Facebook Pixel

Claritine® 10 mg x 10 comprimate

Cod: W62358001
Brand: Bayer
Status:

Claritine® 10 mg x 10 comprimate este un medicament ce reduce simptomele alergice asociate rinitei alergice sau urticariei.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

19,86 Lei TVA inclus

Descriere Claritine® 10 mg x 10 comprimate

Claritine® 10 mg x 10 comprimate este un medicament ce reduce simptomele alergice asociate rinitei alergice sau urticariei.

Ce este Claritine si pentru ce se utilizeaza:

Comprimatele Claritine contin substanta activa loratadina, care apartine unei clase de medicamente numite antihistaminice.

Claritine ajuta la reducerea simptomelor alergiei impiedicand efectele unei substante numite histamina, care este produsa in corp atunci cand sunteti alergic la ceva.

Claritine amelioreaza simptomele asociate rinitei alergice (de exemplu febra fanului), cum ar fi stranutul, hipersecretia sau mancarimea la nivelul nasului, usturimea sau mancarimea la nivelul ochilor, la adulti si copii cu varsta peste 2 ani care au greutatea corporala mai mare de 30 kg.

Claritine poate fi utilizat si pentru reducerea simptomelor de urticarie (mancarime, roseata, precum si numarul si dimensiunile eruptiilor de pe piele). Efectul Claritine se mentine intreaga zi si ar trebui sa va ajute sa va reluati activitatile zilnice obisnuite si sa dormiti.

Mod de administrare:

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: un comprimat o data pe zi cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente. La copiii cu varsta intre 2 si 12 ani dozarea se face in functie de greutatea corporala:

 • pentru greutate corporala mai mare de 30 kg, un comprimat o data pe zi cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente
 • pentru greutate corporala de 30 kg sau mai putin: nu administrati Claritine 10 mg comprimate, exista alte forme farmaceutice mai adecvate.

Adulti si copii cu insuficienta hepatica severa si cu greutate corporala mai mare de 30 kg: un comprimat o data la fiecare doua zile cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.

Totusi, trebuie sa vorbiti cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a utiliza acest medicament. Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului.

Ingrediente active: Fiecare comprimat contine loratadina 10 mg.

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu utilizati comprimatele Claritine daca sunteti alergic la loratadina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, la copii cu varsta mai mica de 2 ani sau la copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 12 ani cu greutatea corporala mai mica de 30 kg.

Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 12 ani si greutate corporala mai mica de 30 kg exista alte forme farmaceutice mai adecvate.

Inainte sa utilizati Claritine, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca suferiti de o afectiune hepatica ori sunteti programat sa efectuati orice test cutanat (de piele) pentru alergii.

Nu utilizati Claritine timp de doua zile inainte de efectuarea acestor teste intrucat ar putea influenta rezultatele testelor.

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Ca o masura de precautie este de preferat sa evitati utilizarea Claritine in timpul sarcinii. Nu luati Claritine daca alaptati. Loratadina este excretata in laptele matern.

Claritine comprimate contine lactoza.

Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu 10 comprimate. 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Claritine® 10 mg x 10 comprimate

Mai multe informatii
Indicat pentruAlergii (rinita, conjunctivita, urticaria)
Prospect

Prospect: Informații pentru utilizator

Claritine 10 mg comprimate

Loratadină

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră, sau farmacistului sau asistentei medicale.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest Vezi pct. 4.
 • Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Claritine și pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Claritine
 3. Cum să utilizați Claritine
 4. Reacții adverse posibile
 5. Cum se păstrează Claritine
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

1.          Ce este Claritine și pentru ce se utilizează

Numele complet al medicamentului dumneavoastră este Claritine 10 mg comprimate.

Ce este Claritine

Comprimatele Claritine conțin substanța activă loratadină, care aparţine unei clase de medicamente numite „antihistaminice”.

Cum funcționează Claritine

Claritine ajută la reducerea simptomelor alergiei împiedicând efectele unei substanţe numite „histamină”, care este produsă în corp atunci când sunteți alergic la ceva.

Când trebuie utilizat Claritine

Claritine ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (de exemplu febra fânului), cum ar fi strănutul, hipersecreţia sau mâncărimea la nivelul nasului, usturimea sau mâncărimea la nivelul ochilor la adulți și copii cu vârsta peste 2 ani care au greutatea corporală mai mare de 30 kg.

Claritine poate fi utilizat și pentru reducerea simptomelor de urticarie (mâncărime, roşeaţă, precum şi numărul şi dimensiunile erupţiilor de pe piele).

Efectul Claritine se menţine întreaga zi şi ar trebui să vă ajute să vă reluaţi activităţile zilnice obişnuite şi să dormiţi.

Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

2.          Ce trebuie să știți înainte să utilizați Claritine

Nu utilizați Claritine:

 • dacă sunteți alergic la loratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Claritine, adresați-vă medicului dumneavoastră sau, farmacistului sau asistentei medicale dacă:

 • suferiți de o afecțiune hepatică
 • sunteţi programat să efectuaţi orice test cutanat (de piele) pentru alergii. Nu utilizați Claritine timp de două zile înainte de efectuarea acestor teste. Aceasta ar putea influenţa rezultatele

Dacă cele de mai sus vi se aplică (sau dacă nu sunteți sigur), adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale înainte de a utiliza Claritine.

Copii

Nu utilizați Claritine la copii cu vârsta mai mică de 2 ani sau la copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani cu greutatea corporală mai mică de 30 kg. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani și greutate corporală mai mică de 30 kg există alte forme farmaceutice mai adecvate.

Claritine împreună cu alte medicamente

Efectele secundare ale Claritine pot crește atunci când este utilizat împreună cu medicamente care modifică performanțele unor enzime responsabile de metabolizarea medicamentului în ficat.

În studiile clinice, nu a fost înregistrată nicio creştere a efectelelor secundare ale loratadinei, în cazul administrării împreună cu cu medicamente care modifică performanța acestor enzime.

Spuneţi medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Acestea includ medicamente eliberate fără prescripţie medicală.

Claritine împreună cu alcool

La utilizarea Claritine nu s-a demonstrat creşterea efectelor băuturilor alcoolice.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Ca o măsură de precauţie este de preferat să evitaţi utilizarea Claritine in timpul sarcinii. Nu luați Claritine dacă alăptaţi. Loratadina este excretată în laptele matern.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

În studiile clinice care au evaluat capacitatea de conducere, nu s-au observat deprecieri la pacienții tratați cu loratadină. La doza recomandată de Claritine nu se anticipează ca acesta să determine somnolenţă sau scăderea vitezei de reacţie. Cu toate acestea, foarte rar, la unele persoane poate apărea somnolenţa, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Claritine conține lactoză monohidrat.

Claritine conţine lactoză; de aceea, dacă medicul dumneavoastră v-a informat că suferiți de intoleranţă la anumite zaharuri, luaţi legătura cu acesta înainte de administrarea medicamentului.

 

3.          Cum să utilizați Claritine

 Luați întotdeauna acest medicament aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul, farmacistul sau asistenta medicală. Discutați cu medicul dumneavoastră, cu farmacistul sau cu asistenta medicală dacă nu sunteţi sigur.

Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului în cazul în care aveţi dificultăţi la înghiţirea comprimatului întreg.

Cât Claritine trebuie să utilizaţi

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani:

Luaţi un comprimat o dată pe zi cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

La copiii cu vârsta între 2 şi 12 ani dozarea se face în funcție de greutatea corporală: Greutate corporală mai mare de 30 kg:

Luaţi un comprimat o dată pe zi cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente.

Greutate corporală de 30 kg sau mai puțin:

Nu administrați Claritine.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani și greutate corporală de 30 kg sau mai puțin există alte forme farmaceutice mai adecvate.

Claritine nu este recomandat la copiii cu vârsta mai mică de 2 ani.

Adulți și copii cu insuficienţă hepatică severă:

Adulţi şi copii cu greutate corporală mai mare de 30 kg:

Luaţi un comprimat o dată la fiecare două zile cu un pahar cu apă, cu sau fără alimente. Totuși, trebuie să vorbiți cu medicul dumneavoastră, cu farmacistul sau cu asistenta medicală înainte de a lua acest medicament.

Dacă utilizați mai mult Claritine decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult Claritine decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Nu este de aşteptat să apară probleme grave, cu toate acestea puteți avea dureri de cap, bătăi rapide ale inimii sau stare de somnolenţă.

Dacă uitați să utilizați Claritine

 • Dacă aţi uitat să luaţi doza, luaţi-o imediat ce vă amintiți, apoi continuați să o luați ca de
 • Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, sau farmacistului sau asistentei medicale.

 

4.          Reacții adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cele mai frecvente reacţii adverse raportate la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani sunt:

 • somnolenţă
 • dureri de cap
 • creşterea poftei de mâncare
 • tulburări ale somnului.

Cele mai frecvente reacţii adverse raportate la copii cu vârste între 2 şi 12 ani sunt:

 • dureri de cap
 • nervozitate
 • oboseală.

Următoarele reacții adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane) au fost, de asemenea, observate în timpul comercializării loratadinei:

 • reacţie alergică severă (incluzând umflare)
 • ameţeli
 • convulsii
 • bătăi ale inimii neregulate sau rapide
 • greaţă (stare de rău)
 • uscăciune a gurii
 • indigestie
 • probleme ale ficatului
 • căderea părului
 • erupţii trecătoare pe piele
 • oboseală.

Cu frecvență necunoscută a fost raportată creșterea în greutate la copii.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

5.          Cum se păstrează Claritine

 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe folie după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi orice modificare în aspectul comprimatelor.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.          Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Claritine

 • Substanţa activă este Fiecare comprimat conține loratadină 10 mg.
 • Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb şi stearat de

 

Cum arată Claritine și conținutul ambalajului

Se prezintă sub formă de comprimate albe sau aproape albe, cu o linie mediană și marcat cu „10” pe una dintre feţe şi neted pe cealaltă.

Este disponibil în cutii cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață

BAYER S.R.L.

Șos. București-Ploiești nr. 1A, clădire B, etaj 1

Sector 1, 013681 București, România

Fabricantul:

BAYER BITTERFELD GmbH

Ortsteil Greppin, Salegaster Chaussee

1 06803 Bitterfeld – Wolfen,

Germania

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2019.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

AfectiuneAlergii
tip_produsFara zahar
SimptomeStranut
Indicat pentruAlergii (rinita, conjunctivita, urticaria)
Functie produsAntialergic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandBayer
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Claritine® 10 mg x 10 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmentice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Canespor® 10mg/g crema x 20 g

  Canespor® 10mg/g crema x 20 g

  35,72 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Cal-C-Vita® x 10 comprimate efervescente

  Cal-C-Vita® x 10 comprimate efervescente

  27,23 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 3. Supradyn Junior Multivitamine, Vitamina C, B3, B6, B12 – 30 ursuleti gumati

  Supradyn Junior Multivitamine, Vitamina C, B3, B6,...

  22,97 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Aspirin® 500 mg x 20 drajeuri

  Aspirin® 500 mg x 20 drajeuri

  14,17 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Contour - Plus One glucometru

  Contour - Plus One glucometru

  Rating:
  0%
  149,90 Lei TVA inclus
  lipsa stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Zenyth - Quercetin Mini 250 mg 30caps

  Zenyth - Quercetin Mini 250 mg 30caps

  32,81 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Alevia - Quercitin 500mg cu Bromelaina 30compr.

  Alevia - Quercitin 500mg cu Bromelaina 30compr.

  40,81 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Dr Phyto - Allerdep sirop 150ml

  Dr Phyto - Allerdep sirop 150ml

  43,86 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Plantextrakt - Tinctura de trei frati patati 50ml

  Plantextrakt - Tinctura de trei frati patati 50ml

  16,73 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Flonase® 50 micrograme/ doza spray nazal, suspensie x 60 pulverizari per flacon

  Flonase® 50 micrograme/ doza spray nazal, suspens...

  30,24 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu