Cum castigi lupta cu acneea juvenila

3 minute citire

- 19/08/2022
Ultima actualizare: 19/04/2024

Cum castigi lupta cu acneea juvenila

Acneea este des intalnita si constituie o neplacere pentru tineri, mai ales in perioada sezonului cald, cand se confrunta cu temperaturi ridicate si transpiratie in exces.

Astazi vorbim despre cum poti tine in frau acneea juvenila pentru a te bucura pe deplin de o piele curata. Lectura acestui articol dureaza doar cateva minute, informatiile pe care ti le punem la dispozitie, insa, iti vor fi extrem de utile mereu.

Ce este acneea juvenila?

In primul rand, este important de stiut ca acneea juvenila apare pe pielea tinerilor cu varstele cuprinse intre 12 si 20 de ani. Se estimeaza ca pana la 87% dintre adolescentii la care s-a instalat pubertatea sunt afectati de acnee. Este cea mai frecventa forma de acnee, deoarece nivelurile hormonale cresc foarte mult odata cu instalarea pubertatii, lucru care duce la stimularea secretiilor glandelor sebacee. Acneea juvenila se manifesta sub forma unor comedoane (puncte albe sau negre) inchise sau deschise, insotite in unele cazuri si de leziuni papulare sau pustule. Printre factorii care agraveaza evolutia acneei juvenile se numara:

  • Varsta
  • Sexul
  • Diverse afectiuni
  • Ereditatea (factori genetici)
  • Modificarile hormonale
  • Alimentatia
  • Medicamente
  • Igiena personala
  • Produse cosmetice
  • Conditiile de mediu

Stiai ca…

Conform Academiei Americane de Dermatologie, acneea poate cauza probleme fizice si psihologice semnificative: cicatrizare permanenta, incredere de sine scazuta, depresie si anxietate?

La Roche Posay Effaclar Duo + Spf 30 X 40 ml

Pasi simpli pentru calmarea acneei juvenile

Este important sa fii informat in legatura cu notiunile de ingrijire ale tenului, pentru ca anumite comportamente pot ajuta la mentinerea acneei, in ciuda unui tratament medicamentos corect efectuat:

  • Curatarea fetei

Curatarea tenului se va face atat dimineata si seara, cat si dupa eforturi fizice intense, pentru ca transpiratia acumulata reprezinta adeseori un factor agravant al leziunilor. Pielea trebuie curatata foarte bine cu un produs creat special pentru tenul gras, iar gamele dermato-cosmetice contin o multitudine de optiuni. Trebuie evitata spalarea in exces, pentru ca poate conduce la deshidratarea tenului, la mentinerea inflamatiei si, implicit, la acumularea mai multor celule moarte la nivelul porilor deja blocati.

  • Pastrarea unei diete echilibrate

Afla ca anumite vitamine si minerale sunt deosebit de importante pentru o piele sanatoasa! Acestea pot fi preluate din alimentatie sau administrate sub forma de suplimente precum Acne out:

  1. Vitamina A se gaseste in: pepene galben, mango, ananas, portocale, grepfruit, caise, ardei gras, morcovi, salata verde, spanac, mazare, rosii, cartofi dulci, dovleac, sfecla rosie.
  2. Vitamina E se gaseste in: germeni de grau, cereale integrale, peste, ulei de masline, nuci, migdale, seminte.
  3. Vitamina B3 se gaseste in: ton, somon, piept de pui/curcan, paine integrala, nuci, ficat, ciuperci, mazare.
  4. Zincul se gaseste in: carnea rosie, de peste si de pasare, crustacee, oua, lactate si nuci.

De notat este ca mancarurile de tip fast-food, alcoolul si sucurile carbogazoase trebuie excluse din dieta, pentru ca sunt periculoase pentru pielea si sanatatea ta.

  • Diminuarea stresului

Acneea poate fi cauzata si de un nivel ridicat de stres. Organismul descarca hormoni care ne ajuta sa facem fata stresului, motiv pentru care apare acneea. Solutia este sa incerci sa eviti stresul pe cat posibil. Atunci cand simti ca esti pus sub presiune sau ai o zi mai incarcata, respira adanc si relaxeaza-te! Totodata, nu uita de beneficiile ceaiului pentru relaxare. Iti recomandam ca de fiecare data cand te copleseste stresul, sa iti prepari un astfel de ceai.

  • Expunerea protejata la soare

Este recomandata evitarea expunerii prelungite la soare, deoarece si acest lucru poate conduce la deshidratarea excesiva a tenului. De asemenea, in cazul expunerii la soare se vor utiliza creme cu factor de protectie adaptate tenului gras, acneic.

In final, venim cu cateva recomandari referitoare la produse:

  • Produse delicate de curatare, sub forma de apa micelara, gel purifiant sau spuma pentru a-ti proteja pielea.
  • Produse hidratante si calmante pentru solutionarea problemelor referitoare la uscarea pielii, ca urmare a anumitor tratamente anti-acneice (tratamentele cu retinoizii sensibilizeaza pielea).
  • Produse ,,non-comedogenice" care ajuta la prevenirea reaparitiei punctelor negre si reduc riscul de aparitie a cicatricilor post-acneice.
  • Produse tratament cu SPF ce corecteaza semnele post-acneice si asigura protectie solara, prevenind aparitia hiperpigmentarii.
  • Seruri anti-imperfectiuni, care actioneaza asupra tuturor cauzelor ce duc la aparitia acneei.
  • Produse reparatoare, ce se utilizeaza ca tratament al eruptiilor acneice ocazionale.
  • Produse ce trateaza acneea si uniformizeaza nuanta tenului, putand fi folosite in loc de machiaj.

Daca doriti sa aflati mai multe despre acnee, puteti consulta articolul nostru de pe blogul Mattca, in care detaliem acest subiect. 

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos