Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Egilok 50mg 20compr.

Cod: W04268001
Producator: Egis Pharmaceuticals PLC Ungaria
Status:
Egilok este folosit in tratamentul aritmiilor (batai cardiace neregulate sau rapide), in profilaxia migrenei.

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

 • nu se poate comanda online
 • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
4,38 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Egilok 50mg 20compr.

Descriere produs

Egilok comprimate face parte din grupa beta-blocantelor selective.
Aceste medicamente sunt folosite in tratamentul tensiunii arteriale marite, pentru reducerea si prevenirea durerilor de piept din angina pectorala, ca tratament de intretinere dupa infarct miocardic, adjuvant in tratamentul hipertiroidismului.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni cardiovasculare
Mod de administrare
Administrarea comprimatelor este independenta de mese, putand fi administrate atat inainte cat si dupa masa; la nevoie, comprimatele pot fi divizate.
Doza trebuie ajustata individual si se creste gradat pentru a evita bradicardia.

Hipertensiune arteriala: doza initiala este de 25-50 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Daca nu se atinge efectul terapeutic dorit, se creste doza progresiv pana la 100 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi, sau poate fi asociat cu un alt antihipertensiv.

Pentru profilaxia crizelor de angina pectorala stabila: doza initiala este de 25-50 mg tartrat de metoprolol pe zi. Daca nu se atinge efectul terapeutic dorit, se creste doza progresiv pana la 200 mg tartrat de metoprolol pe zi, sau se administreaza in asociere alte antianginoase.

Dupa infarctul miocardic, ca terapie de intretinere: doza de intretinere uzuala este de 50-100 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara).

Tahiaritmii: doza uzuala este de 25-50 mg tartrat de metoprolol de 2 –3 ori pe zi. Daca nu se atinge efectul terapeutic dorit doza zilnica poate fi crescuta progresiv pana la 200 mg tartrat de metoprolol, sau se administreaza in asociere cu alte medicamente antiaritmice.

Ca adjuvant in tratamentul hipertiroidismului, doza zilnica recomandata este de 150-200 mg tartrat de metoprolol, divizata in 3-4 administrari. Doza va fi redusa treptat odata cu normalizarea concentratiei hormonilor tiroidieni.

Tulburari cardiace functionale: doza uzuala este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara), doza care poate fi crescuta progresiv pana la 100 mg metoprolol de 2 ori pe zi. Profilaxia migrenei: doza uzuala este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara), doza care poate fi crescuta progresiv pana la 100 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi.

Insuficienta renala, hemodializati sau pacienti varstnici
Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii cu insuficienta renala, hemodializati sau la pacientii varstnici.

Insuficienta hepatica
In general nu este necesara ajustarea dozei in cazul cirozei hepatice, chiar daca legarea de proteinele plasmatice este in proportie mica (5-10%).
La pacientii cu insuficienta hepatica severa este recomandata reducerea dozei.

Copii si adolescenti
Experienta privind utilizarea tartratului de metoprolol la copii si adolescenti este limitata.
Substanta activaMETOPROLOLUM
SimptomeDurere in piept (precordiala), Hipertensiune arteriala
Sarcina si alaptare
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Reactii adverse
Ca toate medicamentele, Egilok r poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt usoare si apar rar. Acestea tind sa devina tranzitorii sau dispar o data cu intreruperea tratamentului.
Cele mai frecvente sunt: oboseala, tulburari digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale), perturbari ale somnului (insomnie, somnolenta, cosmaruri), scaderea temperaturii la nivelul extremitatilor, rarirea batailor inimii, palpitatii.
· Rar: eruptii pe piele, imbujorare, mancarimi, leziuni ale pielii, exantem psoriazic, scaderea concentrarii, depresie, crampe musculare, amorteli, insuficienta cardiaca (incapacitatea inimii de a asigura debitul necesar activitatii metabolice si aportul de oxigen la nivelul tesuturilor), tulburari ale conducerii atrio-ventriculare, tulburari de ritm cardiac, dureri in regiunea inimii, sindromul Raynaud (degetele de la maini si picioare, varful nasului, obrajii, lobii urechilor, devin reci si palide, apoi vinetii; se insoteste de amorteli, senzatie de arsura, zvacniri si inflamatie), acumulare de lichide la nivelul tesuturilor, dificultati de respiratie, tulburari ale libidoului si potentei, prezenta anticorpilor antinucleari (fara legatura cu LES).
Foarte rar: dureri articulare, transpiratii excesive, caderea parului, cresterea valorii enzimelor hepatice, gura uscata, nas infundat, spasm al bronhiilor, necroza a tesuturilor la pacientii cu tulburari severe ale circulatiei periferice, agravarea cludicatiei intermitente (durere intensa ce apare in timpul mersului si dispare in repaus), batai lente ale inimii, scaderea tensiunii arteriale la ridicarea in picioare, zgomote in urechi, inflamatii la nivelul ochiului, scaderea secretiei lacrimale, ochi iritati, tulburari de vedere, sensibilitate la lumina, cresterea in greutate, scaderea numarului de trombocite si de globule albe.
Daca observati orice reactie adversÇŽ nementionatÇŽ in acest prospect, va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist.
Precautii
Desi beta-blocantele cardioselective influenteaza mai putin functia respiratorie decat beta-blocantele -neselective, se recomanda precautie speciala in cazul administrarii EGILOK la pacientii cu bronhopneumopatii obstructive.

Daca metoprolul este administrat la pacientii cu astm bronsic, poate fi necesara asocierea de agonisti beta2 –adrenergici (comprimate si/sau aerosol nazal, suspensie) sau ajustarea dozei de agonisti beta2–adrenergici administrati anterior.

Socul anafilactic poate fi mult mai sever la pacientii ce primesc terapie cu metoprolol, de aceea este necesara prudenta deosebita in cazul administrarii tartratului de metoprolol la pacientii cu reactii de hipersensibilitate severe in antecedente sau la pacientii aflati sub tratament pentru desensibilizare.

La pacientii cu diabet zaharat, metabolismul carbohidratilor trebuie monitorizat mult mai frecvent si daca este necesar, doza de insulina si de antidiabetice orale trebuie ajustata.
Similar altor β-blocante, metoprololul poate masca semnele de avertizare ale hipoglicemiei (anxietate, tahicardie, transpiratii etc.) la pacientii cu diabet zaharat. Cu toate acestea, riscul este mai mic decat in cazul β-blocantelor neselective.

In insuficienta cardiaca, administrarea de metoprolol poate fi introdusa numai dupa compensare. In general, terapia de intretinere trebuie condusa astfel incat starea pacientului sa fie mentinuta stabila.

EGILOK se administreaza ca adjuvant la tratamentul standard cu inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) si diuretice si, daca este necesar, cu glicozide tonicardiace.

Tratamentul cu metoprolol poate masca simptomele de tireotoxicoza.

Foarte rar, tulburarile de conducere atrio-ventriculare existente ar putea deveni mai severe si poate apare un bloc A-V.

Metoprololul poate inrautati simptomele tulburarilor circulatorii periferice.

La pacientii cu angina Prinzmetal, agonistii beta1
- selectivi trebuie utilizati cu precautie.

La pacientii cu feocromocitom, metoprololul trebuie asociat cu antagonisti ai receptorilor alfa –adrenergici.

La pacientii tratati cu beta-blocante nu se administreaza intravenos blocante ale canalelor de calciu de tipul verapamilului, deoarece acest lucru poate provoca bradicardie, hipotensiune arteriala si asistola.

Riscurile si beneficiile tratamentului cu metoprolol trebuie luate in considerare la pacientii cu miastenia gravis si psoriasis.

Datorita metabolizarii mai lente, biodisponibilitatea metoprololului poate creste la pacientii cu insuficienta hepatica severa, fiind necesara reducerea doz
Interactiuni
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati mai luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Asocieri contraindicate:
Floctafenina poate determina soc cardiogen sau hipotensiune arteriala. In cazul administrarii concomitente de beta-blocante acestea reduc reactiile compensatorii cardiovasculare.
Administrarea concomitenta de sultoprida creste riscul aparitiei tulburarilor de ritm ventricular, in special torsada varfurilor.
Administrarea concomitenta intravenoasa a unor blocante ale canalelor de calciu (diltiazemul si verapamilul) –prezinta risc de stop cardiac.

Asocieri nerecomandate:
Administrarea concomitenta cu amiodarona poate sa determine tulburari ale contractilitatii, automatismului si conducerii prin supresia mecanismelor simpatice compensatoare.

Administrarea orala concomitenta a unor blocante ale canalelor de calciu (diltiazemul si verapamilul) determina tulburari ale conducerii atrioventriculare si deprimarea excesiva a contractilitatii miocardiace, prin efect sinergic. Asocierea se face sub supraveghere medicala si este necesara monitorizare ECG, indeosebi la varstnici sau la inceputul tratamentului.

Asocieri care necesita precautii la utilizare:
Asocierea cu anestezicele generale inhalatorii halogenate reduce reactiile cardiovasculare compensatorii ale blocantelor beta-adrenergice. Tratamentul cu blocante beta-adrenergice nu trebuie intrerupt brusc, iar medicul anestezist trebuie informat despre acest tratament.

In cazul asocierii cu antiaritmice apartinand clasei IA (chinidina, disopiramida) pot sa apara tulburari ale contractilitatii, automatismului si conducerii prin supresia mecanismelor simpatice compensatoare.
Se impune supraveghere clinica si monitorizarea electrocardiogramei.

Baclofenul creste efectul antihipertensiv al metoprololului. Sunt necesare supravegherea tensiunii arteriale si, eventual, adaptarea dozei de metoprolol.

Cimetidina creste concentratia plasmatica a metoprololului prin inhibarea metabolizarii sale hepatice, cu cresterea actiunii si reactiilor adverse: de exemplu, bradicardie marcata. Asocierea necesita supraveghere medicala; daca este necesar, doza de blocant beta-adrenergic se ajusteaza in timpul tratamentului cu cimetidina.

Ca toate beta-blocantele, EGILOK poate determina tulburari ale circulatiei periferice, asa incat se impune prudenta la administrarea concomitenta cu derivatii de ergot.

Asocierea cu glicozide tonicardiace determina: bradicardie si tulburari de conducere atrio-ventriculara.

Metoprololul poate sa creasca concentratiile plasmatice ale lidocainei cu eventuala crestere a reactiilor ei adverse neurologice si cardiace. Se impune adaptarea dozei de lidocaina, supraveghere clinica, efectuarea electrocardiogramei si eventual, determinarea concentratiilor plasmatice ale lidocainei in timpul tratamentului si dupa oprirea acestuia.

Antiacidele, compusi de aluminiu, de magneziu si carbonatul de calciu scad absorbtia metoprololului, de aceea antiacidele trebuie administrate la distanta de cel putin 2 ore fata de administrarea metoprololului.

Inainte de efectuarea examenului radiologic cu substante de contrast iodate, tratamentul cu blocante beta-adrenergice trebuie intrerupt. In cazul in care utilizarea metoprololului este absolut necesara si nu poate fi intrerupta, administrarea se va face cu prudenta, cu conditia sa fie disponibile masuri adecvate de resuscitare.

In cazul tratamentului asociat cu clonidina, tratamentul cu beta-blocante trebuie intrerupt cu cateva zile inainte de clonidina, cresterea brusca a tensiunii arteriale la intreruperea brusca a tratamentului cu clonidina fiind potentata de betablocante.

Asocieri de avut in vedere:
Antiinflamatoarele nesteroidiene scad efectul hipotensiv al metoprololului prin inhibarea prostaglandinelor vasodilatatoare si retentie hidrosalina.

Asocierea cu blocantele canalelor de calciu de tip dihidropiridinic poate determina hipotensiune arteriala si eventual deprimarea excesiva a contractilitatii miocardice la bolnavii cu insuficienta cardiaca latenta sau necontrolata prin tratament.

Utilizarea concomitenta cu antidepresive imipraminice (triciclice) si neuroleptice determina hipotensiune arteriala si risc de hipotensiune arteriala ortostatica severa.

Glucocorticoizii si tetracosactidul scad efectul antihipertensiv al metoprololului datorita retentiei hidrosaline pe care o determina.

Fenobarbitalul si rifampicina scad concentratiile plasmatice ale metoprololului prin inductie enzimatica, reducand astfel efectele acestuia.
Utilizarea concomitenta cu alte blocante beta-adrenergice (de exemplu picaturi oftalmice, care contin timolol), antidepresive inhibitoare ale monoaminoxidazei (IMAO), impune precautie in administrare.
Indicatii terapeutice
Egilok comprimate face parte din grupa beta-blocantelor selective.
Aceste medicamente sunt folosite in tratamentul tensiunii arteriale marite, pentru reducerea si prevenirea durerilor de piept din angina pectorala, ca tratament de intretinere dupa infarct miocardic, adjuvant in tratamentul hipertiroidismului.
Grupa farmacoterapeuticaBeta-blocante selective
Forma farmaceuticaComprimate
Forma ambalare medicament
Cutie cu un flacon de sticla bruna, a 20 comprimate
Concentratie20mg
BrandEgis
Contraindicatii
Nu luati EGILOK daca:
- sunteti alergic (hipersensibil) la metoprolol (sau alte beta-blocante) sau la oricare din excipientii medicamentului,
- aveti astm bronsic sever sau bronhopneumopatie cronica obstructiva,
- aveti bloc AV de grad II si III,
- aveti insuficienta cardiaca decompensata,
- aveti bradicardie severa inainte de inceperea tratamentului (alura ventriculara sub 50 batai/min)
- aveti sindrom de sinus bolnav,
- aveti soc cardiogen,
- aveti tulburari circulatorii severe arteriale periferice,
- aveti infarct miocardic acut, cu ritm cardiac mai mic de 45 batai/minut, intervalul PQ mai mare de 0,24 secunde, tensiune arteriala sistolica<100 mmHg si/sau daca aveti insuficienta cardiaca severa, - luati simultan inhibitori MAO (cu exceptia inhibitorilor MAO-B),
- aveti bloc sinoatrial,
- aveti feocromocitom netratat,
- aveti acidoza metabolica,
- aveti tensiune arteriala scazuta (tensiune arteriala sistolica < 90 mmHg),
- luati permanent sau intermitent medicatie inotrop negativa.
Produs RXDA
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Egilok 50mg 20compr.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Poate ai vrea sa incerci

 1. Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g 

  Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g 

  16,46 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 1000ml

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 1000ml

  71,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 120 ml 

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 120 ml 

  32,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Ambroxol EGIS 30 mg x 20 comprimate

  Ambroxol EGIS 30 mg x 20 comprimate

  4,83 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  22,48 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos