Kit-ul de calatorie de vara

3 minute citire

- 01/08/2018
Ultima actualizare: 21/06/2023

Kit-ul de calatorie de vara

  Vara este probabil cel mai asteptat anotimp al anului si este bine-cunoscuta ca fiind sezonul preferat pentru concedii. Fie ca l-ai planificat din timp pana la cel mai mic detaliu sau a fost mai degraba ceva spontan, este clar ca astepti cu nerabdare sa pleci si sa te bucuri de concediul meritat pe deplin. Asa-i ca scrii liste peste liste, pregatesti bagaje cu minutiozitate si parca intr-un final tot mai uiti sa iei cate ceva cu adevarat important la tine? Nu-i bai! Daca iti faci planurile pentru calatoriile din vara aceasta, citeste acest articol si afla care este kit-ul pe care trebuie sa il ai la tine indiferent de unde decizi sa iti petreci concediul. Dupa ce vei citi sfaturile noastre si le vei urma, totul se va simplifica, caci atunci cand iti vei desface bagajul vei gasi solutii la toate situatiile neasteptate care iti pot da peste cap planurile de vacanta.

1.      Pentru o excursie la munte

Ai ales sa te bucuri de maretia naturii si sa cuceresti inaltimile: mergi la munte! Te asteapta padurile verzi si umbroase, stancile abrupte si privelistile din varful muntelui care iti vor taia respiratia. Aminteste-ti insa ca pentru o excursie la munte, este obligatoriu sa iei in considerare ca ai nevoie de un echipament potrivit. De asemenea, traseele si plimbarile mai lungi pot cauza bataturi neplacute.  Iti recomandam sa ai mereu la tine plasturi in excursiile la munte pentru a-ti proteja picioarele si un gel antiinflamator pentru durerile musculare, excelent pentru recuperare. Suplimentele de vitamine si glucoza nu trebuie sa lipseasca din kit-ul tau pentru atunci cand iti scade glicemia sau te simti slabit. Mai mult de atat, niste pastile impotriva racelii sunt mereu bine-venite, avand in vedere vremea capricioasa si temperaturile scazute de la munte. In cele din urma, nu uita de protectia solara absolut necesara si trusa de prim ajutor indispensabila in orice excursie.

2.      Pentru o excursie la mare

Ochii iti sclipesc numai cand te gandesti la marea care te asteapta iar la ea: valurile sale linistitoare care sunt ca o melodie pentru auzul tau, nisipul precum o patura moale si calda pentru picioare si razele soarelui ce iti vor oferi pretioasa vitamina D plus un bronz de invidiat. Desigur, o vacanta la mare, la fel ca cea la munte, este o reverie, dar necesita si ea o pregatire prealabila. Asa ca ia in calcul ca apa face pofta de mancare si e posibil sa apara neplacutele toxiinfectii alimentare, astfel ca este recomandat sa ai la tine medicamente impotriva diareei. In caz de insolatie, ia cu tine niste medicamente pentru digestie. Cea mai importanta este crema de protectie solara. Te sfatuim sa optezi pentru o crema (Photoderm Pediatrics Mineral SPF50+, crema 50g, Bioderma) sau spray cu SPF 50 (Photoderm Pediatrics Spray SPF50+, Bioderma, 200ml) pentru micuti , iar pentru tine alege un produs cu factor de protectie mic sau mediu daca esti deja bronzat (iti recomandam Vichy - Capital Soleil apa cu protectie solara hidratanta SPF 30 200ml sau Spray invizibil Photoderm Brume SPF30, 150 ml, Bioderma). Daca e prima data cand te expui la soare, poti imprumuta cu incredere crema de protectie a copiilor.

Pentru a avea o piele bronzata impecabil, sanatoasa si pentru a evita disconfortul de dupa expunerea la soare, un gel reparator care hidrateaza pielea este un ,,must” in kit-ul de calatorie. Daca te confrunti cu arsuri de la soare, aplica cat mai repede posibil un spray pentru calmarea arsurilor. De asemenea, ofera extra ingrijire parului tau care se poate deteriora de la razele nocive ale soarelui. In aceasta directie, poti folosi o trusa de calatorie ce contine sampon, balsam si masca reparatoare de par. Nu uita si de niste dopuri de urechi pentru copilasii care au urechile sensibile la apa.

Sfaturi bonus

Oriunde ai merge retine:

  • sa ai un acumulator extern pentru incarcarea telefonului mobil mereu la tine in caz de ceva
  • sa te interesezi de unitatile medicale disponibile din zona vizitata
  • sa te hidratezi corespunzator, indiferent daca mergi la mare sau la munte
  • sa ai pastile pentru rau de masina (pentru recomandari poti consulta articolul nostru referitor la raul de miscare)
  • sa ai la tine produse de prim ajutor: vata, plasturi, tifon, alcool sanitar etc.

Acestea au fost sfaturile noastre pentru a-ti crea cel mai bun kit de calatorie de vara. Tu ce ai adauga la acest kit? Mattca iti ureaza: ,,Vacanta placuta!”.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos