Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Betadine® ovule 200 mg x 14 ovule

Cod: W12089001
Brand: Egis
Status:

Betadine® ovule 200 mg x 14 ovule se indica in tratamentul infectiilor vaginale cauzate de bacterii, fungi si unele protozoare.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

27,51 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Betadine® ovule 200 mg x 14 ovule

Betadine® ovule 200 mg x 14 ovule se indica in tratamentul infectiilor vaginale cauzate de bacterii, fungi si unele protozoare.

Indicatii:

Betadine contine ca substanta activa iodul liber. Acesta este un antiseptic care distruge bacterii, fungi si unele protozoare.

Betadine este indicat in tratamentul vaginitelor acute si cronice datorate infectiilor mixte, infectiilor nespecifice (vaginite bacteriene determinate de Gardnerella vaginalis), infectiilor fungice, infectiilor cu Trichomonas vaginalis, la adulti.
Tratamentul infectiilor vaginale secundare unor tratamente cu antibiotice sau corticosteroizi, la adulti.

Mod de administrare:

Este destinat pentru administrare intravaginala.

Adulti: in infectii usoare se recomanda administrarea unui ovul Betadine o data pe zi, timp de 7 zile si prelungirea tratamentului cu inca 7 zile in cazul lipsei de raspuns la tratament sau in infectii mai severe.
inaintea administrarii, se recomanda umectarea ovulului si introducerea acestuia intravaginal profund, seara, inainte de culcare.

Se recomanda, de asemenea, utilizarea tampoanelor sanitare in timpul tratamentului.

Este importanta umectarea ovulului cu apa inaintea introducerii in vagin pentru a asigura dizolvarea optima a substantei active si, de asemenea, a preveni iritatia locala la nivelul mucoasei vaginale. Nu trebuie intrerupta utilizarea ovulului chiar daca apar sangerari menstruale.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Betadine:

 • daca sunteti alergica la iod povidona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • daca aveti hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide) sau alte afectiuni tiroidiene acute;
 • inainte si dupa tratamentul cu iod radioactiv, scintigrafie;
 • in inflamatii ale pielii asemanatoare herpesului (dermatite herpetiforme Duhring);

Inainte sa utilizati Betadine, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Intrerupeti tratamentul in cazul aparitiei de iritatii pe piele, dermatite de contact sau reactii de hipersensibilitate. Nu incalziti medicamentul inainte de utilizare. Nu lasati la indemana copiilor.
La administrarea unor cantitati mari de iod, pacientii cu gusa, noduli tiroidieni, sau alte afectiuni non acute ale tiroidei prezinta risc de a dezvolta hiperactivitate a functiei tiroidei (hipertiroidism).

In lipsa unor indicatii stricte, la aceasta categorie de pacienti aplicarea solutiei de iod povidona nu trebuie sa se faca pentru o perioada lunga de timp si pe o suprafata mare a pielii. Chiar si dupa terminarea tratamentului trebuie urmarita o posibila aparitie a unor simptome de hipertiroidism si daca este necesar trebuie monitorizata functia tiroidei.

Tratamentul nu trebuie utilizat inainte sau dupa scintigrafie cu iod radioactiv sau tratament cu iod radioactiv pentru tratamentul carcinomului tiroidian.

Utilizati Betadine cu precautie daca aveti insuficienta renala si utilizati Betadine in mod repetat. Evitati sa utilizati Betadine impreuna cu litiu.

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse rare:

 • Reactii de hipersensibilitate, dermatite de contact (cu simptome cum sunt roseata, vezicule mici si mancarimi)

Reactii adverse foarte rare:

 • Reactie anafilactica (reactie alergica grava care poate determina dificultati la respiratie, ameteli, scaderea brusca a tensiunii arteriale)
 • Hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide care poate determina cresterea poftei de mancare, pierdere a greutatii corporale, transpiratii, batai rapide ale inimii sau stare de neliniste) la pacientii cu boli tiroidiene in trecut;
 • Angioedem (reactie alergica grava care poate determina umflarea fetei si a gatului)

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta:

 • Hipotiroidism (activitate scazuta a glandei tiroide care poate determina oboseala, crestere a greutatii corporale, batai rare ale inimii), care poate sa apara dupa o utilizare prelungita sau extensiva a iod povidonei;
 • Tulburari la nivelul rinichilor;
 • Arsura chimica a pielii (poate sa apara la pregatirea preoperatorie cu solutie de uz extern) 
 • Dezechilibru electrolitic, acidoza metabolica, insuficienta renala acuta, osmolaritate anormala a sangelui (poate sa apara la asimilarea unor cantitati mari de iod povidona).

Sarcina si alaptarea:

In timpul sarcinii si alaptarii iod povidona trebuie utilizata numai daca este strict indicata si pe o perioada minima de timp.
In timpul sarcinii si alaptarii nu trebuie administrate cantitati mari de iod povidona deoarece iodul trece prin placenta si in laptele matern si astfel poate determina cresterea sensibilitatii fatului sau nou- nascutului la iod. Mai mult, iodul este concentrat in laptele matern comparativ cu concentratia din ser. Utilizarea iod povidonei poate induce hipotiroidism trecator (activitate redusa a glandei tiroide) la fat sau nou nascut. Poate fi necesar un control al functiei glandei tiroide a copilului. Trebuie neaparat evitata o posibila ingestie orala a solutiei de catre sugar.

Compozitie:

 • Substanta activa este iod povidona. Un ovul contine iod activ 20 mg sub forma de iod povidona 200 mg.
 • Celalalt component este macrogol 1000.

Mod de prezentare: cutie cu 2 folii a cate 7 ovule.

 

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruInfectii genitale
AfectiuneInfectii si micoze
SimptomeScurgere vaginala
Indicat pentruInfectii genitale
Compozitie produsIod
Functie produsAntibacterian, Antiinfectios, Antimicotic
adresabilitateFemei
Forma prezentareOvule
BrandEgis
Zona corpVaginal
GamaBetadine

Prospect Betadine® ovule 200 mg x 14 ovule

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

Betadine 200 mg ovule 
Iod povidonă 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct.4. 
-  Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

1. Ce este Betadine şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Betadine 3. Cum să utilizaţi Betadine
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Betadine
6. Conținutul ambalajului și alte informaţii 

1. Ce este Betadine şi pentru ce se utilizează 

Betadine conţine ca substanţă activă iodul liber. Acesta este un antiseptic care distruge bacterii, fungi şi unele protozoare. 

Betadine este indicat în tratamentul vaginitelor acute şi cronice datorate infecţiilor mixte, infecţiilor nespecifice (vaginite bacteriene determinate de Gardnerella vaginalis), infecţiilor fungice, infecţiilor cu Trichomonas vaginalis, la adulţi.
Tratamentul infecţiilor vaginale secundare unor tratamente cu antibiotice sau corticosteroizi, la adulţi. 

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Betadine 

Nu utilizaţi Betadine 
-  dacă sunteţi alergică la iod povidonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6); 
-  dacă aveți hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide); 
-  sau alte afecţiuni tiroidiene acute; 
-  înainte şi după tratamentul cu iod radioactiv, scintigrafie; 
-  în inflamaţii ale pielii asemănătoare herpesului (dermatite herpetiforme Duhring); 

Atenționări și precauții 
Înainte să utilizaţi Betadine, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Întrerupeți tratamentul în cazul apariției de iritații pe piele, dermatite de contact sau reacții de hipersensibilitate. Nu încălziți medicamentul înainte de utilizare. Nu lăsați la îndemâna copiilor.
La administrarea unor cantități mari de iod, pacienții cu gușă, noduli tiroidieni, sau alte afecțiuni non acute ale tiroidei prezintă risc de a dezvolta hiperactivitate a funcției tiroidei (hipertiroidism). 

În lipsa unor indicații stricte, la această categorie de pacienți aplicarea soluției de iod povidonă nu trebuie să se facă pentru o perioadă lungă de timp și pe o suprafață mare a pielii. Chiar și după terminarea tratamentului trebuie urmărită o posibilă apariție a unor simptome de hipertiroidism și dacă este necesar trebuie monitorizată funcția tiroidei. 

Tratamentul nu trebuie utilizat înainte sau după scintigrafie cu iod radioactiv sau tratament cu iod radioactiv pentru tratamentul carcinomului tiroidian. 

Utilizați Betadine cu precauție dacă aveţi insuficienţă renală şi utilizaţi Betadine în mod repetat. Evitaţi să utilizaţi Betadine împreună cu litiu.

Copii și adolescenți 
Din cauza lipsei datelor privind siguranța și eficacitatea nu se recomandă utilizarea Betadine la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani. 

Betadine împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.
Litiu: evitaţi utilizarea în același timp;
Utilizarea în același timp a medicamentelor pentru tratamentul rănilor pe bază de enzime duce la o scădere a efectelor terapeutice a ambelor substanțe. 
Nu trebuie utilizate în același timp antiseptice care conţin mercur, săruri de argint, taurolidină sau peroxid de hidrogen şi soluţie alcoolică de acid benzoic deoarece pot reduce efectul ambelor substanţe. 

Medicamentele care conțin iod povidonă atunci când sunt utilizate în același timp sau imediat după aplicarea pe aceeași suprafață sau pe suprafețe apropiate a antisepticelor care conțin octenidină pot determina decolorări întunecate trecătoare în zonele implicate.
Spermicidele şi medicamentele administrate pe cale vaginală (antifungice, antitricomoniazice, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, preparate locale cu estrogeni): orice tratament local pe cale vaginală poate inactiva contraceptivul local. 

Iodul absorbit prin pielea intactă sau rănită poate să interacționeze cu rezultatele unor teste ale funcţiei tiroidiene.
În timpul utilizării iod povidonei cantitatea captată de iod de către glanda tiroidă poate fi mai mică; acest lucru poate duce la interferențe cu diverse investigații (scintigrafia tiroidiană, determinarea PBI [iodul legat de proteine], diagnosticarea cu ajutorul iodului radioactiv) și pot face imposibilă planificarea unui tratament cu iod al tiroidei (terapia cu iod radioactiv). Pentru a putea efectua o nouă scintigrafie trebuie să treacă un interval corespunzător de timp după terminarea tratamentului. 

Iod povidona poate determina rezultate fals pozitive la anumite teste diagnostice cum sunt: detectarea sângerărilor oculte în fecale, detectarea sângelui în urină şi determinarea glucozei în urină. 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 
În timpul sarcinii și alăptării iod povidona trebuie utilizată numai dacă este strict indicată și pe o perioadă minimă de timp.
În timpul sarcinii și alăptării nu trebuie administrate cantități mari de iod povidonă deoarece iodul trece prin placentă și în laptele matern și astfel poate determina creșterea sensibilității fătului sau nou- născutului la iod. Mai mult, iodul este concentrat în laptele matern comparativ cu concentrația din ser. Utilizarea iod povidonei poate induce hipotiroidism trecător (activitate redusă a glandei tiroide) la făt sau nou născut. Poate fi necesar un control al funcției glandei tiroide a copilului. Trebuie neapărat evitată o posibilă ingestie orală a soluției de către sugar. 

Fertilitatea
Medicamentele spermicide sau cele administrate intravaginal (antifungice, antitricomoniazice, antiseptice antibacteriene, antiherpetice, sau preparate locale cu estrogeni): orice tratament intravaginal cu acțiune locală poate inactiva contraceptivele locale. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Betadine nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

3. Cum să utilizaţi Betadine 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Este destinat pentru administrare intravaginală. 

Adulţi: în infecţii uşoare se recomandă administrarea unui ovul Betadine o dată pe zi, timp de 7 zile şi prelungirea tratamentului cu încă 7 zile în cazul lipsei de răspuns la tratament sau în infecţii mai severe.
Înaintea administrării, se recomandă umectarea ovulului şi introducerea acestuia intravaginal profund, seara, înainte de culcare. 

Se recomandă, de asemenea, utilizarea tampoanelor sanitare în timpul tratamentului. 

Este importantă umectarea ovulului cu apă înaintea introducerii în vagin pentru a asigura dizolvarea optimă a substanţei active şi, de asemenea, a preveni iritaţia locală la nivelul mucoasei vaginale. Nu trebuie întreruptă utilizarea ovulului chiar dacă apar sângerări menstruale. 

Utilizarea la copii şi adolescenţi 
Nu se recomandă utilizarea Betadine ovule la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, datorită absenţei datelor privind siguranţa şi eficacitatea. 

Dacă utilizaţi mai mult Betadine decât trebuie 
Dacă aţi utilizat mai mult Betadine decât trebuie pot să apară: 
-  gust metalic, secreţie salivară crescută, senzaţie de arsură sau durere la nivelul gâtului sau cavităţii bucale, 
-  iritaţii şi inflamaţii la nivelul ochiului, 
-  rinită acută şi simptome asemănătoare răcelii; 
-  reacţii la nivelul pielii, 
-  simptome abdominale, în special: greaţă, vărsături, diaree, 
-  insuficienţă renală, încetare patologică a urinării, 
-  colaps circulator, 
-  depresie, insomnie, impotenţă, dureri de cap, 
-  umflături la nivelul gâtului cu sufocare, edem pulmonar, dificultate la respiraţie, tulburări metabolice (acidoză metabolică, valori mari ale sodiului în sânge) şi insuficienţă renală. 

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă suspectaţi un supradozaj. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Betadine 
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele,acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Evaluarea reacțiilor adverse se face având la bază următoarele frecvențe: 

Reacții adverse rare (afectează 10 utilizatori din 10000): 
Reacţii de hipersensibilitate, dermatite de contact (cu simptome cum sunt roșeață, vezicule mici și mâncărimi) 

Reacții adverse foarte rare (afectează mai puțin de 1 utilizator din 10000): 
Reacție anafilactică (reacție alergică gravă care poate determina dificultăți la respirație, amețeli, scăderea bruscă a tensiunii arteriale)
Hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide care poate determina creșterea poftei de mâncare, pierdere a greutății corporale, transpirații, bătăi rapide ale inimii sau stare de neliniște) la pacienții cu boli tiroidiene în trecut; 
Angioedem (reacție alergică gravă care poate determina umflarea feței și a gâtului)

Reacții adverse cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): 
Hipotiroidism (activitate scăzută a glandei tiroide care poate determina oboseală, creștere a greutății corporale, bătăi rare ale inimii), care poate să apară după o utilizare prelungită sau extensivă a iod povidonei;
Tulburări la nivelul rinichilor; 
Arsură chimică a pielii (poate să apară la pregătirea preoperatorie cu soluție de uz extern) Dezechilibru electrolitic, acidoză metabolică, insuficiență renală acută, osmolaritate anormală a sângelui (poate să apară la asimilarea unor cantități mari de iod povidonă). 

Raportarea reacţiilor adverse suspectate 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Betadine 

A se păstra la frigider (2o-8oC), în ambalajul original.
Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conținutul ambalajului și alte informații 

Ce conţine Betadine 
-  Substanţa activă este iod povidona. Un ovul conţine iod activ 20 mg sub formă de iod povidonă 200 mg. 
-  Celălalt component este macrogol 1000. 

Cum arată Betadine şi conţinutul ambalajului 
Betadine se prezintă sub formă de ovule în formă de torpilă, având culoarea brun roşcat. Este amabalat în cutii cu 2 folii din PVC/PE a câte 7 ovule. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
Egis Pharmaceuticals PLC
Keresztúri út 30-38
H-1106 Budapesta,
Ungaria 

Fabricantul 
Egis Pharmaceuticals PLC,
Mátyás király út 65 Körmend H-9900,
Ungaria
(sub licenţă MUNDIPHARMA AG, Basel, Elveţia) 

Acest prospect a fost revizuit în Martie 2015 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Betadine® ovule 200 mg x 14 ovule


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Fiterman - Uractiv Man 30caps

  Fiterman - Uractiv Man 30caps

  50,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Ceai frunze de salvie 50g

  Fares - Ceai frunze de salvie 50g

  6,58 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Hyalo4 - Control crema 100g

  Hyalo4 - Control crema 100g

  64,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 120 ml 

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 120 ml 

  38,76 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Anaftin Baby Gel Gingival 10ml

  Anaftin Baby Gel Gingival 10ml

  28,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 120 ml 

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 120 ml 

  38,76 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g 

  Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g 

  22,86 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  26,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos