Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Betaderm unguent 0,1% 1tub

Cod: W44048001
Producator: E.I.P.I.CO. Med S.R.L. Romania
Status:
BETADERM 1 mg/g unguent

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
14,05 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Betaderm unguent 0,1% 1tub

BETADERM 1mg/g unguent face parte dintr-un grup de medicamente numit steroizi topici.Topic inseamna ca se aplica pe piele. Steroizii topici reduc roseata si mancarimea ce apare in anumite afectiuni ale pielii.
BETADERM 1mg/g unguent are un efect asupra afectiunilor pielii precum eczemele(zone rosii suprainaltate de mici vezicule lichidiene, insotite de o senzatie intensa de mancarime a pielii), psoriazis(placi ingrosate de culoare rosie acoperite cu scuame argintii care se desprind de piele) si dermatite (boli de piele, care se manifesta prin inflamarea acesteia si prin mancarimi). De asemenea poate fi folosit pentru tratamentul de scurta durata a intepaturilor de insecte.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni dermatologice
Mod de administrareUtilizati intotdeauna Betaderm 1mg/g unguent exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va va recomanda cat de mult si cat de des trebuie sa utilizati Betaderm unguent
Nu trebuie sa utilizasi mai mult decat doza prescrisa.
Nu trebuie sa utilizati Betaderm crema pe suprafete mari sau pentru o perioada lunga de timp (de exemplu aproape in fiecare zi pentru mai multe saptamani sau luni).
Daca leziunile pielii nu se amelioreaza dupa 2-4 saptamani de tratament este bine sa consultati din nou medicul.
Substanta activaBETAMETHASONUM
SimptomeMancarimi ale pielii (prurit), Piele inflamata
Sarcina si alaptareAdresati-va medicului d-voastra sau farmacistului inainte de a lua orice medicament.
Nu exista date privind siguranta administrarii topice in timpul sarcinii. Acest medicament se poate utiliza in timpul sarcinii daca este necesar.
Betaderm se poate utiliza in timpul alaptarii numai daca este absolut necesar, pentru perioade scurte si pe suprafete cutanate mici.
Reactii adverseCa toate medicamentele, Betaderm unguent poate provoca reactii adverse cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului sau farmacistului dumneavoastra.
Incetati sa utilizati Betaderm crema si anuntati medicul cat mai curand posibil daca:
- Starea pielii dumneavoastra se inrautateste sau pielea se umfla in timpul tratamentului.Este posibil sa fiti alergic la Betaderm crema, sa aveti o infectie sau sa aveti nevoie de alt tratament
- Daca aveti psoriazis pot sa apara pe piele umflaturi cu puroi. Acest lucru se intampla foarte rar in cursul tratamentului si este cunoscut ca psoriazis pustulos.
PrecautiiAplicarea indelungata a medicamentelor de tipul Betadermului la nivelul fetei poate duce la aparitia dermatitei corticodependente si corticosensible(caracterizata prin subtierea pielii), cu posibilitatea de revenire a simptomatologiei dupa fiecare intrerupere a tratamentului. Ca urmare, se recomanda intreruperea treptata a administrarii.
- Daca pielea dumneavoastra se suprainfecteaza trebuie sa opriti tratamentul
- Nu folositi Betaderm unguentpe suprafete mari si sub pansamente, in special la nou nascuti si la copii mici deoarece creste absorbtia medicamentului si pot sa apara manifestari ale excesului de cortizon in organism precum sindromul Cushing(crestere in greutate, rotunjirea fetei si hipertensiune arteriala) sau incetinirea cresterii. Aceste manifestari dispar dupa intreruperea tratamentului; intreruperea brusca a tratamentului poate determina insuficienta corticosuprarenaliana acuta(insuficienta a secretiei glandelor corticosuprarenale).
- In cazul aparitiei manifestarilor de intoleranta locala precum senzatie de arsura sau de exacerbare a mancarimilor, sunt necesare intreruperea tratamentului si stabilirea cauzei.
InteractiuniPentru Betaderm 1mg/g unguent nu exista interactiuni medicamentoase raportate.
Indicatii terapeuticeBETADERM 1mg/g unguent face parte dintr-un grup de medicamente numit steroizi topici.Topic inseamna ca se aplica pe piele. Steroizii topici reduc roseata si mancarimea ce apare in anumite afectiuni ale pielii.
BETADERM 1mg/g unguent are un efect asupra afectiunilor pielii precum eczemele(zone rosii suprainaltate de mici vezicule lichidiene, insotite de o senzatie intensa de mancarime a pielii), psoriazis(placi ingrosate de culoare rosie acoperite cu scuame argintii care se desprind de piele) si dermatite (boli de piele, care se manifesta prin inflamarea acesteia si prin mancarimi). De asemenea poate fi folosit pentru tratamentul de scurta durata a intepaturilor de insecte.
Grupa farmacoterapeuticaCorticosteroizi, corticosteroizi cu potenta mare (grup iii)
Forma farmaceuticaUnguent
Forma ambalare medicamentFiecare cutie din carton contine 1 tub de 20 g de Betaderm 1mg/g unguent.
Concentratie0,1%
BrandEIPICO
ContraindicatiiNu utilizati betaderm 1mg/g unguen: - daca sunteti alergic la betametazona sau la oricare dintre componentele medicamentului
- daca aveti orice alta problema a pielii pentru ca aceasta se poate agrava. in special nu folositi in tratamentul acneei (boala de piele caracterizata prin aparitia, mai ales pe fata, a unor cosuri, care adesea supureaza), al acneei rozacee (roseata severa a pielii pe si in jurul nasului), al leziunilor ulcerative(rani la nivelul pielii).
- daca aveti infectii ale pielii determinate de diverse bacterii, virusi, fungi sau paraziti
- nu se foloseste la nivelul pleoapelor datorita riscului de aparitie a glaucomului (cresterea presiunii din interiorul ochiului) - betaderm 1mg/g crema nu trebuie aplicat copiilor sub 1 an.
Produs RXDA

Prospect Betaderm unguent 0,1% 1tub

BETADERM 1 mg/g unguent

Betametazonă valerat

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

-           Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-           Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-           Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

-           Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1.     Ce este Betaderm 1mg/g unguent şi pentru ce se utilizează?

2.     Înainte de a folosi Betaderm 1mg/g unguent

3.     Cum se utilizează Betaderm 1mg/g unguent

4.     Reacţii adverse posibile

5.     Cum se păstrează Betaderm1mg/g unguent

6.     Informaţii suplimentare

1.         CE ESTE BETADERM UNGUENT ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

BETADERM 1mg/g unguent face parte dintr-un grup de medicamente numit steroizi topici.Topic înseamnă că se aplică pe piele. Steroizii topici reduc roşeaţa şi mâncărimea ce apare în anumite afecţiuni ale pielii.

BETADERM 1mg/g unguent are un efect asupra afecțiunilor pielii precum eczemele(zone rosii supraînălţate de mici vezicule lichidiene, însoţite de o senzaţie intensă de mâncărime a pielii), psoriazis(plăci îngroşate de culoare roşie acoperite cu scuame argintii care se desprind de piele) şi dermatite (boli de piele, care se manifestă prin inflamarea acesteia şi prin mâncărimi). De asemenea poate fi folosit pentru tratamentul de scurtă durată a înţepăturilor de insecte.

2.         ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BETADERM 1MG/G UNGUENT

Acest unguent v-a fost prescris pentru tratarea afecţiunii de piele diagnosticată de medicul dumneavoastră.

NU UTILIZAŢI BETADERM 1MG/G UNGUENT:

-       Dacă sunteţi alergic la betametazonă sau la oricare dintre componentele medicamentului

-       Dacă aveţi orice altă problemă a pielii pentru că aceasta se poate agrava. În special nu folosiţi în tratamentul acneei (boală de piele caracterizată prin apariţia, mai ales pe faţă, a unor coşuri, care adesea supurează), al acneei rozacee (roşeaţa severă a pielii pe şi în jurul nasului), al leziunilor ulcerative(răni la nivelul pielii).

-       Dacă aveţi infecţii ale pielii determinate de diverse bacterii, viruşi, fungi sau paraziţi

-       Nu se foloseşte la nivelul pleoapelor datorită riscului de apariţie a glaucomului (creşterea presiunii din interiorul ochiului)

-       Betaderm 1mg/g unguent nu trebuie aplicat copiilor sub 1 an.

AVEŢI GRIJĂ DEOSEBITĂ CÂND UTILIZAŢI BETADERM 1MG/G UNGUENT:

-       Aplicarea îndelungată a medicamentelor de tipul Betadermului la nivelul feţei poate duce la apariţia dermatitei corticodependente şi corticosensibile (caracterizată prin subţierea pielii), cu posibilitatea de revenire a simptomatologiei după fiecare întrerupere a tratamentului. Ca urmare, se recomandă întreruperea treptată a administrării.

-       Dacă pielea dumneavoastră se suprainfectează trebuie să opriţi tratamentul

-       Nu folosiţi Betaderm cremă pe suprafeţe mari şi sub pansamente, în special la nou nascuţi şi la copii mici deoarece creşte absorbţia medicamentului şi pot să apară manifestări ale excesului de cortizon în organism precum sindromul Cushing(creştere în greutate, rotunjirea feţei şi hipertensiune arterială) sau încetinirea creşterii. Aceste manifestări dispar după întreruperea tratamentului; întreruperea bruscă a tratamentului poate determina insuficienţă corticosuprarenaliană acută(insuficienţă a secreţiei glandelor corticosuprarenale)

-       În cazul apariţiei manifestărilor de intoleranţă locală precum senzaţie de arsură sau de exacerbare a mâncărimilor, sunt necesare întreruperea tratamentului şi stabilirea cauzei.

Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Utilizarea altor medicamente

Pentru Betaderm 1mg/g unguent nu există interacţiuni medicamentoase raportate.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului d-voastră sau farmacistului înainte de a lua orice medicament.

Nu există date privind siguranţa administrării topice în timpul sarcinii. Acest medicament se poate utiliza în timpul sarcinii dacă este necesar.

Betaderm se poate utiliza în timpul alăptării numai dacă este absolut necesar, pentru perioade scurte şi pe suprafeţe cutanate mici.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date clinice care să demonstreze că Betaderm 1mg/g unguent ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Betaderm unguent

Betaderm unguent conţine:

-       propilen glicol care poate cauza iritaţii ale pielii

-       alcool cetostearilic care poate cauza reactii locale cutanate( de exemplu dermatită de contact).

3.         CUM SE UTILIZEAZĂ BETADERM UNGUENT

Utilizaţi întotdeauna Betaderm 1mg/g unguent exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul dumneavoastră vă va recomanda cât de mult şi cât de des trebuie să utilizați Betaderm unguent

Nu trebuie să utilizaţi mai mult decât doza prescrisă.

Nu trebuie să utilizaţi Betaderm unguent pe suprafeţe mari sau pentru o perioadă lungă de timp (de exemplu aproape în fiecare zi pentru mai multe săptămâni sau luni).

Dacă leziunile pielii nu se ameliorează după 2-4 săptămâni de tratament este bine să consultaţi din nou medicul.

Dacă medicul v-a prescris Betaderm unguent pentru psoriazis trebuie să consultaţi medicul cu regularitate, acest tip de tratament având nevoie de o atentă supraveghere.

Aceast unguent se utilizează numai la nivelul pielii însă dacă în mod accidental aţi înghiţit o cantitate mică aceasta nu vă face rău.

Indicaţii pentru aplicarea unguentului

Este important să aplicaţi Betaderm 1mg/g unguent aşa cum v-a explicat medicul dumneavoastră. În cazul în care nu vi s-au dat indicaţii, administrarea se va face precum urmează: de 1-2 ori pe zi, după ce v-aţi spălat în prealabil mâinile, întindeţi uşor pe piele cantitatea corectă de unguent până când aceasta se absoarbe complet. În cazul în care nu aveţi leziuni care trebuie tratate şi la nivelul mâinilor, trebuie să vă spălaţi pe mâini şi după utilizarea unguentului. De asemenea, dacă altcineva vă ajută la aplicarea unguentului, acesta trebuie să se spele pe mâini după utilizare sau să poarte mănuşi de unică folosinţă.

Atunci când observaţi că leziunile tratate încep să se vindece, puteţi folosi unguentul mai rar.

1.  Spălaţi-vă mâinile.

2.  întindeţi uşor pe piele cantitatea corectă de unguent până când aceasta se absoarbe complet.. Puteţi măsura cât de mult Betaderm unguent folosiţi utilizând vârful degetului. Aceasta imagine prezinta o unitate “vârf de deget”.

3.  Dacă nu trebuie să se aplice unguentul pe mâini ca o parte din tratament, spălaţi-vă din nou după folosirea unguentului.

Pentru un adult

Veţi constata că:

•  două unități “vârf de deget” de cremă vor acoperi ambele mâini sau laba piciorului

•  trei unități “vârf de deget” de cremă vor acoperi un braţ

•  șase unități “vârf de deget” de cremă vor acoperi un picior

•  paisprezece unități “vârf de deget” de cremă vor acoperi partea din faţă şi din spate a trunchiului. Nu vă faceţi griji dacă aveţi nevoie de un pic mai mult sau un pic mai puţin decât această cantitate. Este doar un ghid.

Pentru un copil

•  Betaderm unguent nu trebuie aplicat copiilor sub 1 an.

•  Cu cât este mai mic copilul cu atât cantitatea de unguent folosită va fi mai mică.

•  Un copil de 4 ani are nevoie de aproximativ o treime din cantitatea pentru adulţi.

•  Durata tratamentului la copii nu ar trebui în mod normal să depăşească mai mult de 5 zile decât dacă v-a prescris medicul d-voastră o durată mai îndelungată.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Betaderm 1mg/g unguent

Este important să respectaţi doza recomandată. Dacă în mod accidental aţi utilizat o doză mai mare decât cea recomandată, nu vă impacientaţi.

Dacă încetaţi să utilizaţi Betaderm unguent

În unele cazuri se recomandă întreruperea treptată a administrării (vezi pct.,,Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Betaderm unguent”)

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Când şi cum se termină tratamentul cu Betaderm unguent

Medicul dumneavoastră va decide când se va opri tratamentul. Pentru unele afecţiuni (psoriazis, dermatita atopică, lichenificare etc) este necesară întreruperea treptată a tratamentului. Aceasta se poate realiza prin scăderea treptată a numărului de administrări şi/sau prin utilizarea corticoizilor cu potenţă mai mică.

Întreruperea bruscă a tratamentului poate determina insuficienţa corticosuprarenaliană acută.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs adresaţi-vă medicului d-voastră sau farmacistului.

4.  REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Betaderm unguent poate provoca reacţii adverse cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră.

Încetaţi să utilizaţi Betaderm unguent şi anunţaţi medicul cât mai curând posibil dacă:

·      Starea pielii dumneavoastră se înrăutăţeşte sau pielea se umflă în timpul tratamentului.Este posibil să fiţi alergic la Betaderm unguent, să aveţi o infecţie sau să aveţi nevoie de alt tratament

·      Dacă aveţi psoriazis pot să apară pe piele umflături cu puroi.Acest lucru se întâmplă foarte rar în cursul tratamentului şi este cunoscut ca psoriazis pustulos.

Alte efecte adverse pe care le puteţi avea în timpul tratamentului cu Betaderm unguent sunt:

Frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

-       arsuri, iritaţii şi mâncărimi pe locul unde a fost aplicată crema

Efecte adverse care apar dacă utilizaţi Betaderm unguent pentru o perioadă mai lungă de timp, dacă aplicaţi o cantitate mai mare decât cea corectă sau folosiţi crema sub un pansament:

Foarte rare (care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi)

-       pot să apară striuri

-       se poate observa o evidenţiere a venelor de la suprafaţa pielii

-       pot să apară modificări în creşterea părului şi culoarea pielii

-       subţierea pielii care devine mai sensibilă

-       creştere în greutate, rotunjirea feţei şi hipertensiune arterială

-       infecţii secundare

-       dermatită periorală (puncte roşii pruriginoase în jurul gurii).

-       întârzierea cicatrizării plăgilor atone, escarelor, ulcerelor de gambă

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului sau farmacistului d-voastră.

Betaderm unguent conţine:

-           propilen glicol care poate cauza iritaţii ale pielii

-           alcool cetostearilic care poate cauza reactii locale cutanate( de exemplu dermatită de contact).

5.  CUM SE PĂSTREAZĂ BETADERM UNGUENT

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Betaderm unguent după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.  INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Betaderm unguent

Betaderm unguent conţine

·      substanţa activă este betametazonă 1 mg sub formă de 17-valerat de betametazonă 1,21mg

·      excipienţi: Ceară albă, parafină solidă, alcool cetostearilic, vaselină albă, propilenglicol

Cum arată Betaderm unguent şi ce conţine ambalajul

Unguent omogen, de culoare albă până la galben deschis.

Fiecare cutie din carton conţine 1 tub de 20 g de Betaderm 1mg/g unguent.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

EIPICO MED SRL

B-dul Unirii nr.6, Bl. 8C sc.1, ap 9 Sector 4, Bucureşti

România

Responsabil cu eliberarea seriilor

S.C. FELSIN FARM S.R.L.

Str. Drumul Piscul Cerbului nr. 20-28, Etaj P, camerele 1-9 şi etaj, sector 1, Bucureşti, România

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2011

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Betaderm unguent 0,1% 1tub


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos