Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Emetiral R 5mg 20compr.film.

Cod: W42885001
Producator:
Status:
Emetiral 5 mg comprimate filmate

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
22,74 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Emetiral R 5mg 20compr.film.

Emetiral este un medicament utilizat pentru:
• Greata si varsaturi de diferite cauze (dupa interventii chirurgicale, dupa anestezie, dupa iradiere, in caz de intoxicatie generala a organismului, provocata de cresterea excesiva a cantitatii de uree din sange);
• Migrena (durere de cap severa) insotita de greata si varsaturi;
• Vertij (senzatie falsa de miscare) in cadrul sindromului Méniere, labirintitelor (inflamatii ale urechii interne) sau de alta origine;
• Schizofrenie si alte afectiuni psihotice;
• Adjuvant in tratamentul de scurta durata al starilor de anxietate.
Acest medicament este destinat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 6 ani.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni digestive
Mod de administrareUtilizati intotdeauna Emetiral exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Emetiral se administreaza oral cu putina apa.
Substanta activaPROCHLORPERAZINUM
SimptomeDelir, Greata, varsaturi
Sarcina si alaptareAdresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Emetiral se poate administra in sarcina numai daca medicul dumneavoastra considera ca este absolut necesar, dupa aprecierea raportului risc pentru fat/beneficiu pentru mama.
Urmatoarele simptome pot sa apara la sugari nascuti din mame care au utilizat Emetiral in cursul celui de-al treilea trimestru de sarcina (ultimele trei luni de sarcina): tremuraturi, rigiditate musculara si/sau slabiciune musculara, somnolenta, agitatie, tulburari respiratorii si dificultati de alimentatie. In cazul in care copilul dumneavoastra prezinta oricare dintre aceste simptome, trebuie sa va adresati medicului.
Emetiral nu este recomandat la femei aflate la varsta fertila care nu utilizeaza masuri contraceptive.
Studii efectuate la animale au aratat ca proclorperazina se excreta in lapte. Fenotiazinele se excreta in laptele matern. Ca urmare, nu se recomanda administrarea Emetiral la femeile care alapteaza sau alaptarea va fi intrerupta pe durata tratamentului.
Reactii adverseIn general, reactiile adverse sunt rare. Cele mai frecvent raportate reactii adverse sunt tulburarile sistemului nervos.
Va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre urmatoarele:
Tulburari hematologice si limfatice
- Leucopenia (scaderea numarului de globule albe din sange) usoara a fost raportata cu o frecventa de maxim 30%, in cazul tratamentului cronic cu doze mari.
- Agranulocitoza (cu disparitia polimorfonuclearelor neutrofile din sange (un tip de globule albe) a fost raportata rar, independent de doza.
- Alte modificari ale numarului de elemente figurate din sange (pancitopenie, purpura trombocitopenica).
Tulburari endocrine
- Cresterea cantitatii de prolactina in sange care poate determina o scurgere de lapte prin mamelon, cresterea in volum a sanului la barbati, lipsa menstruatiei, imposibilitatea savarsirii actului sexual la barbati.
- Cresterea sau scaderea glicemiei, prezenta glucozei in urina.
Tulburari ale sistemului nervos
- Distonia (tulburare a miscarii caracterizata prin contractii involuntare ale muschilor) sau diskinezia acuta tranzitorie (anomalie a activitatii muschilor caracterizata prin aparitia unor miscari anormale sau printr-o jena in miscarile voluntare conferindu-le un aspect anormal) apare frecvent la copii si adulti tineri, de obicei, in primele 4 zile de tratament sau apar frecvent la cresterea dozelor.
- Acatizia (sindrom de neliniste motorie caracterizat prin nevoia pacientului de a se misca in permanenta) apare in mod caracteristic dupa initierea tratamentului cu doze mari
- Parkinsonism, mai frecvent la adulti si varstnici, in timpul administrarii cronice (dupa mai multe saptamani sau luni de tratament), manifestat prin tremor (frecvent), rigiditate, akinezie (dificultatea de a efectua miscari spontane ale corpului) sau alte simptome ale parkinsonismului.
- Diskinezia tardiva apare frecvent, dar nu in toate cazurile dupa tratamentul cronic sau cu doze mari. Poate aparea si dupa intreruperea tratamentului. Ca urmare, se recomanda administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.
- Insomnie si agitatie.
- La persoanele in varsta cu dementa, o mica crestere a numarului de decese a fost raportata la pacientii care au luat antipsihotice comparativ cu cei care nu primesc medicamente antipsihotice.
Tulburari oculare
- Tulburari ale vederii.
Tulburari cardiace
- Modificari ale electrocardiogramei: prelungirea intervalului QT, subdenivelarea segmentulul ST, modificari ale undelor U si T.
- Tulburari ale batailor inimii, incluzand tulburari de ritm ventriculare si atriale, bloc atrioventricular, tahicardie ventriculara, care poate determina fibrilatie ventriculara si stop cardiac, posibil dependente de doza. Afectiunile inimii preexistente, varsta inaintata, valori scazute ale potasiului in sange si administrarea concomitenta de antidepresive triciclice reprezinta factori predispozanti.
- Moartea subita a fost raportata in cazuri izolate si pare a fi de origine cardiaca.
Tulburari vasculare
- Scaderea tensiunii arteriale (frecvent); varstnicii sau persoanele cu volum de sange scazut prezinta risc mai mare.
- Cheaguri de sange in vene mai ales la nivelul picioarelor (simptomele includ edem, durere si roseata in picior), care se pot deplasa prin vasele de sange la plamani, cauzand dureri in piept si dificultati in respiratie. Daca observati oricare dintre aceste simptome, solicitati imediat sfatul medicului.
Tulburari gastro-intestinale
- Uscaciunea excesiva a gurii si ulceratii la nivelul limbii si buzelor, constipatie, ileus (ocluzie intestinala). Leziuni inflamatorii ale buzelor (cheilita ulcerativa) dispare la intreruperea administrarii proclorperazinei si reapare la reluarea tratamentului.
Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale
- Deprimare respiratorie la pacienti cu risc.
- Nas infundat.
Tulburari hepatobiliare
-Icter (colorarea in galben a pielii sau a albului ochilor), de obicei tranzitoriu, posibil precedat de febra aparuta brusc dupa 1 pana la 3 saptamani de tratament. Icterul determinat de neuroleptice prezinta tablou clinic si paraclinic similar icterului obstructiv si este asociat cu obstructie biliara canaliculara. Prezenta frecventa concomitent a unui numar crescut de eozinofile in sangele periferic indica etiologia alergica a acestui fenomen. In cazul aparitiei icterului se recomanda intreruperea administrarii.
Tulburari cutanate si ale tesutului subcutanat
- Eruptii tranzitorii pe piele.
- Fotosensibilitate (sensibilitatea pielii la lumina solara) in cazul administrarii de doze mari.
Tulburari generale si la nivelul locului de administrare
- Sindrom neuroleptic malign : cresterea temperaturii corpului, rigiditate, tulburari vegetative si alterarea starii de constienta.
Conditii in legatura cu sarcina, perioada puerperala si perinatala
- Sindrom de intrerupere la nou nascut - cu frecventa necunoscuta.
Precautii- daca dumneavoastra sau altcineva din familie ati avut in trecut cheaguri de sange, deoarece acest tip de medicamente a fost asociat cu formarea cheagurilor de sange.
InteractiuniVa rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Anticolinesterazicele pot creste efectele neurotoxice centrale ale antipsihoticelor. Unii pacienti au prezentat tulburari extrapiramidale severe.
Alcoolul etilic, barbituricele si alte sedative pot creste (prin efect aditiv) efectele de deprimare a SNC ale neurolepticelor.
Medicamentele anticolinergice pot scadea efectele antipsihotice ale neurolepticelor. Efectele anticolinergice ale neurolepticelor pot fi crescute prin utilizarea concomitenta a altor medicamente anticolinergice. Ca urmare, pot sa apara constipatie, infarct miocardic acut etc. Unele medicamente pot micsora absorbtia neurolepticelor (de exemplu antiacide, antiparkinsoniene sau litiu).
Neurolepticele antagonizeaza efectele antiparkinsoniene ale medicamentelor dopaminergice. Ca urmare, pentru tratamentul tulburarilor extrapiramidale determinate de neuroleptice, anticolinergicele antiparkinsoniene sunt mai indicate comparativ cu levodopa.
Dozele mari de neuroleptice determina scaderea efectului antibiabeticelor, cu necesitatea cresterii consecutive a dozelor de antidiabetic.
Neurolepticele fenotiazinice inhiba actiunea amfetaminelor, levodopei, clonidinei, guanetidinei, adrenalinei.
Au fost raportate cresteri sau scaderi ale cantitatii propranololului sau fenobarbitalului in sange, dar acestea nu au fost semnificative clinic.
Administrarea proclorperazinei concomitent cu desferoxamina determina aparitia tranzitorie a encefalopatiei metabolice, caracterizata prin pierderea constientei timp de 48 pana la 72 de ore.
Proclorperazina poate scadea pragul convulsivant. Ca urmare, poate fi necesara ajustarea dozelor de anticonvulsivant. Proclorperazina nu determina potentarea efectelor anticonvulsivante. Totusi, au fost raportate cazuri de crestere a toxicitatii fenitoinei, in cazul administrarii concomitente. Diureticele tiazidice pot determina accentuarea scaderii tensiunii arteriale determinate de proclorperazina.
Exista un risc crescut de aritmii atunci cand neurolepticele au fost utilizate concomitent cu medicamente care prelungesc intervalul QT (incluzand anumite antiaritmice, antidepresive si alte antipsihotice) si medicamente care determina dezechilibru electrolitic.
Exista un risc crescut de agranulocitoza atunci cand neurolepticele sunt utilizate concomitent cu medicamente cu potential mielosupresiv, cum sunt carbamazapina sau anumite antibiotice si citostatice.
Indicatii terapeuticeEmetiral este un medicament utilizat pentru:
• Greata si varsaturi de diferite cauze (dupa interventii chirurgicale, dupa anestezie, dupa iradiere, in caz de intoxicatie generala a organismului, provocata de cresterea excesiva a cantitatii de uree din sange);
• Migrena (durere de cap severa) insotita de greata si varsaturi;
• Vertij (senzatie falsa de miscare) in cadrul sindromului Méniere, labirintitelor (inflamatii ale urechii interne) sau de alta origine;
• Schizofrenie si alte afectiuni psihotice;
• Adjuvant in tratamentul de scurta durata al starilor de anxietate.
Acest medicament este destinat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 6 ani.
Grupa farmacoterapeuticaAntiemetice alte antiemetice
Forma farmaceuticaComprimate filmate
Forma ambalare medicamentCutie cu1 flac. PE x 20 compr. film.
Concentratie5mg
BrandZentiva
ContraindicatiiNu utilizati Emetiral
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la maleat de proclorperazina si alte fenotiazine sau la oricare dintre celelalte componente ale Emetiral,
- daca suferiti de modificari ale numarului de elemente figurate din sange;
- la pacienti in coma datorata consumului prea mare de medicamente barbiturice (sedative) si de alcool;
- daca suferiti de stari de deprimare ale sistemului nervos central (SNC);
- daca suferiti de hiperplazie benigna de prostata (boala caracterizata prin marirea prostatei);
- daca suferiti de glaucom (boala datorata cresterii tensiunii intraoculare);
- daca suferiti de feocromocitom (boala a glandelor suprarenale);
- la copii cu varsta sub 6 ani (datorita formei farmaceutice neadecvate).
Produs RXDA
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Emetiral R 5mg 20compr.film.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Poate ai vrea sa incerci

  1. Emergana 1.5mg 1comprimat

    Emergana 1.5mg 1comprimat

    27,66 Lei Pret cu TVA inclus
    in stoc
  2. Acid acetilsalicilic Zentiva 500 mg x 20 comprimate

    Acid acetilsalicilic Zentiva 500 mg x 20 comprima...

    4,39 Lei Pret cu TVA inclus
    in stoc
  3. Zentinor 1000mg/5ml solutie buvabila 5ml 20fl.

    Zentinor 1000mg/5ml solutie buvabila 5ml 20fl.

    40,47 Lei Pret cu TVA inclus
    in stoc
  4. Inflanor 400mg 10compr.film

    Inflanor 400mg 10compr.film

    17,90 Lei Pret cu TVA inclus
    in stoc
  5. Zentiva Tarosin x 20compr

    Zentiva Tarosin x 20compr

    27,08 Lei Pret cu TVA inclus
    in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos