Ghid de ingrijire a pielii fragile, cu produse dermatocosmetice si certificate BIO
Ultima actualizare: 28/05/2024

3 minute citire

- 27/05/2024

Ghid de ingrijire a pielii fragile, cu produse dermatocosmetice si certificate BIO

Ce este pielea fragila?

Pielea fragila este o piele vulnerabila, cu o bariera slabita. Dezechilibrata, bariera cutanata este mai permeabila, mai usor de sensibilizat, de iritat si acest lucru conduce la un disconfort profund, atat fizic, cat si emotional.

Pielea poate fi mai fragila, in functie de varsta, la copii sau la persoanele in varsta. Pielea este mai fragila in functie de localizarea ei, de exemplu pielea este mai fragila pe pleoape, gat, decolteu sau frunte.

Pielea poate fi fragila din cauza mediului – clima, poluarea sau din cauza unor circumstante particulare, precum stresul emotional.

Sunt cunoscute de asemenea tipuri de piele fragila sub impactul tratamentelor farmacologice sau chirurgicale, precum si pielea fragila patologica (aici putem enumera pielea cu dermatita atopica, rozacee, pielea reactiva).

Rezistenta in fata agresiunilor externe este mult mai redusa in cazul pielii fragile.

Pielea fragila are nevoie de solutii specifice cu produse de igiena si de ingrijire, adaptate la nevoile speciale ale acestui tip de piele.

Ce sunt produsele dermatocosmetice?

Pielea fragila si lipsita de protectia adecvata necesita o ingrijire delicata, dar eficienta, cu produse dermatocosmetice testate, capabile sa o calmeze, sa o protejeze si sa o ingrijeasca. Abordarea fundamentala a produselor dermatocosmetice este centrarea pe pacient, avand drept efect final eficacitatea produselor de ingrijire.

Produsele dermatocosmetice sunt produse cosmetice dezvoltate cu rigurozitate farmaceutica, pentru nevoile specifice ale pielii, în special pentru pielea sensibilă. Acestea sunt dezvoltate in parteneriat cu medici dermatologi si au la baza numeroase studii clinice pe pacienti. Studiile clinice sunt publicate in numeroase publicatii stiintifice internationale. 

Ce sunt produsele certificate BIO? Beneficiile produselor certificate BIO pentru îngrijirea pielii.

Produsele cosmetice certificate BIO sunt produse la standarde dezvoltate conform urmatoarelor principii:

 • promoveaza folosirea produselor obtinute din agricultura ecologica, respectand biodiversitatea
 • folosesc resursele naturale in mod responsabil si cu respect pentru mediul inconjurator
 • folosesc metode de procesare si fabricatie curate si care respecta sanatatea oamenilor si a mediului
 • integreaza si dezvolta conceptul de cosmetice verzi sau pure

Biology Hyalu Serum 3 in1

Cum alegem produsele pentru rutina de ingrijire a pielii fragile? Care este rutina corecta de ingrijire pentru pielea fragila?

In primul rand, cea mai buna rutina este cea adaptata nevoilor pielii tale fragile sau sensibile. Daca ai o piele cu aceste particularitati este indicat sa-ti construiesti rutina impreuna cu medicul tau dermatolog.

Pentru rutina de ingrijire a pielii fragile, avem nevoie de produse delicate, care sa nu agreseze si sa nu perturbe echilibrul microbiomului. Brandul A-derma contine o serie de produse special concepute pentru acest tip de piele, iar gama de ingrijire zilnica a tenului este BIOLOGY.

Din gama A-Derma BIOLOGY iti poti construi rutina de ingrijire naturala a pielii alegand dintre urmatoarele produse testate dermatologic:

1. Curatarea pielii fragile cu produse certificate BIO:

Curatarea se poate realiza cu produse cu clatire sau fara clatire: 

2. Ingrijirea si hidratarea pielii fragile cu produse certificate BIO:

3. Ingrijire specializata pentru pielea sensibila cu produse certificate BIO:

Ingrijire pentru toate tipurile de piele fragila

Crema dermatocosmetica pentru ingrijire specializata poate fi folosita singura sau impreuna cu o crema hidratanta pentru o textura personalizata. Astfel, pielea fragila va fi protejata si hranita.

Formulele produselor dermatocosmetice certificate BIO din gama BIOLOGY sunt pure, naturale si prietenoase cu pielea fragila

 • asigura o tolerabilitate ridicata, deoarece contin doar ingrediente esentiale pentru piele si sunt testate sub control dermatologic si oftalmologic
 • sunt certificate BIO de Ecocert, contin ingrediente active obtinute in mod etic si responsabil, avand mininum 99%  ingrediente de origine naturala
 • nu contin ingrediente de origine animala, asadar formulele gamei BIOLOGY sunt formule vegane

Biology Spuma de curatare hidra-protectoare

Principalele ingrediente active din gama BIOLOGY

Seva de Ovaz Rhealba® Bio:

 • reda echilibrul pielii, furnizand minerale esentiale (Ca2+ si Mg2+), intarind bariera cutanata
 • stimuleaza productia de acid hialuronic natural cu +83%, pielea devine mai hidratata si mai supla

Extractul de papadie:

 • recunoscut pentru proprietatile sale anti-poluare, limiteaza penetrarea particulelor poluante in piele si scurtcircuiteaza stresul oxidativ indus de acestea.

Avantajele produselor din gama A-Derma BIOLOGY:

 • hidrateaza si reechilibreaza pielea
 • formula antipoluare
 • fara parfum
 • potrivite pentru conturul ochilor
 • testate pe piele alergica
 • formula pura
 • certificare BIO la standard COSMOS ORGANIC
 • min. 99% ingrediente de origine naturala
 • Seva de Ovaz Rhealba® BIO
 • ofera o ingrijire naturala pentru pielea fragila
 • sunt produse dermato-cosmetice testate dermatologic

Stresul, razele UV, poluarea... multi factori ne pot fragiliza pielea. Bariera pielii se deterioreaza si isi pierde capacitatea de a se apara si de a rezista impotriva agresiunilor externe, pielea se deshidrateaza mai usor si microbiomul se dezechilibreaza.

Cu A-DERMA BIOLOGY, gama de produse dermatocosmetice si certificate BIO, vei asigura echilibrul microbiomului pielii fragile si vei avea un impact pozitiv asupra ecosistemului natural al pielii.Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos