Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Locoid R Lipocream 0,1% 1tub

Cod: W43174001
Producator: Leo Pharma A/S Danemarca
Status:
Crema, 0,1%

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
12,85 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Locoid R Lipocream 0,1% 1tub

Locoid contine un corticosteroid (hidrocortizon-17-butirat) care amelioreaza rapid simptome cum sunt pruritul, roseata si descuamarea pielii, ce apar in unele afectiuni dermatologice. In general, corticosteroizii nu vindeca boala de fond.
Locoid poate fi utilizat in tratamentul afectiunilor superficiale ale pielii, in care pruritul, roseata si descuamarea sunt frecvente.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni dermatologice
Mod de administrareUtilizati intotdeauna Locoid exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Locoid trebuie aplicat in strat subtire pe portiunea de piele afectata. Dupa aplicare, se maseaza usor pielea pentru a facilita patrunderea Locoid . Nu aplicati de mai mult de 1-3 ori pe zi pe pielea afectata, cu exceptia cazurilor in care medicul v-a recomandat altfel.
Daca simptomele se amelioreaza, medicul va poate sfatui sa reduceti numarul de aplicatii zilnice. In general, nu trebuie sa utilizati mai mult de 1-2 flacoane Locoid de 30 g pe saptamana.
Substanta activaHYDROCORTISONUM BUTYRATUM
SimptomeEczeme, Piele cu scuame
Sarcina si alaptareAdresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Trebuie sa intrebati medicul daca vreti sa utilizati Locoid in timpul sarcinii sau alaptarii.
Reactii adverseCa toate medicamentele, Locoid poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Se poate intampla sa remarcati o usoara senzatie de arsura sau de uscaciune a pielii dupa aplicarea de Locoid. Aceste manifestari nu sunt grave si dispar de la sine. Daca folositi mult timp corticoizi, pot sa apara eruptii cutanate si acnee (cosuri).
Pielea se poate decolora sau subtia si uneori apar vergeturi. Daca apar aceste reactii adverse, informati-va medicul.
Poate apare reactie de hipersensibilizare, atrofie cutanata - adesea ireversibila, telangiectazii (in special la nivelul fetei), fragilitate cutanata, purpura echimotica secundara atrofiei
- intarzierea procesului de cicatrizare al plagilor atone, escarelor, ulcerelor gambiere
- la nivelul fetei, glucocorticoizii pot determina dermatita periorala si pot agrava rosaceea
- la nivel ocular: pot creste presiunea intraoculara, risc de cataracta
Au mai fost raportate: hipertricoza, alergie de contact, eruptii pustuloase sau acneiforme.
Incidenta reactiilor adverse locale creste cu concentratia produsului si durata tratamentului.
Aplicarea sub pansament ocluziv (plastic, pliuri cutanate) creste riscul reactiilor adverse.
Daca medicamentul nu este folosit corespunzator poate masca/agrava infectiile bacteriene, parazitare, fungice si virale.
PrecautiiLocoid nu trebuie sa ajunga in contact cu ochii sau cu pleoapele. Pielea fetei si in special pliurile cutanate sunt foarte sensibile la corticosteroizi si de aceea necesita multa atentie.
Daca dupa un tratament de lunga durata, afectiunea reapare rapid, trebuie sa va adresati medicului.
De asemenea, examinarea de catre medic este necesara daca este utilizat pe zone intinse ale pielii sau la copii. La copii, trebuie evitata prelungirea tratamentului cu corticosteroizi.
Daca apar fenomene de intoleranta locala tratamentul trebuie intrerupt si trebuie investigata cauza.
Absorbtia corticosteroizilor poate fi crescuta semnificativ in cazul aplicarii pe suprafete intinse, mai ales la nivelul pliurilor si in cazul aplicarii de pansament (plastic) ocluziv, ducand la supresia functiei adrenale la nivel central. Aceasta poate apare relativ rapid la copii, si poate duce la supresia secretiei hormonilor de crestere.
In caz de suprainfectie bacteriana sau micotica a unei dermatoze corticosensibile, tratamentul glucocorticoid trebuie precedat de tratament specific sau in cazuri exceptionale se utilizeaza tratament specific asociat cu glucocorticoizi.
InteractiuniVa rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Indicatii terapeuticeLocoid contine un corticosteroid (hidrocortizon-17-butirat) care amelioreaza rapid simptome cum sunt pruritul, roseata si descuamarea pielii, ce apar in unele afectiuni dermatologice. In general, corticosteroizii nu vindeca boala de fond.
Locoid poate fi utilizat in tratamentul afectiunilor superficiale ale pielii, in care pruritul, roseata si descuamarea sunt frecvente.
Grupa farmacoterapeuticaCorticosteroizi simpli corticosteroizi cu potenta moderata (grup II)
Forma farmaceuticaCrema
Forma ambalare medicamentLocoid - crema 0,1% - Cutie cu un tub din aluminiu a 30 g crema.
Concentratie0,1%
BrandLeo Pharmaceutical
ContraindicatiiNu utilizati Locoid
- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la butirat de hidrocortizona sau la oricare dintre excipientii produsului.
Locoid nu trebuie utilizat in caz de:
- afectiuni ale pielii produse de infectii bacteriene, virale, fungice sau parazitare (acestea se pot agrava sau pot fi mascate)
- acnee, inclusiv acnee rozacee
- rani, ihtioza
- afectiuni ale pielii rezultate in urma unui tratament anterior cu corticosteroizi, cum ar fi inflamatia pielii in jurul gurii, piele subtiata, cu vergeturi si fragilitate vasculara
Produs RXDA

Prospect Locoid R Lipocream 0,1% 1tub

 

 

Locoid Lipocream 1 mg/g cremă

Butirat de hidrocortizonă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

-           Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-           Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-           Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

-           Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct.4.

Ce găsiți în acest prospect:

1.         Ce este Locoid Lipocream şi pentru ce se utilizează

2.         Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Locoid Lipocream

3.         Cum să utilizaţi Locoid Lipocream

4.         Reacţii adverse posibile

5.         Cum se păstrează Locoid Lipocream

6.         Conținutul ambalajului și alte informații

 

1.         Ce este Locoid Lipocream şi pentru ce se utilizează

Locoid Lipocream conţine un corticosteroid (hidrocortizon-17-butirat) care ameliorează rapid simptome cum sunt pruritul, roşeaţa şi descuamarea pielii, care apar în unele afecţiuni ale pielii. În general, corticosteroizii nu vindecă boala de fond.

Locoid Lipocream poate fi utilizat în tratamentul afecţiunilor superficiale ale pielii, în care mâncărimea, roşeaţa şi descuamarea sunt frecvente.

2.         Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Locoid Lipocream

Nu utilizaţi Locoid Lipocream

-           dacă sunteţi alergic la butirat de hidrocortizonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament(enumerate la punctul 6);

-           dacă aveţi:

-                       afecţiuni ale pielii produse de infecţii bacteriene, virale, fungice sau parazitare (acestea se pot agrava sau pot fi mascate)

-                    acnee, inclusiv acnee rozacee

-                    răni, ihtioză

-                    afecţiuni ale pielii rezultate în urma unui tratament anterior cu corticosteroizi, cum sunt inflamaţia pielii în jurul gurii, piele subţiată, cu vergeturi şi fragilitate vasculară

Atenționări și precauții

Locoid Lipocream nu trebuie să ajungă în contact cu ochii sau cu pleoapele. Pielea feţei şi în special pliurile cutanate sunt foarte sensibile la corticosteroizi şi de aceea necesită multă atenţie.

Dacă după un tratament de lungă durată, afecţiunea reapare rapid, trebuie să vă adresaţi medicului.

De asemenea, examinarea de către medic este necesară dacă este utilizat pe zone întinse ale pielii. Dacă apar fenomene de intoleranţă locală tratamentul trebuie întrerupt şi trebuie investigată cauza.

Absorbţia corticosteroizilor poate fi crescută semnificativ în cazul aplicării pe suprafeţe întinse, mai ales la nivelul pliurilor şi în cazul aplicării de pansament (plastic) ocluziv, ducând la supresia funcţiei adrenale la nivel central.

În caz de suprainfecţie bacteriană sau micotică a unei dermatoze corticosensibile, tratamentul glucocorticoid trebuie precedat de tratament specific sau în cazuri excepţionale se utilizează tratament specific asociat cu glucocorticoizi.

Copii și adolescenți

De asemenea, examinarea de către medic este necesară dacă este utilizat la copii. La copii, trebuie evitată prelungirea tratamentului cu corticosteroizi

Absorbţia corticosteroizilor poate fi crescută semnificativ în cazul aplicării pe suprafeţe întinse, mai ales la nivelul pliurilor şi în cazul aplicării de pansament (plastic) ocluziv, ducând la supresia funcţiei adrenale la nivel central. Aceasta poate apare relativ rapid la copii, și poate duce la supresia secreţiei hormonilor de crestere.

Locoid Lipocream împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament

Trebuie să întrebaţi medicul dacă vreţi să utilizaţi Locoid Lipocream în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date în ceea ce priveşte efectele Locoid Lipocream asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje, dar se pare că nu are nici o influenţă asupra acesteia

Locoid conţine parahidroxibenzoat de propil (E 216).

Poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

3.         Cum să utilizaţi Locoid Lipocream

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Locoid Lipocream trebuie aplicat în strat subţire pe porţiunea de piele afectată. După aplicare, se masează uşor pielea pentru a facilita pătrunderea Locoid Lipocream. Nu aplicaţi de mai mult de 1-3 ori pe zi pe pielea afectată, cu excepţia cazurilor în care medicul v-a recomandat altfel.

Dacă simptomele se ameliorează, medicul vă poate sfătui să reduceţi numărul de aplicaţii zilnice. În general, nu trebuie să utilizaţi mai mult de 1-2 flacoane Locoid Lipocream de 30 g pe săptămână.

Dacă utilizați mai mult Locoid Lipocream decât trebuie

Dacă, accidental, înghiţiţi Locoid Lipocream, adresaţi-vă medicului sau farmacistului cât mai curând posibil. Nu încercaţi să vă provocaţi vărsături.

Dacă uitați să utilizaţi Locoid Lipocream

Dacă aţi uitat să aplicaţi Locoid Lipocream la momentul recomandat, aplicaţi-l imediat ce vă reamintiţi, apoi continuaţi conform schemei de aplicare recomandate.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.         Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Se poate întâmpla să remarcaţi o uşoară senzaţie de arsură sau de uscăciune a pielii după aplicarea de Locoid Lipocream. Aceste manifestări nu sunt grave şi dispar de la sine. Dacă folosiţi mult timp corticoizi, pot să apară erupţii pe piele şi acnee (coşuri). Pielea se poate decolora sau subţia şi uneori apar vergeturi. Dacă apar aceste reacţii adverse, informaţi-vă medicul.

Poate apare reacție de hipersensibilizare, subțierea pielii - adesea ireversibilă, dilatarea vaselor mici de sânge (în special la nivelul feţei), fragilitate cutanată, purpură echimotică secundară subțierii pielii.

-           întârzierea procesului de cicatrizare al rănilor, ulcerațiilor la nivelul pielii, al rănilor la nivelul gambelor.

-           la nivelul feţei, glucocorticoizii pot determina dermatită în jurul gurii şi pot agrava rozaceea(o boală de piele care afectează faţa) .

-           la nivel ocular: pot creşte presiunea intraoculară, risc de opacizare a cristalinului. Au mai fost raportate: hipertricoză, alergie de contact, erupţii pustuloase sau acneiforme.

Incidenţa reacţiilor adverse locale creşte cu concentraţia produsului şi durata tratamentului. Aplicarea sub pansament ocluziv (plastic, pliuri cutanate) creşte riscul reacţiilor adverse.

Dacă medicamentul nu este folosit corespunzător poate masca/agrava infecţiile bacteriene, parazitare, fungice şi virale.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.         Cum se păstrează Locoid Lipocream

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor A se păstra la temperaturi sub 25C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare

se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri ajută la protejarea mediului.

6.         Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Locoid Lipocream

-           Substanţa activă este butirat de hidrocortizonă. Fiecare gram cremă conţine butirat de hidrocortizonă 1 mg.

-           Celelalte componente sunt: alcool cetostearilic, macrogol 25 cetostearil eter, parafină lichidă uşoară, vaselină albă, parahidroxibenzoat de propil (E 216), parahidroxibenzoat butil, alcool benzilic acid citric anhidru, citrat de sodiu anhidru, apă purificată.

Cum arată Locoid Lipocream şi conţinutul ambalajului

Locoid Lipocream se prezintă sub formă de cremă de culoare albă.

Cutie cu un flacon din aluminiu, închis cu capac cu filet din polipropilenă; conţine 30 g cremă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

CHEPLAPHARM ARZNEIMITTEL GmbH

Ziegelhof 24, 17489 Greisfwald, Germania

Fabricantul

TEMMLER ITALIA S.R.L.

Via Delle Industrie 2 20061 Carugate (MI), Italia

Acest prospect a fost revizuit în Iunie, 2021.

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Locoid R Lipocream 0,1% 1tub


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos