Ce trebuie sa contina trusa de vacanta?

5 minute citire

- 15/06/2022
Ultima actualizare: 15/09/2023

Ce trebuie sa contina trusa de vacanta?

Planuiesti deja vacanta? Fa putin loc in bagajele tale pentru o trusa de prim ajutor. Nu costa mult, nu ocupa mult spatiu. Ajuns la destinatie, nu trebuie decat sa iti desfaci bagajul ca sa gasesti solutii la toate problemele care iti pot da peste cap planurile de vacanta.

Vacanta la mare

Principalul risc il reprezinta tulburarile digestive. Acestea sunt produse de legumele si fructele nespalate sau depozitate necorespunzator. Tulburarile digestive afecteaza in egala masura copii si adultii. Din aceasta cauza din kit-ul turistului nu trebuie sa lipseasca medicamente antidiareice.  La mare cel mai important obiect este crema cu protectie solara. Pentru copii alege o crema (Photoderm Pediatrics Mineral SPF50+) sau spray cu SPF 50 (Photoderm Pediatrics Spray SPF50+), iar pentru tine o lotiune cu factor de protectie mic sau mediu. Pentru situatia in care arsurile de soare sunt deja pe corp foloseste o lotiune pentru calmarea arsurilor. Pentru o piele frumoasa aplica, dupa expunerea la soare, o lotiune reparatoare cu efect hidratant. Foarte bune in caz de insolatie sau deshidratare sunt antivomitivele.  Pune in trusa de vacanta medicamente pentru favorizarea digestiei. Daca mergi impreuna cu copii pentru prima oara la mare este bine sa ai la indemana suplimente alimentare pentru cresterea rezistentei organismului si a imunitatii. Urechile sunt foarte sensibile la apa, mai ales in cazul copiilor. Pune in trusa de vacanta si: dopuri de urechi pentru apa sau betisoare de urechi.

* Pune in kitul de vacanta pentru mare: crema cu SPF pentru adulti si copii, lotiune pentru calmarea arsurilor, betisoare si dopuri de urechi, vitamina C efervescent, bandaje, plasturi, dezinfectant, foarfece, antidiareice.

Vacanta la munte

Orienteaza-te spre o pereche de bocanci de calitate care sa iti sustina glezna. Astfel vei evita accidentele (entorse, luxantii). Daca mergi in vacanta insotit de copii, asigura-te ca vei gasi papucii potriviti si pentru ei, mai ales ca nu sunt obisnuiti sa mearga pe distante lungi. Mersul pe distante lungi iti poate provoca bataturi. Pentru astfel de cazuri este bine sa ai la tine plasturi speciali. In caz de dureri musculari este bine sa ai: gel antiinflamator (Sindolor gel sau Alle gel) analgezice sau fase elastice. Temperatura scazuta de la munte iti poate provoca o raceala nedorita. Pentru astfel de situatii pune in rucsac: pelerina de ploaie, ceai si pastile contra racelii. Daca traseul pe munte este lung s-ar putea sa iti scada glicemia sau sa se resimta lipsa vitaminelor din organism. Echipeaza-te cu glucoza si suplimente de vitamine pe baza de calciu. Nu uita de bandaje, dezinfectant si crema cu protectie solara chiar daca te gandesti ca la munte soarele nu este la fel de puternic. Exista kit-uri de prim ajutor dotate cu toate instrumentele necesare tratarii ranilor minore ( servetele umede, manusi, plasturi, fase). Trusa medicala a turistului ar trebui sa cuprinda: apa oxigenata, rivanol, iod.

* Pune in kitul de vacanta pentru munte: vitamina C efervescent, pastile impotriva racelii, bandaje, plasturi, fase elastice,  gel antiinflamator, dezinfectant, foarfece, antidiareice, crema cu SPF pentru adulti si copii, glucoza, termometru, lanterna si penseta.

Avene - Intense Protect lotiune SPF 50+ 150ml

Vacanta la cort

Alergiile sunt o mare bataie de cap pentru cei care le detin. Daca stii ca esti alergic, ia cu tine un antihistaminic. Inarmeaza-te cu un spray impotriva tantarilor si capuselor ca sa poti sa petreci nestingherit de insecte seri frumoase in natura.

* Pune in kitul de vacanta pentru cort: vitamina C efervescent, pastile impotriva racelii, bandaje, plasturi, dezinfectant, foarfece, crema cu SPF pentru adulti si copii, glucoza, termometru, lanterna si penseta.

La hotel cu piscina

Daca alegi sa te rasfeti in vacanta la un hotel cu piscina este bine sa porti slapi la piscina, dar si la dusuri pentru a evita o micoza. Dupa ce iesi din apa este bine sa aplici preventiv un spray antimicotic. Dupa o zi la piscina  foloseste apa termala, crema hidratanta sau ulei de corp pentru a evita uscarea pielii din cauza clorului.

* Pune in kitul de vacanta pentru piscina: spray antimicotic, apa termala, crema cu SPF pentru adulti si copii, vitamina C efervescent, suplimente alimentare, spray impotriva arsurilor.

Excursie in strainatate

In functie de tara in care mergi medicul de familie iti poate recomanda diverse vaccinuri. Este bine sa ai analizele la zi si, in functie de ele, medicul iti face o lista cu medicamentele pe care ar trebui sa le ai la tine. Nu pleca fara asigurare medicala de calatorieaceasta iti va permita accesul la serviciile medicale din tara in care mergi. Daca suferi de o boala cronica cere medicului o reteta cu medicatia curenta cu denumirea internationala a medicatiei.

* Pune in kitul pentru vacanta in strainatate: medicamente pentru cazuri urgente (analgezice, antidiareice, antihistaminice), medicamente specifice, crema de protectie solara.

Pediakid - Insect Bouclier spray impotriva tantarilor si capuselor 100ml

Vacanta in Delta Dunarii

Nu uita sa pui in trusa de vacanta un spray impotriva tantarilor. Pentru copii poti sa alegi bratarile parfumate sau plasturii impotriva tantarilor. In special seara este bine sa ai pantaloni lungi (de in/bumbac) si o bluza cu maneca lunga ca sa eviti ciupiturile tantarilor. Este bine sa aveti si o crema antialergica, ce calmeaza mancarimile si iritatiile cauzate de aceste intepaturi.

* Pune in kitul de vacanta in Delta Dunarii: spray impotriva tantarilor, bratari parfumate pentru copii, vitamina C efervescent, pastile impotriva racelii, bandaje, plasturi, dezinfectant, foarfece, crema cu SPF pentru adulti si copii, glucoza, termometru, lanterna si penseta.

Alte sfaturi pentru vacanta:

  • Asigura-te ca toate medicamentele de care ai nevoie sunt puse intr-o punga/trusa/cutie impermeabila.
  • Evita ambalajele mari si lipsite de culoare. O trusa mica este portabila si o poti lua cu tine pe plaja sau in drumetii. Un ambalaj colorat te ajuta sa o gasesti foarte repede in caz de urgenta.
  • Bateria la telefon se poate descarca mai ales daca alegi sa mergi intr-o excursie pe munte sau la cort unde nu ai curent electric. Fa o lista cu numerele importante de telefon, trece-le pe un carnetel pe care sa il ai la indemana. Daca mergi cu copii este bine sa cauti numarul de telefon al unui pediatru din zona respectiva.
  • Nu uita sa iei analgezice.
  • Daca mergi foarte mult cu masina si copii tai au rau de drum incearca sa folosesti pastile sau plasturi pentru raul de transport.
  • Indiferent de tipul de vacanta pe care il alegi nu uita sa pui: tifon, vata, ochelari de soare, palarie.
  • Incearca sa te mentii hidratat. Ia cu tine cel putin o sticla de apa.

  Tu ce pui in trusa ta de vacanta?

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos