită vagotonie (aceasta este o afecţiune în care hiperactivitatea nervului vag cauzează simptome cum ar fi ritm cardiac scăzut, hipotensiune, constipaţie, transpiraţie şi spasme musculare dureroase);
 • Aţi avut o operaţie de extirpare a glandei timus;
 • Aveți insuficiență renală.

Nu există nicio evidenţă care să sugereze că Mestinon are efecte speciale asupra pacienţilor vârstnici. Cu toate acestea pacienții vârstnici pot fi mai susceptibili la tulburări ale ritmului inimii decât pacienții adulți.

Mestinon împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Acest lucru este extrem de important, deoarece utilizarea concomitentă a mai multor medicamente poate să accentueze sau să diminueze efectul medicamentelor. În mod special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare din următoarele medicamente:

 • Medicamente cunoscute ca corticosteroizi sau alte medicamente imunosupresoare;
 • Medicamente cunoscute ca antimuscarinice (de ex. atropină, hioscină);
 • Medicamente care conțin metilceluloză;
 • Medicamente împotriva infecțiilor (antibiotice aminoglicozidice);
 • Medicamente utilizate pentru bătăi neregulate ale inimii (medicamente antiartmice);
 • Medicamente anestezice locale sau generale.

Dacă urmează să fiţi supus unei intervenţii chirurgicale

Spuneţi medicului dumneavoastră că luaţi Mestinon. Mestinon poate stopa efectele unor medicamente utilizate pentru relaxarea musculară în timpul operaţiei (de ex. pancuronium, vecuronium). Nevoia de Mestinon s-ar putea reduce după timectomie.

Mestinon poate de asemenea prelungi efectul altor miorelaxante (de exemplu suxametonium).

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi să luaţi acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Mestion poate determina tulburări de vedere. Dacă acest lucru se întâmplă și în cazul dumneavostră nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje.

Mestinon conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

 1. Cum să utilizaţi Mestinon

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza va depinde de boala, nevoile şi vârsta dumneavoastră după cum urmează:

Pentru miastenia gravis:

 • Doza uzuală zilnică pentru adulţi este de 1-3 drajeuri de Mestinon (60 - 180 mg Mestinon) care trebuie luată de 2-4 ori pe zi, sau o doză mărită dacă este necesar, dar numai dacă a fost recomandată de medicul dumneavoastră. Doza totală zilnică este de obicei între 120-1200 mg, dar pot fi necesare și doze mai mari dacă medicul dumneavostră hotărăște astfel.
 • Doza uzuală zilnică pentru copii sub 6 ani este de 30 mg Mestinon. Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani, doza uzuală de pornire este de 1 drajeu de Mestinon (60 mg). Medicul va mări apoi progresiv doza până se obţine efectul dorit. La copii doza uzuală zilnică este cuprinsă între 30 – 360 mg.
 • Nou-născuți: în general, se recomandă 5 mg sub formă de comprimate la fiecare 4-6 ore, de fiecare dată cu 30-60 minute înainte de masă. Medicul va hotărî doza exactă pentru fiecare copil în parte.

Comprimatele au nevoie de 15 – 30 de minute de la administrare pentru a-şi face efectul. Efectul fiecărei doze ar trebuie să dureze cam patru ore în timpul zilei şi cam şase ore noaptea.

Ar trebui să încercaţi să luaţi medicamentul astfel încât el să lucreze atunci când muşchii dumneavoastră au cea mai mare nevoie, de exemplu când vă sculaţi şi cu aproximativ 30 – 40 de minute înainte de masă.

Pentru alte indicaţii:

 • Doza uzuală zilnică pentru adulţi este de 1 – 4 drajeuri (60 – 240 mg de Mestinon) şi pentru copii de 15 - 60 mg, în funcţie de nevoile pacientului.

Dacă utilizaţi mai mult Mestinon decât trebuie

Dacă ați luat prea multe drajeuri sau altcineva a luat din greşeală medicamentul dumneavoastră, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau celui mai apropiat spital.

Efectele supradozajului la nivelul sistemului nervos central pot să includă agitaţie, confuzie, vorbire neclară, nervozitate, iritare, halucinaţii vizuale. Pot apărea convulsii și comă.

Dacă uitaţi să utilizaţi Mestinon

Dacă aţi uitat să luaţi una din dozele dumneavoastră zilnice, luaţi-o imediat ce vă aduceţi aminte, şi luaţi următoarea doză la ora stabilită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi ratat mai mult de o singură doză, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru a vă da sfatul adecvat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că ele nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse raportate au fost:

Reacții adverse rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi):

 • erupţii trecătoare pe piele (dispare de regulă după încetarea tratamentului).

Reacții adverse cu frecvență necunoscută (care un poate fi estimată din datele disponibile):

 • tulburări de vedere (mioză, tulburări de acomodare, vedere încețoșată), lăcrimare excesivă
 • frecvența bătăilor inimii prea mică sau prea mare (bradicardie/tahicardie), blocaj al sistemului de conducere al inimii (bloc atrio-ventricular)
 • stare de leșin cu pierdere de cunoștiință (sincopă)
 • secreție de mucus crescută la nivelul căilor aeriene combinată cu spasm al căilor aeriene (bronhoconstricție)
 • greață, vomă, diaree, crampe abdominale, durere si disconfort abdominal, salivație excesivă
 • transpirații în exces
 • slăbiciune musculară accentuată, tremurături, crampe musculare
 • tonus muscular crescut
 • nevoia urgentă de a urina.
 • hipersensibilitate la medicament
 • angină Prinzmetal
 • bufeuri
 • tensiune arterială mică
 • urticarie

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO e-mail: adr@anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 1. Cum se păstrează Mestinon

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Mestinon

  • Substanţa activă este bromura de piridostigmină. Un drajeu conține bromură de piridostigmină 60 mg.
  • Celelalte componente sunt: : nucleu: amidon de porumb, stearat de magneziu, amidon de cartofi, povidonă K 30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc; strat de drajefiere: gumă Acacia atomizată, oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), parafină lichidă uşoară, parafină solidă, amidon de orez, sucroză, talc.

Cum arată Mestinon şi conţinutul ambalajului

Mestinon se prezintă sub formă de drajeuri rotunde, biconvexe, de culoare portocalie sau portocaliu deschis, cu suprafaţă netedă, uniformă.

Cutie cu un flacon din sticlă brună, prevăzute cu un capac din PEÎD, cu filet și inel de siguranţă, conţinând 20 de drajeuri

Cutie cu un flacon din sticlă brună, prevăzute cu un capac din PEÎD, cu filet și inel de siguranţă, conţinând 100 de drajeuri

Cutie cu un flacon din sticlă brună, prevăzute cu un capac din PEÎD, cu filet și inel de siguranţă, conţinând 150 de drajeuri

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

VIATRIS HEALTHCARE LIMITED

Damastown Industrial Park, Mulhuddart, Dublin 15, Dublin, Irlanda

Fabricanții

LABIANA PHARMACEUTICALS, S.L.

C/Caranova, 27-31 Corbera de Llobregat 08757 Barcelona, Spania

ICN POLFA RZESZOW S.A.

 1. Przemyslowa 2

35-959 Rzeszow, Polonia

Acest prospect a fost revizuit în Aprilie, 2022.

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Mestinon 60mg 20draj.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos