Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Corneregel® 50 mg/g gel oftalmic 10g

Cod: W42114002
Status:

Corneregel® 50 mg/g gel oftalmic 10g este un medicament utilizat in tratamentul unor afectiuni de la nivel ocular.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

30,83 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Corneregel® 50 mg/g gel oftalmic 10g

Corneregel® 50 mg/g gel oftalmic 10g este un medicament utilizat in tratamentul unor afectiuni de la nivel ocular.

Indicatii:

Corneregel este un gel oftalmic, absorbit rapid la nivelul ochiului.
Substanta activa este dexpantenolul. Dexpantenolul este transformat rapid in acid pantotenic, care este o vitamina hidrosolubila, care intervine in numeroase procese metabolice sub forma de coenzima A.
Acidul pantotenic are un efect trofic si stimuleaza proliferarea fibroblastilor si regenerarea tegumentelor si mucoaselor lezate.

Este utilizat pentru:

-  tratamentul afectiunilor corneene neinflamatorii (keratopatii), de exemplu distrofie corneana (tulburari de nutritie), degenerare corneana (regresie), eroziuni corneene recidivante (descuamari) si leziuni corneene la purtatorii de lentile de contact;
-  tratamentul infectiilor corneene de natura bacteriana, virala sau micotica, ca medicament adjuvant pentru tratamentul specific al acestor afectiuni corneene;

- ca tratament adjuvant al leziunilor de la nivelul corneei si conjunctivei oculare, arsurilor termice si chimice.

Mod de administrare:

Doza recomandata este o picatura gel oftalmic Corneregel aplicata in sacul conjunctival de 4 ori pe zi, precum si inainte de culcare, in functie de severitatea si intensitatea manifestarilor.

Este bine sa va adresati unui medic oftalmolog in timpul utilizarii Corneregel, avand in vedere ca tratamentul cu acest medicament este in mod normal de lunga durata.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Corneregel:
- daca sunteti alergic la dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atentionari:

Daca purtati lentile de contact moi in timp ce aplicati o picatura de Corneregel, lentilele pot fi patate si pot sa apara incompatibilitati. Lentilele de contact trebuie indepartate si aplicate din nou numai dupa aproximativ 15 minute de la administrarea gelului.

Reactii adverse posibile:

In cazuri izolate pot sa apara reactii alergice.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Compozitie:

Ce contine Corneregel:
-  Substanta activa este dexpantenolul. Un gram de gel contine dexpantenol 50 mg
-  Celelalte componente sunt: cetrimida, edetat disodic, carbomer, hidroxid de sodiu, apa purificata.

Mod de prezentare: tub continand 10 g gel oftalmic.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneOftalmo
Substanta activaDEXPANTHENOLUM
Grupa farmacoterapeuticaAlte medicamente folosite in oftalmologie alte medicamente folosite in oftalmologie
Functie produsProtector ocular
adresabilitateUz general
Forma prezentareGel
BrandBausch Lomb
Zona corpOchi

Prospect Corneregel® 50 mg/g gel oftalmic 10g

Prospect: Informații pentru pacient

Corneregel 50 mg/g gel oftalmic

Dexpantenol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-  Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

 1. Ce este Corneregel şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Corneregel
 3. Cum să utilizaţi Corneregel
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Corneregel
 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii
 1. Ce este Corneregel și pentru ce se utilizează

Corneregel este un gel oftalmic, absorbit rapid la nivelul ochiului. Substanţa activă este dexpantenolul. Dexpantenolul este transformat rapid în acid pantotenic, care este o vitamină hidrosolubilă, care intervine în numeroase procese metabolice sub formă de coenzima A.
Acidul pantotenic are un efect trofic şi stimulează proliferarea fibroblaştilor şi regenerarea tegumentelor şi mucoaselor lezate.

Corneregel este utilizat pentru:

-  tratamentul afecţiunilor corneene neinflamatorii (keratopatii), de exemplu distrofie corneană (tulburări de nutriţie), degenerare corneană (regresie), eroziuni corneene recidivante (descuamări) şi leziuni corneene la purtătorii de lentile de contact;

-  ca tratament adjuvant al leziunilor de la nivelul corneei şi conjunctivei oculare, arsurilor termice şi chimice;

-  tratamentul infecţiilor corneene de natură bacteriană, virală sau micotică, ca medicament adjuvant pentru tratamentul specific al acestor afecţiuni corneene.
Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 1. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Corneregel

Nu utilizaţi Corneregel:

- dacă sunteţi alergic la dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Corneregel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă purtaţi lentile de contact moi în timp ce aplicaţi o picătură de Corneregel, lentilele pot fi pătate şi pot să apară incompatibilităţi. Lentilele de contact trebuie îndepărtate şi aplicate din nou numai după aproximativ 15 minute de la administrarea Corneregel.

Corneregel împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente. Dacă utilizaţi Corneregel concomitent cu altă soluţie sau unguent oftalmic, acestea trebuie utilizate la intervale de 15 minute. Corneregel trebuie să fie aplicat ultimul.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Corneregel nu trebuie utilizat de către gravide sau femei care alăptează decât dacă, după evaluarea atentă, medicul dumneavoastră constată că beneficiul utilizării Corneregel depăşeşte riscurile potenţiale.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă este utilizat conform instrucţiunilor, acest medicament poate determina înceţoşarea trecătoare a vederii şi pacienţii trebuie să aibă grijă când conduc vehicule şi folosesc utilaje.

 1. Cum să utilizați Corneregel

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este o picătură gel oftalmic Corneregel aplicată în sacul conjunctival de 4 ori pe zi, precum şi înainte de culcare, în funcţie de severitatea şi intensitatea manifestărilor.

Durata de administrare nu este limitată. Trebuie să utilizaţi Corneregel până când observaţi îmbunătăţirea manifestărilor dumneavoastră.

Este bine să vă adresaţi unui medic oftalmolog în timpul utilizării Corneregel, având în vedere că tratamentul cu acest medicament este în mod normal de lungă durată.

Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a gelului oftalmic, când manipulaţi tubul, vă rugăm să nu atingeţi vârful aplicator cu degetele şi nu atingeţi ochiul cu vârful aplicator. Puneţi capacul de protecţie după fiecare utilizare.

Instrucţiuni de utilizare

Înclinaţi capul spre spate.
Trageţi în jos pleoapa inferioară cu ajutorul degetului arătător de la o mână și ţineţi cu cealaltă mână tubul în poziţie verticală deasupra ochiului (fără să atingeţi ochiul).
Aplicaţi o picătură gel oftalmic în sacul conjunctival.
Țineţi ochiul deschis în timp ce îl rotiţi pentru a asigura răspândirea uniformă a gelului oftalmic.

Capacul de protecţie permite păstrarea tubului în poziţie verticală. Aceasta uşurează administrarea imediată şi eficientă a Corneregel.

Dacă vi se pare că efectul medicamentului Corneregel este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult Corneregel decât trebuie

O supradoză din Corneregel nu implică vreun risc cunoscut. Aceasta nu îmbunătăţeşte sau nu diminuează efectul terapeutic.

Dacă uitaţi să utilizaţi Corneregel

Aplicaţi gelul oftalmic imediat ce vă amintiţi, apoi reveniţi la schema obișnuită de utilizare.

Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să utilizați Corneregel

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazuri izolate pot să apară reacţii alergice.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 1. Cum se păstrează Corneregel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A se utiliza în maxim 6 săptămâni după prima deschidere a tubului.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și tub după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Corneregel

-  Substanţa activă este dexpantenolul. Un gram de gel conţine dexpantenol 50 mg.

-  Celelalte componente sunt: cetrimidă, edetat disodic, carbomer, hidroxid de sodiu, apă purificată.

Cum arată Corneregel şi conţinutul ambalajului

Corneregel se prezintă sub formă de gel incolor, apos şi clar, fără particule vizibile. Este ambalat în cutii cu un tub conţinând 5 g, respectiv 10 g gel oftalmic.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Dr. Gerhard Mann, Chem. – Pharm. Fabrik GmbH Brunsbütteler Damm 165-173, 13581 Berlin, Germania

Fabricantul

Dr. Gerhard Mann, Chem. – Pharm. Fabrik GmbH Brunsbütteler Damm 165-173, 13581 Berlin, Germania

Acest prospect a fost revizuit în iunie 2019.

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Corneregel® 50 mg/g gel oftalmic 10g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Thealoz Duo sol.oftalmica 10ml

  Thealoz Duo sol.oftalmica 10ml

  64,09 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Blefaroshampoo Solutie Oftalmica 40ml

  Blefaroshampoo Solutie Oftalmica 40ml

  31,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Unitears Sol. Oft. Pic. Flacon 10 Ml

  Unitears Sol. Oft. Pic. Flacon 10 Ml

  30,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Blu Gel A Free solutie oftalmica 10ml

  Blu Gel A Free solutie oftalmica 10ml

  44,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Doppelherz - Aktiv Omega 3 Extra 1000mg 120caps

  Doppelherz - Aktiv Omega 3 Extra 1000mg 120caps

  84,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Artelac Night x 10 ml gel oft

  Artelac Night x 10 ml gel oft

  26,79 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Artelac Rebalance x 10 ml

  Artelac Rebalance x 10 ml

  36,49 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos