Cum putem trata eficient acneea

3 minute citire

- 28/05/2020
Ultima actualizare: 30/03/2023

Cum putem trata eficient acneea

Exista cateva afectiuni medicale cu care fiecare om se confrunta cel putin o data in viata. Una dintre cele mai frecvente ramane acneea. Partea buna este ca poate fi usor tratata cu putina atentie si cu ajutorul unei rutine zilnice corecte. Sa aflam impreuna cum o putem combate!

Ce este acneea si care sunt cauzele aparitiei?

Este o boala inflamatorie multifactoriala care afecteaza foliculul pilosebaceu. Fiecare folicul contine un fir de par mic si mai multe glande sebacee. In mod normal sebumul, substanta uleioasa creata de glandele sebacee, urca pe firul de par si iese la suprafata pielii. Rolul sau este de a lubrifica si proteja pielea. In cazul acneei, sebumul este blocat in folicul de catre anumite celule ce se afla la suprafata, iar in interiorul porilor blocati se multiplica bacteria P. acne. (Propionobacterium acne) si tesutul inconjurator se inflameaza.

Forme clinice

Din punct de vedere clinic, acneea se imparte in doua categorii:

  • Acnee neinflamatorie sau retentionala - comedoane (puncte negre si puncte albe)

  • Acnee inflamatorie (papule, pustule, noduli sau chisturi).

Unde si cand apare?

De obicei, acneea apare pe fata, pe piept sau pe spate. Este mai frecventa in randul adolescentilor, desi afecteaza persoane de toate varstele. Nu este periculoasa, dar poate lasa cicatrici inestetice la nivelul pielii si poate provoca probleme de ordin emotional, mai ales in randul tinerilor.

Tratamentul acneei

Cand vorbim despre tratament este necesar sa vorbim atat despre prevenirea formarii de noi leziuni acneice, despre vindecarea leziunilor existente, cat si despre prevenirea aparitiei cicatricilor si minimalizarea lor. Cel mai important, inainte de toate tratamentele pe care le poti incerca, este sa mergi la o consultatie la un medic specialist pentru a-ti diagnostica tipul de acnee si tipul de ten. In functie de aceasta consultatie, medicul va sti sa iti spuna care este tratamentul de care tenul tau are nevoie, cum reactioneaza acesta si care pot fi efectele adverse.

Informatii esentiale:

  • Comedoanele nu trebuie stoarse

  • Curatirea pielii este esentiala

  • Soarele poate reduce temporar caracterul inflamator al leziunilor, dar favorizeaza comedogeneza, ameliorarea estivala fiind urmata de puseul de acnee de toamna

  • Efectele tratamentului nu apar rapid, fiind necesara o durata de mai multe luni pentru obtinerea unui rezultat apreciabil. 

Ce recomandam in caz de acnee:

Gama Cleanance din portofoliul Avene asigura ingrijirea completa a tenului acneic.

#Igiena:

Avene - Cleanance apa micelara 400ml

  • Cleanance Hydra lapte de curatare - curata tenul fara sa usuce, reduce iritatiile pielli, ofera o ingrijire speciala pentru pielea care poate ramane uscata si iritata in urma unui tratament medical. Necesita clatire.
  • Cleanance Apa Micelara - indeparteaza impuritatile cu delicatete, inclusiv machiajul de pe fata si ochi, fara a necesita clatire si ajuta la reducerea excesului de sebum.
  • Cleanance Gel de curatare - purifica si curata delicat tenul cu tendinta acneica, fara a-l usca.

#Ingrijire pentru femei dimineata si/sau seara

Avene - Cleanance Women serum corector 30ml

#Ingrijire pentu toate tipurile de acnee:

Avene - Cleanance Comedomed 30ml

  • Cleanance Comedomed - un concept puternic, concentrat, anti-imperfectiuni, ajuta la reducerea imperfectiunilor si a punctelor negre si limiteaza reaparitia acestora. Are o textura ultra lejera, de gel cu consistenta apoasa care permite o absorbtie rapida. Formula are o concentratie mare de ingrediente active. Acest produs ar putea deveni esential in programul tau zilnic de ingrijire, ajutand la limitarea aparitiei de noi imperfectiuni, regland hiperproductia de sebum si reducand luciul tenului.

#Ingrijire pentru pielea deshidratata si uscata de unele tratamente locale:

Avene - Cleanance Hydra crema calmanta 40ml

  • Cleanance Hydra - crema calmanta pentru pielea care ramane uscata si iritata in urma unui tratament. Hidrateaza, regenereaza pielea si reduce roseata, restabilind confortul cutanat.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos