Sfatul specialistului pentru luna octombrie: Cum facem fata reumatismului toamna

3 minute citire

- 16/10/2022
Ultima actualizare: 19/04/2024

Sfatul specialistului pentru luna octombrie: Cum facem fata reumatismului toamna

Ca urmare a schimbarilor climatice din timpul toamnei, organismul uman sufera o serie de modificari metabolice ca scaderea imunitatii, aparitia unor boli ,,de sezon’’ (raceli, gripe, viroze) si a durerilor de oase, musculare, articulare. Despre cele dintai am vorbit mai detaliat in articolul "Ce legatura are imunitatea cu racelile?".

Toamna si durerile reumatice

Astazi vorbim despre durerile reumatice specifice anotimpului ploios, cand umezeala si frigul parca patrund in oase, intensificand senzatia de durere. Cu totii suferim din cand in cand de dureri articulare si am facut o obisnuinta din asocierea ideii de reumatism cu orice durere a articulatiilor. Totusi, aceasta poate fi cauzata de alte afectiuni acute sau cronice (osteoartrita, artroza, guta).

Simptome

Cele mai frecvente simptome ale reumatismului sunt durerile, rigiditatea si inflamatia. Acestea sunt resimtite ca un disconfort accentuat la nivelul unei anumite articulatii, iar durerea isi poate schimba intensitatea in functie de conditiile de mediu (caldura, frig). La atingere si in timpul miscarilor regiunile afectate sunt sensibile si se pot inrosi sau deveni fierbinti.

Remedii

Daca suferi de dureri reumatice iti recomandam o serie de remedii la indemana:

  • Creme pentru masaj cu salicilati - Saliform forte - substante care se gasesc in aspirina. Acestea pot cauza alergii, motiv pentru care trebuie sa fie utilizate cu precautie!
  • Gelurile pe baza de capsaicinaReumabloc - care pot da o senzatie de arsura si ajuta la remedierea durerilor reumatice, in cazul inchieturilor.
  • Gelurile antiinflamatoare - Voltaren - ce reduc durerea si inflamatia locala.
  • Plasturi analgezici - Rheumastoplast. Acestia contin medicamente si pot fi aplicati chiar pe zonele dureroase.
  • Caldura si frigul. Compresele calde - Compresa cu gel cald/rece, un dus sau o baie fierbinte pot ajuta mult in ameliorarea durerilor. In cazul durerilor severe poti incerca aplicarea unei comprese cu gheata. Este de preferat ca aceste metode „extreme” sa fie evitate daca pacientul prezinta probleme de circulatie periferica.
  • Exercitii fizice. Miscarea nu este recomandata de medici doar pentru imbunatatirea tonsului si a functiilor corpului, ci si pentru cresterea nivelului endorfinelor. Astfel, vei avea o stare emotionala mai buna, iti vei imbunatati flexibilitatea si iti vei intari musculatura! Nu uita insa ca atunci cand durerea este severa, exercitiile intense, precum alergatul, o pot accentua.

Sun Wave - Muvon Plus 30plicuri

Remedii naturiste

  • Acid gama linoleic. Este un acid gras cu proprietati antiinflamatoare, care se gaseste in semintele de coacaz negru, in luminita de seara si in uleiul de limba mielului.
  • Acizi grasi Omega 3. Acesti antiinflamatori naturali se gasesc in peste, mai ales in somon, sardine si ton, dar si in capsule de ulei de peste, precum Good Routine - Pure Omega 3 .
  • Condimente ca ghimbirul, turmericul si curcuma. Actioneaza asemenea unor mici doze de aspirina sau ibuprofen.
  • Pedicuta sub forma de pernuta umpluta si aplicata pe zona afectata sau sub forma de ceai.
  • Probiotice - Jarro-Dophilus. Probioticele, sau microorganismele benefice, pot reduce inflamatia si ameliora durerea.
  • Suplimentele din plante, precum MSM. Un numar mare de antiinflamatorii naturale au fost transformate in suplimente alimentare. Spre exemplu: acidul oleanolic (din ulei de masline) si plante, cum ar fi de Boswellia (tamaie indiana), ghiara diavolului, ginkgo biloba. Acestea isi fac efectul dupa perioade de timp mai indelungate, de minim trei-patru saptamani.
  • Scoarta de salcie sau ,,aspirina naturala’’, regasita in Salicilol natural - este folosita de mii de ani pentru alungarea mai multor tipuri de dureri si are efecte antireumatismale, sedative, tonice si antiinflamatoare.

Pentru rezultate sigure si ameliorarea rapida a durerilor, am pregatit pentru tine pe Mattca o varietate de produse anti-reumatice sub diverse forme:

Incearca-le acum!

Pentru mai multe sfaturi, poti consulta si articolul nostru anterior in care am vorbit despre durerea reumatica.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos