Pregateste-te de trecerea dintre ani cu relaxare si o silueta de invidiat

5 minute citire

- 29/12/2022
Ultima actualizare: 28/03/2023

Pregateste-te de trecerea dintre ani cu relaxare si o silueta de invidiat

Dupa un an intreg aglomerat dedicat muncii, copiilor, prietenilor, studiilor, meriti un moment de detasare si relaxare completa doar pentru tine, ca sa stralucesti ca o vedeta la petrecerea de Anul Nou. Rasfata-te din plin si creeaza-ti singura mediul perfect pentru relaxare alaturi de Mattca. Noi te ajutam sa te pregatesti de trecerea dintre ani cu recomandarile pentru un SPA exact ca la salon! Patrunde in taramul relaxarii urmand acesti pasi:

Decoreaza-ti baia

Nu poti sa te simti ca la SPA daca locul in care esti nu seamana cu unul! Iar pentru ca o baie simpla nu te ajuta sa intri in atmosfera relaxarii, este timpul sa o decorezi intr-un mod cat mai creativ. Alege betisoare parfumate cu diverse arome, in functie de preferintele tale. De exemplu, poti incerca o aroma de brad, pin sau citrice, in  armonie cu perioada anului in care ne aflam acum. Cateva lumanari decorative si petale de trandafir te vor face sa te simti ca o zeita in propriul templu al ingrijirii.

Pont: O esenta de baie cu uleiuri esentiale completeaza intregul decor, fiind  benefica dupa activitati fizice intense. Baia cu uleiuri aromatice faciliteaza relaxarea si hidratarea pielii, lasand un miros placut si discret. Poti alege unul dintre uleiurile destinate relaxarii sistemului nervos si cu efect antistres: uleiul de musetel, iasomie, valeriana, patchouli, vanilie, lavanda, portocale. La fel de eficiente pentru relaxare sunt si sarurile de baie aromate care te ajuta sa iti recapeti linistea si echilibrul interior dupa oboseala de peste zi. Se adauga  50 g de sare sub jetul de apa calda si se recomanda o baie de 20 minute.

Exfoliaza-ti natural corpul

Pielea ta are nevoie de hidratare intensa mai ales in sezonul rece, cand se poate usca sau crapa din cauza frigului. Exista o solutie usoara: aplica un scrub natural de corp din zahar si ulei de cocos, home-made. Este foarte simplu sa-l prepari cu cateva ingrediente din casa!

Cum?

  • Amesteca ¼ de cana de ulei de cocos cu ¼ cana de zahar alb
  • Aplica scrub-ul delicat pe corp, iar apoi clateste cu apa din abundenta
  • Uleiul de cocos protejeaza pielea si o hidrateaza, in timp ce zaharul alb o exfoliaza usor
  • Daca te grabesti si preferi un scrub deja cumparat, iti recomandam sa incerci unul cu lavanda sau unul cu menta si saruri de mare

Se aplica o cantitate suficienta de scrub pe pielea umeda si hidratata, se maseaza usor si apoi se indeparteaza cu apa. Este indicat a se folosi de 1-2 ori pe saptamana. Se poate utiliza pentru pielea uscata si normala.

Alinta-ti fata cu o masca hidratanta sau gomanta

Exista o multitudine de masti pentru fata pe care le poti folosi ca sa ai un ten plin de vitalitate la trecerea dintre ani! Fie ca este regeneranta pentru a actiona impotriva semnelor de imbatranire, fie este gomanta si se adreseaza tenului mixt/gras, fie ca este calmanta, pentru tenul sensibil, reparatoare pentru tenurile iritate dupa diverse tratamente cu laser sau cuperoza sau hidratanta pentru tenul deshidratat, lipsit de stralucire, aceasta este aliatul tau numarul 1 pentru un ten fericit iarna. Se pot folosi o data sau de mai multe ori pe saptamana, masand usor cu miscari circulare si evitand zona ochilor. Dupa 5-10 minute se indeparteaza cu apa, sau se lasa sa actioneze toata noaptea, dupa caz.

masti de fata

Fie ca preferi mastile obisnuite, tip crema, fie preferi mastile tip servetel sau peel off, pe Mattca gasesti o gama larga de masti hidratante, iluminatoare, detoxifiante, nutritive, vitaminizante, sau antiaging. 

Poti incerca si o masca naturala facuta in casa cu avocado si miere, mereu la indemana si simplu de preparat.

Cum?

  • Ai nevoie de ½ dintr-un avocado bine copt si ¼ dintr-o cana de miere
  • Piseaza avocado-ul si amesteca-l cu mierea
  • Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 10 minute, iar apoi clateste bine cu apa calduta

Pentru un plus de luminozitate si stralucire, aplica dupa masca o crema hidratanta si nutritiva corespunzatoare varstei si tipului tau de ten. Tenul uscat necesita o crema cu textura mai bogata si onctuoasa iar tenul normal-mixt sau gras are nevoie de o crema cu textura lejera. Crema se aplica pe fata si gat, evitand zona ochilor. Pielea devine astfel mai ferma si elastica cu un aspect neted si luminos. Nu uita si de zona ochilor care trebuie tratata pe masura sensibilitatii ei, cu produse speciale (crema, balsam, ser) care reduc cearcanele, liniile fine, ridurile si estompeaza pungile de sub ochi.

Maseaza-te cu uleiuri, balsam, lotiune sau crema de corp pentru un rasfat complet. La final de zi de SPA, maseaza-te cu uleiuri naturale (spre exemplu, de migdalesusan, lavanda, ylang-ylang) la temperatura camerei. Uleiurile destinate ingrijirii pielii sunt de preferat in aceasta perioada a anului, pentru ca  hranesc si hidrateaza profund pielea. Datorita proprietatilor emoliente si de imbunatatire a elasticitatii pielii, multe uleiuri (migdale, portocale, lavanda, rozmarin, ienupar, lamaie, sofranel, alune) previn formarea vergeturilor si a celulitei. Masajul anticelulitic a devenit un element de baza si in lupta cu kilogramele in plus pentru ca ajuta la arderea tesutului adipos, la eliberarea toxinelor si la redefinirea siluetei.

Bio-Oil ulei pentru ingrijirea pielii 200ml

Produsele adresate masajului pentru celulita si vergeturi folosesc multiple principii active: cafeina, extracte vegetale de ceai verde, iedera, seminte de mac, floare de colt, alge marine, ardei iute, piper negru, uleiuri de luminita noptii, avocado, masline, pentru a stimula microcirculatia venoasa si limfatica ce contribuie la diminuarea depozitelor de grasime, reducand aspectul de “coaja de portocala”, dar si circumferinta taliei sau a coapsei.

Alaturi de masaj, dieta echilibrata si sport, in lupta cu kilogramele va pot sustine si suplimentele farmaceutice ce contin principii active naturale care actioneaza fie prin crearea senzatiei de satietate sau de “stomac plin”: fibrele vegetale extrase din tarate de grau, seminte de Psyllium, cicoare, in, sfecla rosie, care retin apa si isi maresc volumul, reducand astfel pofta de mancare si favorizand tranzitul intestinal, fie accelereaza metabolismul, arderea si eliminarea grasimilor: ceai verde, garcinia, guarana, ananas, ghimbir, chitosan, spirulina, acid linoleic conjugat CLA, sau regleaza apetitul pentru alimentele dulci. Un masaj te va ajuta sa uiti de toate grijile care te-au consumat in acest an. Totodata, iti va permite sa incepi noul an plina de incredere, in forma maxima si mai voioasa decat oricand!

Ai aflat ca pentru a te pregati de trecerea dintre ani cu SPA trebuie sa urmezi pasii: decorarea baii, exfolierea corpului, prepararea mastii de fata, masarea cu produse de ingrijire, alimentatie corecta, ajutata de suplimente alimentare. Cel mai important pas insa este iubirea de sine. Nu uita sa o practici mereu!

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos