Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Beres - Calcivid 600mg/400UI 60compr.film

Cod: W43564002
Brand: Beres
Status:

Beres - Calcivid 600mg/400UI 60compr.film este un medicament recomandat pentru sustinerea functionarii normale a sistemului osos si muscular. 

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

57,70 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Beres - Calcivid 600mg/400UI 60compr.film

Beres - Calcivid 600mg/400UI 60compr.film este un medicament recomandat pentru sustinerea functionarii normale a sistemului osos si muscular. 

Descriere:

 • Calciul este necesar pentru mentinerea sanatatii dintilor, a sistemului osos si contribuie la o neurotransmisie normala
 • Intra in structura scheletului osos si a dintilor
 • Intervine si la nivelul altor functii vitale pentru organism, fiind esential pentru mentinerea echilibrului electrolitic
 • Activeaza enzimele implicate in digestia proteica si lipidica si in producerea de energie
 • Este implicat in procesul de coagulare a sangelui
 • Are rol in transmiterea impulsului nervos, regleaza contractia si relaxarea musculara inclusiv pe cea a inimii si ajuta la absorbtia multor substante nutritive in special a vitaminei B12 (a carei deficienta determina anemii)
 • Vitamina D3 este o vitamina absolut necesara pentru absorbtia de calciu in organism. Asigura absorbtia intestinala a calciului si fosforului si fixarea lor in oase. Este indispensabila pentru functia reglatoare a aparatului hormonal (echilibru fosfor - calciu). La nivelul rinichilor, moduleaza excretia calciului
 • Asocierea calciului cu vitamina D3 are actiune anticancerigena.

Administrarea este recomandata mai ales in cazul unui aport insuficient din alimentatie, in caz de hipercalcemie, hipertiroidie, pentru prevenirea si tratamentul deficientei de calciu.

Compozitie:

Colecalciferol 400 UI (sub forma de colecalciferol pulbere 100.000 UI/g), Calciu 600 mg (sub forma de carbonat de calciu 95%) si excipienti pentru un comprimat filmat.

Mod de administrare:

Profilactic:  Adulti si copii peste 10 ani 1 comprimat pe zi.
Terapie adjuvanta:  2 comprimate pe zi.
Se recomanda administarea unui comprimat filmat la 1-1,5 ora dupa mese, cu o cana de apa, ceai sau suc natural de fructe, fara a-l mesteca. Daca este necesar comprimatul poate fi divizat.

Precautii si atentionari:

Daca suferiti de boli renale, tulburari ale functiilor renale, sarcoidoza (boala inflamatorie de origine necunoscuta), sunteti imobilizati, suferiti de osteoporoza, adresati-va medicului inainte de a incepe tratamentul, deoarece medicul are obligatia de a decide asupra necesitatii suplimentarii aportului de calciu si vitamina D3.

Sarcina si alaptare:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Pe perioada sarcinii aportul zilnic de calciu si vitamina D nu trebuie sa depaseasca 1500 mg respectiv 600 UI. Pe perioada sarcinii se recomanda evitarea supradozarii cu calciu si vitamina D, deoarece supradozajul permanent de calciu are efect daunator asupra fatului. Pe perioada sarcinii CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate poate fi administrat numai in doza recomandata.

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate poate fi administrat in perioada alaptarii, cu conditia ca acest fapt sa fie adus la cunostinta medicului pediatru deoarece calciul si vitamina D trec in laptele matern. Acest aspect trebuie luat in considerare de catre medicul pediatru la prescrierea aditionala de vitamina D copilului dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Nu sunt date care ar indica ca folosirea produsului ar avea efect negativ asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile:

In cursul folosirii medicamentului pot aparea rar simptome gastrointestinale (flatulenta, constipatie, greata, dureri abdominale, diaree) precum si prurit, eruptii cutanate, urticarie.

Prezentare: 60 comprimate filmate

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruFragilitate osoasa(osteoporoza)
Stil de viataNormal
AfectiuneCoagularea sangelui, Sistem osos, Afectiuni osteo-articulare
vitamine_si_mineraleCalciu, Vitamina D
SimptomeFragilitate osoasa, Fragilitate par si unghii, Scadere a calciului in sange (hipocalcemie), Scaderea densitatii osoase
SexUnisex
Indicat pentruFragilitate osoasa (osteoporoza), Spasmofilia (deficit de calciu si magneziu in organism)
Functie produsConsolidarea oaselor, Fortificarea dentitiei
adresabilitateUz general
Varsta>10ani
Forma farmaceuticaComprimate filmate
BrandBeres
Zona corpSistemic
GamaCalcivid

Prospect Beres - Calcivid 600mg/400UI 60compr.film

Prospect: Informații pentru utilizator

CALCIVID 600 mg/400 UI comprimate filmate Calciu/Colecalciferol

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 • Păstrați acest s-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui

Ce găsiți în acest prospect

Ce este CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate și pentru ce se utilizează

 1. Ce trebuie să știți înainte să utilizați CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

 2. Cum să utilizați CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

 3. Reacții adverse posibile

 4. Cum se păstrează CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

 5. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate și pentru ce se utilizează

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate este o combinaţie între calciu şi vitamina D3.

În ce cazuri se recomandă administrarea produsului?

Este recomandat adulţilor şi vârstnicilor pentru prevenirea şi tratarea nivelului scăzut de calciu şi vitamina D3, substanţe indispensabile formării oaselor şi menţinerii metabolismului osos normal.

Se recomandă totodată şi ca tratament suplimentar pentru pacienţii suferind de osteoporoză, şi pentru cei cu deficit de calciu şi vitamina D3.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați CalciviD 600 mg/400 UI Nu utilizați CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale CalciviD 600 mg/400 UI comprimate

 • dacă suferiţi de insuficienţă renală,

 • dacă medicul va informat că eliminaţi prea mult calciu prin urină, aveţi un nivel prea ridicat de vitamina D sau aveţi un nivel ridicat de calciu în sânge, indiferent de cauză.

Atenționări și precauții

Dacă suferiţi de boli renale, tulburări ale funcţiilor renale, sarcoidoză (boală inflamatorie de origine necunoscută), sunteţi imobilizaţi, suferiţi de osteoporoză, adresaţi-vă medicului înainte de a începe tratamentul, deoarece medicul are obligaţia de a decide asupra necesităţii suplimentării aportului de calciu şi vitamina D3.

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Evitaţi folosirea concomitentă cu alte medicamente cu conţinut de calciu şi vitamina D, pentru a evita pericolul supradozării.

Administrarea concomitentă cu diuretice tiazidice, corticosteroizi orali sau injectabili (antiinflamatori) sau glicozide cardiotonice (produse folosite în insuficienţa cardiacă) se face numai la recomandarea şi sub supravegherea medicului.

Se administrează cu precauţie împreună cu răşini schimbătoare de ioni cum ar fi colestiramina sau cu laxative cum ar fi uleiul de parafină, pentru că aceste medicamente reduc absorbţia vitaminei D.

Calciul influenţează absorbţia tetraciclinei (antibiotic) administrată concomitent. Din aceste considerente tetraciclina se administrează cu cel puţin 2 ore înainte sau cu 4-6 ore după administrarea de CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate.

În cazul administrării concomitente de CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate şi fluorură de sodiu, bisfosfonaţi (produse folosite în tratamentul osteoporozei), acestea din urmă se administrează cu cel puţin 3 ore înainte de administrarea de CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate.

Luaţi măsuri de precauţie speciale dacă utilizaţi:

 • rifampicină (un medicament pentru tuberculoză), fenitoină (un medicament pentru epilepsie) şi barbiturice (medicamente folosite pentru epilepsie sau somnifere), deoarece pot face ca vitamina D să fie mai puţin

 • absorbția antibioticelor de tipul chinolonelor poate fi afectată dacă sunt administrate concomitent cu Antibioticele de tipul chinolonelor se vor administra cu cel puțin 2 ore înainte sau cu 6 ore după administrarea produselor care conțin calciu.

 • Estramustin (un medicament utilizat în chimioterapie), hormoni tirodieni sau medicamente care conţin fier, zinc sau stronţiu, deoarece cantitatea absorbită poate fi mai mică. Acestea trebuie luate cu cel puțin două ore înainte de sau după administrarea CalciviD 600 mg / 400 UI comprimate

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate împreună cu alimente, băuturi și alcool

Acidul oxalic (spanac, măcriş, revent) şi acidul fitic (cereale integrale) pot împiedica absorbţia calciului, deoarece aceştia formează cu calciul un produs insolubil. Se recomandă păstrarea unui interval de 2 ore între administrarea CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate şi consumul de alimente cu conţinut ridicat de acid oxalic şi acid fitic.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Pe perioada sarcinii aportul zilnic de calciu şi vitamina D nu trebuie să depăşească 1500 mg respectiv 600 UI. Pe perioada sarcinii se recomandă evitarea supradozării cu calciu şi vitamina D, deoarece supradozajul permanent de calciu are efect dăunător asupra fătului. Pe perioada sarcinii CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate poate fi administrat numai în doza recomandată.

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate poate fi administrat în perioada alăptării, cu condiţia ca acest fapt să fie adus la cunoştinţa medicului pediatru deoarece calciul şi vitamina D trec în laptele matern. Acest aspect trebuie luat în considerare de către medicul pediatru la prescrierea adiţională de vitamina D copilului dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu sunt date care ar indica că folosirea produsului ar avea efect negativ asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate conțin ulei de soia și zahăr.

 •  CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate conţine ulei de soia Dacă aveţi alergie la arahide sau soia, nu utilizaţi acest medicament.
 • CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest

3. Cum să utilizați CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

Luaţi întotdeauna CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi şi vârstnici este de 1 comprimate filmate de 1-2 ori pe zi.

Se administrează CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate la 60-90 de minute după mese cu un pahar de apă sau suc de fructe, fără a le sfărâma. Dacă este necesar comprimatele se pot diviza.

Este recomandat folosirea continuă a medicamentului în stările sau afecţiunile care necesită suplimentarea vitaminei D (osteoporoză). Se foloseşte ca tratament complementar al osteoporozei, referitor la durata tratamentului adresaţi-vă anual medicului dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

Administrarea unei cantităţi mai mari decât cea necesară poate duce la supradozare de calciu şi vitamina D. Simptomele supradozajului de calciu: anorexie, sete, greaţă, vărsături, constipaţie, dureri abdominale, slăbiciune musculară, oboseală, tulburări mentale, urinare excesivă, dureri osoase, depunerea de calcar în rinichi, formare a calculilor renali şi în cazuri grave, aritmii cardiace.

Ce este de făcut? Întrerupeţi utilizarea comprimatelor filmate de CalciviD 600 mg/400 UI şi adresaţi-vă medicului.

Dacă uitaţi să luaţi CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată, pentru că astfel în loc să recuperaţi doza pierdută vă expuneţi la riscul supradozajului. Continuaţi tratamentul în modul în care este prescris.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse ale CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate, în funcţie de frecvenţa apariţiei:

 • Foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10)

 • Frecvente: (care afectează mai mult de 1 pacient din 100 şi mai puţin de 1 pacient din 10).

 • Mai puţin frecvente: (care afectează mai mult de 1 pacient din 1000 şi mai puţin de 1 pacient din 100).

 • Rare (care afectează mai mult de 1 pacient din 10000 şi mai puţin de 1 pacient din 1000)

 • Foarte rare: (care afectează mai puţin de 1 pacient din 10000).

 • Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

În cursul folosirii medicamentului pot apărea rar simptome gastrointestinale (flatulenţă, constipaţie, greaţă, dureri abdominale, diaree) precum şi prurit, erupţii cutanate, urticarie.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribuii la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

Nu utilizaţi CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate după data de expirare înscrisă pe cutie / folie PVC după "EXP" şi pe cutie după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate dacă observaţi semne vizibile de deteriorare a comprimatelor filmate.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

 Ce conține CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate

 • Substanțele active sunt: colecalciferol (vitamina D3) și

 • Un comprimat filmat conţine:

 • Calciu 600,00 mg sub formă de carbonat de calciu 1500,00 mg

Colecalciferol 400 UI sub formă de colecalciferol concentrat pulbere (Vitamina D3 tip 100 CWS) 4,00 mg

Excipienți: nucleu : dl-α-tocoferol, ulei de soia parţial hidrogenat, gelatină bovină hidrolizată, sucroză (zahăr), amidon de porumb, celuloză microcristalină, copovidonă, crospovidonă, stearat de magneziu ; film (Sepifilm 4202-yellow) hipromeloză, polietilenglicol 400, talc, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172)

Cum arată CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate și conținutul ambalajului

Cutie cu 3 blistere din folie PVC / Al a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 6 blistere din folie PVC / Al a câte 10 comprimate filmate.

Comprimate filmate de formă ovală, de culoare galben-pal, prevăzute cu o linie mediană pe una din feţe. Linia mediană nu are rol de divizare în doze egale.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Béres Pharmaceuticals Ltd.,

Mikoviny u. 2-4, H-1037 Budapesta, Ungaria

Fabricantul

Béres Pharmaceuticals Ltd.,

H-5000 Szolnok, Nagysándor József út 39. Ungaria

Acest prospect a fost revizuit în septembrie 2019.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Beres - Calcivid 600mg/400UI 60compr.film


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Zdrovit - Calcidin 56compr (25% Cadou)

  Zdrovit - Calcidin 56compr (25% Cadou)

  28,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Zdrovit - Calcidin 56compr

  Zdrovit - Calcidin 56compr

  27,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Bioland - Junior Vitamina D3 solutie 10ml

  Bioland - Junior Vitamina D3 solutie 10ml

  14,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Walmark - Ca+Mg+Zn Forte 30tb

  Walmark - Ca+Mg+Zn Forte 30tb

  21,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Aliphia Crema Dr Boici 60g

  Aliphia Crema Dr Boici 60g

  16,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Beres - Calcivid Citrat 30compr

  Beres - Calcivid Citrat 30compr

  27,96 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Beres - Calcivid 600mg/400UI 30compr.film

  Beres - Calcivid 600mg/400UI 30compr.film

  31,83 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos