Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Antispasmin® Forte 80 mg x 20 comprimate

Cod: W61455001
Brand: Biofarm
Status:
Antispasmin® Forte 80 mg x 20 comprimate este un medicament antispastic pe baza de drotaverina, o substanta indicata in dureri provocate de diverse colici.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

16,40 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Antispasmin® Forte 80 mg x 20 comprimate

Antispasmin® Forte 80 mg x 20 comprimate este un medicament antispastic pe baza de drotaverina, o substanta indicata in dureri provocate de diverse colici.

Indicatii:

Antispasmin FORtE 80 mg comprimate contine ca substanta activa clorhidrat de drotaverina care este un medicament antispastic.

Acest medicament se utilizeaza pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede:

 • asociat bolilor cailor biliare - litiaza biliara, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita;
 • asociat bolilor tractului urinar - litiaza renala, litiaza ureterala, pielita, cistita si in spasmul sfincterelor vezicii urinare.

Acest medicament se utilizeaza in asociere cu alte medicamente in tratamentul:

 • spasmului musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau duodenal, gastrita, spasme ale sfincterelor cardia si pilor, enterita, colita, colita spastica insotita de constipatie si forme de colon iritabil insotite de meteorism (balonare);
 • durerilor de cap cu senzatie de tensiune intracraniana;
 • dismenoreei (menstruatie dureroasa), spasmului uterin asociat afectiunilor ginecologice.

Mod de administrare:

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

 • Adulti: doza uzuala este de 1 comprimat de 2-3 ori pe zi.
 • Copii si adolescenti: antispasmin Forte nu trebuie administrat copiilor si adolescentilor datorita cantitatii mari de substanta activa pe care o contin.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati antispasmin daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverina sau la oricare dintre celelalte componente ale antispasmin;
 • aveti afectiuni grave ale ficatului, rinichiului sau la nivelul inimii
 • la copii si adolescenti.

Aveti grija deosebita cand utilizati antispasmin daca:

 • medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti porfirie;
 • aveti tensiune arteriala mica.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati- va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Exista informatii limitate despre utilizarea drotaverinei la femeile gravide. in cadrul studiilor efectuate la animale, nu au fost evidentiate efecte toxice asupra sarcinii sau dezvoltarii fatului, in cazul administrarii acestui medicament in timpul sarcinii. Utilizarea drotaverinei in timpul sarcinii necesita prudenta.

Eliminarea drotaverinei in laptele matern nu a fost studiata la animale. Nu se poate exclude un risc pentru nou-nascuti/sugari. trebuie luata decizia fie de a intrerupe alaptarea, fie de a intrerupe/de a se abtine de la tratamentul cu drotaverina, avand in vedere beneficiul alaptarii pentru copil si beneficiul tratamentului pentru femeie.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, antispasmin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Rar au fost semnalate: durere de cap, ameteli, insomnie, palpitatii, tensiune arteriala mica, greata, constipatie.

Antispasmin a fost asociat cu aparitia porfiriei acute.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:

 • Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare comprimat contine 80 mg clorhidrat de drotaverina.
 • Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, povidona K 25, glicolat sodic de amidon tip a, stearat de magneziu, talc.

Mod de prezentare: cutie cu 20 comprimate.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruColica renala (durere puternica la nivel renal)
AfectiuneSpasme
SimptomeDurere abdominala acuta
Indicat pentruColica renala (durere puternica la nivel renal)
Compozitie produsDrotaverina
Functie produsAnticolici, Antispastic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandBiofarm
Zona corpMucoase

Prospect Antispasmin® Forte 80 mg x 20 comprimate

Prospect: Informaţii pentru utilizator

 Antispasmin FORTE 80 mg comprimate 
Clorhidrat de drotaverină 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Antispasmin FORTE şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Antispasmin FORTE 
 3. Cum să utilizaţi Antispasmin FORTE 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Antispasmin FORTE 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Antispasmin FORTE şi pentru ce se utilizează 

Antispasmin FORTE 80 mg comprimate conţine ca substanţă activă clorhidrat de drotaverină care este un medicament antispastic. 

Acest medicament se utilizează pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede: 
-  asociat bolilor căilor biliare - litiază biliară, colangiolitiază, colecistită, pericolecistită, colangită, papilită; 
-  asociat bolilor tractului urinar - litiază renală, litiază ureterală, pielită, cistită şi în spasmul sfincterelor vezicii urinare. 

Acest medicament se utilizează în asociere cu alte medicamente în tratamentul: 
-  spasmului musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau duodenal, gastrită, spasme ale sfincterelor cardia şi pilor, enterită, colită, colită spastică însoţită de constipaţie şi forme de colon iritabil însoţite de meteorism (balonare); 
-  durerilor de cap cu senzaţie de tensiune intracraniană; 
-  dismenoreei (menstruaţie dureroasă), spasmului uterin asociat afecţiunilor ginecologice. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Antispasmin FORTE 

Nu utilizaţi Antispasmin FORTE: 
- dacă sunteţi alergic la clorhidrat de drotaverină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). 
-  dacă aveţi afecţiuni grave ale ficatului, rinichiului sau la nivelul inimii (insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiacă severă). 
-  la copii şi adolescenţi. 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte să utilizați Antispasmin FORTE, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă: 
-  aveţi tensiune arterială scăzută. 
-  aveţi porfirie. Utilizarea drotaverinei a fost asociată cu crize acute de porfirie. 

Copii și adolescenți
Utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice. Comprimatele Antispasmin FORTE nu trebuie administrate copiilor şi adolescenţilor datorită cantităţii mari de substanţă activă pe care o conţin. 

Antispasmin FORTE împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Dacă drotaverina se administrează concomitent cu levodopa, scade efectul antiparkinsonian al acesteia şi se pot agrava unele manifestări ale bolii Parkinson, cum sunt rigiditatea musculaturii scheletice şi tremorul. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Există informaţii limitate despre utilizarea drotaverinei la femeile gravide. În cadrul studiilor efectuate la animale, nu au fost evidenţiate efecte toxice asupra sarcinii sau dezvoltării fătului, în cazul administrării acestui medicament în timpul sarcinii. Utilizarea drotaverinei în timpul sarcinii necesită prudenţă. 

Eliminarea drotaverinei în laptele matern nu a fost studiată la animale. Nu se poate exclude un risc pentru nou-născuţi/sugari. Trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe/de a se abţine de la tratamentul cu drotaverină, având în vedere beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru femeie. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
În cazul administrării orale şi în doze recomandate, clorhidratul de drotaverină nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, dacă observaţi că apare o senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur după administrarea acestui medicament, evitaţi activităţile potenţial periculoase, conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor. 

Antispasmin FORTE conţine lactoză monohidrat. 
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. 

3. Cum să utilizaţi Antispasmin FORTE 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, doza uzuală pentru adulţi este de 1 comprimat de 2-3 ori pe zi. 

Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă după 3 zile de tratament simptomele nu se ameliorează. 

Utilizarea la copii şi adolescenţi 
Utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice. Antispasmin FORTE nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor datorită cantităţii mari de substanţă activă pe care o conţin. 

Dacă luaţi mai mult Antispasmin FORTE decât trebuie 
Dacă aţi luat prea multe comprimate Antispasmin FORTE, trebuie să vă adresaţi imediat unui medic sau mergeţi la cel mai apropiat spital, deoarece în intoxicaţia cu drotaverină, pot apărea tulburări la nivelul inimii, cum sunt tulburări de ritm şi de conducere, inclusiv bloc complet de ramură şi stop cardiac, care pot duce la deces. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră, dacă este posibil, pentru ca medicul să ştie ce aţi luat. 

Dacă uitaţi să luaţi Antispasmin FORTE 
Luaţi doza următoare la ora la care, în mod obişnuit, aceasta trebuie administrată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10), frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi), mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi), rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi), foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile). 

Următoarele reacţii adverse au fost raportate rar: 
-  dureri de cap, 
-  ameţeli (senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur); 
-  insomnie; 
-  greaţă; 
-  constipaţie; 
-  palpitaţii; 
-  scăderea tensiunii arteriale; 
-  reacţii alergice (umflarea buzelor, a feţei, a gâtului sau a limbii, urticarie, erupţie şi mâncărime la nivelul pielii). 

Drotaverina a fost asociată cu apariţia porfiriei acute. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Antispasmin FORTE 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după „Data expirării”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Antispasmin FORTE 
-  Substanţa activă este clorhidratul de drotaverină. Fiecare comprimat conţine 80 mg clorhidrat de drotaverină. 
-  Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă K 25, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu, talc. 

Cum arată Antispasmin FORTE şi conţinutul ambalajului 
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 10 comprimate. 
Cutie cu 3 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 10 comprimate. 
Se prezintă sub formă de comprimate cu formă lenticulară, de culoare galbenă. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 
BIOFARM S.A.
Str. Logofătul Tăutu nr. 99, Sector 3, Bucureşti, România Telefon: 021 30.10.600
Fax: 021 30.10.605
E-mail: office@biofarm.ro 

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: SC BIOFARM SA. 

Acest prospect a fost revizuit în Septembrie, 2020. 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Româniahttp://www.anm.ro/. 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Antispasmin® Forte 80 mg x 20 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Fares - Ceai chimion fructe 20plicuri

  Fares - Ceai chimion fructe 20plicuri

  4,86 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Colief Picaturi 15 Ml Economy Pack

  Colief Picaturi 15 Ml Economy Pack

  96,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Aboca - Finocarbo Plus 20caps. 1+1 cadou

  Aboca - Finocarbo Plus 20caps. 1+1 cadou

  36,08 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Ceai chimion fructe 50g

  Fares - Ceai chimion fructe 50g

  6,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Fares - Ceai G pentru fiere si rinichi (U63) 50g

  Fares - Ceai G pentru fiere si rinichi (U63) 50g

  11,96 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Carbocit carbune medicinal 30 compr

  Carbocit carbune medicinal 30 compr

  18,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Vitamina E 100 mg capsule moi x 30 capsule moi

  Vitamina E 100 mg capsule moi x 30 capsule moi

  20,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Clorocalcin® 133,6 mg/ml picaturi orale, solutie 50 ml

  Clorocalcin® 133,6 mg/ml picaturi orale, solutie ...

  9,67 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Ascolecitin 20tb

  Ascolecitin 20tb

  11,70 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Hepatoprotect - Forte 70compr pachet promo

  Hepatoprotect - Forte 70compr pachet promo

  29,56 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos