Pasii esentiali ai rutinei de ingrijire a tenului fericit

2 minute citire

- 04/12/2022
Ultima actualizare: 19/09/2023

Pasii esentiali ai rutinei de ingrijire a tenului fericit

Pentru a-ti pastra tenul sanatos si stralucitor este nevoie sa ii oferi ritualul de ingrijire de care are nevoie!

Fie ca ai tenul gras sau uscat, ca ne aflam in sezonul estival sau cel rece, respectarea unui set de pasi simpli te va ajuta sa obtii rezultatul mult dorit: un ten fericit.

Rasfata-ti pielea zilnic, urmand obiceiurile din lista de mai jos:

  1. Demachierea corecta

Orice rutina de ingrijire a tenului incepe cu un pas esential - demachierea. Nu uita ca pielea ta are nevoie de prospetime, indiferent daca ai aplicat machiaj sau nu! Prin demachiere indepartezi impuritatile ,,adunate’’ in timpul zilei: farduri, praf, sebum sau transpiratie. Alege demachiantul potrivit in functie de tipul de ten pe care il ai:

  1. Exfolierea

Un alt pas care te va ajuta sa te simti fresh si gata de o noua zi este exfolierea! Acest obicei iti va face pielea neteda si fina cat ai clipi. Pentru o exfoliere profunda poti opta pentru scrub-uri sau geluri exfoliante. Important: Ai grija cat de des iti exfoliezi fata, mai ales daca ai tenul sensibil!

  1. Hidratarea

Ritualul de ingrijire al unui ten fericit nu ar fi complet fara procedeul hidratarii. Scopul cremei de zi este prevenirea primelor riduri si tonifierea pielii. Pe de alta parte, crema de noapte hraneste si ajuta tenul sa se refaca in timpul somnului. Pont de frumusete: Protejeaza-ti tenul de razele nocive ale soarelui cu o crema hidratanta cu protectie solara. Motivul? Previne imbatranirea prematura a pielii provocata de soare.

  1. Bea multa apa!

Stiai ca un pahar de apa la inceput de zi iti imbunatateste sistemul digestiv si contribuie la restaurarea nivelului de hidratare al organismului? Observa cum pielea ta capata o stralucire naturala de invidiat si devine din ce in ce mai sanatoasa. Dupa cum iti povesteam in articolul precedent 5 must-have-uri pe care sa le ai in geanta toamna aceasta, nu uita sa iei cu tine si o sticla de apa oriunde ai merge!

  1. Fa exercitii fizice.

Cercetatorii au descoperit ca orice tip de miscare (stretching, yoga, mersul pe jos) este util pentru imbunatatirea aspectului tenului. Eliminarea cearcanelor si a umflatorilor de sub ochi este doar unul dintre beneficiile exercitiilor fizice. In plus, te vei simti plina de viata si pregatita pentru orice! Aplica toti pasii de mai sus si observa cum tenul tau se transforma dintr-unul obosit in unul fericit! Daca ti-a placut acest articol, te asteapta mai multe informatii utile si secrete de frumusete pe pagina noastra de blog.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos