Facebook Pixel

Cal-D-Vita® 600 mg/400 UI x 10 comprimate efervescente

Cod: W56529001
Brand: Bayer
Status:

Cal-D-Vita® 600 mg/400 UI x 10 comprimate efervescente se administreaza pentru preventia si tratamentul carentelor de calciu si vitamina D, si ca adjuvant la tratamentul specific al osteoporozei.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

24,51 Lei TVA inclus

Descriere Cal-D-Vita® 600 mg/400 UI x 10 comprimate efervescente

Cal-D-Vita® 600 mg/400 UI x 10 comprimate efervescente se administreaza pentru preventia si tratamentul carentelor de calciu si vitamina D, si ca adjuvant la tratamentul specific al osteoporozei.

Ce este Cal-D-Vita si pentru ce se utilizeaza:

Cal- D- Vita este un medicament care contine o asociere de calciu si vitamina D3. Calciul si vitamina D3 sunt componente importante in procesul de formare a masei osoase.

Vitamina D3 regleaza absorbtia si conversia calciului si actioneaza asupra fixarii calciului la nivelul scheletului.

Cal-D-Vita este utilizat in deficitul de vitamina D si calciu, la varstnici si ca terapie adjuvanta la tratamentul specific pentru osteoporoza, daca este prezent sau suspectat un deficit de calciu si vitamina D.

Mod de administrare:

Adulti si copii peste 12 ani: 1-2 comprimate efervescente pe zi. Comprimatul trebuie dizolvat intr-o cantitate suficienta de lichid, de exemplu, cel putin o jumatate de pahar cu apa. Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului. 

Ingrediente active:

Fiecare comprimat efervescent contine calciu 600 mg sub forma de carbonat de calciu 1500 mg si colecalciferol (Vitamina D3) 400 UI (echivalent cu 10 micrograme).

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu utilizati CAL-D-VITA daca: sunteti hipersensibil (alergic) la oricare dintre componentele produsului; daca aveti afectiuni renale, pietre la rinichi sau daca medicul dumneavoastra v-a diagnosticat cu nivel crescut de calciu in sange sau urina sau hipervitaminoza D (exces de vitamina D).

Inainte sa utilizati Cal-D-Vita, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. In timpul tratamentului de lunga durata, cantitatea de calciu din sange si urina precum si functia rinichilor trebuie supravegheate. Daca urmati tratament cu preparate ce contin Vitamina D si/sau Calciu este necesar sa consultati medicul inaintea tratamentului cu Cal-D-Vita.

Produsul combinat trebuie utilizat cu precautie la pacientii imobilizati, din cauza unui risc ridicat de hipercalcemie. Cal-D-Vita poate scadea absorbtia din dieta a Fierului, Zincului sau Magneziului.

Pacientii cu risc de deficit ar trebui sa ia Cal-D-Vita inainte de somn in loc de momentul meselor. Acest produs combinat cu calciu si vitamina D poate fi administrat in timpul sarcinii si alaptarii doar la recomandarea medicului si in dozele recomandate de acesta.

Cal-D-Vita contine aspartam. Cal-D-Vita contine 84 mg sorbitol, 6 mg zahar si 98 mg sodiu pe doza.

Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu un tub a 10 comprimate efervescente.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Cal-D-Vita® 600 mg/400 UI x 10 comprimate efervescente

Mai multe informatii
Indicat pentruMenopauza
Prospect

Prospect: Informații pentru utilizator

CAL-D-VITA 600 mg/400UI comprimate efervescente

Calciu/Vitamina D3

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest Vezi pct. 4.

 • Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Cal-D-Vita și pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Cal-D-Vita

 3. Cum să utilizați Cal-D-Vita

 4. Reacții adverse posibile

 5. Cum se păstrează Cal-D-Vita

 6. Conținutul ambalajului și alte informații

1.          Ce este Cal-D-Vita și pentru ce se utilizează

Cal-D-Vita este un medicament care conţine o asociere de calciu şi vitamina D3. Calciul şi vitamina D3 sunt componente importante în procesul de formare a masei osoase. Vitamina D3 reglează absorbţia şi conversia calciului şi acţionează asupra fixării calciului la nivelul scheletului.

Cal-D-Vita este utilizat în deficitul de vitamina D şi calciu, la vârstnici şi ca terapie adjuvantă la tratamentul specific pentru osteoporoză, dacă este prezent sau suspectat un deficit de calciu şi vitamina D.

2.          Ce trebuie să știți înainte să utilizați Cal-D-Vita

Nu utilizați Cal-D-Vita:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Cal-D-Vita;

 • în cazul prezenţei unor cantităţi foarte mari de calciu în sânge şi /sau în condiţii care determină creşterea cantităţii de calciu în sânge;

 • în cazul prezenţei unor cantităţi mari de calciu în urină;

 • dacă aveţi un exces de vitamina D;

 • dacă aveţi pietre la rinichi;

 • dacă aveţi afecţiuni renale.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Cal-D-Vita, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. În timpul tratamentului de lungă durată, cantitatea de calciu din sânge şi urină precum şi funcţia rinichilor trebuie supravegheate.

Dacă urmaţi tratament cu preparate ce conţin Vitamina D şi/sau Calciu este necesar să consultaţi medicul înaintea tratamentului cu Cal-D-Vita

Produsul combinat trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii imobilizaţi, din cauza unui risc ridicat de hipercalcemie

Cal-D-Vita împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Efectul Cal-D-Vita poate fi influenţat dacă produsul este utilizat concomitent cu anumite alte medicamente, ca urmare, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, înainte de a utiliza alte medicamente, în acelasi timp.

Dacă luaţi Cal-D-Vita împreună cu medicamente care conţin fluorură de sodiu pentru tratarea cariilor sau bifosfonaţi pentru osteoporoză, aceste medicamente trebuie luate cu cel puţin 30 min înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita. Dar de preferat în alt moment al zilei .

Tetraciclinile, chinolonele (ciprofloxacină, levofloxacină, acid nalidixic, norfloxacină, ofloxacină) şi inhibitorii proteazici utilizatepentru tratamentul infecţiilor, trebuie luate cu cel puţin 2 ore, respectiv 4-6 ore înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita.

Levotiroxina, care este un hormon tiroidian, trebuie luat cu cel puţin 4 ore înainte de, sau după administrarea Cal-D-Vita.

Răşini schimbătoare de ioni, laxative , Orlistat , trebuie luate cu cel puţin 2 ore, respectiv 4 -6 ore înainte de, sau după administrarea Cal- D- Vita 600 mg/400UI.

Alte medicamente pot influenţa efectul Cal-D-Vita sau efectul lor este influenţat de tratamentul cu Cal-D-Vita. Aceste medicamente sunt anumite diuretice utilizate, de exemplu, la pacienţii cu tensiune

arterială mare, medicamente care conţin cortizon, glicozide cardiace precum şi barbiturice şi fenitoină, utilizate, de exemplu, în tratamentul epilepsiei.

Cal-D-Vita împreună cu alimente, băuturi și alcool

Efectul Cal-D-Vita poate fi influenţat de anumite alimente (de exemplu, alimente care conţin acid oxalic, fosfaţi, acid fitic sau o dietă cu aport ridicat de fibre).

Cal-D-Vita se administrează la interval de 2 ore după consumarea alimentelor ce conţin concentraţii crescute de acid oxalic şi fitic .

Cal-D-Vita poate scădea absorbţia din dietă a Fierului, Zinc sau Magneziu . Pacienţii cu risc de deficit ar trebui să ia Cal-D-Vita înainte de somn în loc de momentul meselor .

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Acest produs combinat cu calciu şi vitamina D poate fi administrat în timpul sarcinii și alăptării doar la recomandarea medicului și în dozele recomandate de acesta.

Dacă alăptaţi puteţi utiliza Cal-D-Vita. Calciul şi vitamina D3 trec în laptele matern. Acest lucru trebuie avut în vedere în cazul în care copilului dumneavoastră i se administrează o doză suplimentară de vitamina D.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Cal-D-Vita nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cal-D-Vita conţine aspartam. Aspartamul este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Cal-D-Vita conţine sorbitol şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua/utiliza acest medicament.

Cal-D-Vita conţin sorbitol 84 mg şi zahăr 6 mg, echivalent cu 1,3 KJ.

Cal-D-Vita conţine 98 mg sodiu pe doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

3.          Cum să utilizați Cal-D-Vita

Doza este determinată de către medicul dumneavoastră, care o va adapta în mod individual, pentru fiecare pacient în parte. Nu modificaţi niciodată doza prescrisă, fără a vă adresa în prealabil medicului dumneavoastră.

Doza recomandată este de 1-2 comprimate efervescente Cal-D-Vita pe zi. Comprimatul trebuie dizolvat într-o cantitate suficientă de lichid, de exemplu, cel puţin o jumătate de pahar cu apă.

Medicamentul este indicat numai pentru adulţi şi copii peste 12 ani

Dacă utilizați mai mult Cal -D- Vita decât trebuie

Dacă luaţi o doză prea mare din acest medicament sau dacă un copil ia acest medicament din greşeală, adresaţi-vă medicului sau mergeţi la spital pentru o evaluare a riscurilor şi pentru recomandări.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

4.          Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pot apărea dureri gastrointestinale şi abdominale, constipaţie, diaree, flatulenţă, greaţă şi vărsături. Au fost raportate afecţiuni ale pielii cum sunt: erupţii cutanate, urticarie, edem, prurit.

Dacă apar unele efecte secundare discutaţi cu medicul sau farmacistul. Pot fi unele efecte secundare neincluse în acest prospect.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează Cal -D- Vita

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Cal -D- Vita

 • Substanţele active sunt: calciu şi colecalciferol.

Un comprimat efervescent conţine calciu 600 mg sub formă de carbonat de calciu 1500 mg şi colecalciferol (Vitamina D3) 400 U.I. (echivalent cu 10 micrograme) sub formă de concentrat de colecalciferol pulbere 100 CWS (conţine si DL-alfa tocoferol, ulei de soia partial hidrogenat, gelatina, sucroză şi amidon de porumb).

 • Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, sorbitol (E 420), aromă de portocale, acid fumaric, clorură de sodiu, β-caroten 1% (E 160 a) (conţine şi alfa tocoferol, ascorbat de sodiu , trigliceride cu lanţ mediu, gumă arabică, sucroză, maltodextrină şi dioxid de siliciu), betanină (E 162), aspartam , acesulfam de potasiu, macrogol 6000, esteri ai acizilor graşi cu sucroză.

Cum arată Cal -D- Vita și conținutul ambalajului

Cal-D-Vita sunt comprimate efervescente cu aspect pigmentat, cilindrice, biplane, de culoare alb- portocaliu până la roşiatic, cu miros de portocale, cu diametrul de 25 mm, diponibile în cutie cu un tub din aluminiu cu 10 comprimate efervescente, închis cu capac care conține desicant.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

TEOFARMA S.r.l.

Via F. Lli Cervi 8, 27010, Valle Salimbene, Pavia, Italia

Fabricantul

Delpharm Gaillard

33, rue de l’Industrie, 74240 Gaillard, Franţa

Acest prospect a fost revizuit în Mai, 2021.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

AfectiuneSistem osos
vitamine_si_mineraleCalciu, Vitamina D
tip_produsFara zahar
SimptomeScaderea densitatii osoase
Indicat pentruMenopauza
Functie produsConsolidarea oaselor, Fortificarea dentitiei
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate efervescente
BrandBayer
Zona corpArticulatii
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Cal-D-Vita® 600 mg/400 UI x 10 comprimate efervescente


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Aspirin® 500 mg x 8 drajeuri

  Aspirin® 500 mg x 8 drajeuri

  9,54 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Bepanthen 5% Extra Unguent,100 G

  Bepanthen 5% Extra Unguent,100 G

  53,07 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 3. Canesten GYN® 3, 200 mg x 3 comprimate vaginale

  Canesten GYN® 3, 200 mg x 3 comprimate vaginale

  44,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Rennie® Spearmint x 24 comprimate masticabile

  Rennie® Spearmint x 24 comprimate masticabile

  19,81 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Canespor® 10mg/ml solutie cutanata x 15 ml

  Canespor® 10mg/ml solutie cutanata x 15 ml

  24,42 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Vitoral D spray copii 25ml

  Vitoral D spray copii 25ml

  37,28 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Fiterman - Ostart D3 2000UI spray sublingual 20ml

  Fiterman - Ostart D3 2000UI spray sublingual 20ml

  15,79 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Nestle - NanCare vitamina D picaturi 5ml

  Nestle - NanCare vitamina D picaturi 5ml

  22,20 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI x 30 comprimate masticabile

  Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI x 30 comprimate...

  25,69 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Herbagetica - Detrix vitamina D3 3000 UI 30 caps.

  Herbagetica - Detrix vitamina D3 3000 UI 30 caps.

  12,56 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu