Dermobacter® solutie cutanata 125 ml

Cod: W41837001
Brand: Innotech
Status:

Dermobacter® solutie cutanata 125 ml contine substante antiseptice, fiind utila in curatarea si prevenirea suprainfectarii ranilor.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

26,42 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Dermobacter® solutie cutanata 125 ml

Dermobacter® solutie cutanata 125 ml contine substante antiseptice, fiind utila in curatarea si prevenirea suprainfectarii ranilor.

Indicatii:

Dermobacter contine clorura de benzalconiu si digluconat de clorhexidina care sunt niste substante antiseptice.

Dermobacter este indicat in curatarea ranilor si tratamentul ajutator al afectiunilor de la nivelul pielii si mucoaselor cauzate de infectii de la inceput sau care s-ar putea suprainfecta.

Mod de administrare:

Solutia poate fi folosita nediluata sau diluata, o data sau de doua ori pe zi.

 • Folosirea nediluata: aplicata pe piele.
 • Folosirea diluata 1/10: aplicata pe mucoase. Solutia diluata trebuie preparata imediat inainte de a fi utilizata si nu trebuie pastrata.

Administrare cutaneo-mucoasa. A nu se inghiti.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Dermobacter:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorura de benzalconiu (sau saruri cuaternare de amoniu), la digluconat de clorhexidina (sau substante inrudite din aceeasi clasa) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • pentru aplicare la nivelul ochilor sau urechilor;
 • ca dezinfectant al instrumentarului medical sau chirurgical.

Inainte sa utilizati Dermobacter, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acest medicament este destinat numai pentru uz extern.

Desi absorbtia cutanata este foarte slaba, substantele active pot trece in circulatia generala daca acest produs se foloseste pe o suprafata mare, sub un pansament ocluziv, pe pielea ranita (in special in cazul arsurilor) sau pe pielea nou-nascutilor prematuri sau sugari (datorita raportului suprafata-greutate si a efectului oclusiv al scutecelor).

A se utiliza cu prudenta la nou-nascuti, in mod special la cei nascuti prematur. Dermobacter poate cauza arsuri chimice la nivelul pielii.

Reactii adverse posibile:

Tulburari generale si la nivelul locului de administrare: senzatie de uscaciune a mucoaselor si uscaciune a pielii, care pot fi atenuate de clatirea atenta.

Afectarea pielii si a tesuturilor subcutanate: usoara iritatie a pielii la inceputul aplicarii.

Sarcina si alaptarea:

In timpul sarcinii, Dermobacter poate fi administrat doar daca este absolut necesar. Se recomanda aplicarea pe suprafete cat mai mici, fara plagi, fara pansamente ocluzive si pe o perioada cât mai scurta de timp.Medicamentul nu trebuie aplicat pe sani in perioada de alaptare.

Compozitie:

 • Substantele active sunt clorura de benzalconiu si digluconatul de clorhexidina. Fiecare ml solutie cutanata contine clorura de benzalconiu 5 mg sub forma de clorura de benzalconiu solutie 50% 9,85 mg si digluconat de clorhexidina2 mg sub forma de digluconat de clorhexidina solutie 20% 10,65 mg.
 • Celelalte componente sunt: cocoalchildimetil betaina (Amonyl 265BA), Poloxamer 188, hidroxietilceluloza 10000 mPa.s., acid citric monohidrat, citrat de sodiu, apa purificata.

Mod de prezentare: flacon cu 125 ml solutie cutanata.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Prospect Dermobacter® solutie cutanata 125 ml

Mai multe informatii
Indicat pentru Tratamentul sau prevenirea infectiilor
Afectiune Rani superficiale
Tip produs Fara alcool
Simptome Piele lezata
Indicat pentru Tratamentul sau prevenirea infectiilor
Functie produs Antiseptice
adresabilitate Uz general
Forma prezentare Solutie cutanata
Brand Innotech
Zona corp Piele

Prospect Dermobacter® solutie cutanata 125 ml

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 Dermobacter 5 mg/2 mg/ml Soluţie cutanată

Clorură de benzalconiu/Digluconat de clorhexidină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale>. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 10 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Dermobacter şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înaintesă utilizaţiDermobacter

 3. Cum să utilizaţiDermobacter

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Dermobacter

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.                    CE ESTE DERMOBACTER ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Dermobacter conţine clorură de benzalconiu si digluconat de clorhexidină care sunt niște substanțe antiseptice.

Dermobacter este indicat în curățarea rănilor și tratamentul ajutător al afecţiunilor de la nivelul pielii și mucoaselor cauzate de infecții de la început sau care s-ar putea suprainfecta.

Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2.                    CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI DERMOBACTER

Nu utilizaţi Dermobacter

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorură de benzalconiu (sau săruri cuaternare de amoniu), la digluconat de clorhexidină(sau substanțe înrudite din aceeași clasă) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

-pentru aplicare la nivelul ochilor sau urechilor;

-ca dezinfectant al instrumentarului medical sau chirurgical.

Atenţionări şi precauţii

Atentionari

Înainte să utilizaţi Dermobacter, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest medicament este destinat numai pentru uz extern.

Deși absorbția cutanată este foarte slabă, substanțele active pot trece în circulația generală dacă acest produs se folosește pe o suprafață mare, sub un pansamet ocluziv, pe pielea rănită (în special în cazul arsurilor) sau pe pielea nou-născuților prematuri sau sugari (datorită raportului suprafață-greutate și a efectului oclusiv al scutecelor).

A se utiliza cu prudenţă la nou-născuţi, în mod special la cei născuţi prematur. Dermobacter poate cauza arsuri chimice la nivelul pielii.

Precauţii pentru utilizare

A se utiliza în mod adecvat şi a nu se păstra flaconul deschis o perioadă lungă de timp, deoarece odată deschis flaconul, este posibilă contaminarea microbiană.

Dermobacter împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Acest medicament nu trebuie folosit în același timp cu alte antiseptice cu aplicație locală (risc de incompatibilitate sau ineficiență).

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a folosi acest medicament.

În timpul sarcinii, Dermobacter poate fi administrat doar dacă este absolut necesar. Se recomandă aplicarea pe suprafețe cât mai mici, fără plăgi, fără pansamente ocluzive și pe o perioadă cât mai scurtă de timp.Medicamentul nu trebuie aplicat pe sâni în perioada de alăptare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 

Dermobacter nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3.                    CUM SĂ UTILIZAŢI DERMOBACTER

 Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Soluția poate fi folosită nediluată sau diluată, o dată sau de două ori pe zi.

 • Folosirea nediluată: aplicată pe piele.

 • Folosirea diluată 1/10: aplicată pe Soluția diluată trebuie preparată imediat înainte de a fi utilizată și nu trebuie păstrată.

Administrarea trebuie   întotdeauna urmată de o clătire atentă. În toate cazurile, urmați recomandările făcute de medicul sau farmacistul dumneavoastră.

Mod de administrare

Administrare cutaneo-mucoasa. A nu se înghiţi.

Durata tratamentului

Durata uzuală a tratamentului este de 7 – 10 zile.

Dacă utilizaţimai mult Dermobacter decât trebuie

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dermobacter

Dacă ați uitat să aplicați soluția, aplicați-o cel în cel mai scurt timp posibil.

Dacă încetaţi să luaţi utilizaţi Dermobacter

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.                    REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Dermobacter poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 utilizator din 10

Frecvente:

care afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

Mai puţin frecvente:

care afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000

Rare:

care afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000

Foarte rare:

afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

Cu frecvenţă necunoscută

care nu poate fi estimată din datele disponibile

 

Tulburări generale și la nivelul locului de administrare

Nu se cunoaște frecvența. Senzație de uscăciune a mucoaselor și uscăciune a pielii, care pot fi atenuate de clătirea atentă.

Afectarea pielii și a țesuturilor subcutanate

Nu se cunoaște frecvența. Ușoară iritație a pielii la

începutul aplicării.

Nu se cunoaște frecvența. Posibilă eczemă de contact

Leziuni, intoxicaţii şi complicaţii legate de procedurile utilizate

Nu se cunoaște frecvența.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastrăsau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.                    CUM SE PĂSTREAZĂ DERMOBACTER

 Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu păstrați flaconul deschis perioade îndelungate deoarece poate interveni contaminarea microbiană odată ce s-a deschis flaconul, în special în cazul flacoanelor mari (250 ml sau mai mult).

A se păstra la temperaturi sub 25° C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.                    CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII Ce conţine Dermobacter

Substanțele active sunt clorura de benzalconiu. și digluconatul de clorhexidină. Fiecare ml soluţie cutanată conține clorură de benzalconiu 5 mg sub formă de clorură de benzalconiu soluţie 50% 9,85 mg și digluconat de clorhexidină2 mg sub formă de digluconat de clorhexidină soluţie 20% 10,65 mg.

Celelalte componente sunt: cocoalchildimetil betaină (Amonyl 265BA), Poloxamer 188, hidroxietilceluloză 10000 mPa.s., acid citric monohidrat, citrat de sodiu, apă purificată.

Cum arată Dermobacter şi conţinutul ambalajului

Dermobacter se prezintă sub formă de soluţie limpede, incoloră, puţin vâscoasă, care spumează la agitare.

Este disponibil în cutii cuun flacon din PVC de culoare brună care conţine 125 ml sau 300ml soluţie cutanată.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţăşi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Laboratoire Innotech International

22 Avenue Aristide Briand, 94110, Arcueil, Franţa

Fabricantul

INNOTHERA CHOUZY

Rue René Chantereau, Chouzy-sur-Cisse

41150 VALLOIRE-SUR-CISSE, Franța

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost revizuit în Noiembrie, 2018

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Dermobacter® solutie cutanata 125 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Dermobacter® solutie cutanata 300 ml

  Dermobacter® solutie cutanata 300 ml

  33,42 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Amniocen - Decasept Junior spray 20ml

  Amniocen - Decasept Junior spray 20ml

  15,61 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Dacia Plant - Biseptol spray de gura cu aloe vera 20ml

  Dacia Plant - Biseptol spray de gura cu aloe vera ...

  13,84 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Elgydium Elugel Gel Bucal Cu Clorhexidina 40 Ml

  Elgydium Elugel Gel Bucal Cu Clorhexidina 40 Ml

  27,62 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Urgo - Rezistent banda 1m x 6cm

  Urgo - Rezistent banda 1m x 6cm

  18,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Corsodyl® mint mouthwash 0,2 g/100 ml, apa de gura x 300 ml

  Corsodyl® mint mouthwash 0,2 g/100 ml, apa de gur...

  26,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

meniu
Cosul meu