Cum folosesti corect produsele pentru plaja?

2 minute citire

- 15/06/2022
Ultima actualizare: 21/06/2023

Cum folosesti corect produsele pentru plaja?

Iubim vara si cand anotimpul calduros apare, vom face orice pentru a ne bucura de razele soarelui si de vacanta mult asteptata. Insa, marea greseala pe care multi o facem, este ca uitam sa avem grija de pielea noastra, ce este expusa razelor ultraviolete. In cadrul acestui articol iti vom prezenta cateva sfaturi pe care poti sa le iei in considerare, in momentele in care mergi la plaja si iti doresti sa folosesti produsele solare. Insa, inainte de asta, vom vedea care sunt greselile cele mai des intalnite pentru a le putea preveni.

Cele mai intalnite 3 greseli pe care le facem la plaja:

1. Atunci cand protejezi corpul, aplici un strat subtire de lotiune pe piele. Pe langa faptul ca trebuie aplicata cu 15 minute inainte de a ajunge sub razele soarelui, stratul de lotiune trebuie sa fie indeajuns de consistent incat sa reziste minim o ora si totodata sa fie aplicat pe intregul corp.

2. Daca lotiunea de soare are un SPF mare, poti sta toata ziua sub soare. SPF-ul trebuie ales in functie de culoarea pielii, ceea ce inseamna ca o piele mai deschisa la culoare are nevoie de un SPF mai mare (cum este cel din Uriage Bariesun spray protectie solara SPF 50+) si vice-versa, insa aplicarea trebuie sa fie in continuare constanta.

3. Medicamentele te pot face fotosensibila, iar tu ignori asta. Anumite medicamente precum cele pentru tensiune sau unele tipuri de antibiotice iti pot creste vulnerabilitatea la soare, asadar va trebui sa te protejezi suplimentar si sa eviti sa te expui pentru mai mult de 30 de minute razelor solare.

Avene - Intense Protect lotiune SPF 50+ 150ml

Avand in vedere aceste 3 greseli care sunt intalnite aproape la fiecare persoana ce doreste sa se relaxeze sub razele soarelui, va prezentam cateva principii de care sa tineti cont de fiecare data cand mergeti la plaja.

Inainte de toate, trebuie sa fiti atenti la SPF (indicele factorului de protectie) si sa alegeti un produs cu un SPF intre 30 si 50, 50 fiind pentru un ten deschis (unde te-ar ajuta fluidul invizibil Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ sau spray-ul matifiant invizibil pentru fata Anthelios SPF 50), iar 30 pentru un ten mai inchis (vezi spray-ul invizibil Photoderm Brume SPF30 de la Bioderma sau apa hidratanta Capital Soleil SPF 30 de la Vichy).

Daca dorim sa expunem copiii la soare, in cazul acestora este necesara folosirea unei lotiuni cu SPF cat mai ridicat (cum este spray-ul Photoderm Pediatrics SPF50+).
Iar daca ne referim la bebelusi, atunci acestia nu ar trebui sa fie expusi ultravioletelor, din cauza
sensibilitatii pielii lor. Totusi, expunerea la soare a bebelusilor este inevitabila, de aceea recomandam folosirea unor produse special create pentru pielea lor delicata sau cu tendinta atopica, cum ar fi laptele pentru bebelusi Anthelios Dermo-Pediatrics SPF 50+ sau crema Photoderm Pediatrics Mineral SPF50+.

In al doilea rand, asigura-te ca produsul ajunge pe toate partile corpului tau ce sunt expuse razelor solare si asigura-te ca o aplici cu cel putin 15 minute inainte de a ajunge la plaja. Totodata, nu uita sa aplici crema solara dupa fiecare moment in care ai parasit apa.

Pentru mai multe informatii si sfaturi, puteti consulta si alte articole de pe blogul nostru, unde puteti afla cum sa alegeti protectia solara pentru copii si cum sa va protejati de soare pielea si parul.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos