Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x 1doza unica

Cod: W63278001
Brand: Bayer
Status:

Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x 1doza unica este un medicament antifungic, care trateaza infectiile de la nivel genital.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

39,90 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x 1doza unica

Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x 1doza unica este un medicament antifungic, care trateaza infectiile de la nivel genital.

Descriere:

Canesten Gyn Uno se utilizeaza pentru tratamentul infectiilor vaginului si ale organelor genitale externe feminine, cauzate de microorganisme sensibile la clotrimazol.

Infectiile sunt cauzate de obicei de ciupercile din genul Candida.

Simptomele includ senzatie de mancarime, senzatie de arsura si secretii vaginale abundente.

Substanta activa din Canesten Gyn Uno este clotrimazol, care apartine grupului de medicamente numit derivati de imidazol. Acesta are un spectru larg de actiune impotriva fungilor, adica distruge fungii si inhiba cresterea lor. Este eficace impotriva microorganismelor cum sunt dermatofiti, levuri si mucegaiuri.

 Mod de administrare:

Acest medicament poate fi utilizat de catre femei adulte si adolescente de la varsta de 16 ani:

 • o capsula moale vaginala introdusa profund in vagin in doza unica, seara

Consultati sectiunea Instructiuni de utilizare a prospectului.

Nu se recomanda utilizarea Canesten Gyn Uno in timpul perioadei menstruale. Tratamentul trebuie finalizat inainte de inceperea menstruatiei. Daca sunteti gravida introduceti capsula moale vaginala in vagin cu degetele, fara aplicatorul furnizat in ambalaj.

Daca partenerul sexual prezinta simptome ale infectiei cu fungi, acestea trebuie tratate in acelasi timp - cereti recomandari medicului sau farmacistului.

Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului.

Ingrediente active:

Fiecare capsula moale contine clotrimazol 500 mg.

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu utilizati Canesten Gyn Uno daca sunteti alergica la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Inainte sa utilizati Canesten Gyn Uno, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti:

 • o infectie vaginala pentru prima data
 • infectii recurente (cel putin 4 infectii in decurs de 1 an
 • febra de 38 °C sau mai mare
 • durere la nivelul etajului abdominal inferior, dureri de spate
 • secretii vaginale abundente cu miros neplacut
 • greata
 • sangerare vaginala si/sau dureri simultane la nivelul umerilor.

Nu utilizati tampoane, spalaturi vaginale, spermicide sau alte produse de uz vaginal in acelasi timp cu Canesten Gyn Uno.

Evitati contactul sexual in timpul utilizarii acestui medicament deoarece infectia poate fi transmisa partenerului sexual. Proprietatile produselor contraceptive din latex, cum sunt prezervative si diafragme, pot fi reduse in timpul utilizarii Canesten GYN Uno.

Eficacitatea spermicidelor vaginale poate fi, de asemenea, diminuata. Se recomanda utilizarea altor masuri contraceptive pe durata tratamentului si inca 5 zile dupa intreruperea acestuia.

La adolescente cu varsta mai mica de 16 ani, Canesten Gyn Uno nu trebuie utilizat fara recomandarea unui medic.

Ca masura de precautie, utilizarea clotrimazol trebuie evitata in primele trei luni de sarcina. Nu se recomanda utilizarea Canesten Gyn Uno in timpul alaptarii. Ca masura de precautie, se recomanda intreruperea alaptarii in timpul tratamentului si sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Nu inghititi Canesten Gyn Uno.

Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu o capsula moale vaginala si un aplicator.

 

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Prospect Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x 1doza unica

Mai multe informatii
Indicat pentru Infectii genitale
Afectiune Candidoza
Simptome Scurgere vaginala
Indicat pentru Infectii genitale
Compozitie produs Clotrimazol
Functie produs Antiinfectios, Antimicotic, Antimicrobian
adresabilitate Femei
Forma prezentare Ovule
Brand Bayer
Zona corp Vaginal

Prospect Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x 1doza unica

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Canesten GYN Uno 500 mg capsulă moale vaginală

Clotrimazol

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
 • Dacă, după 7 zile, nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Canesten Gyn Uno şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Canesten Gyn Uno
 3. Cum să utilizaţi Canesten Gyn Uno
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Canesten Gyn Uno
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1.          Ce este Canesten Gyn Uno şi pentru ce se utilizează 

Substanţa activă din Canesten Gyn Uno este clotrimazol, care aparţine grupului de medicamente numit derivaţi de imidazol. Acesta are un spectru larg de acțiune împotriva fungilor, adică distruge fungii şi inhibă creşterea lor. De asemenea, este eficace împotriva microorganismele cum sunt dermatofiţi, levuri şi mucegaiuri.

Canesten Gyn Uno se utilizează pentru tratamentul infecţiilor vaginului şi ale organelor genitale externe feminine, cauzate de microorganisme sensibile la clotrimazol. Infecţiile sunt cauzate de obicei de ciupercile din genul Candida. Simptomele includ senzaţie de mâncărime, senzaţie de arsură şi secreţii vaginale vâscoase, de culoare albă până la galbenă, inodore (de tip brânzos), roșeață, umflături și durere.

Acest medicament poate fi utilizat de către femei adulte şi adolescente de la vârsta de 16 ani.

 

2.          Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Canesten Gyn Uno

Nu utilizaţi Canesten Gyn Uno

 • dacă sunteţi alergică la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați Canesten Gyn Uno, adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aveţi:

 • o infecţie vaginală pentru prima dată
 • infecție vaginală în primul trimestru de sarcină
 • infecţii recurente, mai mult de două infecții în ultimele șase luni
 • febră de 38 °C sau mai mare
 • durere la nivelul etajului abdominal inferior, dureri de spate
 • secreţii vaginale abundente, cu miros neplăcut
 • greaţă
 • sângerare vaginală şi/sau dureri simultane la nivelul umerilor

Capsula vaginală moale Canesten Gyn Uno nu este recomandată în timpul perioadei menstruale. Tratamentul trebuie terminat înainte de debutul menstruației.

Nu utilizaţi tampoane, spălături vaginale, spermicide sau alte produse de uz vaginal în acelaşi timp cu Canesten Gyn Uno.

Evitaţi contactul sexual în timpul utilizării acestui medicament deoarece infecţia poate fi transmisă partenerului sexual.

Dacă partenerul sexual prezintă simptome de infecție cu fungi, acestea trebuie tratate în același timp. Tratamentul partenerilor sexuali ar putea ajuta la prevenirea reinfectării.

Proprietăţile produselor contraceptive din latex cum sunt, prezervative şi diafragme pot fi reduse în timpul utilizării Canesten GYN Uno.

Nu înghiţiţi Canesten Gyn Uno.

Copii şi adolescente 

La adolescente cu vârsta mai mică de 16 ani, Canesten Gyn Uno nu trebuie utilizat fără recomandarea unui medic.

Canesten Gyn Uno împreună cu alte medicamente 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Contactaţi medicul dumneavoastră dacă luaţi tacrolimus sau sirolimus, medicamente folosite pentru a controla răspunsul imun al organismului după un transplant de organ.

Este posibilă, de asemenea, creșterea concentraţiilor unor medicamente dacă acestea sunt administrate concomitent cu Canesten Gyn Uno. Cu toate acestea, este puţin probabil ca această creştere să apară după o singură doză de 500 mg. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu sunteţi sigură în legătură cu utilizarea unui medicament concomitent cu Canesten Gyn Uno.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

În primele 3 luni de sarcină, trebuie să vă adresați medicului sau farmacistului înainte de a utiliza clotrimazol.

În timpul sarcinii, nu utilizaţi aplicatorul furnizat în ambalaj. De aceea, introduceţi în vagin capsula moale vaginală cu un deget pentru a preveni rănirea colului uterin.

Alăptarea

Canesten Gyn Uno poate fi utilizat în timpul alăptării. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Canesten Gyn Uno nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

3.          Cum să utilizaţi Canesten Gyn Uno

 Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de:

 • o capsulă moale vaginală introdusă profund în vagin în doză unică,

Tratamentul poate fi repetat. Cu toate acestea, dacă infecția persistă sau reapare, aceasta poate indica o afecțiune mai gravă și ar trebui solicitat sfatul medicului.

Instrucţiuni de utilizare

Capsula moale vaginală trebuie introdusă în vagin cât mai profund posibil, seara la culcare, cu ajutorul aplicatorului furnizat în ambalaj, de preferință în poziție culcată, seara înainte de culcare.

 1. Trageți pistonul aplicatorului spre exterior, până când se oprește. Puneți capsula moale vaginală în

aplicator. 

 1. Puneți capsula moale vaginală cu fermitate în suportul aplicatorului prin răsucire ușoară.
 2. Introduceţi aplicatorul încărcat în vagin cât mai Introducerea se face cel mai bine în poziţie întinsă pe spate, având picioarele depărtate şi uşor îndoite. Apăsaţi pistonul complet în interiorul aplicatorului. Scoateţi aplicatorul cu pistonul apăsat.

Introducerea capsulei moi vaginale fără aplicator:

Dacă sunteţi gravidă introduceţi capsula moale vaginală în vagin cu degetele.

Durata tratamentului 

Canesten Gyn Uno se utilizeaza ca tratament într-o singură doză.

Luaţi legătura cu un medic dacă simptomele nu se îmbunătăţesc după 7 zile de la începerea tratamentului, pentru a confirma cauza infecţiei. Dacă simptomele se înrăutăţesc adresaţi-vă unui medic.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4.          Reacţii adverse posibile

 Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse pot apare cu următoarele frecvenţe:

Frecvente, pot afecta până la 1 din 10 persoane:

 • senzaţie de arsură

Mai putin frecvente, pot afecta până la 1 din 100 persoane:

 • dureri abdominale
 • mâncărime
 • înroşire a pielii/iritaţii

Rare, pot afecta până la 1 in 1000 persoane:

 • reacţii alergice
 • umflături
 • erupţii trecătoare la nivelul pielii
 • sângerări vaginale

Cu frecvenţă necunoscută, care nu poate fi estimată din datele disponibile:

 • exfoliere vaginală
 • disconfort vaginal
 • durere vaginală
 • greață
 • urticarie
 • scurgeri vaginale
 • durere

Opriţi tratamentul dacă aveţi reacţii adverse la nivel local sau reacţii alergice (incluzând reacție anafilactică, angioedem (umflare), tensiune arterială scăzută, dificultăți de respirație și/sau leșin).

Reacţiile adverse locale pot fi similare cu simptomele afecţiunii. De aceea, poate fi uneori dificil să se diferenţieze simptomele infecţiei de reacţiile adverse cauzate de medicament.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare cu privire la siguranţa acestui medicament.

 

5.          Cum se păstrează Canesten Gyn Uno

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Canesten Gyn Uno

 • Substanţa activă este clotrimazol.
 • Fiecare capsulă moale vaginală conţine clotrimazol 500
 • Celelalte componente sunt:
 • gelatină
 • glicerol
 • vaselină albă
 • parafină lichidă
 • apă purificată
 • dioxid de titan (E 171)
 • galben de chinolină (E 104)
 • galben amurg FCF (E 110)
 • lecitină
 • trigliceride cu lanţ mediu

Cum arată Canesten Gyn Uno şi conţinutul ambalajului 

Cutie de carton cu o capsulă moale vaginală de culoare galbenă, ambalată în blister şi un aplicator.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BAYER S.R.L.

Şos. București – Ploiești nr. 1A, clădire B, etaj 1

sector 1, 013681 Bucureşti

România

Fabricantul

GP Grenzach Produktions GmbH

Emil-Barell-Strasse 7

79639 Grenzach-Wyhlen

Germania

 

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale: 

Austria: Canesten Clotrimazol 0,5 g Weichkapsel zur vaginalen Anwendung

Croația: Canesten 1 500 mg meka kapsula za rodnicu

Cipru: Gyno-Canesten 500 mg κολπικό καψάκιο, μαλακό

Estonia: Canesten

Finlanda: Canesten 500 mg emätinpuikko pehmeä kapseli

Grecia: Gyno-Canesten 500 mg κολπικό καψάκιο, μαλακό

Italia: Gyno-Canesten Monodose

Letonia: Canesten

Lituania: Canesten Polonia: Canesten

Republica Cehia: Canesten Gyn 1 den

România: Canesten Gyn Uno 500 mg capsulă moale vaginală

Slovacia: Canesten Gyn 1 deň 500 mg mäkká vaginálna kapsula

Slovenia: Canesten1 500 mg mehka vaginalna kapsula

Acest prospect a fost revizuit în octombrie 2021.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x 1doza unica


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Supradyn Energy Multivitamine, 30 Comprimate filmate

  Supradyn Energy Multivitamine, 30 Comprimate filma...

  38,38 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Supradyn Fast Energy, 10 plicuri granule orodispersabile cu dizolvare rapida, Multivitamine si Coenzima Q10

  Supradyn Fast Energy, 10 plicuri granule orodisper...

  27,58 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Elevit 2 Multivitamine pentru Sarcina – Trimestrul 2 si 3 de sarcina – 30 capsule

  Elevit 2 Multivitamine pentru Sarcina – Trimestr...

  63,41 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Rennie® Spearmint x 24 comprimate masticabile

  Rennie® Spearmint x 24 comprimate masticabile

  18,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Canespor® 10mg/g crema x 20 g

  Canespor® 10mg/g crema x 20 g

  38,30 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Canesten® 10mg/g crema x 30 g

  Canesten® 10mg/g crema x 30 g

  32,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Ulei de cimbru 10ml

  Fares - Ulei de cimbru 10ml

  29,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Plantextrakt - Tinctura de propolis 30ml

  Plantextrakt - Tinctura de propolis 30ml

  16,73 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema

  Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema

  28,58 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Cloramina T-Sin 500mg 50compr

  Cloramina T-Sin 500mg 50compr

  42,97 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

meniu
Cosul meu