Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Fluimucil® 200 granule pentru solutie orala 200mg 30plicuri

Cod: W53018001
Brand: Zambon
Status:

Fluimucil® 200 granule pentru solutie orala 200mg 30plicuri este un medicament mucolitic, ce fluidifica secretia bronsica vascoasa si favorizeaza eliminarea acesteia.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

25,56 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Fluimucil® 200 granule pentru solutie orala 200mg 30plicuri

Fluimucil® 200 granule pentru solutie orala 200mg 30plicuri este un medicament mucolitic, ce fluidifica secretia bronsica vascoasa si favorizeaza eliminarea acesteia.

Indicatii:

Acetilcisteina este un medicament cu proprietati mucolitice, ce actioneaza asupra secretiei mucoase, diminuand vascozitatea acesteia.
Acetilcisteina este indicata ca terapie mucolitica in afectiuni respiratorii (bronsita acuta, bronsita cronica si acutizarile acesteia, bronsiectazii si mucoviscidoza), caracterizate de hipersecretie densa si vascoasa.

Mod de administrare:

 • Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 600 mg acetilcisteina pe zi, in 3 prize a cate 200 mg la 8 ore.
 • Copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani: doza recomandata este de 400 mg acetilcisteina pe zi, in 2 prize a cate 200 mg la 12 ore.

Un usor miros de sulf care se simte de la medicament nu indica alterarea acestuia, ci se datoreaza substantei active.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Fluimucil 200:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la acetilcisteina sau la oricare dintre celelalte componente;
 • pentru copii cu varsta sub 2 ani.
 • Atentionari si precautii

Inainte sa utilizati Fluimucil 200 adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Se administreaza cu prudenta in cazul utilizarii produsului la pacientii cu ulcer peptic sau cu antecedente de ulcer peptic in special in cazul administrarii concomitente cu alte medicamente care au un efect cunoscut in ceea ce priveste iritarea mucoasei gastrice.

Reactii adverse posibile:

Mai putin frecvente: hipersensibilitate, durere de cap, tiuituri in urechi (tinitus), tahicardie, varsaturi, greata, diaree, stomatita, durere abdominala, prurit, urticarie, angioedem, eruptii cutanate tranzitorii, febra, scaderea tensiunii arteriale.

Reactiile de natura gastrointestinala sunt mai des intalnite.

Rare: bronhospasm (ingustarea cailor respiratorii), dispnee (respiratie dificila), indigestie.

Foarte rare: soc anafilactic (manifestare alergica severa caracterizata prin greutate in respiratie, umflarea buzelor, a limbii sau a fetei, inrosirea pielii), reactii anafilactice/anafilactoide, sangerari.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina:  Ca masura de precautie este preferabil sa se evite utilizarea Fluimucil 200 in timpul sarcinii. Acetilcisteina nu trebuie utilizata in timpul sarcinii decat dupa evaluarea stricta a raportului risc-beneficiu.

Alaptarea: Nu sunt disponibile date referitoare la excretia acetilcisteinei in laptele matern. Riscul la copilul alaptat nu poate fi exclus. Acetilcisteina nu trebuie utilizata in timpul alaptarii decat dupa o evaluare stricta a raportului beneficiile alaptarii pentru copil si beneficiile tratamentului pentru mama.

Compozitie:

 • Substanta activa este acetilcisteina. Fiecare plic unidoza contine acetilcisteina 200 mg.
 • Celelalte componente sunt: aspartam, beta-caroten 1% CWS/M, aroma de portocala, sorbitol.

Mod de prezentare: cutie cu 30 plicuri unidoza.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneSistem respirator, Tuse
Tip produsFara zahar
SimptomeHipersecretie bronsica, Tuse
Indicat pentruTuse plina, productiva
Compozitie produsAcetilcisteina
Functie produsExpectorant
adresabilitateUz general
Forma prezentarePlicuri
BrandZambon
Date tehnice

Fluimucil 200 granule pentru soluţie orală 200 mg

Acetilcisteină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului sau farmacistului dumneavoastră.

-           Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

-           Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

-           Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct.4.

-           Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

 1. Ce este Fluimucil 200 și pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Fluimucil 200
 3. Cum să utilizați Fluimucil 200
 4. Reacții adverse posibile
 5. Cum se păstrează Fluimucil 200
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1. CE ESTE FLUIMUCIL 200 ȘI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Acetilcisteina aparține unei clase de medicamente denumite mucolitice și are proprietăți mucolitice, de a acționa asupra secreției mucoase, diminuând vâscozitatea acesteia.

Acetilcisteina este indicată ca terapie mucolitică în afecțiuni respiratorii (bronșită acută, bronșiectazii, bronșită cronică și acutizările acesteia, mucoviscidoză), caracterizate de hipersecreție densă și vâscoasă.

 1. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAȚI FLUIMUCIL 200

Nu utilizaţi Fluimucil 200:

-           dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale Fluimucil 200 (enumerate la punctul 6) ;

-           la copii cu vârsta sub 2 ani.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați Fluimucil 200 adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Agenții mucolitici pot induce obstrucția căilor respiratorii la copii sub 2 ani.

Datorită caracteristicilor fiziologice ale căilor respiratorii la această grupă de vârstă abilitatea de a expectora poate fi limitată. De aceea agenții mucolitici nu trebuie utilizați la copii sub 2 ani (vezi pct. Nu utilizaţi Fluimucil 200).

Se administrează cu prudență în cazul utilizării produsului la pacienții cu ulcer peptic sau cu antecedente de ulcer peptic în special în cazul administrării concomitente cu alte medicamente care au un efect cunoscut în ceea ce privește iritarea mucoasei gastrice.

Pacienții care suferă de astm bronșic trebuie atent monitorizați pe perioada administrării tratamentului. Dacă apare bronhospasmul acetilcisteina trebuie întreruptă imediat și aplicate măsurile terapeutice corespunzătoare.

Administrarea acetilcisteinei mai ales la începutul tratamentului, poate fluidifica și crește volumul secrețiilor bronșice. Dacă pacientul este incapabil să expectoreze trebuie făcut drenaj postural și bronhoaspirație.

Acetilcisteina poate afecta ușor metabolismul histaminei, de aceea trebuie utilizată cu precauție atunci când se administrează pe termen lung la pacienții cu intoleranță la histamină deoarece pot apărea simptome de intoleranță (dureri de cap, rinite vasomotorii, prurit).

Fluimucil 200 împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, în special următoarele:

-                       medicamentele sau antibioticele trebuie luate pentru siguranță la un interval de cel puţin 2 ore faţă de acetilcisteină;

-           medicamentele împotriva tusei, nu trebuie luate împreună cu acetilcisteina întrucât reducerea reflexului de tuse poate conduce la acumularea secrețiilor bronșice cu posibil risc de bronhospasm;

-                       administrarea concomitentă a nitroglicerinei și derivaților săi cu acetilcisteina poate determina hipotensiune arterială care poate fi severă și poate duce la apariția durerilor de cap.

Cărbunele activ poate reduce efectul acetilcisteinei.

Utilizarea concomitentă a acetilcisteinei cu carbamazepina poate duce la niveluri subterapeutice de carbamazepină.

Dizolvarea acetilcisteinei concomitent cu alte medicamente nu este recomandată.

Fluimucil 200 împreună cu alimente și băuturi

Efectul mucolitic al acetilcisteinei este crescut de aportul de lichide. Fluimucil 200 se poate utiliza împreună cu alimente și băuturi.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Ca măsură de precauție este preferabil să se evite utilizarea Fluimucil 200 în timpul sarcinii. Acetilcisteina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii decât după evaluarea strictă a raportului risc-beneficiu.

Alăptarea

Nu sunt disponibile date referitoare la excreţia acetilcisteinei în laptele matern. Riscul la copilul alăptat nu poate fi exclus.

Acetilcisteina nu trebuie utilizată în timpul alăptării decât după o evaluare strictă a raportului beneficiile alăptării pentru copil și beneficiile tratamentului pentru mamă.

Fertilitatea

Nu sunt disponibile date privind efectul acetilcisteinei asupra fertilității la om.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acetilcisteina nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

Fluimucil 200 conține sorbitol: pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Fluimucil 200 conține aspartam, o sursă de fenilalanină. Poate dăuna persoanelor cu fenilcetonurie.

 1. CUM SĂ UTILIZAŢI FLUIMUCIL 200

Utilizați întotdeauna Fluimucil 200 exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza recomandată:

Afecțiuni bronșice și pulmonare acute însoțite de tulburări ale secreției bronșice

Adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este de 600 mg acetilcisteină pe zi, în trei prize a câte 200 mg la fiecare 8 ore.

Copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani: doza recomandată este de 400 mg acetilcisteină pe zi, în două prize a câte 200 mg la fiecare 12 ore.

Complicații pulmonare ale mucoviscidozei:

Adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este de 200-400 mg acetilcisteină la fiecare 8 ore.

Copii cu vârsta între 2 și 6 ani: doza recomandată este 200 mg acetilcisteină la fiecare 8 ore.

Se recomandă utilizarea de Fluimucil în concentrații adecvate vârstei.

Modul de administrare

Nu au fost raportate interacțiuni la administrarea împreună cu alimente; nu există indicații privind administrarea produsului înainte sau după mese.

Granulele se administrează după dizolvarea în apă. Soluția trebuie utilizată la scurt timp după dizolvarea granulelor.

Un ușor miros de sulf care se simte de la medicament nu indică alterarea acestuia ci se datorează substanței active.

Dacă după 5 zile de tratament simptomele dumneavoastră nu se îmbunătățesc trebuie să vă prezentați la medic.

Dacă utilizați mai mult Fluimucil 200 decât trebuie

Dacă ați utilizat o doză mai mare de medicament trebuie să îl contactați imediat pe medicul sau farmacistul dumneavoastră.

În cazul în care ați utilizat Fluimucil 200 mai mult decât trebuie puteți prezenta greață, vărsături, diaree. La copii se poate produce hipersecreție bronșică.

În acest caz anunțați imediat medicul, farmacistul sau mergeți la camera de gardă a celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Fluimucil 200

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Vă rugăm să continuați să luați următoarea doză conform programului obișnuit de administrare.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse menționate mai jos sunt clasificate conform clasei sistemelor de organe și frecvenței: foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 pacienți), frecvente (1 din 100 până la 1 din 10 pacienți), mai puțin frecvente (1 din 1000 până la 1 din 100 pacienți), rare (1 din 10000 până la 1 din 1000 pacienți), foarte rare (mai puțin de 1 din 10000 pacienți) și cu frecvență necunoscută (care nu pot fi estimate din datele existente).

În cadrul fiecărei grupe de frecvență reacțiile adverse sunt prezentate în ordinea descreșterii gravității lor.

Mai puţin frecvente:

-           hipersensibilitate,

-           durere de cap,

-           țiuituri în urechi (tinitus),

-           tahicardie (bătăi rapide ale inimii),

-           vărsături,

-           greață,

-           diaree,

-           stomatită (inflamație a mucoasei bucale),

-           durere abdominală,

-           prurit (mâncărimea pielii),

-           urticarie (erupție cutanată roșie, sub formă de pete, însoțită sau nu de mâncărime),

-           angioedem reacție alergică caracterizată prin erupție cutanată și umflarea extremităților),

-           erupţii cutanate tranzitorii,

-           febră,

-           scăderea tensiunii arteriale.

Reacțiile de natură gastrointestinală sunt mai des întâlnite.

Rare:

-           bronhospasm (îngustarea căilor respiratorii),

-           dispnee (respirație dificilă),

-           indigestie.

Foarte rare:

-           şoc anafilactic (manifestare alergică severă caracterizată prin greutate în respiraţie, umflarea buzelor, a limbii sau a feței, înroșirea pielii),

-           reacţii anafilactice/anafilactoide,

-           sângerări.

Cu frecvență necunoscută:

-           umflarea feței.

A fost raportată foarte rar apariţia unor reacţii cutanate severe, cum ar fi sindromul Stevens Johnson şi sindromul Lyell în legătură cu administrarea acetilcisteinei. Din această cauză trebuie solicitat avizul medicului dacă apar noi schimbări la nivelul pielii sau membranelor mucoasei și trebuie întreruptă imediat administrarea acetilcisteinei.

Unele studii confirmă reducerea agregării plachetare în timpul administrării acetilcisteinei.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 1. CUM SE PĂSTREAZĂ FLUIMUCIL 200

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Fluimucil 200 după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nule mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAȚII

Ce conţine Fluimucil 200

-           Substanţa activă este acetilcisteina. Fiecare plic unidoză conţine acetilcisteină 200 mg.

-           Celelalte componente sunt: aspartam, beta-caroten 1% CWS/M, aromă de portocală, sorbitol.

Cum arată Fluimucil 200 şi conţinutul ambalajului

Se prezintă sub formă de granule de culoare galbenă, cu gust caracteristic de portocală şi miros slab sulfuros. Cutie cu 30 plicuri unidoză, conţinând câte 1 g de granule pentru soluţie orală.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

ZAMBON S.p.A

Via Lillo del Duca, 10

20091 Bresso (Milano), Italia

Fabricantul

ZAMBON S.p.A

Via della Chimica, 9 36100 Vicenza, Italia

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2016.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Fluimucil® 200 granule pentru solutie orala 200mg 30plicuri


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. DVR Pharm - Telom-R Respirator 120caps

  DVR Pharm - Telom-R Respirator 120caps

  74,48 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Alltussin sirop 120ml

  Alltussin sirop 120ml

  30,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Tussodep sirop de tuse pentru copii, 150 ml, Dr. Phyto

  Tussodep sirop de tuse pentru copii, 150 ml, Dr. P...

  45,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Plantusin sirop pentru copii 12 plicuri

  Fares - Plantusin sirop pentru copii 12 plicuri

  19,92 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Adya - Sirop cu muguri pin, propolis si miere 200ml

  Adya - Sirop cu muguri pin, propolis si miere 200m...

  11,16 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente

  Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente

  36,30 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos