Facebook Pixel

Prospan® 65 mg x 10 comprimate efervescente

Cod: W43796003
Brand: Engelhard
Status:

Prospan® 65 mg x 10 comprimate efervescente se administreaza pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor respiratorii inflamatorii insotite de tuse.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

24,90 Lei TVA inclus

Descriere Prospan® 65 mg x 10 comprimate efervescente

Prospan® 65 mg x 10 comprimate efervescente se administreaza pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor respiratorii inflamatorii insotite de tuse.

Indicatii:

Prospan comprimate efervescente pentru tuse face parte din grupa: expectorante fara combinatii cu antitusive, expectorante, plante

Prospan comprimate efervescente pentru tuse este utilizat pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor inflamatorii de durata (cronice) ale bronhiilor si pentru inflamatii acute ale cailor respiratorii insotite de tuse. Prospan comprimate efervescente pentru tuse este utilizat pentru tratarea tusei la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani.

Mod de administrare:

Doza uzuala pentru adulti si adolescentii peste 12 ani este de un comprimat efervescent de 2 ori pe zi (corespunzator la 130 mg extract uscat din frunze de iedera zilnic).
Doza uzuala pentru copii cu varsta intre 6 si 12 ani este de 1⁄2 comprimat efervescent de 3 ori pe zi (corespunzator la 97,5 mg extract uscat din frunze de iedera zilnic).

Comprimatul se administreaza dupa dizolvare intr-un pahar cu apa (aproximativ 200 ml).
Se pot folosi atat lichide reci (la temperatura camerei) cat si calde, pentru dizolvarea comprimatelor.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Prospan comprimate efervescente:

 • daca sunteti alergic la extractul uscat de frunze de iedera sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
 • la copii sub 6 ani.
Prospan comprimate efervescente contine sodiu
Un comprimat efervescent contine 6,58 mmol (corespunzator la 151,33 mg) sodiu. Aceasta informatie este importanta pentru pacientii care urmeaza o dieta saraca in sodiu.
 
Prospan comprimate efervescente contine sorbitol
In caz de intoleranta la fructoza, nu trebuie sa utilizati acest medicament. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

Reactii adverse posibile:

Foarte rar pot aparea reactii alergice: dificultate la respiratie, edeme (umflaturi), eritem (inrosire a pielii), prurit (mancarimi) dupa administrarea medicamentelor care contin iedera.
La persoane hipersensibile pot aparea foarte rar simptome gastrointestinale.

Sarcina si alaptarea:

Din motive de siguranta, in timpul sarcinii si alaptarii, medicamentele se vor administra numai la indicatia medicului.

Compozitie:

 • Substanta activa este extract etanolic 30% (m/m) uscat de frunze de iedera (5-7,5:1) 65 mg.
 • Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, manitol, simeticona, zaharina sodica, ciclamat de sodiu, citrat de sodiu, sorbitol, trigliceride cu lant mediu, hidroxistearat de macrogolglicerol, aroma de portocale.

Mod de prezentare: cutie cu 10 folii a cate 2 comprimate efervescente.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Prospan® 65 mg x 10 comprimate efervescente

Mai multe informatii
Indicat pentruTuse plina, productiva
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

Prospan 65 mg comprimate efervescente

Extract uscat de frunze de iederă

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Prospan comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Prospan comprimate efervescente
 3. Cum să utilizaţi Prospan comprimate efervescente
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Prospan comprimate efervescente
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1.          Ce este Prospan comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

Prospan comprimate efervescente pentru tuse face parte din grupa: expectorante fără combinații cu antitusive, expectorante, plante

Prospan comprimate efervescente pentru tuse este utilizat pentru tratamentul simptomatic al afecţiunilor inflamatorii de durată (cronice) ale bronhiilor și pentru inflamaţii acute ale căilor respiratorii însoţite de tuse. Prospan comprimate efervescente pentru tuse este utilizat pentru tratarea tusei la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani.

Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie sa vă adresaţi unui medic.

 

2.          Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Prospan comprimate efervescente

Nu utilizaţi Prospan comprimate efervescente:

 • dacă sunteţi alergic la extractul uscat de frunze de iederă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
 • la copii sub 6 ani.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Prospan comprimate efervescente, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă simptomele nu se ameliorează sau dacă apare dificultate la respirație, febră sau expectorație cu puroi sau cu sânge, trebuie sa vă adresați de urgență medicului.

Copii

Copiilor cu vârsta sub 6 ani nu li se administrează Prospan comprimate efervescente.

Prospan comprimate efervescente cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Din motive de siguranţă, în timpul sarcinii şi alăptării, medicamentele se vor administra numai la indicația medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Medicamentul nu influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Prospan comprimate efervescente conţine sodiu

Un comprimat efervescent conține 6,58 mmol (corespunzător la 151,33 mg) sodiu. Această informație este importantă pentru pacienții care urmează o dietă săracă în sodiu.

Prospan comprimate efervescente conţine sorbitol

În caz de intoleranţă la fructoză, nu trebuie să utilizaţi acest medicament. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

 

3.          Cum să utilizaţi Prospan comprimate efervescente

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi şi adolescenții peste 12 ani este de un comprimat efervescent de 2 ori pe zi (corespunzător la 130 mg extract uscat din frunze de iederă zilnic).

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Doza uzuală pentru copii cu vârsta între 6 si 12 ani este de ½ comprimat efervescent de 3 ori pe zi (corespunzător la 97,5 mg extract uscat din frunze de iederă zilnic).

Comprimatul se administrează după dizolvare într-un pahar cu apă (aproximativ 200 ml).

Se pot folosi atât lichide reci (la temperatură camerei) cât și calde, pentru dizolvarea comprimatelor. Comprimatele efervescente se pot diviza în doze egale.

Mod de administrare: pentru administrare orală.

Durata tratamentului este funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii clinice; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor minore ale tractului respirator.

Pentru a asigura succesul terapeutic, tratamentul cu Prospan comprimate efervescente pentru tuse trebuie continuat 2-3 zile după dispariția simptomelor.

Utilizarea la copii

Este contraindicată administrarea la copii cu vârsta sub 6 ani.

Dacă utilizaţi mai mult Prospan comprimate efervescente decât trebuie

A nu se depăși doza zilnică recomandată. Ingestia unor cantităţi semnificativ mai mari (mai mult de 3 ori doza zilnică recomandată) pot produce stări de greaţă, vărsături şi diaree.

Pacientul trebuie să se adreseze medicului pentru a primi medicația corespunzătoare simptomatologiei.

Dacă uitaţi să utilizaţi Prospan comprimate efervescente

Nu luați o doză dublă la următoarea administrare, încercând să compensați comprimatul efervescent omis. Continuați administrarea conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului.

Dacă încetaţi să utilizaţi Prospan comprimate efervescente

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte rar pot apărea reacții alergice: dificultate la respirație, edeme (umflături), eritem (înroșire a pielii), prurit (mâncărimi) după administrarea medicamentelor care conțin iederă.

La persoane hipersensibile pot apărea foarte rar simptome gastrointestinale.

Dacă vreuna din reacțiile adverse devine gravă sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să comunicați medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

5.          Cum se păstrează Prospan comprimate efervescente

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Prospan comprimate efervescente

 • Substanţa activă este extract etanolic 30% (m/m) uscat de frunze de iederă (5-7,5:1) 65
 • Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, manitol, simeticonă, zaharină sodică, ciclamat de sodiu, citrat de sodiu, sorbitol, trigliceride cu lanț mediu, hidroxistearat de macrogolglicerol, aromă de portocale.

Fiecare comprimat efervescent conține 382 mg carbohidrați – corespunzând la 0,03 unități de pâine.

Cum arată Prospan comprimate efervescente şi conţinutul ambalajului

Prospan comprimate efervescente pentru tuse se prezintă sub formă de comprimate efervescente rotunde, marmorate, de culoare brună, marcate cu şanţ median.

Cutie cu 5 folii din Al a câte 2 comprimate efervescente. Cutie cu 10 folii din Al a câte 2 comprimate efervescente

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG,

Herzbergstrasse 3, 61138 Niederdorfelden,

Germania

{Sigla ENGELHARD Arzneimittel}

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Vedra International – Reprezentanţa România

Str. Dr. Ion Ghiulamila nr. 19, Sector 5, Bucureşti, România

Tel: + 40 314 243 033

{Sigla VEDRA INTERNATIONAL}

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2017.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

AfectiuneTuse
tip_produsNaturiste
SimptomeHipersecretie bronsica
Indicat pentruTuse plina, productiva
Functie produsProtector al sistemului respirator, Expectorant, Antitusiv
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate efervescente
BrandEngelhard
Zona corpMucoase
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Prospan® 65 mg x 10 comprimate efervescente


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Isla Moos 30tb

  Isla Moos 30tb

  27,48 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 2. Isla Junior 20tb de supt

  Isla Junior 20tb de supt

  23,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Prospan® 7 mg/ml sirop x 100 ml

  Prospan® 7 mg/ml sirop x 100 ml

  28,90 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 4. Prospan® picaturi orale solutie 20 mg/ml x 20 ml

  Prospan® picaturi orale solutie 20 mg/ml x 20 ml

  26,74 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Esprico x 60 cps

  Esprico x 60 cps

  74,90 Lei TVA inclus
  lipsa stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Alevia - Imunio 30compr

  Alevia - Imunio 30compr

  23,54 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Isla - Medic Acute citrice si miere 20compr.

  Isla - Medic Acute citrice si miere 20compr.

  21,46 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. ACC lamaie si miere 600 mg pulbere pentru solutie orala x 10 plicuri

  ACC lamaie si miere 600 mg pulbere pentru solutie ...

  31,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Zdrovit - Clinsin spray nazal 30ml

  Zdrovit - Clinsin spray nazal 30ml

  19,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Aboca - Grintuss Sirop Adulti 180ml

  Aboca - Grintuss Sirop Adulti 180ml

  44,40 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu