Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Walmark - Etrixenal gel 100mg/g 55g

Cod: W63607001
Brand: Walmark
Status:

Walmark - Etrixenal gel 100mg/g 55g se utilizeaza pentru reducerea durerii si inflamatiei de la nivelul tendoanelor si ligamentelor.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

26,32 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Walmark - Etrixenal gel 100mg/g 55g

Walmark - Etrixenal gel 100mg/g 55g se utilizeaza pentru reducerea durerii si inflamatiei de la nivelul tendoanelor si ligamentelor.

Indicatii:

Etrixenal este un medicament sub forma de gel. Contine ca substanta activa naproxen, un antiinflamator nesteroidian (AINS). 

Etrixenal este utilizat pentru tratamentul local al durerilor acute determinate de leziuni ale tendoanelor si ligamentelor. Ca urmare a aplicarii locale pe piele, durerea si umflarea sunt reduse.

Mod de administrare:

Aplicati medicamentul pe piele, intindeti gelul peste zona afectata si masati usor pana la absorbtia completa. Medicamentul trebuie aplicat de 2-6 ori pe zi, la interval de cateva ore.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Etrixenal:

 • daca sunteti alergic la naproxen, sau la oricare dintre celelalte componente;
 • daca sunteti alergic la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene si acid acetilsalicilic;
 • in ultimele trei luni de sarcina.

Atentionari si precautii

Inainte sa utilizati Etrixenal adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:

 • Daca ati avut in trecut o reactie alergica in timpul tratamentului cu alte preparate din grupul medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene;
 • in timpul expunerii de lunga durata la medicamentul aplicat pe zone intinse ale pielii, deoarece exista posibilitatea aparitiei reactiilor adverse sistemice.

Daca apare vreuna dintre reactiile mentionate mai sus, intrerupeti utilizarea acestui medicament.

Reactii adverse posibile:

Afectiuni ale pielii si ale tesutului de sub piele

Cu frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile): poate aparea iritatie locala a pielii (inrosire, eruptii trecatoare pe piele, mancarime, vezicule) care este reversibila dupa oprirea tratamentului.

In cazul tratamentului indelungat, pe o suprafata mare de piele, pot sa apara reactii adverse sistemice nedorite, de exemplu, somnolenta, diaree, greata, dureri de cap, reactii de hipersensibilitate (alergie).

Daca apare vreuna dintre reactiile adverse, va rugam sa ii spuneti medicului dumneavoastra.

In cazul unor probleme respiratorii sau modificari la nivelul pielii, opriti imediat utilizarea medicamentului, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital.

Compozitie:

 • Substanta activa este naproxen.
 • Celelalte componente sunt: cloral hidrat, levomentol, etanol 96%, parahidroxibenzoat de etil (E214), hidroxid de sodiu, carbomeri, apa purificata.

Mod de prezentare: tub continand 55 g gel.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneSistem osteo-articular, Inflamatii si dureri
Tip produsFara conservanti
SimptomeDurere la nivelul genunchiului, Inflamatii
Indicat pentruDureri de muschi, Efort fizic (sportivi)
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator
adresabilitateUz general, Sportivi
Forma prezentareGel
BrandWalmark
Zona corpMuschi

Prospect Walmark - Etrixenal gel 100mg/g 55g

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Etrixenal 100 mg/g gel

naproxen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Etrixenal şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Etrixenal

 3. Cum să utilizaţi Etrixenal

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Etrixenal

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.      Ce este Etrixenal şi pentru ce se utilizează

Etrixenal este un medicament sub formă de gel. Medicamentul conține substanța activă - naproxen - în cantitate de 100 mg/g, care aparţine grupului de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Medicamentul este un gel analgezic și antiinflamator aplicat local pe piele. Ca urmare a aplicării, durerea și umflarea sunt reduse, iar handicapul fizic este depășit.

Etrixenal este utilizat pentru tratamentul local al durerilor acute determinate de leziuni ale tendoanelor şi ligamentelor.

Medicamentul este destinat utilizării pe termen scurt.

2.       Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Etrixenal

Nu utilizaţi Etrixenal:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la naproxen, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene şi acid acetilsalicilic;

 • în ultimele trei luni de sarcină.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Etrixenal adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

 • În cazul în care aţi avut în trecut o reacţie alergică (erupții pe piele, înroșire, mâncărime) în timpul tratamentului cu alte preparate din grupul medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene;

 • În timpul expunerii de lungă durată la medicamentul aplicat pe zone întinse ale pielii, deoarece există posibilitatea apariţiei reacțiilor adverse sistemice.

Dacă apare vreuna dintre reacţiile menţionate mai sus, întrerupeţi utilizarea acestui medicament.

Medicamentul nu trebuie aplicat:

 • la nivelul ochilor şi mucoaselor; în cazul în care gelul vă pătrunde în ochi sau intră în contact cu o mucoasă, clătiţi abundent cu apă, pentru a îndepărta gelul;

 • sub pansamente (bandaje, plasturi adezivi);

 • la nivelul pielii cu leziuni, la nivelul rănilor deschise şi al zonelor de piele cu inflamaţii ;

 • oral (nu trebuie înghițit).

În timpul tratamentului și timp de 2 săptămâni după tratament, trebuie evitată expunerea directă la lumina soarelui (inclusiv solar).

Din cauza posibilităţii absorbţiei de naproxen în sistemul circulator, acest medicament trebuie utilizat cu precauție la pacienții cu insuficiență hepatică și renală, ulcere la nivelul tractului gastrointestinal sau diateză hemoragică.

Copii şi adolescenţi

Etrixenal nu trebuie utilizat la copii și adolescenți cu vârsta de 18 ani sau mai mici.

Etrixenal împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Medicamentul nu trebuie utilizat, cu excepția cazului în care este recomandat și supervizat de un medic. Etrixenal este contraindicat în ultimele trei luni de sarcină.

Medicamentul nu trebuie utilizat în timpul alăptării, cu excepția cazului în care este recomandat și supervizat de un medic.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date cu privire la efectele nedorite asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje după aplicarea topică a naproxen pe piele.

Etrixenal conţine parahidroxibenzoat de etil şi etanol

Acest medicament conține parahidroxibenzoat de etil (E214) care poate provoca reacții alergice (posibil întârziate).

Acest medicament conţine 0,9 mg alcool (etanol) în fiecare 1 gram de gel. Poate cauza senzaţie de arsură pe pielea cu leziuni.

3.       Cum să utilizaţi Etrixenal

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă medicul nu vă recomandă altfel, medicamentul trebuie administrat după cum urmează: aplicaţi medicamentul pe piele într-o cantitate ajustată la dimensiunea suprafeței leziunii (de obicei benzi de gel lungi de 4 cm), întindeţi gelul peste zona afectată și masaţi ușor până la absorbția completă.

Medicamentul trebuie aplicat de 2-6 ori pe zi, la interval de câteva ore.

Mâinile trebuie spălate după aplicarea medicamentului, cu excepția cazului în care zona tratată este la nivelul mâinilor.

Nu utilizați Etrixenal pe o perioadă mai mare de o săptămână. După o săptămână de tratament cu acest medicament, dacă durerea și umflarea persistă sau se agravează, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

În caz de înroșire și iritaţii ale pielii trebuie să întrerupeţi aplicarea medicamentului, până când aceste reacţii dispar; în cazul în care aceste reacții nu dispar, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult Etrixenal decât trebuie

Datorită absorbției reduse a naproxen în sistemul circulator, nu există riscul de supradozaj sau intoxicații ca urmare a aplicării topice a medicamentului.

Cu toate acestea, aplicarea necorespunzătoare sau ingerarea accidentală poate duce la reacţii adverse sistemice. În aceste cazuri, medicul va aplica măsurile terapeutice generale adoptate în mod normal pentru tratarea intoxicației cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

În caz de ingerare accidentală a medicamentului trebuie să îi spuneți medicului dumneavoastră.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.         Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Afecţiuni ale pielii şi ale ţesutului de sub piele

Cu frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile): poate apărea iritaţie locală a pielii (înroşire, erupții trecătoare pe piele, mâncărime, vezicule) care este reversibilă după oprirea tratamentului.

În cazul tratamentului îndelungat, pe o suprafață mare de piele, pot să apară reacţii adverse sistemice nedorite, de exemplu, somnolență, diaree, greață, dureri de cap, reacții de hipersensibilitate (alergie). Dacă apare vreuna dintre reacțiile adverse, vă rugăm să îi spuneți medicului dumneavoastră. În cazul unor probleme respiratorii sau modificări la nivelul pielii, opriți imediat utilizarea medicamentului, adresați-vă medicului dumneavoastră sau mergeți la cel mai apropiat spital.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web- site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.         Cum se păstrează Etrixenal 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A nu se păstra la frigider sau congela.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi tub. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizați acest medicament dacă observați orice modificare a aspectului sau mirosului. După prima deschidere – a se utiliza în decurs de 6 luni.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Etrixenal

 • Substanţa activă este naproxen.

 • Celelalte componente sunt: cloral hidrat, levomentol, etanol 96%, parahidroxibenzoat de etil (E214), hidroxid de sodiu, carbomeri, apă purificată.

Cum arată Etrixenal şi conţinutul ambalajului

Etrixenal este un medicament sub formă de masă omogenă de gel, de culoare albă, fără impurități solide, cu miros caracteristic de mentol.

Ambalaj: cutia conţine un tub de aluminiu a câte 55 g sau 100 g de gel. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 

Proenzi s.r.o.

Oldřichovice 44, Třinec, 739 61

Republica Cehă

Fabricantul

EMO-FARM Sp. z o.o.

52 Łódzka St., Ksawerów, 95-054

Polonia

Acest prospect a fost revizuit în septembrie 2021.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Walmark - Etrixenal gel 100mg/g 55g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Sun Wave - Reumabloc Complex 30compr.filmate

  Sun Wave - Reumabloc Complex 30compr.filmate

  74,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. ThermaCare - Comprese calde pentru gat, umar, incheietura mainii 2buc

  ThermaCare - Comprese calde pentru gat, umar, inch...

  29,57 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Elidor - Kinetic gel 175ml

  Elidor - Kinetic gel 175ml

  25,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Zdrovit - Supramax Articulatii Mobil gel 100ml

  Zdrovit - Supramax Articulatii Mobil gel 100ml

  32,56 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Crevil - Gel puterea calului 250ml

  Crevil - Gel puterea calului 250ml

  16,95 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Walmark - GinkoPrim Max 60tb+30tb

  Walmark - GinkoPrim Max 60tb+30tb

  40,41 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Walmark - Proenzi Intensive 60tb

  Walmark - Proenzi Intensive 60tb

  50,31 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Walmark - GinkoPrim Max 60tb

  Walmark - GinkoPrim Max 60tb

  52,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Walmark - Proenzi crema 100ml

  Walmark - Proenzi crema 100ml

  Rating:
  0%
  29,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Silimarina Forte, 60 + 30 comprimate, Walmark

  Silimarina Forte, 60 + 30 comprimate, Walmark

  27,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos