Facebook Pixel

Contractubex® x 20 g gel

Cod: W43402001
Brand: Merz
Status:
Contractubex® x 20 g gel se utilizeaza in tratamentul diferitelor tipuri de cicatrice.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

58,60 Lei TVA inclus

Descriere Contractubex® x 20 g gel

Contractubex® x 20 g gel se utilizeaza in tratamentul diferitelor tipuri de cicatrice.

Indicatii:

Contractubex se foloseste pentru tratamentul diverselor tipuri de cicatrice, dupa vindecarea leziunilor.

Contractubex actioneaza pentru stoparea proliferarii tesutului cicatriceal si are efect de aplatizare si decontractare asupra acestui tesut. De asemenea, reduce inrosirea, caldura, inflamatia si durerea (antiinflamator).

Contractubex este indicat pacientilor cu cicatrice care limiteaza miscarile, cele hipertrofice, cheloide (cicatrice care sunt ingrosate, ridicate si uneori colorate diferit de pielea din jur), cicatrice desfigurante post-operatorii, dupa amputatii, arsuri si accidente; dupa contracturi cum ar fi contractura Dupuytrene (contractura mainii) si contracturile traumatice ale tendoanelor ca si cicatrice atrofice (cicatrice care formeaza depresiuni sau incretituri ale pielii).

Mod de administrare:

Daca medicul nu prescrie altfel, doza uzuala este de o aplicare de cateva ori pe zi si se maseaza usor tesutul cicatriceal pana la absorbtia completa a gelului.

Daca cicatricele sunt dure si vechi, Contractubex se lasa sa actioneze peste noapte sub un bandaj.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Contractubex daca sunteti alergic (hipersensibil) la Extr. Cepae, heparina sodica, alantoina, la acid sorbic sau parabeni ( metil-4-hidroxibenzoat) sau la oricare dintre celelalte componente ale Contractubex.

Deoarece nu exista date despre siguranta si eficacitatea Contractubex la copii cu varsta sub un an, acesta nu trebuie folosit la aceasta categorie de varsta.

Atentionari si precautii

Inainte sa utilizati contractubex, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Contractubex contine paraben (metil-4-hidroxibenzoat), care poate produce reactii alergice (chiar intarziate). Contractubex contine acid sorbic ce poate cauza reactii locale la nivelul pielii (de ex. dermatita de contact).

La copii, Contractubex va fi folosit doar daca medicul considera ca beneficiile depasesc riscurile.

Reactii adverse posibile:

 • Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 utilizatori): mancarime; inrosirea pielii; mici pete rosii pe piele; atrofie cicatriceala.
 • Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori) : colorarea in brun a pielii; atrofia pielii.
 • Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele diponibile): aparitia de pete rosii, supranivelate pe piele, pline cu puroi; reactii alergice locale; inflamatie si durere la locul administrarii; amorteala sau furnicaturi in maini si picioare; urticarie; eruptie cutanata tranzitorie; iritatie cutanata; formarea demici umflaturi pe piele; inflamatie cutanata; senzatie de arsura la nivelul pielii; exfoliere la locul aplicarii; senzatie de strangere a pielii; dermatita de contact.

Sarcina si alaptarea:

Nu se cunosc pana acum riscurile pe durata sarcinii si alaptarii.

Compozitie:

 • Substantele active sunt: heparina sodica 5000 UI, extract lichid de ceapa 10 g, alantoina 1 g pentru 100 g gel.
 • Celelalte componente sunt: acid sorbic, p-hidroxibenzoat de metil, guma Xantan, macrogol 200, compozitie de parfumare 231616, apa purificata.

Mod de prezentare: tub cu 20 g gel.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Contractubex® x 20 g gel

Mai multe informatii
Indicat pentruTaieturi, zgarieturi
Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Contractubex, gel

Extract lichid de ceapă, heparină sodică, alantoină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Contractubex cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 14 zile.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Contractubex şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să utilizaţi Contractubex

 3. Cum să utilizaţi Contractubex

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Contractubex

 6. Informaţii suplimentare

1.                   CE ESTE CONTRACTUBEX ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Contractubex se foloseşte pentru tratamentul diverselor tipuri de cicatrice, după vindecarea leziunilor.

Contractubex acţionează pentru stoparea proliferării ţesutului cicatriceal şi are efect de aplatizare şi decontractare asupra acestui ţesut. De asemenea, reduce înroşirea, căldura, inflamaţia şi durerea (antiinflamator).

Contractubex este indicat pacienţilor cu cicatrice care limitează mişcările, cele hipertrofice, cheloide (cicatrice care sunt îngroşate, ridicate şi uneori colorate diferit de pielea din jur), cicatrice desfigurante post-operatorii, după amputaţii, arsuri şi accidente; după contracturi cum ar fi contractura Dupuytrene (contractura mâinii) şi contracturile traumatice ale tendoanelor ca şi cicatrice atrofice (cicatrice care formează depresiuni sau încreţituri ale pielii).

2.                   ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CONTRACTUBEX

Nu utilizaţi Contractubex :

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Extr. Cepae, heparină sodică, alantoină, la acid sorbic sau parabeni ( metil-4-hidroxibenzoat) sau la oricare dintre celelalte componente ale Contractubex (enumerate la pct 6).

Deoarece nu există date despre siguranța și eficacitatea Contractubex la copii cu vârsta sub un an, acesta nu trebuie folosit la această categorie de vârstă.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi contractubex, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Contractubex conţine paraben (metil-4-hidroxibenzoat), care poate produce reacţii alergice (chiar întârziate). Contractubex conţine acid sorbic ce poate cauza reacţii locale la nivelul pielii (de ex. dermatită de contact).

La copii, Contractubex va fi folosit doar dacă medicul consideră că beneficiile depășesc riscurile. Există instrucțiuni speciale pentru copii (vezi pct 3).

Contractubex împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu se cunosc până acum riscurile pe durata sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Contractubex nu are nicio influenţă asupra capacității de a conduce autovehicule şi de a folosi utilaje.

Contractubex conţine p-hidroxibenzoat de metil, care poate produce reacţii alergice întârziate. Contractubex conţine acid sorbic/ Poate cauza reacţii locale la nivelul pielii, de ex. dermatită de contact.

3.                   CUM SĂ UTILIZAŢI CONTRACTUBEX

Utilizaţi întotdeauna Contractubex exact aşa cum este descris în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă medicul nu prescrie altfel, doza uzuală este de o aplicare de câteva ori pe zi şi se masează uşor ţesutul cicatriceal până la absorbţia completă a gelului. Dacă cicatricele sunt dure şi vechi, Contractubex se lasă să acţioneze peste noapte sub un bandaj.

Copii

Deoarece nu sunt cunoscute eficacitatea și toleranța Contractubex la copii cu vârsta mai mică de 1 an, nu este recomandată utilizarea Contractubex la această categorie.

La copii cu vârsta mai mare de 1 an se poate utiliza Contractubex, 1-2 aplicații pe zi, la indicația expresă a medicului și numai dacă acesta consideră că beneficiile depășesc potențialele riscuri.

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.                   REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Contractubex poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacții adverse au fost raportate la utilizarea Contractubex:

Frecvente (afectează mai puțin de 1 din 10 utilizatori):

 • mâncărime,

 • înroșirea pielii,

 • mici pete roșii pe piele,

 • atrofie cicatriceală.

Mai puțin frecvente (afectează mai puțin de 1 din 100 utilizatori) :

 • colorarea în brun a pielii,

 • atrofia pielii.

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele diponibile):

 • apariția de pete roșii, supranivelate pe piele, pline cu puroi

 • reacții alergice locale,

 • inflamație și durere la locul administrării,

 • amorțeală sau furnicături în mâini și picioare,

 • urticarie,

 • erupție cutanată tranzitorie,

 • iritaţie cutanată,

 • formarea demici umflături pe piele,

 • inflamaţie cutanată,

 • senzaţie de arsură la nivelul pielii,

 • exfoliere la locul aplicării,

 • senzaţie de strângere a pielii,

 • dermatită de contact.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.                   CUM SE PĂSTREAZĂ CONTRACTUBEX

A se păstra la temperaturi sub 25ºC.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Contractubex după data de expirare înscrisă pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.                   INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Contractubex

-Substanţele active sunt: heparină sodica 5000 UI, extract lichid de ceapă 10 g, alantoină 1 g pentru 100 g gel.

-Celelalte componente sunt: acid sorbic, p-hidroxibenzoat de metil, gumĂ Xantan, macrogol 200, compoziție de parfumare 231616, apă purificată

Cum arată Contractubex şi conţinutul ambalajului

Contractubex se prezintă sub formă de gel opac, de culoare brun deschisă, cu miros caracteristic.

Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g gel

Cutie cu un tub din aluminiu a 50 g gel

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Merz Pharmaceuticals GmbH,

Eckenheimer Landstr. 100, 60318 Frankfurt am Main, Germania

Fabricantul

Merz Pharma GmbH & Co. KGaA

Eckenheimer Landstr. 100, 60318 Frankfurt am Main,

Germania

Acest prospect a fost revizuit în martie 2016.

AfectiuneRani superficiale
SimptomePiele lezata
Indicat pentruTaieturi, zgarieturi
Functie produsAntiimperfectiuni, Protector par, unghii, piele
adresabilitateUz general
Forma prezentareGel
BrandMerz
Zona corpPiele
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Contractubex® x 20 g gel


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Hepa-Merz® granulat, granule pentru solutie orala x 30 plicuri

  Hepa-Merz® granulat, granule pentru solutie orala...

  194,22 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Merz Hepa-Merz granulat x 30plicuri

  Merz Hepa-Merz granulat x 30plicuri

  187,91 Lei TVA inclus
  lipsa stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Doppelherz - Aktiv Ca 900+D3+Biotina+Acid Folic 30tb

  Doppelherz - Aktiv Ca 900+D3+Biotina+Acid Folic 30...

  20,13 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Herbagetica - Zinc Complex 60+10caps

  Herbagetica - Zinc Complex 60+10caps

  28,91 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Revalid - Hair Complex 180caps.

  Revalid - Hair Complex 180caps.

  Rating:
  100%
  173,14 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Stratamed gel 5g

  Stratamed gel 5g

  131,92 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Revalid - Hair Complex 180caps.

  Revalid - Hair Complex 180caps.

  Rating:
  100%
  72,64 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu