Produsele anti-imbatranire de calitate trateaza ridurile?

2 minute citire

- 24/11/2022
Ultima actualizare: 12/04/2023

Produsele anti-imbatranire de calitate trateaza ridurile?

Razi, zambesti, te intristezi sau te miri... toate acestea sunt vizibile pe chipul tau. Pentru ca nu iti poti controla mereu emotiile, in jurul ochilor si a gurii vei observa expresii trasate fin. De multe ori, liniile de expresie reprezinta primele semne de batranete.

Imbatranirea este un proces natural, caracterizat prin modificari treptate si (uneori) spontane, avand ca efect maturizarea si ulterior declinul multor functii ale organismului. Acest proces reprezinta si spaima multora dintre noi. Dupa o anumita varsta, cautam cu disperare sa o oprim. Insa, intrebarea este: cum? Stim, visezi ca gasesti un exilir magic care sa opreasca timpul. Pentru ca pielea ta sa fie mai ferma si elastica si sa tii la distanta ridurile, iti recomandam: produsele anti-imbatranire.

In general, ridurile sunt mai evidente in zonele implicate in expresivitatea faciala. Expunerea prelungita la soare, fumatul, alcoolul, deshidratarea si unele medicamente sunt doar cativa factori care declanseaza aparitia ridurilor. Unii cercetatori vorbesc de importanta colagenului si a elastinei. Colagenul si elastina sunt ingredientele care ofera pielii tale aspect suplu. Atunci cand acestea sunt distruse, pielea se lasa si apar ridurile. Mai exact, cand dispare colagenul si elastina, dispare si volumul si elasticitatea faciala.

Prevenirea si tratarea ridurilor poate fi simpla, cand sunt cunoscute mici trucuri. Pe langa somnul odihnitor, alimentatia diversa si exercitiile fizice, produsele anti-imbatranire reprezinta o solutie benefica.

Esthederm - Intensive Retinol Oil ser 15ml

Ce trebuie sa contina un produs anti-imbatranire de calitate?

In principiu, un produs anti-imbatranire sau antirid contine ingrediente naturale, iar extractele lor ajuta la productia de colagen si elastina. Mai mult, cremele anti-imbatranire prezinta si efect hidratant (in special pentru tenul uscat si gras, dupa cateva aplicari capata o textura moale si catifelata).

  • Retinolul - un compus al vitaminei A este ingredientul cel mai folosit in produsele antirid;
  • Coenzima Q10 - ajuta la diminuarea ridurilor fine;
  • Vitamina C - protejeaza pielea de arsurile solare. Deoarece este un antioxidant foarte puternic, este recomandat ca aceste creme sa fie depozitate int-un loc ferit de lumina soarelui;
  • Niacinamida - este o substanta legata de vitamina B3 (niacina), rolul acesteia este de a reduce pierdea de apa din piele;
  • Extracte de ceai (verde, negru si oolong) - contin compusi cu proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Cele mai intalnite extracte in produsele anti-imbatranire sunt cele de ceai verde.
  • Acid hialuronic - hidrateaza si reduce ridurile.

Alte ingrediente prezente intr-un produs anti-imbatranire sunt:

  • Acizii afla hidroxizi (AHA) si beta hidroxizi - ajuta la exfolierea pielii, mentine gradul de hidratare a pielii
  • Uleiul de argan - hidrateaza si are efect anti-aging
  • Argireline (cunoscut si sub numele de acetil hexapeptide-3) - relaxeaza muschii faciali, iar  ridurile si liniile fine devin invizibile;
  • Protectie solara - majoritatea produselor contin si filtru impotriva radiatiilor solare.

Trebuie sa retii ca anumite  produse anti-imbatranire pot avea rezultate diferite de la o persoana la alta. Un produs antirid poate reduce ridurile de suprafata in functie de cat de mult o folosesti si de tipul si cantitatea de ingredient activ prezent in produs. Priveste-te din nou in oglinda... e chipul tau reintinerit. Zambeste!

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos