Cum sa combati respiratia urat mirositoare?

2 minute citire

- 22/01/2023
Ultima actualizare: 30/03/2023

Cum sa combati respiratia urat mirositoare?

O respiratie urat mirositoare (cunoscuta medical si sub numele de halena sau halitoza) reprezinta un dusman de temut pentru oricine si poate cauza o incredere de sine scazuta. Daca te confrunti cu o astfel de respiratie sau stii pe cineva cu aceasta problema, continua sa citesti articolul pe care ti l-am pregatit. Afla cum sa combati respiratia urat mirositoare si cum sa iti recapeti increderea in propria persoana chiar acum!

Cauzele respiratiei urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare este cauzata in general de rezultatul actiunii bacteriilor ce determina fragmentarea particulelor alimentare din cavitatea bucala. Aceasta apare ca urmare a compusilor cu sulf eliberati de catre bacteriile de la nivelul cavitatii bucale, disfunctiei glandelor salivare sau a mirosurilor respiratiei.

Cauzele principale ale halenei sunt:

  • O igiena orala precara (carii dentare, proteze necuratate)
  • Infectii ale cavitatii bucale
  • Infectii ale glandelor salivare
  • Infectii ale gingiilor (gingivita)
  • Infectii la nivelul tractului respirator (scurgeri nazale posterioare, sinuzita, faringita, laringita)
  • Diverse boli (boala de reflux gastroesofagian, obstructia intestinala, cetoacidoza diabetic, insuficienta hepatica)

Printre alimentele sau substantele care determina halena se numara: ceapa, usturoiul, condimentele, alcoolul si tutunul.

Elgydium - Multi action pasta de dinti 75ml

Sfaturi pentru o respiratie proaspata

Daca te confrunti cu cele enumerate mai sus, nu dispera! Iata o lista cu sfaturi simple si eficiente pentru o respiratie proaspata:  

  1. Incearca o lingurita de propolis dimineata pe stomacul gol. Acesta are o actiune antibacteriana, fiind foarte eficient in combaterea halitozei si mentinerea sanatatii orale excelente.
  2. Hidratarea este un alt pas important pentru a-ti pastra respiratia proaspata. Iti recomandam sa bei multa apa pe parcursul intregii zile pentru a pastra o senzatie de prospetime si curatenie. De asemenea, poti bea un pahar de apa calduta cu lamaie dimineata, pe stomacul gol.
  3. Este extrem de important sa reduci pe cat posibil consumul de bauturi si lichide cu un miros sau o aroma puternice intrucat acestea persista mai mult in cavitatea bucala si se absorb cu usurinta in sistemul digestiv (spre exemplu: cafea, bere, vin, whisky).
  4. Iti recomandam sa renunti la alimentele condimentate, precum ardeiul iute, si la carnurile grase: pastrama, salam, deoarece pot elibera mirosuri o perioada indelungata de timp de la consumarea lor, chiar daca te speli pe dinti.
  5. In cele din urma, cea mai eficienta metoda se dovedeste a fi o igiena orala corecta. Alege o pasta de dinti eficienta, o apa de gura fresh, o periuta electrica de calitate si transforma periajul intr-o activitate placuta!

Poti incerca si suplimente alimentare pentru  combaterea halenei  care te vor ajuta sa recapeti senzatia de prospetime si iti vor asigura o respiratie proaspata. Iti recomandam Zdrovit - Septoral, supliment alimentar foarte eficient in lupta cu respiratia urat mirositoare.

Totusi, daca nicio metoda de mai sus nu functioneaza, sfatul nostru este sa apelezi la un medic specialist pentru a verifica cauza din spatele respiratiei urat mirositoare, deoarece, in unele cazuri rare, aceasta poate fi simptomul unei afectiuni mai grave.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.

 



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos