Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Antispasmin® 40 mg x 20 comprimate

Cod: W58043001
Brand: Biofarm
Status:
Antispasmin® 40 mg x 20 comprimate este un medicament antispastic pe baza de drotaverina, o substanta indicata in dureri provocate de diverse colici.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

13,89 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Antispasmin® 40 mg x 20 comprimate

Antispasmin® 40 mg x 20 comprimate este un medicament antispastic pe baza de drotaverina, o substanta indicata in dureri provocate de diverse colici.

Indicatii:

Antispasmin este indicat utilizarii la adulti, adolescenti şi copii cu varsta peste 6 ani. antispasmin este un medicament antispastic.

Antispasmin este utilizat pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine), ca antispastic in diverse afectiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrita, enterita, spasme ale cardiei şi pilorului, sindromul colonului iritabil, colita spastica insotita de constipatie, balonare), dureri de cap cu senzatie de tensiune intracraniana.

Mod de administrare:

 • Adulti, adolescenti: Doza recomandata este de 120-240 mg clorhidrat de drotaverina pe zi (3-6 comprimate antispasmin pe zi), fractionat in 2-3 prize.
 • Copii cu varsta peste 6 ani: Doza recomandata este de 80-200 mg clorhidrat de drotaverina pe zi (2-5 comprimate antispasmin pe zi), fractionat in 2-5 prize.
 • Copii cu varsta sub 6 ani: Deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta şi eficacitatea administrarii, antispasmin nu este indicat la acest grup de varsta.

Precautii și contraindicatii:

Nu utilizati Antispasmin daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverina sau la oricare dintre celelalte componente ale antispasmin;
 • aveti afectiuni grave ale ficatului, rinichiului sau la nivelul inimii.
Aveti grija deosebita cand utilizati Antispasmin daca:
 • medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti porfirie;
 • aveti tensiune arteriala mica;
 • utilizati antispasmin timp indelungat (medicul dumneavoastra va poate indica evaluarea functiei hepatice).
Antispasmin nu este recomandat copiilor cu varsta sub 6 ani, deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta şi eficacitatea la aceasta grupa de varsta.

Sarcina și alaptarea:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Utilizarea antispasmin in timpul sarcinii necesita prudenta.

Nu se recomanda administrarea antispasmin in timpul alaptarii.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, antispasmin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Rar au fost semnalate: durere de cap, ameteli, insomnie, palpitatii, tensiune arteriala mica, greata, constipatie.

Antispasmin a fost asociat cu aparitia porfiriei acute.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:

 • Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare comprimat contine clorhidrat de drotaverina 40 mg.
 • Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, glicolat sodic de amidon tip a, povidona K 25, talc, stearat de magneziu.

Mod de prezentare: cutie cu 20 comprimate.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruColici
AfectiuneSpasme
SimptomeMenstruatie dureroasa (dismenoree)
Compozitie produsDrotaverina
Functie produsAnticolici, Antispastic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandBiofarm
Zona corpMucoase

Prospect Antispasmin® 40 mg x 20 comprimate

Prospect: Informații pentru utilizator 

Antispasmin 40 mg comprimate 
Clorhidrat de drotaverină 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.
Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. 
-  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. 
-  Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. 
-  Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic. 

Ce găsiți în acest prospect 

 1. Ce este Antispasmin și pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Antispasmin 
 3. Cum să utilizați Antispasmin 
 4. Reacții adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Antispasmin 
 6. Conținutul ambalajului și alte informații 

1. Ce este Antispasmin și pentru ce se utilizează 

Antispasmin este indicat utilizării la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 6 ani. Antispasmin este un medicament antispastic. 

Antispasmin este utilizat pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine), ca antispastic în diverse afecţiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrită, enterită, spasme ale cardiei şi pilorului, sindromul colonului iritabil, colită spastică însoţită de constipaţie, balonare), dureri de cap cu senzaţie de tensiune intracraniană. 

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Antispasmin 

Nu utilizați Antispasmin: 
-  dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverină sau la oricare dintre celelalte componente ale Antispasmin; 
-  dacă aveţi afecţiuni grave ale ficatului, rinichiului sau la nivelul inimii. 

Atenționări și precauții 
-  dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi porfirie; 
-  dacă aveţi tensiune arterială mică; 
-  dacă utilizaţi Antispasmin timp îndelungat (medicul dumneavoastră vă poate indica evaluarea funcţiei hepatice). 

Antispasmin nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani, deoarece nu sunt disponibile date privind siguranţa şi eficacitatea la această grupă de vârstă. 

Antispasmin împreună cu alte medicamente 
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Dacă utilizaţi Antispasmin împreună cu alte medicamente, îşi pot modifica reciproc modul lor de acţiune. 

Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă utilizaţi levodopa, înainte de a începe tratamentul cu Antispasmin. 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Utilizarea Antispasmin în timpul sarcinii necesită prudenţă. 

Nu se recomandă administrarea Antispasmin în timpul alăptării. 

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor 
Dacă în timpul tratamentului cu Antispasmin prezentaţi senzaţia de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur, este necesar să evitaţi activităţile potenţial periculoase, conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor. 

Antispasmin conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. 

3. Cum să utilizați Antispasmin 

Acest medicament se eliberează fără prescripţie medicală. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Adulţi, adolescenţi
Doza recomandată este de 120-240 mg clorhidrat de drotaverină pe zi (3-6 comprimate Antispasmin pe zi), fracţionat în 2-3 prize. 

Copii cu vârsta peste 6 ani 
Doza recomandată este de 80-200 mg clorhidrat de drotaverină pe zi (2-5 comprimate Antispasmin pe zi), fracţionat în 2-5 prize. 

Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă după 3 zile de tratament simptomele dumneavoastră nu se ameliorează. 

Copii cu vârsta sub 6 ani 
Deoarece nu sunt disponibile date privind siguranţa şi eficacitatea administrării, Antispasmin nu este indicat la acest grup de vârstă. 

Dacă aţi utilizat din Antispasmin mai mult decât trebuie 
Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţe al celui mai apropiat spital dacă aţi utilizat mai multe comprimate de Antispasmin decât trebuie. 

Dacă aţi uitat să utilizaţi Antispasmin 
Daca aţi uitat să utilizaţi o doză, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Este important să nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. 

4. Reacții adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, după cum urmează: foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi); frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi); mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi); rare (afectează mai puţin de 1 din 1 000 pacienţi); foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10 000 pacienţi); frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile). 

Rare: durere de cap, ameţeli, insomnie, palpitaţii, tensiune arterială mică, greaţă, constipaţie. Antispasmin a fost asociat cu apariţia porfiriei acute. 

5. Cum se păstrează Antispasmin 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi Antispasmin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după ”Data expirării”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. 

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conținutul ambalajului și alte informații 

Ce conține Antispasmin 
-  Substanţa activă este clorhidratul de drotaverină. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de drotaverină 40 mg. 
-  Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, glicolat sodic de amidon tip A, povidonă K 25, talc, stearat de magneziu. 

Cum arată Antispasmin și conținutul ambalajului 

Antispasmin se prezintă sub formă de comprimate lenticulare de culoare galbenă. 

Ambalaj
Cutie cu 1 blister din PVC/Al a câte 20 comprimate
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 15 comprimate

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul 
BIOFARM S.A.
Str. Logofătul Tăutu nr. 99, Sector 3, Bucureşti, România 

Acest prospect a fost revizuit în Septembrie, 2020

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Antispasmin® 40 mg x 20 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Fares - Ceai cimbru 50g

  Fares - Ceai cimbru 50g

  6,95 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Ceai Enterostop antidiareic 20plicuri

  Fares - Ceai Enterostop antidiareic 20plicuri

  7,24 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Uscosin® 10 mg x 6 supozitoare 

  Uscosin® 10 mg x 6 supozitoare 

  34,45 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Ceai chimion fructe 20plicuri

  Fares - Ceai chimion fructe 20plicuri

  5,07 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Fares - Ceai musetel 20plicuri

  Fares - Ceai musetel 20plicuri

  3,82 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos