Facebook Pixel

Cum ne alegem crema de protectie solara potrivita

Cum ne alegem crema de protectie solara potrivita

2 minute citire

- 24/04/2017

Cum ne alegem crema de protectie solara potrivita

Cremele pentru protectie solara sunt un must-have atunci cand optam sa ne petrecem timpul afara, vara! Exista insa o serie de factori care trebuie luati in calcul atunci cand ne alegem crema de protectie solara. Printre acesti factori se numara: gradul de expunere la soare, pigmentul pielii si varsta.

Afla ce reprezinta cifra factorului de protectie, cum poti calcula SPF-ul necesar pielii tale, tipul de piele pe care o ai si altele, continuand lectura acestui articol!

Ce reprezinta cifra factorului de protectie?

Cifra factorului de protectie (SPF) care apare pe eticheta produsului, te informeaza in legatura cu nivelul filtrului solar, adica timpul pe care il poti petrece la soare fara sa risti arsuri. Poti opta pentru o crema/lapte de protectie solara cu factor SPF de 15, 25, 30 (Bioderma Photoderm AKN Mat Fluid SPF 30 40ml), 50 (Vichy Ideal Soleil Lapte Protectie Fata si Corp SPF 50+, 300 ml), atat timp cat se potriveste tipului tau de piele, pigmentului si timpului de expunere la soare. Bioderma Photoderm AKN Mat Fluid SPF 30 40ml Vichy Ideal Soleil Lapte Protectie Fata si Corp SPF 50+, 300 ml

Cum calculezi SPF-ul necesar pielii tale?

Primul pas este sa identifici durata de timp in care poti sta in mod normal expus la soare fara sa suferi arsuri. Urmatorul pas este inmultirea cu factorul SPF al produsului ce urmeaza a fi utilizat. Trebuie sa stii ca o perioada de 20 minute este suficienta unei pieli deschise la culoare pentru a deveni rosie. Spre exemplu, in cazul unei creme cu factor SPF de 50 (Bioderma Photoderm AR crema SPF 50+ 30ml) vei putea sta 1000 minute fara sa suferi arsuri. Bioderma Photoderm AR crema SPF 50+ 30ml Important: Daca observi ca pielea incepe sa se inroseasca sau ai o senzatie de uscatime, este timpul sa aplici inca un strat de crema de protectie solara! Totodata, nu uita ca stratul protector trebuie improspatat dupa fiecare contact cu apa.

Tipuri de piele

Descopera cat poti sta la soare folosind diferiti factori de protectie, in functie de tipul tau de piele: - foarte sensibila: SPF = 15 -> 1h, SPF = 30 -> 2-3h, SPF = 45 -> +4h - sensibila: SPF = 15 -> 1-2h, SPF = 30 -> 3-4h - normala: SPF = 15 -> 1-3h, SPF = 30 -> +4h - medie: SPF = 8 -> 1-2h, SPF = 15 -> 3-4h - inchisa: SPF = 4 -> 1h, SPF = 8 -> 2-3h, SPF = 15 -> +4h La Roche-Posay Posthelios gel dupa plaja 200ml Nu uita de importanta aplicarii unui gel dupa plaja (La Roche-Posay Posthelios gel dupa plaja 200ml) pentru a-ti ajuta pielea in procesul reparator in urma expunerii la soare! Dupa ce iesi din apa trebuie sa reaplici crema pe tot corpul pentru protectie indelungata.Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu