Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Corlentor 7,5mg 56compr.film.

Cod: W42779003
Producator: Le Lab. Servier Ind
Status:
Corlentor 7,5 mg comprimate filmate

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
92,22 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Corlentor 7,5mg 56compr.film.

Tratamentul simptomatic al anginei pectorale cronice stabile Ivabradina este indicata pentru tratamentul simptomatic al anginei pectorale cronice stabile la adulti cu boala coronariana si ritm sinusal normal si frecventa cardiaca ≥ 70 bpm. Ivabradina este indicata:
- la adulti care au intoleranta sau contraindicatie la beta-blocante
- in asociere cu beta-blocante la pacienti insuficient controlati cu o doza optima de beta-blocant.
Tratamentul insuficientei cardiace cronice
Ivabradina este indicata in insuficienta cardiaca cronica clasa II-IV NYHA cu disfunctie sistolica, la pacienti in ritm sinusal si a caror frecventa cardiaca este ≥ 75bpm, in asociere cu terapia standard incluzand beta-blocante sau atunci cand tratamentul cu beta-blocante este contraindicat sau nu este tolerat.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni cardiovasculare
Mod de administrareDoze
Pentru diferitele dozaje, sunt disponibile comprimate filmate continand 5 mg, respectiv 7,5 mg ivabradina.
Tratamentul simptomatic al anginei pectorale cronice stabile
Se recomanda ca decizia de a initia sau de a modifica tratamentul sa se bazeze pe datele disponibile provenind din masurari in serie ale frecventei cardiace, ECG si monitorizarea ambulatorie timp de 24 ore.
Doza de initiere nu trebuie sa depaseasca 5 mg ivabradina de doua ori pe zi la pacientii cu varsta sub 75 ani. Dupa trei-patru saptamani de tratament, daca pacientul este inca simptomatic, in cazul in care doza initiala este bine tolerata si frecventa cardiaca in repaus se mentine peste 60 bpm, doza poate fi crescuta pana la urmatoarea doza mai mare, la pacientii care primesc 2,5 mg sau 5 mg de doua ori pe zi. Doza de intretinere nu trebuie sa depaseasca 7,5 mg de doua ori pe zi.
Substanta activaIVABRADINUM
SimptomeDurere in piept (precordiala), Tulburari de ritm cardiac
Sarcina si alaptareSarcina
Datele provenite din utilizarea ivabradinei la femeile gravide sunt inexistente sau limitate.
Studiile la animale au evidentiat efecte toxice asupra functiei de reproducere. Aceste studii au evidentiat efecte embriotoxice si teratogene (vezi pct. 5.3). Riscul potential pentru om este necunoscut. Ca urmare, ivabradina este contraindicata in timpul sarcinii (vezi pct. 4.3).
Alaptarea
Studiile la animale au demonstrat ca ivabradina este excretata in lapte. In consecinta, ivabradina este contraindicata in timpul alaptarii (vezi pct. 4.3).
Reactii adverseIvabradina a fost studiata in cadrul unor studii clinice care au implicat aproape 45000 de subiecti.
Reactiile adverse cele mai frecvente ale ivabradinei, fenomenele luminoase (fosfene) si bradicardia, sunt dependente de doza si in legatura cu efectul farmacologic al medicamentului.
PrecautiiAbsenta beneficiului in ceea ce priveste rezultatele clinice la pacientii cu angina pectorala cronica stabila Ivabradina este indicata numai pentru tratamentul anginei pectorale cronice stabile deoarece ivabradina nu are beneficii in ceea ce priveste evenimentele cardiovasculare (de exemplu, infarct miocardic sau deces de cauza cardiovasculara) (vezi pct. 5.1).
Masurarea frecventei cardiace
Dat fiind faptul ca frecventa cardiaca poate fluctua considerabil in timp, atunci cand se determina frecventa cardiaca in repaus, inaintea initierii tratamentului cu ivabradina si pentru pacientii tratati cu ivabradina la care este necesara modificarea dozei, trebuie luate in considerare masurarea in serie a frecventei cardiace, ECG sau monitorizarea ambulatorie timp de 24 ore. Aceasta se aplica si pacientilor cu frecventa cardiaca mica, in special atunci cand frecventa cardiaca scade sub 50 bpm, sau dupa reducerea dozei.
InteractiuniStudiile asupra interactiunilor specifice medicament-medicament nu au demonstrat efecte semnificative clinic asupra farmacocineticii si farmacodinamiei ivabradinei in cazul asocierii urmatoarelor medicamente: inhibitori de pompa de protoni (omeprazol, lansoprazol), sildenafil, inhibitori de HMG CoA reductaza (simvastatina), blocante ale canalelor de calciu de tip dihidropiridinic (amlodipina, lacidipina), digoxina si warfarina. In plus, ivabradina nu a avut efecte semnificative clinic asupra farmacocineticii simvastatinei, amlodipinei, lacidipinei, asupra farmacocineticii si farmacodinamiei digoxinei, warfarinei si asupra farmacodinamiei acidului acetilsalicilic.
In studiile clinice pivot de faza III, o serie de medicamente au fost asociate in mod curent cu ivabradina fara a se dovedi a afecta siguranta administrarii: inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei, antagonisti ai angiotensinei II, beta-blocante, diuretice, medicamente antialdosteronice, nitrati cu durata de actiune scurta si lunga, inhibitori de HMG CoA reductaza, fibrati, inhibitori de pompa de protoni, antidiabetice orale, acid acetilsalicilic si alte medicamente antitrombotice.
Indicatii terapeuticeTratamentul simptomatic al anginei pectorale cronice stabile Ivabradina este indicata pentru tratamentul simptomatic al anginei pectorale cronice stabile la adulti cu boala coronariana si ritm sinusal normal si frecventa cardiaca ≥ 70 bpm. Ivabradina este indicata:
- la adulti care au intoleranta sau contraindicatie la beta-blocante
- in asociere cu beta-blocante la pacienti insuficient controlati cu o doza optima de beta-blocant.
Tratamentul insuficientei cardiace cronice
Ivabradina este indicata in insuficienta cardiaca cronica clasa II-IV NYHA cu disfunctie sistolica, la pacienti in ritm sinusal si a caror frecventa cardiaca este ≥ 75bpm, in asociere cu terapia standard incluzand beta-blocante sau atunci cand tratamentul cu beta-blocante este contraindicat sau nu este tolerat.
Grupa farmacoterapeuticaAlte medicamente pentru afectiuni cardiace alte medicamente pentru afectiuni cardiace
Forma farmaceuticaComprimate filmate
Forma ambalare medicamentCutii cu blistere tip calendar continand 14, 28, 56, 84, 98, 100 sau 112 comprimate filmate.
Concentratie7,5mg
BrandServier
ContraindicatiiHipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipientii enumerati la pct. 6.1,
- Frecventa cardiaca de repaus mai mica de 70 batai/minut inaintea inceperii tratamentului,
- Soc cardiogen,
- Infarct miocardic acut,
- Hipotensiune arteriala severa (< 90/50 mmHg),
- Insuficienta hepatica severa,
- Sindromul sinusului bolnav,
- Bloc sino-atrial,
- Insuficienta cardiaca acuta sau instabila,
- Dependenta de pacemaker (frecventa cardiaca impusa exclusiv de pacemaker),
- Angina pectorala instabila,
- Bloc AV gradul 3,
- Asociere cu inhibitorii puternici ai citocromului P450 3A4, cum sunt: antifungice de tip azolic (ketoconazol, itraconazol), antibiotice macrolidice (claritromicina, eritromicina per os, josamicina, telitromicina), inhibitori de proteaza HIV (nelfinavir, ritonavir) si nefazodona (vezi pct. 4.5 si 5.2),
- Asociere cu verapamil sau diltiazem, care sunt inhibitori moderati de CYP3A4 cu proprietati de reducere a frecventei cardiace (vezi pct. 4.5),
- Sarcina, alaptare si femei aflate la varsta fertila care nu utilizeaza masuri contraceptive adecvate.
Produs RXDA
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Corlentor 7,5mg 56compr.film.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos