Aptamil Nutri-Biotik 1+ - inspirat de laptele matern, pentru un sistem imunitar puternic

4 minute citire

- 22/01/2023
Ultima actualizare: 08/06/2023

Aptamil Nutri-Biotik 1+ - inspirat de laptele matern, pentru un sistem imunitar puternic

De ce este important laptele matern?

Din momentul in care ai ramas insarcinata, corpul tau incepe sa se pregateasca pentru a aduce pe lume un bebelus sanatos, cu un sistem imunitar puternic. In ultimele trei luni de sarcina de la mama sunt transferati anticorpi prin placenta catre bebelus, iar laptele matern are nu doar rolul de a hrani nou-nascutul, ci si de a-l proteja, prelungind imunitatea pasiva, pana cand el va avea propriul sistemul imunitar deplin dezvoltat.

Expertii NUTRICIA cerceteaza de decenii ingredientul vedeta din laptele matern – oligozaharidele – pentru a inova continuu formulele de lapte premium Aptamil si a sustine imunitatea copilului tau. Aptamil Nutri-Biotik 1+ contine un mix unic de oligozaharide, dezvoltat de oamenii de stiinta dupa 50 de ani de cercetare a laptelui matern.

Iata cum contribuie acesti nutrienti la construirea unui sistem imunitar puternic pentru copilul tau: Laptele matern este cel mai puternic aliat in construirea unui sistem imunitar puternic al bebelusului. Colostrul secretat de corp in primele zile dupa nastere este bogat in compusi importanti pentru imunitate, fiind considerat un prim vaccin natural al nou-nascutului. El contine concentratii maxime de imunoglobuline lgA (care protejeaza antibacterian sistemul digestiv, respirator, limfatic), imunoglobuline lgD si lgE (cu rol antiviral, antiparazitar, antibacterian si antialergenic), precum si imunoglobuline lgM si polipeptide bogate in proteine. Acestea au rol imunomodulator si stimuleaza actiunea celulelor macrofage, ce distrug organismele patogene. Colostrul contine si lactoferina, un compus cu efect antibacterian, antiviral, antiinflamator si imunomodulator, care protejeaza, la randul lui, nou-nascutul. Laptele matern il ajuta pe bebelus sa isi construiasca un sistem imunitar puternic pe toata perioada alaptarii. Aproximativ 70% din celulele sistemului imunitar al nou-nascutului se afla in tractul digestiv, iar o flora intestinala bogata in bacterii prietenoase scade riscul multiplicarii bacteriilor patogene (rele).

Dincolo de rolul lui de a harni si proteja bebelusul de infectii si alergii, laptele matern are un rol in reducerea riscului de obezitate pe parcursul vietii si in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular – arata studiile. si ce este cu adevarat impresionant este ca aceasta masinarie perfecta, complexa si complicata care este laptele matern, are o compozitie care se adapteaza la cerere, in functie de necesitatile bebelusului. Fascinant, nu?

Oligozaharidele din laptele matern si uimitoarele lor proprietati

De 50 de ani, cercetatorii NUTRICIA studiaza structurile din laptele matern. In singurul centru din lume dedicat exclusiv cercetarii laptelui matern, din Utrecht, Olanda, o echipa compusa din numerosi oameni de stiinta analizeaza mecanismele complexe ale laptelui matern si modul in care el sustine sistemul imunitar al bebelusului. Cercetarile lor au dus la descoperiri uimitoare despre un ingredient-vedeta din laptele matern: oligozaharidele. Cantitativ, oligozaharidele sunt al treilea cel mai abundent ingredient din laptele matern, dupa lactoza si lipide.

Fiecare dintre cele peste 200 de structuri cunoscute de oligozaharide indeplineste un rol specific si sustine dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Oligozaharidele din laptele matern au efect prebiotic, stimuland cresterea si activitatea bacteriilor bune de la nivelul tractului intestinal. Ele au un impact direct asupra sistemului imunitar, determinand celulele imunitare sa reactioneze la potentiale amenintari si blocand agentii patogeni la care este expus bebelusul. Indirect, oligozaharidele contribuie si la o dezvoltare sanatoasa a creierului, proces influentat de sanatatea microbiotei (flora intestinala).

Cercetatorii NUTRICIA au studiat in detaliu structurile de oligozaharide si rolul acestora, in misiunea lor de a gasi formula de lapte praf cea mai apropiata de laptele matern, pentru ca atunci cand alaptarea nu mai este posibila, bebelusul sa continue sa dezvolte un sistem imunitar puternic. Iar descoperirile si inovatiile lor au condus la crearea unui mix unic de oligozaharide, care sa sprijine imunitatea bebelusului tau.

Aptamil - Junior 1+ Nutri-Biotik lapte praf 800g

Aptamil Nutri-Biotik 1+ sustine sistemul imunitar al copilului tau

Nu toate formulele de lapte sunt la fel! Inspirata de 50 de ani de cercetare a laptelui matern si fructificand toate descoperirile expertilor NUTRICIA despre oligozaharide si beneficiile lor pentru un sistem imunitar puternic, formula de lapte premium Aptamil Nutri-Biotik 1+ contine nutrienti esentiali pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului.

Aptamil Nutri-Biotik 1+ contine: 

  • nutrienti prezenti natural in laptele matern;
  • mixul unic de oligozaharide: GOS/FOS si 3’GL;
  • vitaminele C si D care sustin sistemul imunitar (imuno-nutrienti prezenti in mod natural si in laptele matern);
  • fier, care ajuta la dezvoltarea normala a creierului;
  • acizi grasi esentiali (Omega 3), importanti pentru dezvoltarea si functionarea normala a creierului si a vederii la copii;
  • calciu si vitamina D, care sustin dezvoltarea normala a oaselor si a dintilor.

Aptamil Nutri-Biotik nu contine coloranti, conservanti si nici ulei de palmier adaugat si este un produs sustinut de Societatea Romana de Pediatrie.

Cercetarile arata ca nutritia potrivita din primii ani este esentiala pentru o buna imunitate de-a lungul intregii vieti. Ajuta-l pe copilul tau sa isi dezvolte un sistem imunitar puternic! Ofera-i nutritia potrivita si Aptamil Nutri-Biotik 1+, formula de lapte premium pentru copiii de varsta mica, de peste 1 an, formula inspirata de laptele matern. 

Acest produs face parte dintr-o dieta variata si echilibrata. Discutati cu medicul pediatru si utilizati laptele praf numai la recomandarea si indicatiile acestuia.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos