Facebook Pixel

Tot ce trebuie sa stii despre hidratarea pielii

Tot ce trebuie sa stii despre hidratarea pielii

2 minute citire

- 28/05/2020

Tot ce trebuie sa stii despre hidratarea pielii

Pornind de la premisa ca o piele sanatoasa este o conditie incontestabila a frumusetii, iar singura cale de a o mentine astfel este asigurarea unui nivel optim de hidratare, va propunem sa aflam impreuna despre armele secrete pentru sanatatea si supletea pielii noastre. Pentru aceasta, trebuie sa intelegem din ce este compusa pielea noastra, cum functioneaza si care sunt pasii pe care nu trebuie sa ii uitam in rutina noastra zilnica.

Structura si rolul pielii

Cel mai mare organ al nostru, pielea, are trei parti distincte:

 • Epidermul: este stratul exterior al pielii. Stratul cornos este partea exterioara a epidermului si servește ca o bariera fizica, protejand corpul impotriva agresiunilor externe, cum ar fi radiatiile ultraviolete si agentii infectiosi. Restul epidermului are in principal rolul de a produce bariera cutanata.
 • Dermul, stratul intermediar, contine vasele de sange care iriga stratul exterior. Dermul contine si foliculi de par, glande sudoripare si terminatii nervoase.
 • Hipodermul, cel mai profund strat si partea cea mai groasa a pielii. Acestea formeaza o rezerva de energie care permite reglarea termica a corpului.

 

Deshidratarea pielii si cauzele ei

Orice tip de piele (uscata, grasa sau mixta) poate prezenta semne de deshidratare. Apa are un rol fundamental, actionand ca un veritabil rezervor din care celelalte organe isi procura necesarul. Apa din derm se deplaseaza spre suprafata, acest flux numindu-se PIA (pierderea insesizabila de apa). Stratul cornos este protejat in mod natural de un film hidrolipidic, ceea ce incetineste acest proces de evaporare. In cazul modificarii acestei bariere fiziologice, PIA se accelereaza, iar pielea devine uscata. Apa din derm nu mai circula pana la epiderm, filmul hidrolipidic pierzandu-si rolul esential. Efectele sunt mai mult sau mai putin vizibile, dar lipsa de apa se simte ca un disconfort la nivelul pielii.

Factorii care pot determina deshidratarea

 • Factorii externi, cum ar fi tutunul sau alcoolul
 • Factorii emotionali, stresul sau oboseala
 • Unele tratamente medicamentoase anti-acnee
 • Factorii de mediu: frigul, vantul, poluarea, radiatiile UV.

 

Eau Thermale Avène: Conceptul Hydrance

Laboratoarele Avène Dermatological au demonstrat capacitatea unui ingredient activ de a recrea micro-rezervele naturale ale Apei Termale Avène in stratul cornos. Prin complexul brevetat Cohedem™,  gama Hydrance reincarca pielea cu apa in mod vizibil. Apa Termala Avène, prezenta in toata gama in procent de pana la 77%, reumple rezervele naturale ale pielii sensibile si ofera hidratare intensa si de lunga durata. In functie de tipologia pielii, putem alege un produs de hidratare adaptat nevoilor noastre:

 • Hydrance Serum: Ser hidratant pentru piele sensibila, textura lejera, non-grasa
 • Hydrance AQUA-GEL: Crema cu textura gel, racoritoare, poate fi folosita ca si: crema de zi, masca de noapte, contur ochi
 • Hydrance Legere Emulsie Hidratanta, piele sensibila normal-mixta sau Hydrance Riche Crema Hidratanta, piele sensibila uscata si foarte uscata. Texturi lejere, nelipicioase.
 • Hydrance Legere UV SPF30 Emulsie Hidratanta, piele sensibila normal-mixta sau Hydrance Riche UV SFP30 Crema Hidratanta, piele sensibila uscata si foarte uscata. Atat pentru hidratare, cat si pentru protectie solara.
 • Hydrance BB Light SPF30 Emulsie Hidratanta piele sensibila normal-mixta sau Hydrance BB Riche SFP30 Crema Hidratanta, piele sensibila uscata si foarte uscata. Atat pentru hidratare, cat si pentru protectie solara cu o tenta nuantatoare, efect natural de luminozitate.

Gama Hydrance este o sursa infinita de hidratare pentru pielea sensibila. Pentru rutina de ingrijire zilnica nu uita de crema hidratanta si protectia solara, aplicate pe fata, gat si decolteu, indiferent de anotimp!Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu