Ghid practic pentru ingrijirea urechilor

1 minut citire

- 06/09/2022
Ultima actualizare: 13/04/2023

Ghid practic pentru ingrijirea urechilor

Oricat de usor ai crede ca este sa-ti protejezi urechile de bacterii, specialistii spun ca este nevoie de utilizarea unor produse speciale. Iar dificultatea sta in faptul ca urechea este formata din trei parti: ureche externa, medie si interna.

Sistemul de autoprotectie al urechii ajunge sa secrete cerumen pentru a impiedica patrunderea agentilor patogeni in urechea interna. Cerumenul ajunge sa protejeze urechea impingand „strainii” catre exterior, avand totodata actiune antibacteriana. Un al doilea rol important al cerumenului ar fi de autocuratare, ajutand la eliminarea celulelor moarte.

Este recomandat sa folosim betisoarele?

Specialistii nu recomanda niciodata folosirea betisoarelor, acestea fiind eficiente doar pentru curatarea urechii externe. Daca betisorul patrunde adanc in ureche, atunci pot aparea riscuri foarte mari, betisorul putand sa atinga timpanul si sa afecteze auzul.

Betisoarele de urechi ar trebui folosite maxim de doua ori pe saptamana, chiar daca se folosesc doar pentru curatarea urechii exterioare.

Otosan Spray Auricular Bio 50ml

Cum scapam de dopurile de ceara?

Dopurile sunt formate atunci cand este secretat prea mult cerumen, iar acesta se amesteca cu resturile de piele moarta, ajungand sa formeze o substanta solida, ce urmeaza sa slabeasca calitatea auzului. Pentru a reusi sa indepartezi dopurile de ceara, poti vizita un medic ORL, insa le poti indeparta si acasa, cu ajutorul tratamentelor speciale precum A-cerumen

De asemenea, poti incerca si remedii cu extracte din plante (de exemplu Otosan sau Acustivum), ce pot fi gasite chiar la farmacie.

Indiferent daca betisoarele de urechi sunt sterile sau nu, acestea nu trebuie folosite, deoarece ajung sa fie contaminate de la prima deschidere a cutiei. Din aceasta cauza pot aparea tot felul de boli, pe care ar trebui sa le evitam, fiind preventivi, cea mai frecventa fiind micoza.

Micoza necesita tratament de timp indelungat, venind totodata cu o reducere semnificanta a calitatii auzului. Cel mai indicat pentru curatarea urechilor este folosirea coltului prosopului, imediat dupa spalarea urechii cu apa si sapun.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos