Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Efferalgan - Vitamine C 330mg+200mg 20 comprimate efervescente

Cod: W66388001
Brand: UPSA SAS
Status:

Efferalgan - Vitamine C 330mg+200mg 20 comprimate efervescente este utilizat in cazul febrei, durerilor si inflamatiilor cu diverse localizari. Se utilizeaza si pentru a reduce simptomele care apar in raceala si gripa.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

23,88 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Efferalgan - Vitamine C 330mg+200mg 20 comprimate efervescente

Efferalgan - Vitamine C 330mg+200mg 20 comprimate efervescente este utilizat in cazul febrei, durerilor si inflamatiilor cu diverse localizari. Se utilizeaza si pentru a reduce simptomele care apar in raceala si gripa.

Indicatii:

Efferalgan Vitamine C contine paracetamol si vitamina C. 

Efferalgan Vitamine C este indicat in tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate usoara pana la moderata sau/si al starilor febrile, cum sunt dureri de cap, stari gripale, dureri dentare, dureri musculare, dureri menstruale.

Mod de administrare:

Adulti si adolescenti cu greutatea peste 50 kg (peste 15 ani): doza recomandata este de 2 comprimate efervescente pe administrare, si se va repeta la nevoie dupa un interval de minim 4 ore, fara a depasi 9 comprimate efervescente pe zi.

Comprimatul efervescent se dizolva complet intr-un pahar cu apa care se bea imediat.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Efferalgan Vitamine C daca:

- sunteti alergic la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

- suferiti de insuficienta hepatocelulara severa sau sau boala hepatica activa decompensata.

- ati fost diagnosticat cu intoleranta la fructoza.

Inainte sa utilizati Efferalgan Vitamine C, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti sau suferiti de:

- insuficienta hepatocelulara; insuficienta renala severa;

- daca ati fost diagnosticat cu sindrom Gilbert (hiperbilirubinemie familiala);

- deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (G6PD);

- alcoolism cronic, consum excesiv de alcool (3 sau mai multe bauturi alcoolice pe zi);

- deshidratare, hipovolemie.

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse asociate combinatiei paracetamol si vitaminei C:

Reactii cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): agranulocitoza, durere abdominala, hepatita, soc anafilactic, reactie de hipersensibilitate - angioedem, dermatita, mancarime, eruptie cutanata trecatoare, urticarie.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Mod de prezentare: cutie cu 2 tuburi continand 20 comprimate efervescente.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
BrandUPSA SAS
AfectiuneDurere, Raceala si gripa, Febra
SimptomeDurere, Durere de cap (cefalee), Febra acuta (sindrom febril acut)
Tip produsFara zahar
Indicat pentruDureri de muschi, Febra
adresabilitateUz general
vitamine_si_mineraleVitamina C
Compozitie produsParacetamol
Forma prezentareComprimate efervescente
Functie produsAnalgezic , Antipiretic
Zona corpSistemic
PROMOTII ACTIVEEsentiale in gripa si COVID

Prospect Efferalgan - Vitamine C 330mg+200mg 20 comprimate efervescente

Prospect: informaţii pentru pacient

Efferalgan Vitamine C 330 mg + 200 mg comprimate efervescente

Paracetamol/Acid ascorbic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 3-5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Efferalgan Vitamine C şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Efferalgan Vitamine C

 3. Cum să utilizaţi Efferalgan Vitamine C

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Efferalgan Vitamine C

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.          Ce este Efferalgan Vitamine C şi pentru ce se utilizează

Efferalgan Vitamine C conţine paracetamol şi acid ascorbic. Paracetamolul are efect analgezic (ameliorează durerea), antipiretic (reduce temperatura corpului în caz de febră). Vitamina C este o vitamină solubilă în apă, esenţială organismului.

Efferalgan Vitamine C este indicat în tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată sau/şi al stărilor febrile , cum sunt dureri de cap, stări gripale, dureri dentare, dureri musculare, dureri menstruale.

Această formă farmaceutică este indicată la adulţi şi copii cu greutate de 25 kg sau peste (începând cu vârsta de aproximativ 8 ani). Citiţi cu atenţie pct. 3 ”Cum să utilizaţi Efferalgan Vitamine C”.

Dacă durerea persistă mai mult de 5 zile sau febra continuă după 3 zile de tratament, dacă aceste simptome se agravează sau dacă apar simptome noi, nu continuaţi acest tratament fără să întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

2.          Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Efferalgan Vitamine C

Nu utilizaţi Efferalgan Vitamine C

 • dacă sunteţi alergic la substanţele active sau la clorhidrat de propacetamol (precursor al paracetamolului) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

 • dacă suferiţi de insuficienţă hepatocelulară severă sau sau boală hepatică activă decompensată.

 • dacă aţi fost diagnosticat cu intoleranţă la fructoză.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Efferalgan Vitamine C, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi sau suferiţi de:

 • insuficienţă hepatocelulară;

 • dacă aţi fost diagnosticat cu sindrom Gilbert (hiperbilirubinemie familială);

 • insuficienţă renală severă;

 • deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (G6PD);

 • alcoolism cronic, consum excesiv de alcool (3 sau mai multe băuturi alcoolice pe zi);

 • anorexie, bulimie sau caşexie, malnutriţie cronică (rezerve scăzute de glutation hepatic);

 • deshidratare, hipovolemie.

Acest medicament conţine paracetamol. Şi alte medicamente pot conţine această substanţă. Nu asociaţi cu aceste medicamente pentru a nu depăşi doza zilnică recomandată (vezi punctul 3).

Copii

La copii, dozele stabilite în funcţie de greutatea copilului trebuie respectate şi în consecinţă trebuie aleasă o formă de prezentare corespunzătoare. Pentru copii cu greutate sub 25 kg sunt disponibile forme farmaceutice şi doze adecvate. Întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Efferalgan Vitamine C împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă utilizaţi fenitoină, probenecid, salicilamidă, medicamente de tipul inductoarelor enzimatice (incluzând, dar fără a se limita la barbiturice, izoniazidă, carbamazepină, rifampicină şi etanol), deferoxamină, anticoagulante, substanţe acide şi bazice, medicamente cu fier.

Dacă medicul dumneavoastră sau pediatrul recomandă un test de determinare a valorii acidului uric sau zahărului din sânge, spuneţi-i că utilizaţi acest medicament.

Excipienţi care trebuie luaţi în considerare: hidrogenocarbonat de sodiu, benzoat de sodiu, sodiu 330 mg pentru un comprimat efervescent, la pacienţii care urmează o dietă fără sau cu restricţie de sodiu.

Acest medicament conţine sorbitol, care trebuie luat în considerare în cazul persoanelor cu intoleranţă la fructoză, cu malabsorbţie de glucoză-galactoză, sau deficit de sucrază-izomaltază.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Utilizarea Efferalgan Vitamne C în timpul sarcinii sau alăptării este recomandată numai sub supravegherea medicului, iar dozele şi durata administrării trebuie respectate întocmai.

3.              Cum să utilizaţi Efferalgan Vitamine C

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de 10 mg/kg corp până la 15 mg/kg corp la fiecare 4 până la 6 ore, până la doza totală maximă zilnică de 60 mg/kg corp. Intervalul minim între administrări este de 4 ore.

Adulţi şi adolescenţi cu greutatea peste 50 kg (peste 15 ani) doza recomandată este de 2 comprimate efervescente pe administrare, şi se va repeta la nevoie după un interval de minim 4 ore, fără a depăşi 9 comprimate efervescente pe zi.

La pacienţi cu insuficienţă renală severă administrarea se va face la intervale de 4 ore (cl ≥50 ml/min), 6 ore (cl 10-50 ml/min) şi 8 ore (cl < 10 ml/min).

La pacienţii cu insuficiență hepatică, doza trebuie redusă sau intervalul dintre administrări prelungit. Doza maximă zilnică nu trebuie să depășească 60 mg/kg şi zi (fără a depăși 2 g pe zi), în următoarele situații:

 • adulţi cu greutatea sub 50 kg;

 • afectare hepatică cronică sau activă compensată în special la acei pacienţi cu insuficienţă hepatocelulară ușoară până la moderată;

 • sindromul Gilbert (hiperbilirubinemie familială);

 • alcoolism cronic;

 • malnutriţie cronică (rezerve scăzute de glutation hepatic);

 • deshidratare

Utilizarea la copii şi adolescenţi

La copii, dozele se stabilesc în funcţie de greutatea copilului şi în consecinţă trebuie aleasă o formă de farmaceutică adecvată. Relaţia vârstă/greutate sunt numai orientative.

Copii cu greutatea între 25 şi 30 kg (între 8 şi 10 ani) doza recomandată este de 1 comprimat efervescent pe administrare, şi se va repeta la nevoie după un interval de minim 4 ore, fără a depăşi 5 comprimate efervescente pe zi. 

Copii cu greutatea între 30 şi 35 kg (între 10 şi 12 ani) doza recomandată este de 1-2 comprimate efervescente pe administrare, şi se va repeta la nevoie după un interval de minim 6 ore, fără a depăşi 6 comprimate efervescente pe zi.

Copii cu greutatea între 35 şi 50 kg (între 12 şi 15 ani) doza recomandată este de 1-2 comprimate efervescente pe administrare, şi se va repeta la nevoie după un interval de minim 6 ore, fără a depăşi 7 comprimate efervescente pe zi.

Copii şi adolescenţi cu greutatea peste 50 kg (peste 15 ani) doza recomandată este de 2 comprimate efervescente pe administrare, şi se va repeta la nevoie după un interval de minim 4 ore, fără a depăşi 9 comprimate efervescente pe zi.

Mod de administrare

Administrare orală. A nu se mesteca sau înghiţi comprimatele.

Comprimatul efervescent se dizolvă complet într-un pahar cu apă care se bea imediat.

Administrările regulate previn fluctuaţiile de intensitate a durerii şi febrei:

 • la copii, trebuie să existe un interval regulat între administrări, atât în timpul zilei cât şi al nopţii, de preferat de 6 ore şi de cel puţin 4 ore,

 • la adulţi, trebuie să existe un interval de cel puţin 4 ore între administrări.

Linia mediană nu este destinată ruperii comprimatului.

Datorită conţinutului în vitamina C trebuie evitată administrarea la sfârşitul zilei.

La pacienţii cu insuficienţă renală se recomandă ca intervalul dintre administrări sa fie crescut la 6-8 ore.

Dacă utilizaţi mai mult Efferalgan Vitamine C decât trebuie

Informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră în caz de supradozaj accidental sau voluntar.

Dacă uitaţi să utilizaţi Efferalgan Vitamine C

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse asociate paracetamol

Reacţii cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

 • trombocitopenie (scăderea numărului plachetelor sanguine), leucopenie (scăderea anormală a numărului celulelor albe), neutropenie (scăderea numărului anumitor tipuri de celulelor albe),

 • diaree, durere abdominală.

 • valori serice mari ale enzimelor

 • şoc anafilactic (reacţie alergică bruscă de mare amploare care implică întregul organism), angioedem, reacţie de hipersensibilitate.

 • valori INR mici, valori INR

 • urticarie, eritem (înroşirea pielii), erupţie trecătoare pe

 • tensiune arterială mică (ca simptom al anafilaxiei).

 • pustuloză exantematoasă acută generalizată.

 • necroză epidermică toxică.

 • sindromul Stevens-Johnson (reacţii alergice, inclusiv erupţii grave pe piele, febră şi mărirea ganglionilor limfatici).

Reacţii adverse asociate vitaminei C

Reacţii cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

 • durere abdominală, diaree

 • ameţeală

 • eliminarea crescută de oxalaţi în urină şi urină închisă la culoare

 • urticarie, erupţie cutanată trecătoare.

Dozele mari de vitamină C (peste 1 g) pot favoriza apariţia litiazei urinare, iar în unele cazuri pot creşte riscul de hemoliză (distrugerea celulelor roşii ale sângelui) la pacienţii cu deficit de G6PD (glucozo-6-fosfat dehidrogenază) în formele de hemoliză cronică.

Reacţii adverse asociate combinaţiei paracetamol şi vitaminei C

Reacţii cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

 • agranulocitoză

 • durere abdominală

 • hepatită

 • şoc anafilactic, reacţie de hipersensibilitate

 • angioedem, dermatită, mâncărime, erupţie cutanată trecătoare,

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează Efferalgan Vitamine C comprimate efervescente

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A nu se păstra la temperaturi peste 25ºC.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Închideţi etanş tubul imediat după utilizare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Efferalgan Vitamine C

 • Substanţele active sunt: paracetamol 330 mg, acid ascorbic 200 mg

 • Celelalte componente: hidrogenocarbonat de potasiu, hidrogenocarbonat de sodiu, sorbitol (E 420), acid citric anhidru, benzoat de sodiu (E 211), docusat de sodiu, povidonă.

Cum arată Efferalgan Vitamine C şi conţinutul ambalajului

Efferalgan Vitamine C sunt comprimate efervescente marcate cu o linie mediană.

Cutie cu 2 tuburi din polipropilenă a câte 10 comprimate efervescente, închise cu capac din polietilenă, conţinând deshidratant (sită moleculară).

Cutie cu 1 tub din polipropilenă cu 10 comprimate efervescente, închis cu capac din polietilenă, conţinând deshidratant (sită moleculară).

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

UPSA SAS

3, rue Joseph Monier, 92500 Rueil-Malmaison, Franţa

Fabricanţii

UPSA SAS

304 avenue du Docteur Jean Bru, 47000 Agen Franţa

UPSA SAS

979 avenue des Pyrénées, 47520 Le Passage Franţa

Acest prospect a fost revizuit în septembrie 2019.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Efferalgan - Vitamine C 330mg+200mg 20 comprimate efervescente


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Sun Wave - Fluend Extreme Orange 16compr

  Sun Wave - Fluend Extreme Orange 16compr

  21,30 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Hapciu Raceala Si Gripa Solubil 12plicuri

  Fares - Hapciu Raceala Si Gripa Solubil 12plicuri

  Pret special 20,19 Lei Pret cu TVA inclus Pret standard 25,23 Lei
  Economisesti 0,00 lei (0%)
  in stoc
 3. Fiterman - Imunotus Forte 10plicuri

  Fiterman - Imunotus Forte 10plicuri

  24,75 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Plantextrakt - Fiorda Junior zmeura 15compr.

  Plantextrakt - Fiorda Junior zmeura 15compr.

  19,01 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Fares - Hapciu (R3) 30caps.

  Fares - Hapciu (R3) 30caps.

  20,98 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Fervex pentru copii fara zahar 280mg/100mg/10mg 8plicuri

  Fervex pentru copii fara zahar 280mg/100mg/10mg 8p...

  18,21 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fervex durere si febra pentru copii 30 mg/ml, solutie orala, 90ml, Upsa

  Fervex durere si febra pentru copii 30 mg/ml, solu...

  18,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Fervex Raceala si Gripa Adulti cu aroma de zmeura, 500mg/200mg/25mg, 8 plicuri, UPSA

  Fervex Raceala si Gripa Adulti cu aroma de zmeura,...

  19,28 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Fervex® Raceala si gripa pentru adulti 500 mg/200 mg/25 mg granule pentru solutie orala 8 plicuri

  Fervex® Raceala si gripa pentru adulti 500 mg/200...

  17,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Fervex durere si febra forte 1000mg, 8compr.efervescente, Upsa

  Fervex durere si febra forte 1000mg, 8compr.eferve...

  17,52 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos