Ritualul de ingrijire a tenului mixt sau gras primavara

2 minute citire

- 20/03/2023
Ultima actualizare: 17/07/2023

Ritualul de ingrijire a tenului mixt sau gras primavara

Este extrem de important ca rutina de ingrijire a tenului sa fie cat mai adaptata conditiilor climatice ale anotimpului, dupa cum ti-am spus si in articolul anterior "Ritualul de ingrijire a tenului uscat primavara".

Precum tenul uscat, si cel mixt sau gras are nevoie de o ingrijire adecvata pentru a nu simti atat de intens schimbarile de vreme specifice primaverii. Setul urmator de pasi simpli te va ajuta sa gasesti solutii pentru efectele unei perioade capricioase, sa te rasfeti si sa obtii tenul fericit mult visat:

Etapa de curatare

Etapa de curatare reprezinta un pas esential in rutina de ingrijire a tenului mixt/gras. Evita incarcarea pielii prin indepartarea delicata a excesului de sebum si a impuritatilor! Iti recomandam produse dermato-cosmetice dedicate acestui tip de ten, pentru a reduce ingrasarea lui. Astfel, dimineata poti opta pentru un gel spumant care confera o curatare eficienta. Maseaza gelul pe pielea umeda pana cand se transforma in spuma si apoi clateste bine cu apa calduta. Tamponeaza si usuca fata cu un prosop curat.

https://www.mattca.ro/bioderma-sebium-gel-spumant-500ml

La finalul zilei, tenul tau merita o curatare delicata pentru a putea fi fresh a doua zi! Da o sansa apei micelare sau spumei demachinate in procesul de indepartare a machiajului si impuritatilor care s-au adunat peste zi. Aminteste-ti sa pulverizezi si apa ta termala preferata pentru a calma pielea si a-i oferi o senzatie de prospetime!

Etapa de hidratare

Cel de-al doilea pas este, desigur, hidratarea. Atunci cand iti alegi crema ia in calcul varsta, sezonul si momentul din zi in care doresti sa o aplici. Crema cu textura lejera este perfecta pentru tenul mixt/gras, in detrimentul celor consistente care au tendinta sa ,,incarce” porii dilatati. Ingredientele pe care trebuie sa le contina o astfel de crema trebuie sa aiba proprietati hidratante, matifiante si sebo-reglatoare.

La Roche-Posay - Anthelios spray matifiant invizibil pentru fata SPF 50 75ml

In plus, se recomanda si utilizarea produselor cu factor de protectie solara (cum este spray-ul matifiant invizibil pentru fata cu SPF50 La Roche-Posay Anthelios sau cremele Frezyderm Sun Screen Color Velvet SPF 30, respectiv Frezyderm Sun Screen Color Velvet SPF 50+), care sa previna aparitia de imperfectiuni si care sa mentina sanatatea pielii expuse la soare. 

In cele din urma, nu uita ca tenul tau este unic, la fel ca tine! De aceea, nu exista o formula general valabila a ritualului de ingrijire a tenului. Te lasam pe tine sa descoperi ceea ce ti se potriveste mai bine pentru a avea un ten fericit!  

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos