Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Diclac® 50 mg/g, gel x 100 g gel

Cod: W06822002
Brand: Sandoz
Status:
Diclac® 50 mg/g, gel x 100 g gel se utilizeaza pentru reducerea durerii si inflamatiei de la nivelul muschilor si articulatiilor.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

36,40 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Diclac® 50 mg/g, gel x 100 g gel

Diclac® 50 mg/g, gel x 100 g gel se utilizeaza pentru reducerea durerii si inflamatiei de la nivelul muschilor si articulatiilor.

Indicatii:

Diclac apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care sunt utilizate pentru reducerea inflamatiei si a durerii de la nivelul articulatiilor si muschilor. Diclac este utilizat in tratamentul simptomatic al:

 • durerilor in cazul formelor localizate ale reumatismului degenerativ, cum sunt: artroze ale articulatiilor mici si genunchiului;
 • durerilor musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor, cum sunt: luxatii, entorse, echimoze, dureri lombare);
 • durerilor, inflamatiei si umflaturilor in cazul formelor localizate ale reumatismului abarticular: tendinita, bursita, sindromul umar-mana si periartrita.

Mod de administrare:

Adulti, adolescenti si varstnici:

Diclac se administreaza extern, in strat subtire, in 2-3 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate.
Pentru a realiza absorbtia cutanata a gelului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.
Diclac poate fi aplicat in asociere cu iontoforeza. Diclac se aplica la polul negativ (catod), pentru a favoriza penetrarea la nivel cutanat a gelului.

Copii: Diclac nu este recomandat pentru utilizare la copii cu varsta sub 12 ani datorita lipsei datelor privind siguranta.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Diclac daca:

 • sunteti alergic la diclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • sunteti alergic la alte antiinflamatoare nesteoidiene;
 • aveti leziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi;
 • sunteti in trimestrul III de sarcina.

Atentionari și precautii:

Este necesara prudenta daca aveti astm bronsic, febra fanului, rinita alergica, polipi nazali, afectiuni respiratorii cronice obstructive sau infectii respiratorii cronice, istoric de alergie la alte medicamente.

Produsul trebuie aplícat numai pe pielea intacta, sanatoasa, fara rani sau leziuni deschise. Acesta nu trebuie sa intre in contact cu ochii sau membranele mucoase și nu trebuie ingerat.

Daca apare o eruptie pe piele dupa ce ati aplicat gelul, trebuie sa intrerupeti utilizarea lui. Nu aplicati gelul sub pansament ocluziv.

Reactii adverse posibile:

Infectii si infestari foarte rare: eruptie cutanata pustulara.

Tulburari ale sistemului imunitar foarte rare: reactii de hipersensibilitate, umflaturi la nivelul fetei, gurii, gatului si crize de astm bronsic dupa administrarea topica a medicamentelor care contin diclofenac.

Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale foarte rare: astm

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat mai putin frecvente: reactii cutanate locale, cum sunt: mancarimi, exantem, senzatia de arsura cutanata, umflaturi si vezicule, papule, uscaciunea pielii; rare: dermatite buloase; foarte rare: eruptie generalizata pe piele si sensibilitate a pielii la lumina dupa administrarea topica a medicamentelor care contin diclofenac.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina: Nu trebuie sa folositi Diclac gel daca sunteti in ultimele 3 luni de sarcina, deoarece poate afecta fatul sau va poate crea probleme la nastere. Nu folositi Diclac gel in primele 6 luni de sarcina decat daca medicul dumneavoastra considera absolut necesar.

Alaptarea: Nu trebuie sa folositi Diclac gel daca alaptati. In cazul in care medicul dumneavoastra considera absolut necesara folosirea Diclac gel acesta nu va fi aplicat pe sani, pe suprafete mari ale corpului si nu va fi folosit pentru perioade lungi de timp.

Compozitie:

 • Substanta activa este diclofenac sodic. Un gram gel contine diclofenac sodic 50 mg.
 • Celelalte componente sunt: alcool izopropilic, cocoat de macrogol-7-glicerol, hipromeloza, apa purificata.

Mod de prezentare: tub cu 100 g gel.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri de oase
AfectiuneGuta
SimptomeDurere de umar
Indicat pentruDureri de oase
Compozitie produsDiclofenac
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator, Antireumatic
adresabilitateUz general
Forma prezentareGel
BrandSandoz
Zona corpMuschi
GamaDiclac

Prospect Diclac® 50 mg/g, gel x 100 g gel

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Diclac 50 mg/g gel 
Diclofenac sodic 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
- Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Diclac şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Diclac 
 3. Cum să utilizaţi Diclac 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Diclac 
 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii 

1. Ce este DICLAC şi pentru ce se utilizează 

Diclac aparţine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care sunt utilizate pentru reducerea inflamaţiei şi a durerii de la nivelul articulaţiilor şi muşchilor.
Diclac este utilizat în tratamentul simptomatic al: 
-  durerilor în cazul formelor localizate ale reumatismului degenerativ, cum sunt: artroze ale articulaţiilor mici şi genunchiului; 
-  durerilor musculare sau osteoarticulare de natură traumatică (traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor, cum sunt: luxaţii, entorse, echimoze, dureri lombare); 
-  durerilor, inflamaţiei şi umflăturilor în cazul formelor localizate ale reumatismului abarticular: tendinită, bursită, sindromul umăr-mână şi periartrită. 

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi DICLAC 

Nu utilizaţi Diclac 
- dacă sunteţi alergic la diclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6) ;
- dacă sunteți alergic la alte antiinflamatoare nesteoidiene
- dacă aveți leziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, plăgi; 
- dacă sunteți în trimestrul III de sarcină. 

Atenționări și precauții 

Înainte să utilizaţi Diclac, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Este necesară prudență dacă aveţi astm bronşic, febra fânului, rinită alergică, polipi nazali, afecţiuni respiratorii cronice obstructive sau infecţii respiratorii cronice, istoric de alergie la alte medicamente. 

Produsul trebuie aplícat numai pe pielea intactă, sănătoasă, fără răni sau leziuni deschise. Acesta nu trebuie să intre în contact cu ochii sau membranele mucoase și nu trebuie ingerat.
Dacă apare o erupţie pe piele după ce aţi aplicat gelul, trebuie să întrerupeţi utilizarea lui. 

Dacă îl utilizaţi o perioadă îndelungată, trebuie să purtaţi mănuşi când aplicaţi gelul. 

Nu poate fi exclusă posibilitatea apariţiei reacţiilor adverse sistemice prin aplicarea Diclac pe zone întinse de piele şi timp îndelungat. 

Nu aplicaţi gelul sub pansament ocluziv. 

Copii și adolescenți 
Produsul nu se administrează la copii, datorită absenţei studiilor privind siguranţa. 

Diclac împreună cu alte medicamente 
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. 

Utilizarea altor medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. 

Sarcina şi alăptarea 
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. 

Sarcina

Nu trebuie să folosiţi Diclac gel dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină, deoarece poate afecta fătul sau vă poate crea probleme la naştere.

Nu folosiţi Diclac gel în primele 6 luni de sarcină decât dacă medicul dumneavoastră consideră absolut necesar. 

Alăptarea

Nu trebuie să folosiţi Diclac gel dacă alăptaţi. În cazul în care medicul dumneavoastră consideră absolut necesară folosirea Diclac gel acesta nu va fi aplicat pe sâni, pe suprafeţe mari ale corpului şi nu va fi folosit pentru perioade lungi de timp. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Diclac nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

3. Cum să utilizaţi DICLAC 

Utilizaţi întotdeauna Diclac exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Adulţi, adolescenţi şi vârstnici 
Diclac se administrează extern, în strat subţire, în 2-3 aplicaţii pe zi, la nivelul zonei afectate.
Pentru a realiza absorbţia cutanată a gelului se efectuează un masaj uşor şi prelungit la nivelul zonei dureroase şi/sau inflamate.
După fiecare aplicare, mâinile se spală atent (cu excepţia cazului când gelul este utilizat pentru artroza localizată la nivelul degetelor).
Diclac poate fi aplicat în asociere cu iontoforeza. Diclac se aplică la polul negativ (catod), pentru a favoriza penetrarea la nivel cutanat a gelului. 

În cazul traumatismelor de ţesuturi moi sau reumatismului abarticular, gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile, iar în cazul durerilor din artrite, pe o perioadă mai mare de 21 zile decât în cazuri strict recomandate. 

Dacă după 5 zile de tratament nu observaţi ameliorarea durerii, inflamaţiei şi umflăturilor sau acestea se agravează, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru recomandări. 

Copii 
Diclac nu este recomandat pentru utilizare la copii cu vârsta sub 12 ani datorită lipsei datelor privind siguranţa. 

Dacă utilizaţi mai mult Diclac decât trebuie 
Datorită absorbţiei sistemice scăzute a diclofenacului, este puţin probabil să apară supradozaj după aplicarea topică.
În cazul ingestiei accidentale a Diclac gel trebuie să contactaţi medicul sau camera de gardă a celui mai apropiat spital. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Diclac 
Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Frecvenţa acestor reacţii adverse este definită astfel: foarte frecvente (mai mult de 1 pacient din 10); frecvente (mai puţin de 1 din 10, dar mai mult de 1 din 100 de pacienţi); mai puţin frecvente (mai puţin de 1 din 100 dar mai mult de 1 din 1000 pacienţi) rare (mai puţin de 1 din 1000 dar mai mult de 1 din 10000 de pacienţi); foarte rare (mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi). 

Dacă prezentați una din următoarele manifestări alergice severe, opriți administrarea Diclac gel și anunțați imediat medicul: 
·  Erupție cutanată roșie însoțită de vezicule; coșuri (rare). 
·  Umflarea feței, mâinilor limbii și gâtului cu tulburări de respirație (foarte rară), 
·  Senzație de respirație grea, șuierătoare și lipsă de aer sau constricție toracică (astm) (foarte rară).

Alte reacții adverse raportate la administrarea topică de diclofenac sunt: 

Infecții și infestări 
Foarte rare: erupție cutanată pustulară 

Tulburări ale sistemului imunitar 
Foarte rare: reacţii de hipersensibilitate, umflături la nivelul feţei, gurii, gâtului şi crize de astm bronşic după administrarea topică a medicamentelor care conţin diclofenac. 

Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale 
Foarte rare: astm 

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat 
Mai puţin frecvente: reacţii cutanate locale, cum sunt: mâncărimi, exantem, senzaţia de arsură cutanată, umflături şi vezicule, papule, uscăciunea pielii.
Rare: dermatite buloase. 

Foarte rare: erupţie generalizată pe piele şi sensibilitate a pielii la lumină după administrarea topică a medicamentelor care conţin diclofenac. 

Dacă Diclac gel este aplicat în cantitatea mare, pe o suprafaţă cutanată întinsă, o perioadă îndelungată, nu pot fi excluse reacţiile adverse sistemice care apar la administrarea formulărilor orale sau supozitoarelor.
În cazuri foarte rare s-au raportat tulburări gastro-intestinale. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează DICLAC 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. 

Nu utilizaţi Diclac după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conținutul ambalajului și alte informaţii 

Ce conţine Diclac 
-  Substanţa activă este diclofenac sodic. Un gram gel conţine diclofenac sodic 50 mg. 
-  Celelalte componente sunt: alcool izopropilic, cocoat de macrogol-7-glicerol, hipromeloză, apă purificată.

Cum arată Diclac şi conţinutul ambalajului 
Diclac se prezintă sub formă de gel transparent, incolor până la uşor gălbui, fără bule de aer, cu miros caracteristic de alcool.
Este disponibil în cutie cu un tub din Al conţinând 50 g gel şi cutie cu un tub din Al conţinând 100 g gel. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanții

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Hexal AG
Industriestrasse 25, D-83607 Holzkirchen, 
Germania

Fabricanții 
Salutas Pharma GmbH
Otto-von-Guericke Allee 1, D-39179 Barleben, Germania 

Salutas Pharma GmbH
Lange Göhren 3, 39171 Osterweddingen, Germania 

Acest prospect a fost revizuit în Ianuarie, 2017. 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Diclac® 50 mg/g, gel x 100 g gel


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Fares - Ceai trei frati patati 50g

  Fares - Ceai trei frati patati 50g

  4,91 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Ceai articulatii sanatoase antireumatic 50g

  Fares - Ceai articulatii sanatoase antireumatic 50...

  10,34 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Fares - Ceai matase de porumb 50g

  Fares - Ceai matase de porumb 50g

  9,71 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Secom - Total Cleanse Uric Acid 60caps.veg

  Secom - Total Cleanse Uric Acid 60caps.veg

  138,52 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Herbagetica - Berberina Bio-Activa 60caps

  Herbagetica - Berberina Bio-Activa 60caps

  66,53 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Diclac® 50 mg/g, gel x 50 g gel

  Diclac® 50 mg/g, gel x 50 g gel

  24,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos