Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Betabioptal 2mg/5mg/ml 1flacon

Cod: W59770001
Producator: Thea Farma SpA Italia
Status:
Betabioptal 2 mg/5 mg/ ml picaturi oftalmice, suspensie

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

 • nu se poate comanda online
 • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
45,42 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Betabioptal 2mg/5mg/ml 1flacon

Betabioptal contine doua substante active: cloramfenicol, ce face parte din clasa antibioticelor si betametazona care face parte din clasa corticosteroizilor) medicamente cu actiune antiinflamatoare puternica). Betabioptal este indicat in infectii oftalmice nepurulente cu bacterii sensibile la cloramfenicol cand este utila asocierea actiunii antiinflamatoare a betametazonei.
Betabioptal este utilizat pentru tratamentul local al
- inflamatiei la nivelul segmentului anterior al ochiului, mai ales postoperatorie,
- conjunctivite bacteriene si alergice (inflamatia conjunctivei de cauza bacteriana sau alergica),
- iridociclite acute (inflamatia acuta a ochiului care afecteaza irisul si corpul ciliar).
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni oftalmologice
Mod de administrareMod de administrare
Acest medicament este destinat administrarii la nivelul ochiului (administrare oculara).
Pentru a evita contaminarea varfului picurator si a suspensiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafete invecinate sau alte suprafete. Dupa utilizare, flaconul se pastreaza inchis.
Dupa administrare se recomanda inchiderea usoara a pleoapelor. Aceasta poate reduce absorbtia sistemica a medicamentelor administrate oftalmic, avand ca rezultat scaderea reactiilor adverse sistemice.
In cazul utilizarii concomitente a mai multor medicamente cu administrare topica oftalmica, celelalte medicamente trebuie administrate separat la intervale de 10-15 minute.
Substanta activaCOMBINATII (CLORAMPHENICOLUM+BETHAMETASONUM)
SimptomeDurere oculara, Edem periorbital (umflarea ochilor)
Sarcina si alaptareBetabioptal trebuie utilizat cu precautie in timpul sarcinii si alaptarii.
Medicul dumneavoastra va poate prescrie acest medicament in timp ce sunteti gravida, in cazul in care considera ca este necesar.
Siguranta tratamentului intensiv sau prelungit cu steroizi cu aplicare locala in timpul sarcinii nu a fost complet investigat.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Reactii adverseCa toate medicamentele, Betabioptal poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Tratamentul prelungit cu cloramfenicol in aplicare topica poate determina aparitia unor fenomene de iritatie locala (intepaturi, senzatie de arsura) si a unor reactii de sensibilizare; in cazul aparitiei acestor reactii, intrerupeti tratamentul.
PrecautiiAveti grija deosebita cand utilizati Betabioptal
- daca utilizati Betabioptal pentru timp indelungat se recomanda verificarea frecventa a tensiunii la nivelul ochilor (administrarea indelungata poate duce la glaucom). Nu se recomanda aplicarea neintrerupta de Betabioptal pentru mai mult de o luna fara un control la specialist;
- daca apar semne ale unei infectii la nivelul ochiului (suprainfectii, inclusiv fungice si infectii oculare bacteriene secundare). Daca nu se observa imbunatatiri clinice dupa o anumita perioada de timp, intrerupeti utilizarea acestui medicament si cereti sfatul medicului.;
- daca aveti afectiuni care produc subtierea corneei si a sclerei;
- daca aveti afectiuni ale maduvei spinarii (dupa un tratament topic indelungat cu cloramfenicol, au fost raportate cazuri rare de hipoplazie medulara. Din acest motiv, acest medicament trebuie folosit pe perioade scurte de timp, cu exceptia unor indicatii speciale recomandate de medic);
- la copiii mici (medicamentul trebuie administrat doar daca este absolut necesar si sub supraveghere medicala stricta).
InteractiuniVa rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Indicatii terapeuticeBetabioptal contine doua substante active: cloramfenicol, ce face parte din clasa antibioticelor si betametazona care face parte din clasa corticosteroizilor) medicamente cu actiune antiinflamatoare puternica). Betabioptal este indicat in infectii oftalmice nepurulente cu bacterii sensibile la cloramfenicol cand este utila asocierea actiunii antiinflamatoare a betametazonei.
Betabioptal este utilizat pentru tratamentul local al
- inflamatiei la nivelul segmentului anterior al ochiului, mai ales postoperatorie,
- conjunctivite bacteriene si alergice (inflamatia conjunctivei de cauza bacteriana sau alergica),
- iridociclite acute (inflamatia acuta a ochiului care afecteaza irisul si corpul ciliar).
Grupa farmacoterapeuticaAntiinflamatoare si antiinfectioase in combinatie corticosteroizi si antiinfectioase in combinatie
Forma farmaceuticaSolutie oftalmica
Forma ambalare medicamentCutie cu un flacon din PEJD cu aplicator pentru picurare din PEJD, care contine 5 ml picaturi oftalmice, suspensie
Concentratie0,2g+0,5g/100ml
BrandLaboratoires Thea
ContraindicatiiNu utilizati Betabioptal
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Betabioptal.
- daca suferiti de:
a) hipertensiune oculara (cresterea tensiunii la nivelul ochilor);
b) faza acuta a infectilor virale, in special cele herpetice la nivelul ochiului (faza acuta a infectiei cu Herpes simplex si majoritatea celorlalte afectiuni virale ale corneei in faza ulceroasa, cu exceptia asocierii cu medicamente chimioterapeutice specifice pentru virusul herpetic; conjunctivite asociate cu keratite ulcerative inca din faza initiala (test pozitiv la fluoresceina). Medicamentul nu este recomandat in keratitele virale herpetice; utilizarea poate fi permisa doar sub supravegherea stricta a medicului oftalmolog);
c) tuberculoza oculara;
d) micoze oculare (infectii la nivelul ochilor cu fungi).
e) infectii purulente la nivelul ochilor (oftalmie purulenta acuta, conjunctivita purulenta si blefarita herpetica, purulenta care pot fi mascate sau agravate prin administrarea de corticosteroizi);
f) ordeolum (infectia unei mici glande sebacee de la nivelul pleoapei, care inconjoara baza unei gene).
Produs RXDA

Prospect Betabioptal 2mg/5mg/ml 1flacon

Betabioptal 2 mg/5 mg/ ml picături oftalmice, suspensie

Betametazonă/Cloramfenicol

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
 • Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.
 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l dați altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleași semne de boală ca dumneavoastră.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.
 •  

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Betabioptal și pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Betabioptal
 3. Cum să utilizați Betabioptal
 4. Reacții adverse posibile
 5. Cum se păstrează Betabioptal
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1. Ce este Betabioptal și pentru ce se utilizează

Betabioptal conţine două substanţe active: cloramfenicol, ce face parte din clasa antibioticelor

şi betametazonă care face parte din clasa corticosteroizilor) medicamente cu acţiune antiinflamatoare puternică). Betabioptal este indicat în infecţii oftalmice nepurulente cu bacterii sensibile la cloramfenicol când este utilă asocierea acţiunii antiinflamatoare a betametazonei.

Betabioptal este utilizat pentru tratamentul local al

 • inflamaţiei la nivelul segmentului anterior al ochiului, mai ales postoperatorie,
 • conjunctivite bacteriene si alergice (inflamaţia conjunctivei de cauză bacteriană sau alergică),
 • iridociclite acute (inflamaţia acută a ochiului care afectează irisul şi corpul ciliar).
 1. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Betabioptal

Nu utilizați Betabioptal:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Betabioptal.
 • dacă suferiţi de:
  1. hipertensiune oculară (creşterea tensiunii la nivelul ochilor);
 1. faza acută a infecţilor virale, în special cele herpetice la nivelul ochiului (faza acută a infecţiei cu Herpes simplex şi majoritatea celorlalte afecţiuni virale ale corneei în faza ulceroasă, cu excepţia asocierii cu medicamente chimioterapeutice specifice pentru virusul herpetic; conjunctivite asociate cu keratite ulcerative încă din faza iniţială (test pozitiv la fluoresceină). Medicamentul nu este recomandat în keratitele virale herpetice; utilizarea poate fi permisă doar sub supravegherea strictă a medicului oftalmolog);
 2. tuberculoză oculară;
 3. micoze oculare (infecţii la nivelul ochilor cu fungi).
 4. infecţii purulente la nivelul ochilor (oftalmie purulentă acută, conjunctivită purulentă şi blefarită herpetică, purulentă care pot fi mascate sau agravate prin administrarea de corticosteroizi);
 5. ordeolum (infecţia unei mici glande sebacee de la nivelul pleoapei, care înconjoară baza unei gene).

Atenționări și precauții

 • dacă utilizaţi Betabioptal pentru timp îndelungat se recomandă verificarea frecventă a tensiunii la nivelul ochilor (administrarea îndelungată poate duce la glaucom). Nu se recomandă aplicarea neîntreruptă de Betabioptal pentru mai mult de o lună fără un control la specialist;
 • dacă apar semne ale unei infecţii la nivelul ochiului (suprainfecţii, inclusiv fungice şi infecţii oculare bacteriene secundare). Dacă nu se observă îmbunătăţiri clinice după o anumită perioadă de timp, întrerupeţi utilizarea acestui medicament şi cereţi sfatul medicului.;
 • dacă aveţi afecţiuni care produc subţierea corneei şi a sclerei;
 • dacă aveţi afecţiuni ale măduvei spinării (după un tratament topic îndelungat cu cloramfenicol, au fost raportate cazuri rare de hipoplazie medulară. Din acest motiv, acest medicament trebuie folosit pe perioade scurte de timp, cu excepţia unor indicaţii speciale recomandate de medic);
 • la copiii mici (medicamentul trebuie administrat doar dacă este absolut necesar şi sub supraveghere medicală strictă).

În cazul apariţiei unei reacţii alergice, trebuie să întrerupeţi tratamentul şi să consultaţi medicul dumneavoastră.

Acest medicament este destinat exclusiv administrării oculare.

A nu se injecta sau înghiţi.

Betabioptal împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Betabioptal trebuie utilizat cu precauţie în timpul sarcinii şi alăptării.

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie acest medicament în timp ce sunteţi gravidă, în cazul în care consideră că este necesar.

Siguranţa tratamentului intensiv sau prelungit cu steroizi cu aplicare locală în timpul sarcinii nu a fost complet investigat.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Betabioptal poate determina înceţoşarea tranzitorie a vederii sau alte tulburări la nivelul ochilor care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă după administrare apar astfel de manifestări, trebuie să aşteptaţi până când vederea revine la normal înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Betabioptal conține tiomersalul care poate provoca reacţii alergice.

 1. Cum să utilizați Betabioptal

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doze

Instilaţi 1-2 picături în sacul conjunctival, de 3-6 ori pe zi, conform recomandărilor medicului.

Mod de administrare

Acest medicament este destinat administrării la nivelul ochiului (administrare oculară). Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a suspensiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe. După utilizare, flaconul se păstrează închis.

După administrare se recomandă închiderea uşoară a pleoapelor. Aceasta poate reduce absorbţia sistemică a medicamentelor administrate oftalmic, având ca rezultat scăderea reacţiilor adverse sistemice.

În cazul utilizării concomitente a mai multor medicamente cu administrare topică oftalmică, celelalte medicamente trebuie administrate separat la intervale de 10-15 minute.

Utilizarea la copii

Nu sunt disponibile date privind siguranţa şi eficacitatea medicamentului la copii cu vârsta mai mică de un an.

La copiii cu vârsta de peste 1 an se administrează numai în caz de necesitate şi sub supraveghere medicală strictă.

A NU SE INJECTA. A NU SE ÎNGHIŢI.

Dacă utilizați mai mult Betabioptal decât trebuie

În cazul în care aţi utilizat mai mult din Betabioptal, contactaţi medicul dumneavoastră sau cea mai apropiată unitate medicală.

Excesul administrării topice de Betabioptal poate fi îndepărtat din ochi cu apă călduţă.

Dacă uitați să utilizați Betabioptal

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Dacă se apropie momentul la care trebuie să luaţi doza următoare, nu mai luaţi doza uitată.

Dacă încetați să utilizați Betabioptal

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a întrerupe tratamentul.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 1. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Tratamentul prelungit cu cloramfenicol în aplicare topică poate determina apariţia unor fenomene de iritaţie locală (înţepături, senzaţie de arsură) şi a unor reacţii de sensibilizare; în cazul apariţiei acestor reacţii, întrerupeţi tratamentul

Următoarele reacţii adverse oculare au fost observate în urma utilizării medicamentului:

Foarte rare (mai puţin de 1 din 10000 pacienţi, inclusiv cazurile izolate):

Reacţii de hipersensibilitate :senzaţie de arsură, edem angioneurotic (reacţie alergică severă), urticarie, dermatită veziculară şi maculopapulară (afecţiuni la nivelul pielii).

Alte reacţii adverse : creşterea importantă a presiunii intraoculare (în special la cei antecedente în familie de glaucom); subţierea corneei mergând până la perforaţie, cataractă subcapsulară (opacifierea cristalinului).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 1. Cum se păstrează Betabioptal

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Betabioptal după data de expirare înscrisă pe flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra în frigider (2°C-8°C), în ambalajul original..

Medicamentul trebuie utilizat în cel mult 15 de zile de la prima deschidere a recipientului.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Betabioptal

 • Substanţele active sunt betametazona şi cloramfenicolul. Un ml picături oftalmice conţine betametazonă 2 mg şi cloramfenicol 5 mg.
 • Celelalte componente sunt: macrogol 300, macrogol 1500, macrogol 4000, acid boric, borat de sodiu, polisorbat 80, hipromeloză, tiomersal, apă purificată.

Cum arată Betabioptal și conținutul ambalajului

Betabioptal picături oftalmice, suspensie se prezintă sub formă de suspensie omogenă de culoare albă.

Cutie cu un flacon din PEJD cu aplicator pentru picurare din PEJD, care conţine 5 ml picături oftalmice, suspensie

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

THEA FARMA S.p.A.

Via Tiziano 32, 20145 Milano, Italia

Fabricantul

FARMILA - THEA FARMACEUTICI S.P.A.

Via E. Fermi 50, 20019 Settimo Milanese (Mi), Italia

Acest prospect a fost revizuit în Ianuarie, 2021.

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Betabioptal 2mg/5mg/ml 1flacon


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos