Cum alegi cea mai buna protectie solara pentru copii?

4 minute citire

- 17/06/2022
Ultima actualizare: 25/04/2024

Cum alegi cea mai buna protectie solara pentru copii?

Copilului tau ii place sa petreaca mult timp afara? Refuza sa poarte palariuta de soare sau o sapca? Te gandesti sa achizitionezi o crema ori o lotiune solara potrivita? Pielea copiilor este foarte sensibila si predispusa alergiilor solare. Mai mult, pielea lor este delicata si are nevoie de protectie solara speciala. Pentru a preveni aparitia arsurilor solare la copilul tau, este indicat sa folosesti creme sau lotiuni solare.

Cum alegi cea mai buna crema/lotiune solara pentru copii?

Majoritatea cremelor solare/lotiunilor solare destinate copiilor sunt special create cu ingrediente naturale de cea mai buna calitate. Rolul acestora este de a proteja cele mai sensibile tipuri de piele de razele solare. S-a observat ca lotiunile solare/cremele solare cu factor de protectie ridicat sunt ideale copiilor chiar de la prima aplicare. Chiar in primele zile de expunere la soare, acestea protejeaza eficient pielea de razele UVA si UVB. In plus, ofera o acoperire in conditii de siguranta pentru copii, de la nastere. Un produs de protectie solara pentru copii are o textura usoara, non-grasa, fara parfum si este rezistenta la apa. De asemenea, nu contine coloranti, fibre chimice de sinteza sau parabeni.

Factorul de protectie

Atunci cand alegi o crema/lotiune de protectie solara este important sa tii cont de factorul de protectie (SFP). SFP-ul reprezinta puterea pe care o are crema/lotiunea respectiva impotriva ultravioletelor. Aceasta se calculeaza prin raportul dintre intensitatea necesara inrosirii unei zone a pielii pe care s-a aplicat crema si puterea inrosirii aceleasi zone, in lipsa cremei. Medicii pediatri recomanda cremele de protectie solara cu SPF 15, deoarece acestea combat aproximativ 93% dintre razele UV. In timp ce, alti specialisti recomanda pentru pielea sensibila a bebelusilor crema/lotiunea solara SPF 50.

Dintre produsele cu factor de protectie mare amintim:

Protectie cu spectru larg

Verifica inainte sa comanzi online un produs de protectie solara daca la descriere este trecut "spectru larg". Deoarece razele ultraviolete se impart in doua categorii: UVA si UVB, crema sau lotiunea cu spectru larg asigura protectia impotriva ambelor tipuri de ultraviolete.

Fara parabeni si fara parfum

O crema de protectie solara pentru copii nu contine parabeni si nici parfum. De asemenea, in compozitia lor nu sunt substante chimice periculoase. Este foarte important sa tii cont de acest aspect deoarece poti evita aparitia unor probleme la nivelul pielii precum: dermatite, alergii si alte boli de piele.

Avene - Lapte fotoprotectie copii fara urme albe SPF 50+ 100ml

Oxid de zinc si dioxid de titan

In compozitia multor creme/lotiuni sunt trecute doua substante esentiale: oxidul de zinc si dioxidul de titan. Acestea nu patrund in piele, ci raman la suprafata ei, protejand-o. Mai mult, ajuta in special la protejarea urechilor, nasului si a buzelor atunci micutul tau sta mai mult in soare.

Rezistenta la apa

Un alt aspect esential atunci cand alegi sa comanzi online o crema/lotiune pentru copii este rezistenta la apa. Acest lucru inseamna ca protectia se va mentine si dupa ce micutul tau intra si se balaceste in apa.

Ingrediente naturale

Produsele solare destinate copiilor sunt realizate din ingrediente naturale si organice. Uleiurile de floarea-soarelui, jojoba, nuca de cocos alaturi de untul de shea si musetelul ofera o protectie ridicata impotriva razelor UVB si UVA.

Cum se aplica produsul cu protectie solara?

  • Generozitate: Aplicati produsul de protectie solara din abundenta pe toate zonele expuse ale pielii copilului, cu 15 minute inainte de expunerea la soare. Nu uitati de urechi, buze, varful nasului si partea superioara a picioarelor.
  • Reaplicare frecventa: Reaplicati produsul solar la fiecare doua ore, sau mai des daca micutul transpira mult sau intra in apa.
  • Dupa stergere: Dupa iesirea din apa si stergerea pielii cu prosopul, reaplicati crema solara pentru a mentine un nivel optim de protectie.

Cum putem oferi protectie suplimentara?

  • Haine: Imbracati copiii cu haine care le acopera pielea, cum ar fi palarii cu boruri largi, tricouri cu maneci lungi si pantaloni lungi, mai ales in timpul expunerii prelungite la soare.
  • Ochelari de soare: Alegeti ochelari de soare care blocheaza 100% din razele UV pentru a proteja ochii sensibili ai copiilor.
  • Limitarea expunerii: Evitati expunerea copiilor la soare intre orele 10:00 si 16:00, cand razele UV sunt cele mai puternice.
  • Hidratare: Asigurati-va ca micutul bea multe lichide pentru a evita deshidratarea, mai ales in zilele calduroase.

Alege cea mai buna protectie solara pentru micutul tau si lasa-l sa se bucure de copilarie.  

Produse recomandate



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos